Hur var det med kontroll på det mesta?

Jodå....såatt! På väg hem från jobbet för att snabbt fresha upp sig och byta om inför stundande julfest med företaget och resterande hyresgäster och butiker inom samma förening så händer så klart sånt som inte får hända.
Tagit mig ut från stan, kört motorvägen hem, svängt av motorvägen och ska in i nästa korsning då jag känner att bilen blir ohyggligt svårmanövrerad kikar på instrumentpanelen och upptäcker att motorlampa och allt lyser - bilen har dött!!!! Varför jag inte hörde det var ju såklart för att jag poppade musik, glad som jag var för allt roligt som väntade i helgen och allt som är avklarat. Fick med den rull jag hade försöka styra min blåval till ett så passade ställe som möjligt utan att vara i vägen eller orsaka någon olycka. Vi hoppas väl att det är soppapumpen, men seriöst var jag rätt chockad.... det hade kunnat häna ute på motorvägen eller mitt i den skarpa kurvan på avfarten. Går ju heller inte att bärga min bil som en vanlig såklar utan det vara bara till att sätta på dragkroken och dras baklänges resterande väg hem. Tur Per nyss hade kommit hem från Stockholm igen!
 
Nåväl julmiddagen var supertrevlig och det var härligt att smaka allt som hör bordet till igen. Nu börjar julemyset på riktigt kan man väl säga. =) Gott att dricka och pigg idag... skönt! ;)
 
Nu blir det iaf till att slå igen datorn här på kontoret. Sen är det dags för Linda och mig att brumma ner i snöovädret till sthlm för lite Horse Show =) NICE!

Baklängesmästare

Aldrig har det väl tagit så lång tid att ta sig hem. :/


Tankar och Stress

Gjorde ett litet test jag fick på mailen från "studenthälsan" om stress. Slutresultatet vart gott. Verkar som om jag har kontroll över det mesta, förutom just nedanstående och faktum är - jag vet om det och det är precis sådär det är! Titta bara på vad klockan är ;)

 

 

 


Helg på nytt!

Det är sköna dagar med hästarna nu, inte satt nån press på Spaniz och Fille rejsar runt i vanlig ordning ;)
Närmast väntar lite halv ledighet. Full jobbdag i morn med efterföljande julbord tillsammans med kolegorna. Fredag blir det halvdag och sedan bär det av till Globen Horse Show med Linda. Hon fick biljetter från H&M We Love Horses som kompensation/ersättning för lån av en bild. Jag är superglad att ha blivit tillfrågad!
Lördag ska jag använda mig av den nyinsupna inspirationen och trimma djuren i ridhuset och på söndag blir till att gå upp i ottan för att kliva på bussen med KRK-gänget och ännu en resa till Globen för att kika på både hoppningen och dressyren.
Vintern på vara en tråkig tid förutom såhär innan jul och nyår. Det dimper in div inbjudningar till fester, julbord och andra aktiviteter. Det får veckorna att spinna på alldelels för fort, men så roligt och härligt det är!
 
See Ya tomorrow!

Underbara ni!

 
 
 
Ville bara passa på och tacka er alla för gratulationerna som kommit över mail, facebook och här på bloggen - tack snälla ni! Tveka inte om ni har några funderingar gällande boende ;)
 
 
 
 

Examen

Det är sant! Jag måste nästa nypa mig själv i skinnet varje dag sedan i onsdags.
Satt mest bara tyst under onsdagsförmiddagen på jobbet. Kl 12 skulle domen falla, klar för arbetslivet ... Eller omtenta. Redan 11.30 klev jag in på skola med jäkligt rangliga ben, jag som är fryslorten själv satt och svettades trots den tunna skjortan. Försök till att avleda mitt illamående lyckades jag smsa bästa vännen med konstaterandet "jag spyr". Kändes verkligen som jag skulle behöva göra det. Jag har aldrig känt mig så jäkla pressad vid en tentautlämning! Inte bara jag som hade förhoppningar ju utan mina båda chefer oxå eftersom min mäklarregistrering hängde på denna kurs *svälj*
Som alltid försöker man ju analysera ganska snabbt efter skrivningen om det gått bra eller inte men den här gången kände jag mig rejält osäker. Vissa saker kändes så självklara att jag var rädd att jag gjort en sjujävlans massa slarvfel eller missat en "knorr" i nån uppgift.
En lättnadens suck när jag fick tentan i handen och såg att jag klarat mig, dessutom låg jag inte på gränsen med ett E i betyg utan hade dragit till med ett C! Hela 62% kuggade sig. Hahaha lycklig så jag skakade brännde jag tillbaka till kontoret med tårta i högsta hugg. Och bästa Catta meddelades att det blir till att fira ikväll ;) för idag laddar vi ladies night på Läkerol arena.


