Plötsligt....

Under träningen för Fredrik lyckades vi ett par gången få bakbenen att trampa ur det vardagliga lullet. Kunde inte låta bli att göra en liten snutt från ett av tillfällena...*host* ja innan jag hittar de övriga stegen, det blir ju typ 2 av 100 000 åt gången så man får ju leta lite



Konsekvent....

Konsekvent fram....konsekvent bak - skit enkel basis, men fördjäkla svår att få till riktigt bra. Dagens pass var mer psykist utmattande än fysiskt tror jag. Skönt var iaf att det såg då bättre ut på film än vad det kändes. Men det kan ha att göra med att jag så förtvivlat försökte hitta rytmiken i det hela. Jag måste bli snabbare, jag har blivit snabbare men inte tillträckligt. inte på långa vägar märkte jag idag. *gaaaaaaaaaah*  Varför är det "enkla" så svårt ibland.

Dagens händelse är annars att Kronprinsessan Victoria och Daniel förlovat sig. Kan bara säga - GRATTIS! det var ju lite på tiden ;) Hon verkar då vara superkär, när hon tittar på Daniel så ser det ut som om hon skulle kunna äta han utan socker på ;)

Men någon mer än jag som tyckte att hela "semledagen" blev som uppslukad av kärleken som spirade inom kungahusets väggar. Kunde de inte ha väntat till i morn....ska vi tänka på dem nu varjegång det åter är dags för semlor. Kunde de inte ta en egen dag? =( Blev då ingen semla här hemma idag, men har hunnit ätit några redan i förskott. Och i morn är det onsdag - den obligatoriska semmeldagen. Uppsutten träning belönas varje onsdag ;)


Underbara skönhetssömn

Idag har det varit en rätt bra dag, ändå.....
Vi somnade tidigt igår, var i säng strax efter 22 och det var nog inte många minutrar innan både Per och jag hade däckat. Kände mig ändå pigg när jag övergav ridhuset i Gävle efter att ha coatchat ungefär 11 ekipage. En seger och två fjärdeplatser blev det - hurra.  I alla fall vaknade sju när klockan ringde men ville snoza ett tag. Låg och lyssnade på radion en stund innan jag gick upp och för första gången på länge kände jag inte att jag bara ville vika ihop benen igen och sova. Utan det var en ny dag, nya krafter - nu kör vi!
Så det blev en massa rampljusskriva, koppla på trailern och köra iväg det trasiga torkskåpet till soptippen tillsammans med massa annat skit, inhandla dv-band och ta ut pengar.
Sen var det äntligen dags! Pysslade om hästarna och gjorde iordning inför avresa mot Storvik. Träningen för Fredrik Böhling gick ju smärtfritt faktiskt. Gillade hans övningar och att han likväl kan skratta som vara allvarlig. Vi pratar typ samma språk och jag vet ju var svagheterna sitter, Fredrik vet efter detta passet oxå ;) Yeaah!
Kanske kan jag få till en liten filsnutt från dagen, men det var typ övning till övning till övning..... blev alldelels bortirrad en sväng så Fredrik skrattade gott. I morn ska det inte ridas förräns seeeeeent 18.10 ZzzZZZzzz Men hoppas att jag hinner åka in och kika lite under dagen =)


rapport från framridningen

kom iväg i lagom tid i morse. ensam bland snövallar och dårar med takboxar. några på väg mot kungsberget andra till sälen . olik destinationer men samma körsätt :-) fick min kaffe på statoil och nu sitter jag här o kollar på alla möjliga typer av framridning. några mer stressade än andra ... jag undrar verkligen hur f-n en del tänker. De har knappt kommit genom portarna så drar de på en ökad slängtrav över hela framridningen - hello strainger, what are you thinking about? I mean really....
Sen finns det alltid våghalsar som ger sig på klasser de inte behärskar. Visst några ska ha cred för det är första gången och då går det ju som oftast inte lysande. Men sen finns det dom som inte behärskar hästen eller banan och sedan kommer ut och är skitgriniga och vägrar lyssna på sina söta mammor som kommer intrasslade i täcken och benlindor med startlistan fladdrandes mellan tänderna medan de försöker att säga några tröstande ord.

