Pysseldag

Igår blev det faktiskt två nya plagg till garderoben. Skulle inte ha något men Per insisterade att få sponsra. Det var ju REA, från 499 till 149 kr. De båda skjortorna, som det nu blev,  från Sisters skulle faktiskt passa riktigt bra till en jobbintervju, om man nu skulle på en sån i framtiden.
Jag får visa med en bild framöver eftersom jag inte hittar någon bild på nätet på den produkten - såklart!!!

Idag har det varit trimma hästar och dammsuga ur dator som gällt. Sedan har dvd enheten byts ut eftersom den gamla vägrade ladda mitt nya videoredigeringsprog, Pinnacle Studio Ultimate. Sjuuuuukt många funktioner och grejer som man kan fixa med på den. Det är verkligen superroligt. Bara för att lära mig hur det fungerar överhuvudtaget klippte jag ihop ett par hoppsekvesner från sommaren 2007. Visst kan man undra om det är jag som ska hoppa ensam över vissa hinder eller om det är Spaniz som ska sköta den biten hihihi.... Ska be mamma filma lite framöver. Det är dags att uppdatera hela filmsamlingen :P



Semla och Pizza


En skön, lyckad och bra vecka är till enda. Kände när jag stod i stallet efter Filles träningspass att en sån vecka faktiskt borde "belönas" på något vis. Och eftersom jag fortfarande tuggar ihärdigt på mina tuggummin istället för att småäta en massa så fort jag känner att magen är sugen på något såååååå verkade pizza som en himla bra idé till denna fredagkväll. Annnars ska det stressas med att natta hästar och fixa tacos innan "Lets Dance" börjar. Och är maten inte klar före kl 20 så blir Per ensam i köket. Därför eliminerar vi alla sånna i-landsproblem för ikväll =)

Ska skutt in i duschen nu och följa med Per in till stan för lite småshopping. Måste stanna på bageriet för att köpa årets första semla oxå! Ja, den räknas oxå som belöning för ett kakmonster som mig ;)

En annan sak jag tänkt på idag är, varför är det alltid jag som hälsar först på alla jag möter och varför är en del ponnyungar så strama. De typ kväver ur sig ett pip för att de måste när man konfonterar dem med ett högt och tydligt "Hej". Det hör väl till vanlig vett och etikett att hälsa, eller? Känns det inte trevligare efter man hälsat istället för att varje gång man passerar varandra i ridhuset se helt förskräckt ut.
Vad tycker ni? Har ni märkt liknande saker inom era sporter eller allmänt på stan/byn?



Blue Scar VS Bilprovningen


Och det slutade 1-0 till Blue =)
Besiktningsmannen log nöjt när han hissade upp porten och jag rullade in med Blue. Hälsade mig välkommen och sa att "det här borde väl inte bli några problem med den här bilen". Men man vet ju aldrig så jag var med vid varje steg, tror han plötsligt blev mer nervös än vad jag var haha. Inte ett pip han sa om den smala ljusstimman i vingen som lyser konstant (ska vara så) eller min specialdesignade böserblick på huven. Var rädd för att  han skulle säga "de här går för långt ner och förstör ljusbilden", eller "undrar jag om någon kanske faktiskt  kan göra sig illa på dem här om du kör på nån". Ja, man vet ju aldrig vad en besiktningsman kan sätta emot en. Enda som felade lite var ena lyktan som skelade lite, men det var jag bara tacksam att få hjälp med. Såg det själv någon dag innan, inget vidare skönhetsfel direkt ;)
Bromsarna fick kommentaren "Helt perfekta" och det fick man ju hoppas med tanke på att hela bilen studsade iväg baklänges när han klev av på frambromsarna.

Annars har jag haft en "inte rida hästar dag" idag. Rätt skönt att få koppla bort ridningen för en dag,  man har ju nog med stall och hästskötsel ändå ju. Fixade lite papper till en sak  hihihi, och sedan lite jobb pill.
Men nu, nu blir det sängen!

Vad har ni gjort och vad händer i morgon? Har ni något såntdär som ni fruktar inför så som jag med bilprovningen?



När jag åkte hem kändes det typ sådär bra i kroppen som det gör när det gått riktigt bra på tävling. Vilket oxå påminnde mig... Fy vad jag saknar tävlingslivet nu - tur att säsongen drar igång snart!