Myshelg

Guuud vilken underbar helg, jag känner mig till och med pigg idag. Äntligen börjar kanske min kropp komma ikapp efter en rätt slitig period. Vi har spelat tv-spel, läst, ätit gott, kollat på massa film, småstädat, ridit lite och varit en snabbis på stan och köpt den snygga tunna skjortan från ginatricot. Endast ett styrelsemöte har fått störa myset.

Har uppmärksammat via div sociala medier att boken "Femtio nyanser av honom" ska vara något alldeles speciellt. Tänkte att det här får jag bara inte missa och visste egentligen inte alls vad sjutton den handlade om. Gissade  mig till nåt mörkt iaf och kanske lite deckar-aktigt. Gjorde en bättre koll när jag väl var hemma igen med boken i handen och insåg hur fel ute jag varit. Inte till min besvikelse dock utan tvärt om. Spännande! Jag hade ju under förra veckan köpt den andra delen i triologin och insåg att jag skulle behöva börja från början för att inte missa nåt... väsentligt. Så i helgen var jag in på bokhandeln igen och köpte första delen varpå jag möter ett par där tjejen lite blygsamt förtjust berättar för sin pojkvän vad hon hört sina arbetskamrater berättat om den på fikarasten ;) Jag började fnittra för mig själv och tänkte att det här blir bara mer och mer intressant. Vad är det den här boken gör med tjejerna egentligen - I soon will find out!

 


Mitt rullmonster

Plötsligt så ångrar jag inte längre att jag inte badade hela Fille igår :)


Går mig på nerverna

 
 
 
Det är just vad han gör det, går, stampar och rent av hoppar mig på nerverna. Aldrig är han nöjd. Det gnälls över törst och krämpor. Domningar, nervryck och hosta. Därtill ska det vara nya skor med jämna mellanrum så han slipper halka.Jag ställer upp och skjutsar, lämnar och tröstar när än det behövs. Uppdaterar honom med nya saker och gör honom till stjärna. Och detta är tacken?!
Jodå vi har faktiskt lyckats bota det mesta på min kära Audi nu men den där jäkla airbaglampan envisas med att lysa mig i ansiktet än. Vi har satt motstånd under förarstolen och idag var jag in för att förhoppningsvis släcka lampan och nolla felkoden. Jag höll på att studsa upp i biltaket när det vart svart i rutan, och om än mer besviken när den 1 sek senare tändes igen. Vi har tydligen trassel med krocksensorn i passagerardörren oxå. Bara att återvända hem igen och denna gången börja rota i kabelhärvan till dörren. Misstänker att något har hänt där alternativt kortslutning i sensorn. Typiskt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galan var det ja!

Jag precis som de flesta andra hästbitna bloggare i distriktet tycker det här var ett kalasarangemang. När jag i februari var på dressyrgrenledar träff på Såstaholm med folk från hela Sverige så berättade några just om att de hade  egna ryttargalor i respektive distrik. Jag kunde bara hoppas att vårat skulle ta efter. Tycker nämligen det är en suverän idé att samla alla hästintresserade under lite ledigare former. Ute på tävlingsplatserna får man typ försöka kommunicera som hastigast när man passerar varandra. Några med ena näven är hissad, hängades i tygeln på sin fyrfota vän som tycker sig ha anat fara bakom en flaggstång. Alternativt, man har fullt sjå att håla sin "crew" i schack. ;) Dessutom tycker jag idén med utmärkelser och priser av alla de slag är kanon för att uppmärksamma alla våra duktiga ryttare som kämpar i vardagen! =)

Nu var det alltså första gången galan arrangerades här, så lite "barnsjukdomar" fanns allt att bota resp förhindra till nästa år. För jag är säker på att detta blir en tradition. 350 personer var vi på plats i Gävles stolthet, Brynäs hemma arena, Läkerol arena.

Jag var ju själv en av årets pristagare. Dels genom insatsen i Div 1 laget som vann serien och dels till det färska DM silvret. Jag är otroligt glad över att få tagit del och upplevt detta nu eftersom jag inte vet hur mycket jag kommer kunna fortsätta med Spaniz. Han blir 21 till årsskiftet och tanken är att vi ska köra på så länge han känns fräsh. Men har även i planerna att en ny ung fyrfota förmåga ska in i teamet. Då kan man ju räkna med att man inte är hetast på tävlingsbanan för ett tag, och iaf inte i de lite högre klasserna.

