Får den plats?

Helt överraskande står KIA Motors för dagens garv. Vet inte om det är någon mer än jag som har noterat att vägarna kryllar av deras nya "Sportage", en av de första modellerna ur deras nya designprogram. Jag tappade räkningen under förra veckan när jag åkte från Stockholm city ut till landet utanför Gävle. Den sista jag såg svängde upp från grannvägen. Deras marknadsföring so far verkar stämma bra faktiskt - fungerar lika bra i stadstrafik som på landsväg. Antingen har de skickat ut varenda säljare i den här modellen eller så har den fått ett jeklarns genombrott. Givet att jag blev nyfiken att kika lite närmare på den, genom hemsidan till och börja med. Och det var här garvet kom. "Vad får plats?" kanske är lite smått larvigt men dom gör det ändå med sådan självdistans och säkerhet att det blir roligt. Säljarens två undersåtar har en väldans rar om en så dålig hantering av djur, men man kan ju inte tvinga en sköldpadda att springa snabbare än vad den själv vill ;)
Kan konstatera att om man tar hunden med sig för provkörning så gör man nog bäst i att packa in den själv i bilen heller än att låta säljarna hålla i den för en stund - hunden skulle garanterat ta en promenad med vederbörande säljare. Givet att alla som jobbar på KIA är som dem i reklamen ;)




Inte skulle väl en ponny banga att hoppa in i bilen för en tuss hö och lite havre......


eller......... nähepp! Fördomar om att alla ponnier är mattokiga sprack bestämt här ;)


Hurra för FEI TV

En vecka proppad med skola och uppgifter är till enda - äntligen.
Brassade raka vägen hem efter skolan idag och tog hand om fålarna två. Riktigt skönt ute nu... eller fryslorten jag hade såklart klätt på mig på tok för mycket så efter att ha jobbat loss Spaniz var jag rejält svettig :P Han var lite trutig och tjaffsig till en början och jag känner verkligen att det är dags för ett genomkörare i ridhuset. Tur att jag är helt "ledig" i morgon och kan ta mig tid.

Fick mina lördagsbiljetter till Göteborg Horse Show sålda under veckan. Känns fortfarande surt men men just nu får skolan gå före och jag har redan säkrat upp ett poäng till kommande tenta. Turligt nog så har jag ju årsmedlemskapet på FEI TV så mamma är bjuden på middag och live sändningarna från Gbg. Så det blir myskväll i soffan! Nästa år då jeklarns! ;)


Härlig em väntar

yes, nu är det hästeftermiddag som gäller. Ser fram emot härliga turer på mina båda busar =)
Var till Högbo och kollade på msv b4 under söndagkväll och taggades nåt så otroligt. Fina hästar med så ganska skönt att inte vara med själv ;) men ändå, känslan när man tävlar är speciell.

Varit i skolan på fm, vi är ganska duktiga i gruppen på det här med beskattningsrätt ändå måste jag säga. Vi ser ofta ut som frågetecken när vi drar igång med uppgifterna men när vi väl är igång så hittar vi snabbt i lagrummen och vägledningarna i böckerna. Skönt! Hoppas man kan få med sig samma känsla på tentan sen så man inte börjar krångla till det bara för man tror att alla frågor är kuggfrågor haha.

Igår var jag med Per ner till sthlm och hämtade vinterbeemer! Helt underbart att ha en bil igen och ta sig vart man vill, när man vill. Behöver inte deppa ihop för att mjölken är slut och man måste vänta tills Per är hemma igen 3 dagar senare. =P

-26 C




Det vill säga ofrivillig vila för mig och busarna idag! *hutter* jag varnade till och med Per att jag kanske inte skulle komma tillbaka utan risken fanns att jag skulle frysa ihjäl nånstans på de små metrarna mellan hus och stall. Det var en kamp mot kylan men jag tog mig både dit och hem ;) 

Jag passar på att jobba istället innan det är dags att åka på årsmöte för KRK, för en gång skull ser jag fram emot ett årsmöte..... kan det vara för att vi håller till på ett bageri i år kanske?! hihihih 

Hur kallt har ni andra det idag!?








round and round

Tiden går så fort nu så jag tycker att våren borde vara runt hörnet vid det här laget. Veckorna bara skenar förbi! Efter att grabbarna fick ta det lugnt ett par dagar efter vaccin så har min nyfunna hjälp K och jag varit ute och motionerat hästarna längs vägarna. Underbart att ha sällskap samtidigt som båda hästarna får sin träning.
Tror vilan var välbehövlig för Spaniz för nu har det varit fullt ös frammåt.... ni som känner Spaniz vet att han inte riktigt lever efter det mottot egentligen ;)

Söta  vännen Ankie undrar om det inte är dags att dra på tävling snart och .... joooooo, jag är laddad som bara den. Men kommer ju tyvärr inte från byn förräns ny trailer inhandlats. Men när det blir....vet jag jag inte =( Förhoppningsvis snart, jag kämpar för att få ihop det ekonomiska, har ju en bil som står med ofrivilligt motorbyte  *suck*

Läst på toarullen

img_6046 (MMS)