Ensam i snöslask bland snövallar och ännu utan mitt Statoilkaffe kl 08.30 en söndagmorgon

Idag och i morgon (idag)

Nej jag har inte övergett mina trogna läsare =) Jag har bara varit i farten så jag har inte haft tid att sätta mig och updatera eller svara på alla roliga inlägg som trillat in.

Idag har det varit det vanliga med stallskötsel och ridning - hade en joggingdag idag. Det kan vara bra att lägga in ett sånt pass ibland allra helst om min hästar fått vila en dag, då kan det behövas en dag för att kolla av att grunderna inte flygit all världensväg. Ni känner nog igen er - ibland känns det som om man rider med handbromsen i och ibland känns det som om den inte tar minsta lilla. Allt verkade funka idag iaf och det är skönt inför träningen för Fredrik Böhling på måndag. Det var bara Fille som bråkade i högersidan, och jag som fick tvinga mig själv att ge fan i och ta upp kampen utan arbeta desto mer med andra sida. Han ska inte få chansen och bita sig fast i högertygeln. Därför finns jag bara på vänstersidan.....heheheheh Får se vad jag kan tänkas göra i morn. Har nyss förberett mig med att gå igenom LB:1, LA:1 och LA:P1 då jag ska stå och hjälpa GRS ponnytjejer på framridningen i morn. Lika bra att ha med sig programmen då, rätt som det är så är det nån som tappat bort en halt eller nåt. Bra om man kan lugna dem då istället för att sätta ett finger på läpparna och se frågande och jäääääävligt dum ut.

Ikväll var Per och jag ut och käkade Thailändskt och gick på bio, Bedtime stories. Helt ok mysfilm tror de flesta kärade ner sig i det lilla marsvinet som är med i filmen. Sååå jäkla söt! En riktigt trevlig kväll på stan med världens goaste Per.

Nu blir det sängen så jag orkar upp tidigt i morn =) Har några mil att köra oxå innan jag står på plats...kanske man skulle ta och köpa en kaffe på statoil på vägen..... mmmmmmm då har jag en bra mugg att använda hela dagen oxå. Om jag inte tar med en sådär riktig som behåller värmen. :P *värt en glödlampa - pling*


What to say?

Hejja hejja hejja Sverige!
En riktigt upplyftande och inspirerande sänding från Göteborg. Minna och Don Charly gjorde en kalasfin uppvisning. Gav sig inte på sin presentation av piaffpiruett/galoppiruett men han har utstrålning den grabben.
Top tre från ikväll:

1.Jan Brink - Briar 77.2%
2. Minna Telde - Don Charly 75.6%
3. Ellen Schulten Baumer - Donatha S 74.8%

Vore ju super om vi fick med två svenskar till Las Vegas =P

Dagen i övrigt har varit lugn. Slappat och knappt gjort något alls. Lite föreningsjobb och jobb till tidningen, men hästarna fick allt ladda batterierna. Så till kvällen var det ju dags för tacos, Let´s Dance och efter det skulle det ju bli dressyr på SVT 1. Så i all "exajtment" innan sändningarna från Gbg så hivade jag in köttfärsresterna och bröden i ugnen så att inte hundarna skulle sno åt sig nåt om det låg på bänken. Medan vi njöt av dansande hästar tyckte jag med o mer att det började lukta berlinerbullar. F-n vad gott om pappa skulle ha hittat receptet och gjort såna, fast han satt ju i fåtöljen en bit i från mig.... Har Per köpt nåt smaskigt kanske? Han var den enda som inte befann sig inom synhåll. Men nej ingen kom med nå muffinsliknande godsaker. Efter sändningarna riktigt stank det bullar eller mat....huuuum...
- Per lämnade du ugnen på efter du gjort tacos?
- Nej det tror jag inte!
- Jag ställde in köttfärsen och bröden där.......
- Jasså, men det är inte så att värmesystememet hämtar upp värme från ugnen och fördelar på huset?
-öööh..va?! Neeee...Jag ska nog kolla ugnen!
.... OUPS!

