projekt hästgång

Vet inte om ni ser, men nu är den nya grusgången utmätt och utstakad med pinnar. Här blir det nu grusgång åt hästarna så de slipper bli blöt om hovarna när det ska promeneras till nya hagen =) hihihi, nejdå men en trevlig grusgång är att föredra hellre än att vi ska trampa upp rena lervällingen på gården =)



Suga på karamellen

Nästan så jag inte vill rida idag utan bara fortsätta och njuta av känslan från gårdagens ritt. Tänk, täääääänk om jag en dag kunde få ta med mig samma Spaniz in på tävlingsbanan.....
Energi och tryck i varenda kliv, spänst och show UTAN att spänna sig i nacke och rygg. I glpen fick jag verkligen känslan av att sitta på bakbenen, mycket häst under och framför mig i arbets såväl som samlad. Undrar om han orkar göra lika fin samlad glp i ridhuset idag, återstår att se :P


Underbara

Blir så otroligt himla glad över att det finns en bunt underbara trogna läsare av bloggen som peppar och vill se mer av oss. Ett stort stort tack!
Det gör lite ont att behöva säga att jag fortfarande inte fått någon pli på den stationära datorn där filmprog och allt ligger. Eller kanske ska säga, inte fått nån pli på min andra hälft som är den som kan datorer i det här förhållandet. Ska se om jag kan hitta nån gammal snutt i em som jag kan visa sålänge. Så ska jag se till att ruska liv i filmdatorn under helgen... my way or the high way ;)

Nu ska vi ut i solen iaf och spänna bågen. Det blåser lite så jag hoppas få lite hjälp från det att trissa bamsen med :P


En dålig posestund




 London-polisen är tillbaka i byn! ;)




Red Spaniz på banan med stövlarna, kände mig som gjordens nybörjare i sadeln. Tyckte skänklarna var all over the place innan jag lärde mig hantera styvheten. Men efter en stund så var jag som alltid så inne i ridningen så jag glömde av de nya stövlarna och fokusen hamnade istället på att få Spaniz att behålla takt och bärighet i samlad glp. Han blev riktigt fin på slutet och ville framåt men avvaktade hjälperna. När han sedan fick trava tyckte jag han var både kvick och luftig med bakbenen och jag fick känna på lite gung i ryggen. MEN upptäckte oxå att mina fötter var som stukade. haha Fy bubblan vad det brännde i fotlederna! Att rida Fille med stövlarna kom inte på fråga! hihihi


Pigg på en måndag!

Som rubriken lyder så känner jag mig ovanligt pigg för att ha klivit upp på en måndag. Kan iof ha att göra med att jag var ganska utslagen igår efter en superrolig lördag med Catta. En riktig tjejkväll där vi satt och kollade på "Reiningen" från VM medan sista sminket las.
Idag är det fint väder dessutom så jag tror att mina nya kära stövlar ska få komma ut på sin första ridtur faktiskt. =) Båda hästarna har lösgörande jogging i ridhuset på schemat så det kan passa bra.

Passar på och säger ett STORT grattis till Ankies, Jennys, Marias och Christinas framgångar under helgen.
Ett stort lycka till, till Anna som i morgon lastar hästarna på planet....

Nej, disken i köket är avklarat och jag är nyäten och uppfräshad. Vad väntar jag på - stallet here I come!


Nästa vecka...

Under nästa vecka lämnar ett team Tyskland med destination VM i Kentucky. Vad jag och ni läsare har med det att göra?! Well vi får väl se ;)


Ett låååååångt inlägg

Som rubriken lyder blir detta ett låååååångt inlägg, men inte i form om någon lång träningsrapport ;) Här kommer istället tiderna på FEI TV´s livesändningar från VM. Eurosport visar oxå en hel del från tävlingarna i Kentucky har jag sett, men från SVT från vi vackert nöja oss med en timmes sammandrag.


? :) ?

Åhåååå vad är det som gömmer sig här nudå måntro ;)
Tyvärr dassigt väder bara så jag väljer att inte använda något av den nya utrustningen =)
För nu ska jag ut till en laddad Filip =)




vad e det frågan om....