Läst på toarullen


Tips från coachen ;)

Skippar allt det som legat under rubriken tråkigt för helgen och går direkt till sånt som jag klassar som roligare =) Hur det än är och vad man än ska göra så finns det alltid något av alternativen som är lite lite roligare, så även om jag både tycker om att jobba och plugga så är hästar såklart ALLTID roligare. om det inte är -20 grader kallt som det var här i morse vill säga ;) hihi
Egna hästarna vaccinerade så jag har låtit dem ta det lite lugnt och det passar ju schemat med allt annat bra just nu! Däremot var det träning med E och hennes Albin på lördagen där ännu en aha-upplevelse uppenbarade sig för min ambitiösa elev. Det märks att hon tar med sig det hem och letar efter känslan samt gör sina "läxor" för vi får hela tiden trycka på nya punkter. Superkul!
Sen var jag ombedd att supporta på framridning under söndagmorgon. I själva prog gick det inte riktigt som "planerat" men man får ta med sig hästens tidigare erfarenheter.... vilket i detta fallet är = 0 och ryttaren har bara haft unghästen sedan i aug. Precis allt är nytt för honom sedan han landade i Sverige, ursprungsland Polen. En kille som verkligen försöker förstå allt hans ryttare ber om, jag tycker han är supergo. Så vi fick vara nöjda med att han klarade röran på framridningen och släppte till riktigt fint. Klart att det var konstigt att plötsligt stå helt ensam inringad av ett dressyrstaket och ett matte på ryggen som så gärna ville att allt skulle klaffa precis nu.... vi känner väl alla igen just den känslan. Och inte mindre den otroliga besvikelsen som äter upp en efterråt när man konstaterar att all träning varit som bortblåst - påt igen bara!!!

Det var faktiskt riktigt länge sedan jag var på en lokal tävling men det var underbart att känna på den stämningen som infann sig här. Förhoppningsvis kan Fille oxå explodera runt i en LB här snart, bland fjordingar... jo ni läste rätt, det var hela 2 st med som var supersöta inte alltid bästa formen men dom gjorde det som begärdes - inte så mycket mer dock =) Men här var oxå ett par riktigt heta ämnen för framtiden varav jag bara älskar en av de 5-åringar som var med. Efter Okeanos - Romeo - Marino... intressant!

Ett tips för alla som ska ut och tävla nu när säsongen dragit igång igen så smått. Ha som rutin att alltid packa med ett litet sjukvårdkit! Om man inte som mig har en stor dunk med eget vatten så ha iaf en liten petflaska med vatten om hästen skulle råka trampa sig, vilket är lätt hänt under förhållandena, så det är lätt att tvätta bort det blod som eventuellt runnit längs benet. I synnerhet om ni har en skimmel eller häst med strumpor.


Den här skulle ju såklart med i förra inlä...

img_2778 (MMS)

Den här skulle ju såklart med i förra inlägget


Lördagsmys med godis melodifestival, film ...

Lördagsmys med godis melodifestival, film och supergod mat väntar efter en effektiv dag.


Möttes av detta när jag klev ut från sovru...

img_0817 (MMS)

Möttes av detta när jag klev ut från sovrummet i morse. Snökaos så långt ögat kunde se men envis som man är så skulle jag promt köra till skolan :) nu hemma igen och det är bara till att gå ut och skotta. Tur att vi har wheely som gör tungjobbet åt oss!!!


Kaffe maskinen avkalkad och dags för att a...

img_3465 (MMS)

Kaffe maskinen avkalkad och dags för att avnjuta en vaniljlatte :)


quicky

Nästan mitt i ännu en vecka och jag vet knappt om att det har varit helg, eller har det?! Så jäkla mycket att göra nu så det finns ingen uppdelning i mitt schema just nu känns det. Det är både roligt och jobbigt såklart. Det tär på en i längden så är det bara. Men som alltid - jag kan känna mig däckad, men golvad det blir jag aldrig!
I helgen var det bla Maggan-träning och vi skötte oss riktigt bra. Lördagens pass utnyttjade vi till lösgörande arbete, mycket.... mycket..... sa jag mycket? jag menar förstås MYCKET MYCKET tempoväxlingar i både trav och glp. Lite jobb på arbetspiruetter och ett och annat byte - fint. Söndagen sattes det press på oss båda kan jag lova. Tränade delar ur Msv A och jobbade på piruetter samt byten. Spaniz mentala inställning är att även om man rider på kvartslinjen i hö varv så är det förfärligt svår att byta rakt i serier. Herreguuuud vad hände? Det var verkligen hela havet stormar med både fram och bakben. Stack inte framdelen iväg åt vänstrer så drog baken ditåt istället. Osså bytte vi varv och serierna satt på linjen, hela hästen mer ihop och med på uppgiften.... här har vi nåt nytt att jobba på helt enkelt. Få spaniz att fatta att det är samma linje, samma övning, samma byten som alltid. Det jag ändå kanske gladde mig mest åt är att han gjorde en superfin ökning innan vi avslutade. Han verkligen sög tag uppåt frammåt och jag fick en våg att surfa på. Vi har haft det tufft länge med ökningarna nu, de försvann nånstans längs vägen. Hoppas detta var ett tecken på att de är på väg tillbaka - jag jobbar verkligen på det!