Brända tacoskal någon? Går bra till varmkorv oxå om man vill.......kanske

Svart köttfärs någon?......någon?

Min Ferdinand

Min älskade lilla "Ferdinand".... ibland är han lite bättre än vad jag tror. Idag var en stor dag, iaf för mig. Jag hade bestämt mig för att åka in till GRS med Spaniz för att få ett utlåtande av Molly. När man sitter här hemma och tränar för sig själv så är det ibland svårt att tillfredställa sig själv. När man känner känslan att allt är kanon så vågar jag inte riktigt lita på att det verkligen är så. Vill gärna tänka "mer mer mer, bakben bakben, snabb i benen......".
Vi har j u haft sabbatsår från tävlingar så trailer har vi inte åkt på ett år, var helt stupsäker på att jag skulle gå in i trailern och Spaniz skulle vara den som drog ut mig baklänges igen. Men ickes, han gick raka spåret in som om han åkt varenda dag i ett år ;) Fille...ja men behöver jag ens säga att han stod inne i stallet och var arg så det osade vita hårstrån? Det var minsann läge att fjäska med både morötter och hö med andra ord. Vägen till varje underbar ponnys hjärta går genom magen - eller hur var det nu?
Väl på GRS var det en aningen spänt till en början men han fann sig väldigt snabbt i det "nya" ridhuset. Tyvärr hade ridskolans traktor precis pajjat så banan hade inte harvats under dagen. Märktes att det var hårt längs spåren och att man inte riktigt hundra fick den fina bågen man känt hemma. Men hästen gjorde iaf helt rätt för sig. Utlåtandet var bara positivt. Molly tyckte han såg motiverad och ambitös ut nu, bättre musklad på kycklingbakbenen och riktigt loss och igenom. Fy f-n vad det var skönt att få den bekräftelsen! Nu ser jag ännu mer fram emot träningen för Fredrik Böhling på måndag, oavsett hur det kommer att gå då.

I mitt glädjerus lägger jag upp en film på Gazpani från "då och nu", som vi sett ut på tävling.

putsade stövlar var det här

Igår kväll roade jag mig med att putsa mina stövlar. Eller tvätta och putsa gör jag ju var och varannan dag men nu var det dags att köra en riktig tungviktarputs med svart skokräm, borste och nylonstrumpor. Och nog återfick de sin ursprungliga färg, förutom på insidan av vaderna då. Det blev bättre men inte helt bra får man väl säga. Men har allt sett att Jan Brinks ett par stövlar är minst lika slitna, antar att han har fler par av någon anledning ;) Sist en sån här dunderkur gjordes med skokräm var när vi var på väg till en tävling i Örebro. Inte smart! Mamma gned frenetiskt nästan hela resan ner för att få bort alla tecken på "krämränder". Kändes lite stressat trots att det var ett par timmars resa ner. Tur att det gick sjukt bra i både Msv B3 och B4:an så det var värt mödan ;)

Lite före och efter bilder


råder väl inga tvivel..

Nej det råder väl knappast några tvivel om att Minna Telde verkar riktigt lycklig nu. Och nog förstår vi henne. Snacka om att hon kan leva på köpruset länge och samtidigt veta att han är hennes för alltid. Iaf så länge hon vill ha han ;) En story som får en att dra på smilbanden. Don Charly  blir Minnas egen och här får vi oxå en liten förhandstitt på vad hon har för nya "moves" att impa på dommarna med!



pratsjukan

Mohahahah.... idag fick jag lite ansökningspapper som jag har väntat på ett tag.....*ooohyes* Tänker inte säga till  vad förräns jag fått besked om jag är "in or out". Är jag out så kommer ni gå ovetande i resten av livet, är jag in så lär ni garanterat få läsa det här om inte annat =)

Satt och slösurfade och tyckte synd om mig och min fot. Ingen verkar ju ha någon huskur om hur man kan "suga" ur stickor så den får väl sitta där ett tag till ;) Hittade ett par söta klipp på youtube men fastnade mest för den här. Är våra djur inte helt otroliga. Hundar som säger "I miss my mama" och "I love you", katter som snackar massa och pappegojor som snackar mer än en blyg tonåring ;) Kolla bara in den här!


någon som har en huskur mot stickor?