Skutt onsdag



Igår var det hoppträning som gällde för Spunkas och mig. Överrösta med berömm blev vi dessutom. Men jag strävar fortfarande inte efter att bli en "höjdhoppare" utan vi gör ju det här för att Spaniz och jag ska ha kul tillsammans och få lite varierande muskler att arbeta. Därför så ser jag ju hela tiden till att höjden är så pass att mina mungipor fortfarande kan slå i öronsnibbarna för det är så roligt. Visst ibland fegar jag så Lena får bestämma höjden åt mig, för Spaniz hoppar då om jag ber om det. Jag ser att Spaniz och jag har vissa fördelar som dressyrekipage i vissa övningar där andra hästar saknar en bit av lydnad. Begriper bara inte hur en häst som efter flera år fortfarande tycker att skottkärran i ridhuset är farlig men som inte reagerar det minsta på vad som finns under hindrena. Min lilla Ferdninad......

Hästig Uppdatering


Nyligen nerkommen från stallet och nattningen av hästarna. Hade sällskap av "lillasyster" Ankie i telefonen en hel timme. Så nu börjar vi bli skapligt uppdaterade på varandras liv igen. Hon berättade om Ninnis framsteg senaste tiden och hur bra det gått på Elke-träningen måndag, tisdag. En träning jag verkligen hade hoppats kunnat följa med och se, men ibland vill livet något annat med en - tyvärr. Men nästa gång då jäklar SKA jag med! Jag har ju inte sett Ninni och Ankie in movement sedan i somras ju...gaah var tog tiden vägen?!

Egna träningen med djuren har gått fina fisken oxå. Börjar  få Spaniz mer o mer på bakbenen igen nu. Förutom under en övning igår, då hela korthuset rasade typ. Öppna på långsidan och sedan in på diagonalen i en fortsatt öppna. Nej, det ska inte vara en sluta, utan öppna, dvs en helt annan spårning än om jag velat rida sluta. ;) Hänger ni med?!  :) Just då kändes det som ett avsnitt ur "Så gör du för att få hästen på bogarna". Med några balanserande volter åt motsatt håll blev det bättre o bättre iaf. BRA... då har vi hittat en punkt att jobba vidare på.
Tränade lite "tap tap" oxå...... Spaniz kan balansera längre på högerbak än vänsterbak. Det genomsyrar hans problem med galoppombytena också, vilka börjar bli bra, men här kan jag ju faktisk jämföra efter några upplagda träningspass. Ska bli kul o se om det blir några skillnader framöver :P

Några bilder på Ankie och Ninni i somras - Miss Ya




I Like it Big


Yepp! That´s true.... stora muffins (får inte äta muffins mera), stora presenter (inte alltid de bästa), stora summor ( bara om de är inkomster). Den nya lärdomen om mig själv är - jag trivs i stora bilar ???? Whaaaaaaat?????
Jag är sportyspice utan spice ju. Jag gillar små ettriga BMWs och andra snabba, fräcka byggen. Men faktiskt har dagarna tillsammans med Touaregen varit grymma. Man sitter helt undebart i nåt som känns som en skinnfotölj. Jag kan välja att göra alla gupp i stortsett omärkbara eller dra på sportläget och dundra på med rumpmassage. Att jag ens skulle köra med automatlåda en dag fanns inte på "måste göra listan" direkt men fy vad jag fnissade när jag satte lådan på sportläge och trampade plattan i mattan. Motorn röt och bilen sköt iväg på ett sätt jag inte var ritkigt beredd på - trots V6:an!
Men tror jag blev som mest såld när vi ställde diffen och drog loss min insnöade trailer med låsta hjul. ALDRIG att audin hade orkat dra lasset i den lilla slängen från trailerns parkering eller ens orka släpa den ner de 700 metrarna till Jimmys verkstad. BRAVO TOUAREG :P
Känns kalas att trailerns bromsar äntligen blir fixade och att vagnen snart är brukbar igen. Lite lack på sen bara så är den perfekt ;)

Men om man nu skulle köpa en sickendäringa bamsebil för trailerkörning. Tror jag att jag skulle satsa på en Audi Q5...eller BMW X6 eller.... VW Tiguan?!  Jaaaa alltså om jag fått en sådär fet summa på inkomstkontot vill säga.... men stora summor verkar mest bara kunna gå utåt....  :/



Vilken skulle ni välja?!