Vad är det här för en märklig dag egentligen?
Lät hästarna stå idag för jag hade så mycket som jag så illa tvunget skulle fixa innan skolan kl 13. Det var bara det att absolut inget gick min väg så jag satt på skolan 35 min innan min lektions skulle börja och konstaterade att det är en riktig skitdag. Jag skulle utrycka min besvikelse i bloggen genom mobilen - självklart försvann det inlägget ut i ingenstans... vad annars!
Allt fortsatte i samma mönster efter föreläsningen, suck. Bara att dra täcket över huvudet och hoppas att morgondagen är mycket bättre dag =) 


På tv - "Välkommen åter"

Ny serie som börjar på tv4 ikväll, närmare bestämt kl 21.30

"Svensk komediserie från 2010. Avsnitt 1 av 10. Varuhusets nya väktare Jenny ska arbeta sin första dag. Samtidigt som praktikanten Alice börjar men ingen vill ta hand om henne. Vd:n Maja vill sänka allas löner med 25 procent.

I rollerna: Pia Johansson, Christine Meltzer, Josephine Bornebusch, Sissela Kyle, Christina Schollin, Alexandra Rapaport, Annika Andersson, Katrin Sundberg, Petra Mede, Babben Larsson, Liv Mjönäs, Claire Wikholm, Nour El-Refai, Birgitta Andersson, Anna Blomberg."

Info från tv.nu


Rapport =)

Idag känner jag mig lite mer i gasen än vad jag gjort under ett tag nu - skönt. Vet inte om det är höstdepression eller annat. Är ju inget fan av vintern så bävar mig redan för vad som komma skall *brrrrrrrrrr* Tur man har ett varmt stall åtminstone, synd bara att man inte kan rida inne i det :P
Pysslat i stallet och varit inne för lite morgonkaffe och smörgås, nu är det dags att dra ut och rida. Ska fortsätta samma arbete med Spaniz som igår. Dvs lösgörande och få honom att vilja trampa på frammåt, tänka lite mer frammåtmarch lixom. När jag känt att jag haft problem att få ihop honom så har det ju blivit mycket övergångar och tempoväxlingar. Vet inte om det fastnade i skallen på honom för nu lägger han självmant ner tempot ett par steg efter att jag drivit på honom så kändes som om man fick fylla på bensin hela rackarns tiden. Satt och var hypernoga igår med att inte fastna i nåt kläm och knipläge med skänklarna bara för att hålla jämn takt. Utan verkligen lägga ben på när det behövdes och sen väck... i slutet släppte det tack och lov! Han kom igång och gungade riktigt bra genom ryggen, sökte sig neråt och bar sig själv. Hoppas vi kan fortsätta där idag med fler övningar.

Fille sköter sig riktigt bra. Dessutom har han gått ner i vikt, hurra! Han har verkligen käkat minimum nu ett tag och fått tagit sig an varierande pass med  kondis, balans och styrketräningar. Det verkar så ha gett resultat. Nu skulle han behöva en snaggning däremot.... man får väl kanske ta och kika på en bra och billigare modell av klippmaskin. Nån som kan rekomendera någon??? 


Snart är vi fullt påpylsade igen


Han gillar inte mig....

Jag lånar mammas gräsklippare när det är dags att snagga till topparna på gården. Bara det att mammas gräsklippare måste hata mig. Den ställer alltid till med något, vilket såklart får mig att dra mig från att klippa *host* Tidigare har den nästan börjat koka, tappat bort växlarna, puttat av kamremmen, vägrat klippa på ena  delen av gräsmattan utan bara slagit omkull gräset, den poppar upp luckan till baljorna som ska samla gräset så det bara är lite som hamnar där det ska och resten har den blåst ut på gräsmattan... jag sitter glad i hågen och tycker jag är jätteduktig när mamma kommer med stora kliv rakt över mattan, mindre glad, nästan arg. Eftersom hundarna springer över båda gårdarna så kan det vara väldigt bra om man ser till att suga upp allt löst gräs, annars har man snart en ny matta inne oxå. Långhårshundar har en tendens att ta med sig lite allt möjligt under en promenad.
I går så äntligen bjöd vädret till och jag tänkte att det var bäst att bege sig med klipparen så är det hyffsat fint tills snön lägger sig på. *klick* var allt maskinen ville säga mig, den tänkte ínte ens hicka fram ett försök till start. Det var bara att montera ur batteriet och lägga det på laddning för att invänta nästa dag och hoppas på lika underbart väder. ICKE - idag är det riktigt höstrusk och nu ska det ridas så man blir varm i kroppen. Sen ska jag fortsätta den städning som jag istället fick påbörja igår =)