Nu är typ alla schabrak och benlindor tvättade igen :P Tvättmaskinen har gått het hela helgen nästan. Har varit nere i huset en sväng nu och laddat med lite frukost och en stor kopp kaffe. Ska upp i stallet nu och köra dagens pass. Dressyr står på schemat... huh? trodde ni något annat?! ;)
Jag har ett problem bara....lyckades få en sticka i foten igår när jag sladdade runt på parkettgolvet. Hade tur ändå för den stora biten som lossnade från golvet satte sig i min strumpebyxa men som sagt, sitter en bit i min fot och jag får inte ut den, den sitter för djupt lixom  :( Den sticker, värker och kliar *suck* Någon som har ett bra tips på hur man får stickor att krypa ut? eller måste jag vänta i  veckor nu innan en liten liten flis petar ut så jag kan rycka den.......


Trimma trimma trimma......
(lyckas inte ladda upp någon bild nu så det får väl bli en senare)
=)

Fillebus

Nu har det krypit i skinnet så länge på Fille, och busiga uteritter har inte hjälpt, så jag tyckte det var dags att förena lite nytta med nöje ;) Eftersom han varit duktig och hållt igen ändå så tänkte jag att det var dags att leka och gymnastisera över ett par stärkande skutt. Tyvärr blev det suddiga bilder i det dunkla ridhuset, det indikerar väl också att det gick lite fort men ni ser iaf hur rackarns glad han är .... och ja, som ni vet - jag fryser så länge det sägs vara vintermånader hahah







Aaaaaand off we go...


Jag kan flyga jag är inte rädd....va?! var det inget hinder där?


Ordning och reda igen...*pust*

Världscuphoppning

Glöm inte att det är ridsport på TV idag!
Helena Lundbäck ska ha slutat trea så det kan vara roligt att se de gånger som svenskarna bryter igenom =)

Ni kan läsa mer om det Här....


inget har hänt =)

Nej jag är intre skrockfull och tror att fredagen den trettonde är en otursdag. Tror mest att det bara är hjärnspöken. Vi är så inställda på att något dåligt kommer att hända så vi leder oss själva in i fördärvet. Tror jag att något dåligt ska hända så leder jag mig själv ner i något dåligt och direkt kommer "fredagen den 13" beskyllas.
Mycket i livet handlar om vilken inställning man har till saker. Ska jag på tävling och drar upp persiennen på morgonen och regnet bara vräker ner så "måste" man tänka. " Jippie idag ska vi tävla, fy sjutton, nu ska vi visa dem" så har man redan slagit halva startfältet - dvs dem som drog upp persiennen och tänkte "men vad i helvete....vilken jäkla skitdag". Exempel om inställningar kan tas upp i många olika kategorier som sagt jag ska ta mer om det i veckan. Men nu ska jag ta och avsluta min strykning, har hållt på hela veckan för att ta igenom mig en garderob med enbart inslängda kläder efter att jag tvättat dem.... Har gjort en hel del fynd kan man säga..haha några tröjor har jag glömt bort ;)

Klockan 20.00 är det dags att bänka sig framför ännu en omgång av Let´s Dance oxå.
 Kalasbra fredagsprog. tycker jag!
Vem tror ni åker ikväll? Jag hoppas hela tiden på Kitty......