Nya Audi Q5




Nya BMW X6



VW Tiguan

-_-


Jihuuuuuuu överallt jag tittar är det vitt vitt vitt...... :P
Jag fick sovmorgon i morse! hehe Per gick upp och tog hästarn så jag kunde ligga o dra mig. Varje gång jag löft på huvudet och kollade ut genom fönstret såg jag snön bara vräka ner. Tappade ner huvudet i den djupa dunkudden varjegång - vill ha sommar NU!
Träningen gick bra med Spaniz, vi flexa öppna, sluta, förvändsluta, rakrikta på volter i så väl trav som galopp och förvänd galopp då han fick sätta sig lite på bakändan. Godisbelöning - såklart! Osså hade stackaren lyckats bita sig i tungan, gäller att hålla ben o tunga på rätt plats när mammsen börjar kräva saker.

Tyckter synd om alla ponnyryttare som skulle till "Fältis" idag och tävla i Toyota Cupen. Går lokal ponny dressyr denna omgång. Och när vi ändå är inne på att tycka synd om linjen så träffade jag L i ridhuset. Hästen precis opererad för att ha fått gaffelbenet avsparkat i hagen. Tur i oturen att det inte vad gaffelbandet åtminstone. Men de hade ju kommit så långt i utvecklingen så det var dags för frökens tävlingsdebut snart. Men nu får de minsanna vänta ytterligare några månader.... =( Man får vara glad för var dag man har en frisk häst. Vilket påminner mig om att det snart gått ett år sedan Spaniz hade sitt kolik anfall och stod med dropp o hela tjofräsen över natten. Per o jag vakade dygnet runt då. Men allt fick ju en bra utgång...turligt nog eftersom Spunkasen redan är opererad för magomvridningen en gång för många år sedan.




Huuum..... antar att det bara är till att skotta haha



Vilken tur att Per valde en Touareg som hyrbil medan BMW:n är på fix efter att den blivit påbackad.
Lite snö är inget som sätter stopp för det här kraftpaketet med V6:a  =) I morn ska den nog allt få hjälpa till o dra loss trailern och lotsa den ner till Jimmys verkstad för bromsbyte. Nåt sånt här borde man fasen egentligen ha, fast kanske Tiguanen isånna fall :P

Lördagen


Jahapp.... jag börjar väl om då, lagom till min "slutplädering" lyckades jag trycka bakåt på musen och vips så var all text borta -TYPISKT!!!!

Vaknade och var göratrött idag, klädde på mig det jag orkade innan den uppfriskande morgonpromenaden över gården. Hästarna verkade ha sovit gott. Pälsarna och svansarna var fulla av spån. Fille hade turligt nog lyckas undvika att fläcka ner sin sammets vita päls. Vi badade nämligen igår och "blekte" håret lite med Snow schampoot. *myyyyys*
När jag kom ut från stallet  hade det hunnit bli snöstorm. Jisses vad det yrde! Men då visste jag iaf två stycken som var nöjda över att få äta frukosten inne.

När jag kom in i huset igen gick jag och la mig en stund igen innan det var dags att ta tag i dagens träningar. Men tack vare vädret valde jag att bara rida en häst. En häst blev Filip eftersom han fått minst tid under de dagarna som det varit så mycket jobb. Det var med pigga steg som han spatserade iväg ner mot ridhuset. Verkade väldigt sugen på ett rejält pass eftersom jag knappast behövde styra honom. Han hade en plan! Trodde jag skulle ha tonvis med "problem" att reda ut, men måste säga att lilla fille skötte sig utomordentligt! Mjuk och elastisk mest hela tiden. Lite spänd i högersidan mitt under passet men det jobbade vi bort med sidvärtsrörelser och gymastiska vägar så vi rådde bot på vänstersidan som verkade vara den svaga länken. Båda nöjda efter passet så Fille fick en massa godis.

Har hunnit jobba en del med KRK´s hemsida under eftermiddagen så nu börjar det bli lite ordning där oxå =)

Förlåt...

Ordet somfrigör oss från ångest  och som är så svårt att säga. Men jag ber verkligen alla mina underbara och troga läsare om ursäkt för ruggit dålig updatering den senaste veckan. Det har varit sjukt mycket att göra med tidningen såhär precis innan den gått iväg på tryck.