Jag har ridit en del DM på ponnyntiden och även ett par på storhäst som YR med brons som sämta resultat. Jag tror faktiskt det här var mitt första senior DM, av någon anledning.

För mer bilder om hur det såg ut och bra sammanfattande text om galan får ni gärna läsa vidare på Victorias blogg

 

 Div 1 laget. Tur jag hade klackskorna på mig, annars hade jag nog varit minst i gänget! ;)

Foto: Saga Lindberg


Just...

.. Because i'm worth it! :)


Överlevare ;)

Upp i ottan, vaknade både kl 02 03 och 04 men såklart inte 05 som klockan stod på, men väl 05.30 så vi hann hyffsat i tid till högbo. Tur att det är nära. Idag kan man väl säga att vi gjorde omdebut i Msv A. Jag är helt klart nöjd, mest för att vi överlevde ;) mycket som kan göras mycket bättre men sist var vi iaf inte trots det otroliga startfältet.
Kommer uppdatera bättre om helgen i morgon när jag sitter framför datorn och inte ligger med telefonen krampaktigt i näven.
Härlig vecka väntar med bl.a. After Work på torsdag!


Ryttargalan

Sammanfattar kvällen i kortaste laget med en bild. Måste verkligen sova om jag ska orka upp i morgon vid 05... Inte min favvo tid direkt


DM silver

Lite stressad anlände vi till Högbo RK men hann med i mitt lagda schema och satt till häst i rätt tid för att kunna skritta fram ordentligt innan vi började jobba. Reko känsla på framridningen och såg fram emot att gå in på banan. Helt klart nöjd med vår prestation även om jag önskade lite mer elasticitet emellanåt. Han har kommit upp sig mycket bättre i formen och därmed bättre rörlighet i bogarna. Blev ett jämfota byte tyvärr som kostade oss en seger i DM. Men det gör mig ingenting i den konkurrensen vi red emot!
Vi avrundar tävlingssäsongen 2012 som silvermesaljörer i DM! <3


Från träning till tävling

Jodå dressyrkurs även idag :) och rejält taggad för kvällens tävling. Spaniz har känts superfin hela veckan, jag bara hoppas att jag ska klara visa det med knopparna i ikväll oxå.


Inspirerande som alltid

Härlig dag har det varit tillsammans med Bo och trevliga ekipage. Inspirerande och bekräftande att man är rätt ute i sitt ryttar- och tränartänk. Får alltid lite nya övningar med sig hem eller refresha övningar som man haft legat på hyllan för ett tag. Nu på kvällen är det Clinic som jag såklart gärna hade varit på oxå men ska jag hinna förbereda allt inför morgondagens tävling så måste det göras under kvällen. Kursar vidare hela dagen i morgon så jag hinner väl hem och knoppa och pyssla lite bara innan det är dags för avfärd :)


Sen kväll

Det blev en lång dag idag. Massor att göra och ridhuset inte ledigt föräns 20.30. Kände av lite grunder och Spaniz var riktigt på g och villig att göra rätt. Dessutom hade han god energi igen! Kanske massagen gjorde susen :)
Nu ligger jag i sängen iaf, redo att däcka. I morgon väntar träningspass på fm och kl 13 börjar fortbildningskursen med Bo Jenå för c- och b-tränare och därefter arrangerar real-gymnasiet en Clinic. :)


Ivrig smygare

Fille var som alltid ivrig att få komma ut på en tur. Så fort jag vänder ryggen till smyger han fram till dörren. Även om han gör det bra så är han långt ifrån ljudlös och det räcker med en harkling från mig så spelar han ovetande.

Båda hästarna luftade ute idag, bitit i kinderna och hårt i backen. Det är till och med så pass att även jag önskar nån cm snö nu. Lite ljusare och betydligt trevligare och fler ridvägar att trava resp galoppera på skulle det bli.


Tryck

Håller med om att det ser väldigt märkligt ut. Gör bara min massageläxa. Tryckmassage.