Traileräventyr

Brummade ner till Jimmy och hämtade trailern idag. Allt var nyinsmort och kollat. Handbromsen hade packat ihop alldeles så den hade han fått byta. Så nu rullar alla fyra hjulen igen - både bakåt och frammåt!
Sen gick Per och jag igenom alla lampor på den. Planen var att besikta trailern tillsammans med Pers BMW eftersom jag var nog så glad att min Audi gått igenom en gång med mina ombyggnationer + att risken med vintersulorna på är att bakkjolen slår i bromsrullarna med trailern på. Efter att ha kopplat i elkontakten kunde vi konstatera att båda högerblinkersena var paj, regskylts lampan och vänster positionsljus upptill. En skruv hade därtill rostat sönder alldeles så den fick borras ur. Jag flängde iväg och köpte nya lampor. Fick ett jäkla bra pris, 10:- /st
Tillbaka igen fixade Per i lamporna och när han ska klämma åt det hårda gummit kring positionsljuset så slinter skruvmejseln iväg och styr rätt in i ansiktet. Svordommar ekar över byn och skruvmejseln hivas iväg mot mörkare tider - dvs någonstans i djupsnön.Vart livrädd för det såg ut som om han höll sig för ögat och jag hann precis tänka att nu är det fan kört. Per tittar upp med "snygg" reva över hakan. Bara ytligt men ont som f-n. Per kallas numer Screwdriver ;)
Vi fick iaf inte någon fart på blinkersen på höger sida så då var det min tur att svära.... men bara inombords, vågade inte utrycka mitt missnöje efter någons incident. Vi konstaterar att det kanske har ärgat i kontakten och vi får ta hand om det sen. Tyst åker vi in till bilprovningen - stupsäkra på att få ombes. Men ickes.... vi fick en notering om de "trasiga" blinkersena så vi kunde fixa det sen, men behövde inte komma tillbaka och visa *pust*
Vi firade med donken innan vi for hem. När jag backar ner trailern till sin parkering så ..ja tro det eller ej....lyser båda höger blinkers. Troligen stämmer inte kontakterna med varandra, vi har aldrig dragit trailern med BMW:n sååååååå det var faktiskt aldrig nåt jag tänkte på innan. Ska prova med Audin i morn få se om det är elfel, ärg eller bara BMW + trailer som inte stämmer ;)

Nu rockar vi vidare och ser fram emot en jäkla massa åkturer under 2009. Vet att Fille kommer bli skitglad att hans trailer är i rull igen.


Gordon

Vad tror  ni om Gordon Ramsay´s kommande serie? Är det någont som man orkar kika på eller kommer man lessna på hans bitska attityd.....igen. Om folk ska stå hemma i köken och göra efter honom så kan man ju hoppas att han lugnar sig lite. Av någon anledning så tilltalar reklamen som går nu iaf.
Hell´s Kitchen orkar man ju knappt 5 sek av innan man lessnat på allt gap och skrik. Lär sig folk bättre för att de flår runt som rädda illrar i hopp om att inte bli förödmjukad. I nästa matprog. han gjorde, The F word, så blev jag alldeles svettig när familjen Ramsay skulle införskaffa sig några kalkoner så att barnen skulle lära sig varifrån maten kom. De namnsatte alla fyra fåglar, gödde upp dem och ungarna hade allmänt roligt med dem. Sen var det dags..... *ryser* sånt orkar inte jag se. Går det inte att lära barn på andra sätt varifrån maten kommer?
Jag tillhör den del av människor som gärna äter kött och fågel, men jag vill absolut inte se när man slaktar djuren. Det gör alldeles för ont. Att sluta äta kött hjälper ju inte särskilt mycket heller när merparten av befolkningen också äter kött.

Vad tycker ni, tror ni på lärdom under tryck och press? eller en mer pedagogisk inlärning? Visst visst, den som ger sig in i leken får leken tåla men bortse från att de deltar i en realityserie nu.