Förra helgen lyckades vi iaf byta till sommardäck på audin och tokpolera den invändigt som utvändigt. Därimellan var det hästar och hundar som skulle tas om hand. Hundarna var vi barnvakt åt eftersom mamma åkt på dressyr grenledarträff på Såstaholm.
Photoshooten till tidningen gick skitbra. Bilderna blev helt suveräna. Tror alla ni ryttare kan komma att gilla reportaget ;)
Kommer lägga upp lite bilder här på bloggen oxå efter att tidningen har släppts i butik. Hela fem sidor får vi i Gatbilar.se *Jiiipppppiiieeee*

Har bytt framrutorna på audin och tagit bort toningen på framlysena inför besiktning. Som jag skulle haft i onsdags men tack vare datastrul hade tydligen min tid försvunnit. Vilket jag såklart inte upptäckte förräns jag stressat som en dåre för att hinna in till stan, jagat en butik i närliggande område som sålde buntband så jag kunde få på reg. plåten, vilken jag naturligtvis hunnit glömma bort att jag tog av under fotograferingern. Väl på bilprovningen, knappandes på skärmen för registering läser jag "du har ingen bokad tid". Vad faaaaan jag hade ju sisådär 4 minuter tillgodo att få på skylten o allt. "vi har ingenmöjlighet att ta dropin besiktning nu". Självklart valde jag att knappa in mitt reg nr igen, maskinen kanske bara var trött - Icke! Såååå jag får jaga en ny tid....men det ska nog gå bra. Det tråkiga är bara när man planerat hela dagen efter en grej och ställt in sig mentalt, för självklart räknar jag med en del predikan. *suck*

Just nu laddar jag inför sängen. Att updatera er med detaljer skulle få er att somna ;)

Hur har er vecka varit?! Inte lika lång som min hoppas jag.....







Rent som det ska vara

Idag har det varit full fart från morgon till kväll så jag är rätt färdig vid det här laget. Har nyligen slängt in en sista omgång med tvätt så nu väntar sängen =)
Det har varit hästar, hundar och biiiiiil om vartannat. Har dammsugit och polerar insidan. Utsidan har toktvättats.....lät som expediten på OK/Q8 var imponerad av hur länge man egentligen kan gnussa lack ;)
Men det finns förstås en vettig anledning till allt detta ståhej. I morgon ska vi ut på fotoshoot. Ja, det är sant - Blue får sitt eget reportage!!! Ska bli så sjukt jäkla roligt....... Kunde knappt tro det var sant när min mentor på Bilsport bad mig fixa bilder för ett reportage. JIIIPPPPIIIIEEEE......











Jag är på gång....

Nyss inkomen efter lite friluftsliv med hästarna. Det är -14 grader så  jag höll mig på marken och promenerade idag för att få behålla värmen själv. De har skött sig så pass bra under veckan att de gott o väl var värda en varsin myspromenad i solen. Nu står de ute o mumsar hö och ser rätt oberörda ut av kylan ändå - måste vara täckena som gör det ;)

Själv har jag bara slagit mig ner en snabbis nu för ta en kopp kaffe innan jag packar väskan och beger mig mot bilen. Vilken väska? Vart jag ska? Jag ska till gymmet!!!!!!!! Jag har fått nog av den här panda-kroppen o saknar min spänstiga o musklade kropp. Om hästarna ska orka komma nån vart så lär ju jag vara i form för att ta dem nånvart oxå =)
Har varit duktig denna vecka och verkligen tänkt på vad som "får" ätas och inte ätas. Igår körde jag lite hemmaträning med Wii fit. Trodde faktiskt inte att det skulle ge nåt....... men många av övningarna känner jag ju igen från passen på Hälsocenter. såååå mina armar och skinka värker redan lite hihihiih - illa!


Innan vi begav oss ut på promenad så borstade Fille och jag håret på varandra. Som ni ser är han rätt så fingerfärdig! Kanske skulle bli frisör?


