Vart är mina tår?!

Någon som sett dem!?
Tror de försvann efter att jag först varit ute och ridit Spaniz och sedan stått med snö upp till knäna för att fota Saras häst.
Eller kanske sitter de kvar.... bara det att jag fasiken inte känner dem. Är -16 grader här idag, usssh vad jag ogillat vintern. Iaf när det ska vara så förbövelen kallt!
Lite värmde det iaf när Saras lilla föl och sällskapet raggsockan Billy konstat stod och mös och mulade med mig, gooooooos. Inte ett dugg sugen att köpa dem båda....nej nej nej.

Lite bilder från deras hage kommer senare idag, men måste dit en annan gång när Sara kan vara med och hålla undan gullegrisarna. Blev smått ryckigt och skakigt bitvis idag, dessutom på tok för svårt att fokusera med två mular på en varsin axel.

Mobilbilder

Lassade upp en hög med bilder från mobilen på datorn ikväll. Sånna som jag inte skickat raka vägen upp på bloggen. Tar tyvärr evigheter med min mobil, trots att det är flashig Samsung Omnia,  så jag blir lika glad varje gång som jag lyckas peta upp ett "live inlägg" ;) Men här kommer iaf en bunt som legat instängda i den älskade mobben.

Jag i bilen påväg mot sthlm för vidare avresa till Flyinge och ännu en omg av C-tränarutbildningen



Och det var såklart regnigt, då gör kaffe en väldigt glad och resan blir såååå mycket myzigare.



Det Italienska klinkerset som beställdes och som vid det här laget ligger i entrén.


Utsikten jag har från just entrén med vidöppna dörrar. Stallet till höger i bild.
Till våren blir det att lägga nytt grus och massa andra roligheter i trädgården.



Per tar med älskade Blue till sthlm för turbobyte. Men det först efter att han sms:at klart där bakom ratten...


...själv sorterade jag alla äpplen som fallit ner från trädet.


Dags för träning grabben, du vet vad som gäller - just do it!


Fille var vid det laget redan slutkörd - och som vanligt väldigt nöjd med sin insats.
Älskade hjärtat.


Sen har jag hunnit vara på konsert oxå. Catta och jag hade ett par tjejiga timmar innan vi mötte upp Per, Eddy, Erik, Pontus och Joel utanför Hovet.
Ngt gapiga Sonic Syndicate var förband...



...världens bästa TAKIDA!!!!


Att bilar inte går sönder på Halloween är ingen garanti. Dessutom med trailer på, var på väg in att hämta badrumskaklet. Blev en låååång kväll innan allt ordnade sig och bilen blev hemkörd till uppfarten eftersom inga tillförlitliga verkstäder var öppna. Stort TACK till grabbarna på Falks, mina nya vänner.


Erik som har halva alfabetet på sitt körkort var snäll att låna "lilla lastbilen" på jobbet för att frakta ner Blue till Sthlm. Jag och Eddy såg till så ingen somnade! Tusen Tack för hjälpen!!!

 

fina bilen tar en paus, det är jobbigt att vara "räserbil" eller har han gått och blivit en trailerqeen?!
NEEEJ, var katten som gått så just nu är en racekat på väg i - sen blir det åååka av!



Så närmade sig julen och Per köpte en sött schabrak åt Fille - Merry Christmas


Volvo vs Saab = ja vi vet ju alla hur det gick ;)
Den här storyn är lång och har en bra utgång MEN det började med att pappas handbroms låste sig när han bara stannade till för att berätta var han skulle. En lång rad jävulskap slutade så äntligen på kvällen med att grabbarna på Falks precis hade lärt sig trickset från Saab själva och bilen blev kvar hemma och vi en burk pepparkakor fattigare ;)
 

Hämtade stallgranen från skogen, blev en skön promenad efter att ha rekat området med Fille innan =)
Granen innan....


Granen efter!