Att minnas en myntlåda

Gud vad det är kul att vara ute i svängen lite igen och inte sitta helt insnöad här på landet.
Efter att ha haft ett par riktiga pysseltimmar i stallet med ett varmbad åt Spaniz och massa annat så kom jag iväg till Högbo för att kolla på Linnea och gängets hoppträning för Cia. Obligatoriskt är förstås en stoooor kaffe från Statoil på vägen. Men är det inte märkligt.... jag glömmer nästan jämt bort att jag ska lägga kronorna i myntlådan. Åter och åter igen räcker jag fram handen med mina mynt till expediten. Idag kom jag på mig själv precis när jag skulle sträcka fram handen och röck snabbt tillbaka den. Men då sträckte .... ja det är samma tjej varjegång så hon skrattar iaf med mig när jag flummar, iaf hon sträckte fram handen den här gången och säger "det är ok jag tar dem" - har hon gett upp på mig tro? ;)

Fick iaf prata av mig en massa hästsnack på läktaren idag medan tjejerna skuttade bana på 140 -  jiiiihuuuu!!!!

Lånade en bild från Linneas facebook från en tävling i Avesta.
Beata verkade iaf inte alls lika trött som Spaniz idag........hum.....

stryk-er

Nuuuuså! Av någon anledning så kom jag inte in igår och kunde blogga... men jag börjar bli van. Datorer verkar gilla att retas med mig. Känns det igen eller är jag ensam om att tro att datorer har egna små liv? ;)
Gårdagen gick mestadels till att stryka en jäkla massa kläder... vilket jag även fortsatt med nu under em. Går rätt bra ändå när man drar fram strykbrädan framför tv:n. Kan rekomendera att kombinera strykning med något riktigt gott i drickväg. Jag brukar belöna mig med lite Baylies med is - istället för godis...lixom.

Var ute och pulsade i snön igårkväll med Linnea och Beata. Något som märktes idag på hoppträningen. Tror någon hade lite träningsvärk. Denna någon var inte jag =) Men Spaniz längde och kortade sig så gott han bara kunde. Så allt blev ju rätt ..bara att det var lite dålig power i det hela. Gjorde en kalas bra muskelstärkande övning med galoppbommar och hinder. Pumpa pumpa pumpa, snärtig gallopp snärt snärt snärt osså en ganska hög oxer som utgång :P Inga problem när man vet att man typ bara inte kan komma fel hihihi
Ska nog fara in och kolla till Linneas hoppträning ikväll oxå, får se om våra hemliga övningar gav något på henne.

Tallefjanten är vår gäst på gården och som vi tydligen förser med mat. Tyvärr duger det inte att äta ute vid de serverade bordet utan han går rakt på storköket  på terassen =)







Kvällspost



Lyckades färdigställa allt idag....förutom städningen. Den tiden gick till att fota hästar och redigera bilder ;) *host*
Men jag har tvättat lite kläder och vikt undan en massa andra. Förstår inte varför jag har så svårt att få undan kläderna åt något håll. Rena kläder stryks och läggs in i skåpet - lortiga kläder slängs i tvättkorgen och tvättas INNAN korgen är överfull!

Ska ta mig en redigt lång och het dusch nu. Peela och lägga ansiktsmask och smörja in mig därefter. Helt otroligt vad en lite ansiktskur kan boosta upp lystern och välmåeende i hyn. Ska smörja kroppen med lite av Clarins tanning lotion oxå. Är inte helt förtjust i den blekare typen av hudton man får under det här halvåret.

Filipin

När det är så fint väder passade jag på att ta lite nya bilder på busarna i hagen.
Fille iakttar postbilen.....



Solig morgon



God förmiddag!
Förmiddagsinlägg är ni minsann inte bortskämda med i denna blogg ;)
Snön har fallit tungt nästan hela helgen men idag har solen brytit ut för att spegla sig i de lagda flingorna. Faktiskt väldigt vackert ute men som vanligt kunde man ju gissa sig till att det skulle vara lite kallare ute igen också. Det var -14 grader när jag kikade på termostaten så hästarna fick äta sitt hö inne, innan jag släppte ut dem för lite bus i hagen. Sitter här med en stor kopp kaffe i vanlig ordning och ska jobba lite. Sen städa och tvätta kläder. Hästarna får ev vila idag. Det beror på lite, får se ikväll om Linnea och jag ska ut på hemligstämplat uppdrag.
Just det .... lyckades få nya inloggningsuppgifter redan igår till KRK´s hemsida - skönt! Nu ligger en massa nya updateringar där de ska va ;)

En bra start på veckan minsann!
Hur ser eran dag ut? Händer nåt skoj?