Tomt

Jag hade en del på skallen som jag ville förmedla till er. Men just nu är det bara tomt i skallen. Allt rann av mig bara - det gick lika snabbt som att läsa ett sms. Hade en plan för kvällen som tydligen gick i stöpet. Känns bara så trist när man planerar en hel kväll efter en sak.....och sen ....sen blir det inte av. Jag var ju beredd, jag satsade gärnet för det här....men nu sitter jag ju här. Kvar framför datorn, ordninggjord till min egen glädje.
Nåja förhoppningsvis blir det nästa vecka istället.
Annars har jag varit på skolan idag. Sista träffen på Management II. Känns trist, det har hittils varit den absolut roligaste kursen på hela civilekonomutbildningen. Skulle det behöva ta 2 ½  år...... nåja senaste halvåret man ju fått specialinrika sig men ändå, de andra tre kurserna var inte fullt lika skoj ;)

Hoppträningen igår gick skitbra iaf. Denna gång var Spaniz lite mer ridbar mot hindrena men visst hände det att han tog några egna beslut.....en del bättre än andra.... men hoppar det gör han tammefan alltid.
I förrgår trimmade vi på dressyren. Arbetade mycket med tempoväxlingar i öppna och sluta som ibland övergick i volter för att hela tiden kolla av att ytterhjälperna tog som de skulle =)
Fille har skött sig utmärkt under igång sättningen efter den tappade skon. Han verkar glad över att få arbeta lite igen.

Vad har ni andra gjort? Blir ni någonsin sådär totalt tom i skallen?




Som bortblåst

- Kära nån då, sa Nasse och gömde sig under täcket.
Utanför fönstret blåste det så hemskt så att träden nästan gick av. Det knakade i husväggarna. 
- Kommer inte den härliga och varma sommaren snaaaaart, tänkte han.
Han smög upp igen och klädde på sig ordentlig. Termobyxor, mössa, sjal och dunjacka.
Puh frågade vart Nasse skulle ta vägen ute i stormen.
- Jag måste bara se till så att Ior är vaken, flämtade Nasse medan han öppnade ytterdörren.

Och visst var Ior = Audin vaken idag *wrrrrrroooaaaam* sa det när jag vred om tändningen. Osså var man som ett barn på julafton igen hihihi Tog genast en liten tur runt byn för att köra motorn varm innan jag åkte hem och belåtet käkade frukost.


Go Audi go Audi.....

Igår började så upptiningen utav mitt kylskåp till Audi. Jag tänker inte ens dela med mig av en bild på hur en övergiven A4:a kan se ut efter julens ledigheter. Det starka Optimabatteriet hade såklart laddat ur = inte bra, låset hade frusit ihop = gjorde inget jag hade ju en tändare till hjälp. Efter lite pill och gos kom jag så in och kunde ställa in en kupévärmare för att få bort all snö och is på karossen. Hade ju tänkt tvätta min pärla och hade inte tänkt använda högtrycken som ishuggare direkt. Fick bort nästan all snö sånär som ute på vingen. Men det blev ju nån plusgrad ute idag så då  smälte det lilla iaf bort. Idag har Audin fått stått med CTEK laddaren på hela eftermiddagen så nu lyser den och hälsar en välkommen när man öppnar dörren igen ;)
I morn blir det stor tvätt och en massa audigos!

Träningen har gått fint med hästarna. Börjar få igång fille igen efter att han var utan dojjan ett tag. Kändes till o med riktigt fin ute på åkern. Spaniz hade vind i håret kan man säga. Var programridning nere i ridhuset så jag höll mig hemma i sommarhagen. *halvhalt halvhalt halvhalt......ööööh hallå...... nån där under som hajjar?* nepp Spaniz ville promt tro att han var gunghäst och jag försökte räta ut vågorna så mycket att jag själv nästan hamnade bakom lod. ajjabajja. Men efter lite övningar i sluta på volten så var jag äntligen fri i handen och galoppen kändes väldigt svävande och arbetsam. Positiva med blåsigt väder är ju att det blir lite piggare djur att rida på. Dvs desto lättare för mig att "lura" Spaniz till att jogga på stället. han tycker mer att det är bus på G än sittövningar hehe..Got ya!


Kanske inte....