Och vet ni... jag har gjort min allra första alldeles egna julskinka - dessutom ätbar!


Rösta på Årets KWPN

"Nu kan du rösta på vilken häst som är årets bästa holländska varmblod. Bland kandidaterna återfinns bland andra Totilas, Parzival och Ravel.
Röstningen är öpen till 4 januari. Vinnaren presenteras under KWPNs premiering i ´s-Hertogenbosch 2-6 februari."

Text: Hästmagazinet

Jag har så klart satsat min röst på dressyrsidan. Men kanske inte på den som är mest omtalad de senaste månaderna. I mina ögon är Adelinde Cornelissen och Parzival ett underbart ekipage. Lite som vispad grädde för ögat - smaskigt!. Hela kompositionen tilltalar mig och hästens rörelser fram och bak är sammanhängande, fri i bogar och fast han är stor blir allt så lätt. Storyn bakom och det sätt som Adelinde pratar om honom på gör mig alltid glad. Rösten tillfaller Parzeval!

Klicka här för att komma vidare och rösta
 
Vilken röstar du på och varför?!


Adelinde Cornelissen och Parzival


Edward Gal och Moorlands Totilas


Jag är med och tävlar hos Warnmark



Håll tummarna för mig nu! =)


En vit jul

Tänk att vi allt fick en vit och vacker jul trots att det länge verkade mörkt.
Jag hoppas julhelgen har varit alldeles underbar för er alla och att ni fått massor av fina julklappar, iaf om ni varit snälla ;)
Nu är ju julhelgen mer eller mindre över igen och mellandagsrean tog ju över allas läppar redan på juldagen. Själv tycker jag det är lite smått sorgligt när det inte ens hunnit bli julafton och alla möjliga teknikkedjor massbombar en med reklam om att rean börjar på juldagen. Då vet man ju redan innan man ens har fått gett bort något att man blivit mer eller mindre lurad på nån hundralapp. För några år sedan då var det mesta stängt ända tills juldagarna var över, det var lixom nåt charmigt med det. Man bunkrade upp med allt vad man kunde behöva under dessa dagar.
Nåväl, min julhelg har varit toppen och jag har nog varit jättesnäll hela året verkade det som :P


away från sthlms trafiken igen

varit i sthlm för att, håll i er, gå till frissan. har ju super duktiga susanne där . har man en gång prövat så e man fast sen ;) pratade om att göra extasions till våren ;) om jag vågar men tänkte att det kunde vara snyggt till hatten. blir så fjuttigt med mitt hår när man försöker göra lite snygga uppsättningar . nu passerar vi iaf uppsala. ska stanna till i valbo på vägen hem och köpa näst sista julisen :) tror jag ligger bra till i tid i år trots allt!

jag är där det händer

denna gången brand i container . någon lustigkurre som slängt något olägligt. ;-)

en fika har man alltid tid med

pekannöt paj med chokolatte. catta och jag pausar för en fika innan shoppinen fortsätter. har hittat en massa skoj. men det jag men det jag såg fram mest emot att köpa var slut :( finns till nästa höst igen - surt!

Julhandel!

Idag är det julhandel som står på schemat. Ska bara ut och mocka i stallet nu innan jag gör mig i ordning och åker ut på äventyr =) Det här har jag sett fram emot, vi blir nämligen två nissar som sköter uppdraget. Jag och goaste vännen Catta. Har suttit och käkat frukost nu och kikat på busarna ute i hagen. Grannhästen var tydligen lite upprörd så Spaniz hakade på. Fille passa istället på att äta Spaniz morgonhö.
Hemma blir pappa och Per som ska tapetsera klart hallen iaf, får se om det blir vardagsrummet oxå... men lät inte som det ;) 

Nu kör vi! 


Peppa miiiig....