Ny vecka

Fredag kväll och heeeeela långa lördagen fram till 18 satt man i skolan. Noterade flitigt om Plan och ByggLagen (PBL) resp om fatighetsbildningslagen (FBL). Därtill mer om Jordabalken och massa annat intressant. Enda trista på fredagen var att kvinnan i cafét stängde av lattemaskinen alldeles för tidigt och vägrade därför sälja mig en vaniljlatte! Desto större tog jag på lördagfm när det inte var nån surtant där som bara ville hem.

Söndag fick jag äääääntligen stirra på en massa hästar igen. Dags för Maggan-träning som jag valde att själv inte vara med att rida på denna gång. Har varit svårt att få ordning på Spaniz efter sin vila tycker jag utan att jag egentligen kan sätta fingret på anledningen. Men nu har det äntligen börjat släppa så jag har redan anmält mig till kommande träning. Förhoppningsvis kommer Maria "Ia" Eriksson där emellan en gång oxå, hade tänkt prova hennes träningsmetodik så får vi se om det kan vara ett kompliment =)

Förresten, jag har två kartonger i hallen...... undrar vad det kan vara i dem?! ;) Nåt som har med ridning att göra iaf...... hihihiiiihhiii

Entrèn

Puuuuuuh vilken dag. Men nu är den allt slut. Min kropp tänker inte röra ett finger till.... huuum, fel
Har tillbringat kvällen i entren.Saknas bara ett par saker nu :P Målat klart fönsterlister, monterat möbler och ställt ut dem. Det börjar likna något trots allt ;) Här sitter man bra tillsammans med en god vän, en kaffe med dopp och massor av hästsnack.... eller annat ;) hihi


Finklädda för en kväll i sthlm

 


Kom på att jag aldrig gav er någon bild på Per och mig från brölloppet. Det blev ett akutfoto innan avresa då vi började bli lite sena till bussen som skulle ta oss ut till Strömma kanal därav Pers smått missnöjda ansiktsuttryck :P hahah

 


Kaffe kaffe kaffe - ja tack!

Klockan är 11 och jag har redan satt på dagens andra kanna kaffe =/ oups.... Känner mig smått seg idag så man kan ju hoppas på att en riktig koffein-kick slår in snart.  Dessutom köpte vi 800 gram Arracsbollar i lördags på väg hem från Enköping, mohahahaha. Jag har bara ätit 4 ännu..... eller va, vänta..... har jag verkligen bara ätit fyra på 1,5 dagar? nästan diciplinerat av mig ju!!!

Nu ska det iaf skrivas text i massor och laddas bilder från lördagens shoot. :P


Kontorsråtta

Effektiv som attan idag! =)
Är nåt visst med att sitta på kontor ändå kanske, haha. Träffade revisorn kl 9, gick riktigt smärtfritt och det verkar som om allt flyter på med bokföringsjobbet. Som känt har jag ju lätt för att överarbeta saker, på gott och ont. Men servie, kvalitet och noggrannhet är aldrig fel tycker jag. Så det känns toppen nu när det börjar bli ordning på alla papper och att jag systematiserar det. Vi var klar redan vid 10.30 så då var det bara att sätta igång med reportage nr 2 till kommande nummer av tidningen. Lunchade med grabbarna på företaget - sköningar! Känns smått annorlunda kan jag säga att både jobba och luncha i huvudstaden, jag trivs ju så bra på landet.
Fixade klar texten, gjorde i ordning bilder, skickade underlag och roddade ihop inför morgondagens shoot innan det var dags för hemgång.
Drog till Kista-centum och knatade runt i butiker, käkade och gick på bio - Inception. Intressant och skum film i ett. Återkommer om det... ;)

Önskemål om ny film på Spanizen har jag fått, och jag ska fixa så snart jag fått hjälp med att komma in på min stationära dator där jag laddar upp allt material. Den sätter sig emot kan man säga - suck!