Like - dislike

Jag gillar internet nästan alla dagar i veckan. Men jag gillar inte när jag plötsligt inte kommer in på sidor med mina inloggningsuppgifter. Av någon anlednings så kommer jag nu inte in i redigeringsprog. till KRK´s hemsida. "Kontrollera dina uppgifter"....mmmmm done.... av olika anledningar måste jag nu vänta till i morn innan jag kan gå vidare *suck* Så här sitter man laddad efter att ha lagt ner en massa jobb på bilder och nyheter som ska upp till allmänhetens beskådan. Men men, hur var det nu..... den som väntar på något gott väntar aldrig för länge? ....eller får alltid vänta för länge? ;) Du väljer själv, mycket i livet är ju en tolkningsfråga. Jag blir ottålig när jag är laddad så jag får alltid vänta för länge tror jag =)

Hästarna har skött sig finemang. Försöker spänna bågen mer o mer. Kom på mig själv idag med att rida så mycket att jag satt ovanpå alltihopa och red med spända lår bara. Fick ruska om mig själv lite för att komma djupare ner i sadeln och verkligen kunna rida med sätet. Och vad händer då, jag känner ju bättre vad som händer under mig. och jag fick mycket mindre häst i handen. Men vi ska forsätta fila det här med stegväxlingar. Det måste bli lite mer explosivt... när jag vill korta traven och få mer tramp så tar det alldeles för lång tid innan vi är "där", där den rätta känslan är. Det måste hände precis på punkten, precis på kommandot. Träna träna träna träna...... har börjat kolla lite på tävlingssäsongen hehhehe. Vore lämpligt att börja med en liten La:5 på Fältis kanske.

Mina 3

Mina tre "favoriter" från kvällen som säkert kommer att spelas i bilen framöver. Helt klart lyssningsvänliga enligt mig -Poppigt och fräsht!
I övrigt verkar ju Sverige ha fastnat i en dansbandsepok utan dess like, det skadar inte mig. Men på nåt vis så känns det så typiskt svenskt.....
När jag skrev inlägget innan visste jag dessutom inte om att man gjort om röstningen i melodifestivalen. Vad f-n håller dom på med egentligen? "Nu ska de här två battla och ni ringer och röstar på er favorit av dem här två" sen ska två andra gå vidare och battla. Vinnarna i batteln går direkt till Globen och förlorarna går till andra chansen. SEN har man en internationell jury som väljer kvällens favorit. Och de föll tydligen för Ugglas dramatiska framförande av "snälla snälla"......snälla snälla. Men snälla snälla ......SNÄLLA ni, nu får ni väl ta och hejda er med omröstningar. Dessutom hade hon ju redan gått till andra chansen, vad händer då då? Det känns som det blir mer o mer styrt av folket bakom och vi framför tv:n som betalar bara tror att vi är med och bestämmer. Först ska vi hijja upp oss om lågkonjunkturer och sedan ska vi rösta på våra favoriter om om om om om om igen för en tia per gång. Jo men tjena!


Här kommer kvällens tre bästa enligt mig.







tv

Ikäll är det alltså melodifestival omgång 1. Jag är väl ingen påhejjare av det här med alla deltävlinga och omröstningar på omröstningar......på omröstningar innan man är klar. Det tar lite udden av det hela och dessutom har det ju inte dirket hjälpt oss i sclagerfestivalen sen. Men det är väl SVT´s chans att underhålla hela Sverige för ett par veckor. Det bästa som de lyckas sända annars är ju ridsport - det kan man faktiskt inte klaga på.  ;)  Redan i morgon för den delen är det dags för lite hästar i tv-rutan *jippie*



Men tillbaka till början! Vad tycker ni om melodifestivalen, är det ett ultimat tillvägagångssätt med alla omgångar för att hitta den "perfekta" schlagerlåten" eller skulle vi kunna dra av det hela på en helg. Låta det vara en riktigt spännande kväll där alla sitter bänkade för att rösta på sin favvo ?