Sitter och försöker få ihop en tack-film till motorklubbens alla underbara samarbetspartners. Men är sjuuukt trött efter dagens stall sysslor och husfix i form av tapetsering....
Undrar om man ska däcka 10 min och försöka återladda batterierna, är det så här de nya elbilarna känner sig? Dags att plugga in, synd bara att jag inte har nåt flashigt blått sken vid min uppladdningsstation som de fyrhjulta. Vid brasan får bli bra - kanske bättre!

 


Jag får pippi...

Idag flög ett gäng Sidensvansar ikapp mig när jag var på väg in efter att ha släppt ut hästarna på morgonen. Blev först helt fryst eftersom det inte alls är så vanligt att man ser dem. Kom på sen att det var dumt att låta tillfället flyga sin kos bara så smög in och hämtade kameran. När jag klev ut igen upptäckte jag att träden runt ikring gården var full av dem. Och om jag kunde tolka fågelboken rätt så är de troligen på väg söderöver för att häcka och öka beståndet. =) Lägger upp fyra bilder från sidensvans invasionen osså kommer en bunt bilder i morn på gårdens småfåglar. Upptäckte nämligen att det faktiskt är himladens roligt att fota fåglar :P





Fredrik träningen

Här kommer film från torsdagens träning för Fredrik. Skönt och sååå glädjande att höra av både en, två och tre par andra ögon att Spaniz ser ut att ha blivit mer aktiv och starkare. Då är det inte bara önsketänkande från min sida =) hum......faaast hur många gånger klappar jag mig egentligen på axeln - alldeles för kritiskt. Inte på hästarna såklart. Har sagt det förr och gör det igen, vill ju att de ska tycka att det är kul att träna så försöker vara snabb med beröm och klappar så snart jag anser att de tänker rätt. =) Men tror att jag kan bli ännu bättre på det! =) Tyvärr så ser man alldeles för många hästar som inte får en enda klapp under träningen - synd...
Men nåväl - movietime, har försökt klippa ihop lite olika moment och övningar.... tungt med arbetspiruetter tycker Spaniz hihi... undrar vad han kommer tycka när han gör dem bra och jag ber om ännu mer.... hihi min lilla kämpe.


När man väl är igång

I morse kändes allt bra jekla tungt. Har varit så himla fryssen sedan igår em. Ja, mer än vanligt till o med. Gick och la mig med huvtröja på och allt. Vägrade att ta mig innan jag kände att jag precis var på väg att somna. *suck* Vaknade, klev upp och såg direkt ut som en frusen fiskpinne. Såg framför mig hur lång dagen skulle bli att kännas när man ska huttra hela tiden. Men det är ju som vanligt, så snart man kommit upp i varv efter att ha varit i stallet, släppt ut, skottat gården, sopat av trailern, hållit tummen för att beemern ska orka dra fram trailer och när man lyckats med det ska man lyckas backa ner till vägen utan att fastna längs uppfarten - galant! Ja, då man minsann i högvarv och även om tårna domnat bort efter ha lunkat runt i snön så e kroppen varm iaf. Lika bra att fortsätta jobba så det blev mocka och smörja av alla grejer som skulle med på träningen idag. Sen in med hästarna till lunchen, mata, mysa och göra i ordning - sen iväg på Fredrik träning.
Hem och bada av en väldigt duktig Spaniz som satte bytena i vart tredje idag - med GEST! Så imponerad av honom vi har ju precis börjat träna på de enkla bytena igen, men de känns bättre än någonsin så tror min herre blivit lite starkare ;)
Kanske slänger upp ett litet klipp senare ikväll. Tyvärr försvann min kameraman ut med mobilen i högsta hugg i samma veva som Fredrik sa "byten", så typiskt när vi äntligen fick göra något roligt, ja när man lyckas iaf då, annars skapar det ju mest bara huvudbry. Men ska faktiskt ruscha vidare just nu. Ska koppla av trailern och bege mig ut för att få några fler uppdrag avklarade innan jag sätter mig med föreningsarbete.