Snabbis

Livet rusar vidare, mina kurser på skolan känns så rätt, nya klasskamrater som jag kommer väldans bra överrens med även om det känns lite tomt när mina gamla brudar inte är med.
Hästarna känns fina, Fille hade lyckorus häromdagen när han fick göra slutor efter en tid med en del skänkelvikningar haha. När han väl sansat sig var han såååå mjuk och fin att rida.
Spaniz... hum... ja är det nån som har sett honom? Jag skrev på FB igår
"Någon som sett stor brun supersöt häst? lyssnar till namn som Gazpani, Spaniz, färdinand och mys. Red en som var snarlik honom idag men denna föredrog att piaffa mest hela tiden.... :P Jiiiihaaa!"
Jag skrittade ut på långa tyglar och hade fokus på att få honom att röra sig ordenligt genom kroppen och att inte störa nödvändigt med skänklarna. På hemvägen kortade jag upp tyglarna och..... han vara lixom bara där, på rätt plats och bar sig själv - och bjöd upp till dans. För att uttrycka det modernt - COOOLT!

Nu ligger jag i sängen i sthlm iaf, hög tid att sova! I morgon ska jag träffa revisorn och jobba med tidningen. Skickade in ett reportage innan avresa. Dessförinnan var man på skolan och lärde sig om taxeringsvärden. =) Gäller att hålla isär begrepp och språk nu.

Ha det gott alla, höres i morgon! =)

Sådan husse sådan...

Fredag - Efter att ha ridit busarna och redigerat de sista bilderna åt familjen S var det dags för härligt kvällspass i skolan - sicken kick off! Från 17,15-20,30 satt vi och kliade oss i skallen.  Enda som man tyckte var trist fakstiskt var just att bland rushen på motorvägen såg jag bara folk i sina bilar som såg såååå avslappnade och glada ut. Helgen var kommen och den skulle minsann firas. Själv är man påväg bort från familj och hem för att trycka in sig i ett klassrum med en bunt främlingar, jaikz! Faktum är ändå att ämnet intresserar mig verkligen, läser för tillfället fastighetsrätt och i morn börjar jag min fastighetsvärderingskurs. 
Lördagen fortsattes i fredagens anda, nämligen med skola mellan 10,15-18,00. Gissa om vi var smått mossiga skallen när det var dags för hemfärd. Tur att Per kom in och lunchade med mig så man fick massor av ny energi att orka em med ;)
Söndagen, förvisso har jag sjuuukt mycket att göra, därtil känner jag ett jättesug att plugga - fruktansvärt märklig  känsla. Men efter ett tele samtal från mamma bestämde jag mig för att försöka koppla bort alla måsten. Efter att ha varit borta mest hela helgen kändes det helt rätt att åka med mamma och Per på hundutställning. Otroooooooooligt skönt var det och superskoj. Det är väldans längesedan vi var ute men ändå så dök ett par välkända ansikten upp.
Per och jag har ju grubblat på hund ganska länge. Kommer väl inte köpa nåt förräns om nåt år, men vi har velat mellan ett par olika raser i hyffsat samma storlek. Vi vill ju ha nåt som kan hänga med på det mesta, lätt att vårda och inte behöver en heldags hårvård så snart det är baddags. En som är lydig och älskar sin familj. Det har grubblats i massor kan jag säga...... men så på utställningen så fastnade vi för en underbart söt liten tös som inte alls tillhör någon av de raser vi ens funderat på. Kanske har vi hittat vår ras för det bara klickade till - cocker spaniel. (På bild dock en Kungspudel med lång meritlista)


RSS 2.0