Sen har jag haft lite träningar, det har varit plugg och jobb inför momsredovisningen. I morn är det skola igen, precis som idag, men i morn får jag låna mammas pärla så jag slipper bussen - Hurra!!!
Idag slapp jag åksjukan men istället så mådde inte bussen så värstans bra utan la av lite här och var, bla på diagonalen i en korsning så det var ingen som kom fram. Men busschauffören var fast besluten att bussen den skulle minsann rulla hela dagen. Det gjorde den inte utan den tvärdog strax efter vi hade svängt av motorvägen och nästan var framme vid min hållplats. Jag tackade för mig och gladde mig åt att iaf jag kom hem utan försening eftersom jag hade två hungriga grabbar som stod i hagen och väntade. =)

Skallebang

Skulle gå och lägga mig tidigt igår, såg verkligen fram emot att ligga i sängen före 23. Så tänkte passa på att göra lite skön ansiktsfix och grejer vid 22 då så man skulle sova extra skönt. Men jag hann inte mer än att kliva in i det varma sköna badrummet så ringde mammsen, hästar var lösa på byn. På med ytterkläderna illa kvickt och smyga in till grabbarna i stallet för att sno med sig grimskaft. Gissa om dom var förvånade att höra mig tassa runt i stallet så sent haha. Bad såklart om ursäkt och sprang sedan över den isiga vägen mot de båda översociala unghästarna som ansåg sig ha rätt till en kvällspromenad sådär på en onsdag. Allt gick bra turligt nog, och jag uppskattar verkligen att folk iaf vet vart det bor hästfolk, om än inte de rätta ägarna men vi i vår tur känner ju alla härikring så =) Det var en kvinna och en yngre kille i varsin bil som hade mött busarna, dom verkade lugna i sig och stod och klappa hästarna när mamma kom rusandes med knäckebröd och jag grimskaft. Vi tackade för hjälpen och ringde sedan till ägare och och "skötare" för att få lite hjälp med att kolla av hagen i bäcksvarta natten.
Så för att gå och lägga sig rätt tidigt är 02,00 rätt sent. Jag var rätt död i morse, sov inte alls så bra och åkte på en smashing huvudvärk (vilken har hållt i sig hela dagen trots att jag försökt bota det på alla sätt och vis)  lagom till jag satte mig på filles rygg. Så det blev en massa glp för hans del i ridhuset. Utnyttjade hela fyrkantsspåret och lät honom sträcka ut ordentligt - skitkul tyckte fille...... *host* och jag =)
Spaniz nöjde sig gladeligen med lite kandarträning och skritt på de isiga vägarna - skönt! Han har varit jättefin i handen de senaste dagarna och det har varit riktigt roligt att träna honom. Hoppas det håller i sig, i helgen är det träning för Maggan. =)


Önskelistan bara utökas


Vad gillar ni HV POLO Summer 2011?




Det finns egentligen alldeles för mycket hos HV POLO som faller mig i smaken just nu - framförallt i vitt!


Med och tävlar...


Jag är med och tävlar hos Brusella, det här täcket med hals skulle Fille def uppskatta att mysa ihop sig i! =)


Åksjuk

Förmiddagen ägnades i skolan, visades sig att våran grupp varit rätt brighta och satt alla förutom ett rätt. Den taxerade förvärvsinkomsten skiljde sig totalt bara 100 kr från facit. Men jag ska bespara er och förklara varför man tydligen gör den typen av reducering som vi failade på.
Sen var det raska kliv mot busshållsplatsen så jag skulle hinna med bussen. Inte alls något bussfan - inte det minsta. Inte kan jag påstå att det är nåvidare billigt heller. 60:- kostar min resa som tar dubbelt så lång tid med buss som den gör med bil. Och med dieselbeemer som vi har nu som knappt drar nånting så var det väl nästintill dubbelt så dyrt dessutom.... ;)
Knölfullt på bussen och hamnade långt bak. Hade en kvinna som satt bakofram, där man kan ha barnvagnarna, snett mitt emot mig. Kändes som om hon satt och analyserade mig uppefrån och ned. Nästan så jag vart sugen och fråga om hon kom fram till nån slutsats, jag menar det kan ju vara intressant och veta hur någon som aldrig sett eller pratat med en uppfattat en på sättet man klär sig, rör sig och beteer sig. Det gjorde iaf att jag inte riktigt kände mig bekväm med att stirra längs gången för att kunna skymta en väg där framme. Hon som satt bredvid mig, mot fönstret satt och läste någonting varpå jag inte heller ville försöka stirra mellan hennes papper och näsa. Då kanske hon trodde att jag i min tur stirrade på henne eller smygläste hennes texter. Ni förstår vilka problem jag hade! Åksjukan kom som ett brev på posten när jag försökte fördriva tiden med mobilen. Suck!
Just nu är jag väldigt, väldigt benägen att få hem den gamla vinterbeemern. Men som det ser ut just nu så får jag nog vänta till på måndag.


RSS 2.0