Mitt pyntade äppelträd som lyser så mysigt på gården.




Trötter och Mario för avkoppling



Nu har jag gjort i ordning alla fakturor som ska gå iväg i morgon. Men får sätta mig efter Fredrik träningen och koka ihop någon fin presentation också till GR´s alla underbara samarbetspartners som verkligen stöttat oss med priser och grejer under året!

Nu blir det att dyka ner under täcket och ge sig på en bana av Super Mario Bros Wii som avkoppling innan jag däckar. Fast vi har faktiskt kommit till sista banan redan :P Men antar att det tar desto längre tid för oss att klara den - ett gigantiskt slott!
För er som inte redan har det kan jag gott rekomendera den till årets önskelista. Räkna med att spelet bjuder er på en del skratt under mellandagarna - spela med hela familjen vettja. Upp till fyra personer kan vara med, bara ni har handkontroller.












Mina kära bloggläsare.....

hihi, mina kära bloggläsare hänger inte riktigt med när jag accelererar från noll till tre inlägg på en dag har jag märkt ;) haha kom igen nu kära anhängare - tyck och tryck ;)

Sov för fösta gången ensam i huset i natt, vilket gick kalas. Känner mig verkligen hemma och trygg här redan! Men vem skulle inte göra det i våran höga säng. Behöver nästan en pall för att ta mig upp. Men det är väl modernt tycker jag mig ha sett i Simon och Tomas alla inredningsprog. det senaste året.
Varit nere i ridhuset och trimmat med Spaniz precis som planerat. Tyckte faktiskt att han var rörligare i både has och knä idag.... iaf i början. Sen tror jag att jag hittade en trött muskel när vi skulle rida förvänd vä.glp. Sicken sladdmästare och ville gärna trycka upp baken mot väggen. Men fick rätsida på det efter att ha tränat lite rakriktning innaför spåret så jag kände att han var med på ytter resp inner skänkel och stadig därimellan. Kände av nåt byte - dom satt!

Har städat av och haft mamma och hundarna här på fika nyss så nu blir det att åter knata ut till stallet och ta in hästarna och sen lite föreningsjobb i form av fakturering =) *kaaaatching*

Höres senare!


bild från olycksplatsen


bilolycka

har suttit fast i bilkö i 1,5 timmar nu. bilolycka längre fram och jag kan barrar hoppas hoppas hoppas att de inblandade klarat sig bra. har bara sett en ambulans lämna platsen iaf. =( ringde nyss tilll stall grannen och bad hennne kolla till hästarna som står ute och väntar på mig. men dom var lugna iaf, tur det. nu håller vi tummarna för att det här släpper snart.

Vitt vitt vitt......

Vems blogg eller facebookhåla man än kikar in på idag så är rubrikerna som mest "Snö" eller "vitt" eller "vit jul?!" sååååå jag kan ju inte vara sämre. Efter månader i slask och boende under moln som legat som ett dasslock över hela sverige så blir till och med jag glad att det faktisk faller snö till marken! 
Hoppas bara hästarna känner sig för innan de skenar i väg i nysnön när jag släpper dem i hagen sedan. Så de inte tror att alla knöligheter har försvunnit från marken och det är fritt fram för rejsing.
Spaniz har vilodag idag för sen blir det gymnastik i morn, träning för Fredrik B på tors och träning för Erik Lette på fredag =) Lördag är det nog en härlig prom i skogen som gäller för hans del =)
Fille och jag ska spurta ner till ridhuset alldeles strax. Har redan varit ute och pysslat om honom en sväng, blir lätt att man fastnar med hjärtat.

Mina spår från ytterdörren till stallet i morse syns än iaf..... men kanske inte så länge till


Lussefirande!