Här kommer shyssta modellbilder...hahahaha elller kanske inte, på min nya fräcka jacka. Har köpt så mycket söta, stickade och kjoliga saker den senaste tiden att det var dags att uppgradera den kaxiga sidan av garderoben.
*taaadaaa*





Hallå..... är det nån bakom linsen?! - I can only see my self in there.....

ordlekar och rolig shopping

Du kan skapa familjespel som rapparkalja eller sista ordet men Per han kör sina egna ordlekar....... "säg fem ord som hänger samman på nåt vis" och just det där "på nåt vis" är tydligen väldigt fritt flytande. Föklaringen på Pers fem eget valda ord var nedanstående:
"Om man slåss kung fu måste man äta müsli för att kuna slå sönder ett fikonträd men när fikonen ramlarna blir det fixon mellan marken och fikonen och kommer man med bil måste man ha vinterdäck på bilen! så det så!!!!!"

Japp, hans tema är Kung fu Panda. Vi verkar ha fastnat i en "kolla på tecknat - våg". Efter att vi såg den här omkvällen så handlar allt om pandor. Eller så är det för att kraken ser min kroppshydda varje dag som mer eller mindre numer påminner om en Pandas. Men om det fanns hopp för the dragonwarior så måste det finnas det för mig. Från och med igår började jag med nya rutiner =) De gånger jag känner sug efter en kaka, chips eller godis ska jag pula in ett tuggummi istället. Att välja att göra det här direkt efter julens ledighet och mys bland godsakerna är nog det dummaste man kan göra. Övriga veckor på året så är jag vantligvis ingen godisråtta. Men nu bestraffar jag mig själv för det över året utspridda väldigt lilla jag ändå äter. Men men.....sötsug som sötsug, det ska bort. Får endast dricka ett glas cola om dagen oxå resten vatten eller Brämmhults apelsinjuice eller smoothies =) Jag har ett mål för 2009! På måndag blir det gymmet.......

Per och jag for ut på stan en sväng i eftermiddags för att kolla på lite kakel till badrummet i torpet. Varför måste det finnas så många fina och välja mellan? Vi har väl ett hum om hur vi vill ha det iaf. Badrumsmöbler är helt bestämt - tror jag....eeeh eller....mjooo....ååååååh varför finns det så många fina och välja mellan. Efterråt åkte vi till Valbo köpcentrum istället och fick med oss både det ena o det andra som vi egentligen inte alls skulle ha. En ny dunkudde, ny concealer (testar Dior denna gång), nya örhängen, ny tröja.... jag ska slänga upp en bild så snart jag kan =)


Ferdinand

Idag....idag äntligen.... jag var ungefär lika laddad som när jag äntligen skulle få börja rida lektion på ridskolan. Vem kunde tro att jag 18 senare, som hästägare 14 år senare, som tävlingsmänniska 13 år senare skulle kunna vara så här overloaded för att börja på hoppträningar igen. Anledningen är INTE för att jag ska sadla om igen....nej nej nej.... det ska bara var ett hjälpmedel för mig att få spaniz rumpa lite bouncigare. Så inget höjdhoppande för våran del =) Bara sååååå skönt att slippa dra bommar och häst fram o tillbaka, fram o tillbaka, snubbla över tyglarna, snirkla runt i "hinderförrådet" som en elefant i dockhus med jättehäst i hälarna. Njaaaaa, så skönt att lämna tyglarna till någon, bygga hinder och sedan rida. Jag behöver inte ens vara rädd för att få en sträckning i ljumsken varenda gång stor häst har varit oförsiktig och slagit ner en bom. Varje gång man ska hala sig ner och klättra upp igen..... hahaha
Men jag var inte den enda som var laddad idag.... o my godness.... Spaniz överraskade mig VERKLIGEN när vi styrde upp mot hinder 1 i vår övning.... jag blev påminnd om varför jag kallar honom "tjuren färdinand" ibland, ni vet världens coolaste och mysigaste ända till en geting sticker till i rumpan. Men med laddet på topp, turbon på högtryck och öronen som fladdrande paraboler hoppade han helt underbart. Jag påminner er....nej jag ska inte sadla om! Men fy så rolig Spaniz och jag hade bland hinder och visade bocksprångsskills




Bildbomb från stallmobben

hohohoh...rensade gammel mobben eller ja den som numer kallas stallmobben på lite bilder. Så jag tänkte jag skulle dela med mig av några stallhappenings sedan dan före doppardan.


Någon vecka innan jul flyttade två nya privathästar in nere på ridskolan. Det betyder att jag rätt ofta får rida förbi den stora bruna och hans extremt söta och lilla kompis. En bild var ett måste!