Stör ej

Hjalle njuter i sin nya, lite större, säng. Fluffig och i material som ska bevara den värme han alstrar :) tror det blev perfekt för en fryssen misse. Osså fick han ju filt att kura lite extra med när vi inte är i närheten ;) rättare sagt han ser nästan lite besvärad ut numer när jag härjar in och ut i sadelkammaren :)


Farväl

Idag fick jag ta farväl av "greven", tackar för lång och trogen tjänst. *snyft*

Men säger Hello Kermit! Välkommen i team bajsplock. Jag skulle ju egentligen bara ha en ny grepdel och behålla skaftet på den förra. Men kunde inte låta bli att investera i denna färgglada grep. kändes som om den kunde piffa till en annars rätt tråkig rutin som att mocka. ;)


Nov. 05, 2012

Hektiskt men rolig dag. Såklart - det var ju en riktig hästdag :) utöver allt det vanliga inklusive träning så var det även dags för höhämtning och massage på Spaniz.
Blev en ensam tripp för oss då övriga familjen hade fullt upp. Men killen är verkligen oproblematiskt att ha med sig. Eller ja..... Bara för det så skulle han tjivas lite när vi skulle lasta och åka hem. Han hade ju fattat tycke för "chaddan" som hade sin box bredvid. Hon uppskattade däremot inte Spaniz blinkningar och söta pussmule.
Tackar Christina och Gunilla för att vi fick komma på visit, och Jossan för fingertopskänsla :)


Fantastiske Fille

Mitt hjärta Filipin han bjuder verkligen på sig själv. En sann arbetsmyra, älskar att göra rätt för sig och... ja ja han älskar att starta diskussioner om tillvägagångsätt också. Men under träningen i ridhuset igår var han en sann ängel. Alert från start till den grad att jag fick hejda honom och be hern om att vila några millisekunder längre i varje steg. Bara för att man in grunden är (D) ponny behöver man inte gradera om sig till och springa som en B-ponny när man blir lite ivrig på uppgiften =) En order och x-antal halvhalter han tog till sig. Avslappnad och fin stoltserade 28-åringen bland ynglingarna när vi gympade i skänkelvikningar på varierande branta diagonaler, öppnor på långsidor, övergångar och förvändgalopp. Att någon tröck upp sin häst i väggen så den skrapade med hoven i sargen utlöste en stilig bockserie. Jag kan bara skratta.... sa jag att han är 28... jisses 29 om två månader.

Spaniz hade gympapass på fredagen med tränset. De msv a skolor i huvudet på mig som vi plockades ner i molekyler och gjordes till förstadie övningar. Uteritt igår där vi jobba på tankeöverföringen i galoppen, öka minska med så lite hjälper som möjligt, vilket gick alldeles ypperligt och som vi hade med oss in i ridhuset idag. Jobbade vidare på piruettvändningarna, kände på nåt byte och nån serie. Mycket nöjd ryttare både med häst och sig själv. Var nämligen missnöjd med min egen insats i fredags. Kände att jag öste mig själv över Spaniz och att han aldrig fick jobba klart i framförallt galoppvändningarna. Vi jobbar ju på kvickheten, men även balansen, och har man problem med sistnämda så kan man ju inte bli så mycket kvickare om man inte vet vart man ska sätta fötterna. Bara gå till en själv när man snurrar med huvudet på en pinne och ska springa ;)  Inte fasen springer man fortare när man dessutom ska bära på nån med egen balans och som hela tiden gapar en i örat att man ska springa snabbare. Så idag satt jag still i båten och lät Spaniz sköta  biffen. Tror vi ska försöka fortsätta så ;)

I morn blir det full spätta. Träna på morgonen och höhämtning. Göra klart stallet och förbereda papper till revisorn. Sen så ska Spaniz göras iordning för lastning då vi ska iväg och träffa massören. Ett nytt möte som jag tycker ska bli superintressant.... även om det är lite småläskigt man vet ju inte vilken dom man får ;) 

Vi petade på vinterpjucksen på trailern idag oxå och gav den ett sista bad för att rensa bort de massmördade flygfäna innan de dessutom skulle frysa fast i lacken. Skönt att ha det gort.


Dressyren från Lyon på TV

Jajjamensan - kl 19.00 kan man bänka sig vid tv:n för att kika på WC i dressyr, GP kür från Lyon.
Kanalen är C More Sport =)
Gårdagens GP vann en av mina favoriter, Adelinde Cornelisen och Parzival på 82,76% =)
 
1 timme kvar till start och det är läge att få klart det sista arbetet för idag så man kan koppla av sen. Hästarna ridna tidigare idag. Får återkomma om det..... =)

RSS 2.0