Först vill jag säga att Per och jag hade första middagsbjudningen i huset i lördags! Det kändes heeeeelt sjukt underbart! Blev en toppenkväll med massor av skratt - som vanligt i sällskapet av Eddy, Erik och Pontus. De lämnade oss på landet vid 02.30 :P hihi Dessutom blev vi överösta med komplimanger för huset, känns verkligen skönt efter allt slit att även andra uppskattar det vi komponerat ihop efter bästa förmåga ;) Nästa helg kommer pappa hem och då blir det att tapetsera hall och vardagsrum, förhoppningsvis lite golvläggning i hallen oxå sen är det bara möblemanget! =)

Igår då så var det Lussefirande. Jag och Lena skulle rida upp till Stall S för att gemensamt tåga genom byn med lite klubbtjejer. Jag tog in hästarna vid lunch för att Fille skulle badas efter att han tvunget legat och gnussat på en varm skithög under natten *suck* Man tager vad man haver sa Fille som önskar att han hade golvvärme tydligen. Inte kallt i mitt stall, är ju själv en sann fryslort så hur ska jag kunna jobba om jag hackar tänder. Nej, det går ju inte. Vilket Fille nog är tacksam över ;)
Efter en omgång med "snö-schampot" så var han bländande vit igen, bara det att jag anade att det skulle ta tid för honom att torka. Så lilla prinsen fick förstås spa behandling med hårblåsen och borsten *myyyyyyys* Men här någonstans började nog Fille koppla ett och annat. Sån behandling + fläta i svansen? Det måste vankas TÄVLING!
Från det var han laddad - super laddad. Så när väl all utrustning och glitter var på och vi begav oss så for han som skjuten ur en kanon genom stall dörren. Halvvägs framme på träffpunkten smsade jag att vi var på G och fick svaret att det var inställt. Kul när man stått mellan 12.30 och 16.00 för att ha en fin häst i lussetåget. Men men inte mycket att göra åt. Lena och jag tog en tur genom byn och gladde både stora och små. Barnfamiljer tog kort och kidsen klappade hästarna. Intressata de där småkidzen tyckte Fille ändå som under 1½ timmes lussefirande konstant trippade på tårna i väntan på att tävlingsarenan skulle uppenbara sig. Sicken spänniz han är mitt hjärta!
Per lyckades få hästarna på bild trots deras totala ovilja att stå still denna mysiga kväll bara 1½ vecka innan jul!

Glad Lucia från oss på Kungsgårdens Dressyrstall! ;)


Rätt kille vann!

Var ner och trimmade Fille i ridhuset igår. Antingen lärde han sig av sitt misstag i tisdags när han gav så mycket mer än vad jag bad om eller så var han öm i kroppen. Kan tro att det var en och annan muskel som drog sig samman hihi. Inte lika mjuk och medgörlig denna gång utan snarare lite ostadig och ville helst av allt springa ifrån mammsen på ryggen. Blir riktigt ponnytripp då och det gör sig inte alls på honom ;) Undrar om man kan montera rejsbromsar på räserhästar?! Tyckte det blev smått tjatigt att "pumpbromsa" hela tiden. Jag hann ju inte ens till tävlingsbanan innan jag fick börja rida halvhalt halvhalt haaaalvhaaaaaalt.....halt - börja om!

Spaniz och jag var ut och intervallade och idag var jag så sjuuukt trött efter allt slit i torpet så det blev faktiskt en vända upp på byn igen. Men idag satsade vi på motsatsen av igår, samling. Tror jag ska fråga paret som bor på herrgården om det är ok att fota när man rider på grusvägen som går förbi deras hus. Har fått en bild i huvudet som jag skulle vilja genomföra ;) Tror det kan bli finemang eftersom Spaniz laddar så hemskt där. Jag behöver bara spänna magmusklerna lite och driva till med skänklarna så är han igång *ler STORT* 