 


Undrar om Spaniz visste vad som gömde sig i ett av paketen kring granen och därför ansåg sig ha rättigheterna att slita Filles täcke i stycken dagen före jul afton.



Vi har en snattare i stallet......I förbifarten påväg från hagen och in lyckades Spaniz rycka med sig en hel jätte kvist från grannens gran. Tur att den är tät!...och jag bra på att limma hihihihi



Själv tog han allt med ro. Ja, han verkade riktigt nöjd faktiskt



Neeeeeej inte mocka nu - vi kan gooooooooooooooosa!
Per fick absolut inte arbeta ostört.........



I förrgår blev det kallt  -17 grader och eftersom Fille är en lika stor fryslort som mig så har man mössan på!....eller....
just det, nya täcket skymtar i "bakgrunden"



Varmare grader ute igen så det var ingen stelfrusen sötponny som kom in idag. Därför passade vi på att ta en rejäl varmdusch och bleka håret lite. Super nöjd med den nya produkten - Blue Snow Shampoo

"som en blöt snöboll....."

Ett citat jag bara måste printa ner för det sitter som cola  på min tunga. Taget från en riktigt rocksnubbe som är med i Körslaget - lag Bollnäs *hejja*
- Hur trivs du nu i det här gänget?
- Som en blöt snöboll i en lovikavante.

Han kunde inte ha beskrivt det bättre haha........

I övrigt så var det 17 minusgrader här idag *iiiih* Men Linnéa och jag hade beslutat oss - vi skulle rida. Fanns inga alternativ. Att vi sedan såg ut som två knappt rörliga michelingubbar är en annan femma. Spaniz kände sig nog som en han med. Det var stora mysiga vintertäcket och de blåmönstrade mysefleecesiarna som åkte på. Sadel fick hänga kvar i stallet, jag behövde stjärtvärme.

I går trimmade jag lite längs snötäckta vägar. Trodde det var upptaget i ridhuset men hade visst misstagit mig på datum visade det sig sen. Men Spaniz kändes helt ok. Från att helt ha tappat bromsen i förrgår efter en veckas semester hade den snabbt återfunnit sig under natten. Mycket mer ridbart blev det =) Fille.....*suck* vart är den där jäkla hovslagarn!?!?!?!?!? Efter ridturen åkte jag in till Högbo RK. Kungsgårdens Ryttarklubb var där under em och hade programridning för Molly så jag satt på första avlyssnarbänk och sög i mig allt av värde resp checkade hur bra koll jag hade =) Därefter hölls träningar i både markarbete och dressyr så jag stannade för att hjälpa till att lyfta bommar och kolla ekipage.


Och kolla så här blev det efter min tur hos frissan i tisdags. Lockarna kom på köpet....lixom.  Och så här såg jag väl typ ut när vi drog iväg på nyårs  fest.Fast minus tantkrökningen på benen och skorna. Plus att jag faktisk hade mer färg än sådär..... Per du får nog byta belysning i sthlms-slottet....

Gott Nytt År!

Vi hann äta på Burger King innan jag skulle sitta i stolen hos Suzie *mums* Det hjälper förstås inte min figur till Beach 2009 meeeeeeeeen what the heck ;)
Frissan blev toppen!
Tisdagkväll med stros i Kistagalleria, spenderbrallorna på hos KICKS, middag med Wembo och Suzie och därefter bio. Madagaskar 2 - SE DEN!
Nyårafton spenderades med sovmorgon och sedan en tur i sthlm city innan det var dags att åka hem till duschen och börja gör sig i ordning för kvällens partaj hos Wembo och Suzie hehe.
Nyårsafton blev toppen!
Vi köpte fyrverkeribomber. Det går ju när man står på en villatomt mitt i Jakobsberg....inte ett stall så långt ögat kunde se. Och från backen så var det långt ;)
Nyårsdagen spenderades rätt länge i sängen. Inte bara för att vi inte var hemma förräns halv fyra, det var så trevligt vi hade det, utan för att mitt huvud bankade på friskt. *urk* Ändå drack jag inte nämnvärt mycket *suck*
Sthlms vistelsen avslutades med Burger King "Det hjälper förstås inte min figur till Beach 2009 meeeeeeeeen what the heck ;)"


RSS 2.0