Under em var Per och jag iväg på liten ärenden :) Nu har vi badrumslampor och sjukt fina sånna dessutom. Har ju en förkärlek till saker som blänker, verkar som om jag är en riktig skata faktiskt. Bild kommer :P
Sen var vi på BlomsterLandet och Plantagen oxå och köpte lite blommor och krukor, hihi. Fixade lite annat sen hem och göra Tacos till Idol. Hade ju bjudit mamma så hon fick se finalen med riktigt ljud haha.
RÄTT KILLE VANN!
Satt med gåshud mest hela tiden och när han väl vunnit, sjunger vinnarlåten igen och tar upp sin pappa på scen, ja då satt jag såklart här och kunde knappt se nåt för jag grät så. Rår inte för det men blir så rörd och lycklig. Är en sån som typ inte kan se ett endaste jäkla avsnitt av extreme home makeover utan att bröla.

I morn blir det ridhuset med gosarna och sen handla och dona inför kvällen då grabbarna grus, bus, från Gävle kommer på middag. Ska bli supertrevligt, räknar inte med nåt annat i deras sällskap!

Godnatt världen!



Rapport direkt från mitt nya kök

Hahaha ja det känns helt sjuk men Per och jag är inflyttade på torpet, eller gården som vi nu bestämt att det heter. Vi har det viktigaste som badrum, kök och sovrum, garderobshall osså ett arbetsrum =) Det saknas lite lister, lampor, gardiner och annat lull lull men det kommer allt eftersom =) Det är bara rensning och tapetsering av vardagsrummet och hallen kvar, ja osså ska parkettgolvet läggas i den innersta delen av hallen, men klinkersen är iaf lagd i entren nu =)

Hästarna känns dessutom kanon! Gymnastiserade Spaniz igår med öppnor och slutor med tempoväxlingar och avbrott/igångsättningar. Viktiga nu är att han verkligen trampar till innan avbrott och inte bara rinner iväg för mig. Sen lite skänkelvikning till och från spåret, 5m. Bra lösgörande arbeten och framförallt får jag honom framme för skänkeln. Så idag kändes han jättefin när vi värmde så jag följde planen att sätta lite mer tryck i honom. Inte några sidvärts utan raka spår och volter. Fick jättefina samlingar och han kändes väldigt energisk. Och framförallt jag fick inte all kraft i handen utan han balanserade upp sig och jag kunde få njuta lite när vi stegade förbi spegeln. Mumma! Plus i kanten för ridbarheten lyssnade så bra på sätet och varierade lätt på formen. Allt känns möjligt igen! I morn blir det ut i skogen och intervallträna för hans del =)
Filles tur att trimma i ridhuset igen i morn. Sist fick jag hejda honom lite då det var han som ville alldeles för mycket. Så himla go! Ska allt skaffa ett snyggt OS-pannband åt honom med så ska vi se om vi inte kan starta under våren. Men kommer skutta ner i klasserna för jag tror jag mestadels kommer få tänka *halvhalt halvhalt ptro prtrooooo ptroooooooooo* när han kommer ut igen haha.

Godnatt världen! vi höres igen i morgon - jag lovar! ;)


Taaaddaaaaaaaa.....

Livstecken från liten hästbrutta, weeeiii.....  varit så sjukt mycket senaste tiden så det känns som om man skulle kunna räkna antalet sovtimmar på händer och fötter. hihi Men nu är vi så gott som inflyttade på gården. Har ett par saker kvar att göra i huset, men det är fullt beboeligt iaf. Jag är sååååååå glad!
Dessutom känner jag mig än mer som en hästmänniska nu, trodde inte att det gick men men nu är det hästarna och jag i ett 24/7, ;) Trodde inte att det skulle kännas sån skillnad faktiskt, bodde ju hos mamma och pappa i grannhuset innan vilket oxå angränsar till stallet. Men nu bor jag alltså på samma gård som stallet står på hihihi

Har donat lite under morgonen och nu ska jag ut och rida, har redan hunnit mockat - skönt!
Up up and away!

RSS 2.0