Vilken tänker ni rösta ....eller hejja på ikväll?







Längtan till nåt varmare..... dyrare...

Man hinner så lagomt fantisera om varmare tider så börjar det snöa igen. Vädergudarna vet verkligen när de ska stöta till *suck* Får istället glädjas åt Idas 3- månaders långa resa. Hon och Maria ska först tillbringa en tid i Bangkok, sen vidare till Kuala Lumpur och Bali. Låter inte ett dugg frestande va?!
Om ni, som jag, vill följa deras långa äventyr i de varmare breddgraderna kan ni kika in i deras resedagbok. Man vet aldrig vad som händer när Ida är i farten ;)
http://www.resdagboken.se/?documentId=3&userId=248090§ion=journey&journeyId=337399&utm_source=RdB&utm_medium=AutoMail&utm_term=TextLink&utm_content=Dagboksmail&utm_campaign=Trafik

Själv är jag iaf helt inställd på en resa till Tyskland under våren. Jag och Per ska ner och hälsa på Pers syster, Anna, som är där och jobbar som hästskötare. Nyligen bytt tävlings- och försäljningsstall och verkar trivas riktigt bra på det nya stället. Inte lockar det ju mindre att hälsa på och se hur hon har det när anläggningen ligger i närheten av Otto Schumacher "centrallager". Då ska det banne mig shoppas!

Fast jag är fortfarande villrådig...ska jag ha ett Schockemöler kandar eller ett OS kandar........???? Någon som vill rekomendera det ena eller andra?!

OS Kandar som jag kan tänka mig......
 
.... Men tillsammans med det här pannabandet - förstås



Dessa båda träns skulle förövrigt passa väldigt bra på lilla Fille =) Osså skulle det inte vara helt fel med ett likadant men i mörkrött till Spaniz! hihi

Skuttdag igen

Idag var det så hoppträning igen. Lite mer muskelarbete idag än vanligt med studs, upphöjda cavalletti bommar, serier.... sjuuuuuuukt kul var det. Spaniz hoppade jättefint genom ryggen. Ja, jag vet att jag alltid säger att han är duktig när vi hoppar..... Men som sagt våra ambitioner är inte såååå mycket mer än att ta oss över vad vi...hum läs jag....anser vara lagoma, roliga höjder. Var och kikade på Linnea när hon hopptränade Beata inne på Högbo nu på kvällen. Det var inte var jag ansåg vara roliga höjder haha.....hilfe! Långa banor och höga höjder. Men kul träning att kika på iaf och alla i den gruppen verkar ju ha ambitioner att vilja komma någonvart inom den grenen. Ger alltid något för ens egen ridning och kika på andra, gäller bara att omvandla och översätta infon till sin egna träning. Vissa bitar kan kopplas ihop med andra osv.... =)

Har fixat lite hemma, lite föreningsliv och även hunnit med gymmet idag. Såååååå skönt. Känner att magen kurrar sådär lagomt nu 23.05 får ta och göra någon smörgås och lite Forest Fruit The. Smakar och luktar sååååå gott. En bamsekaffe från statoil drack jag så sent som 21.00 hehehehehehe får se när jag somnar ikväll, men det brukar inte vara några större problem ändå.

Vi höres i morn! =)

I like to....

Which of you is attracted to me?
Man kan ju inte annat än att älska den här filmen. Såg den tillsammans med Per, Daniel och Susanne i sthlm vid nyår.... men det börjar fasen bli dags att fixa hem den o kika igen hahah. *I like to move it move it*


Jag lever =)

Tjoho!
Det blir bara ett snabbt inlägg nu innan jag dyker ner i sängen. Men ville iaf visa att jag lever =)
Men lagom till jag ska ha updatera bloggen så har datorn strula på det ena eller andra viset så man blev rätt vissen.
Ska hinna med en dusch innan jag somnar oxå...så sjukt trött. osså måste jag ju ladda inför morgondagens hoppträning hehe.

Har gått kalasbra med båda hästarna och dressyrtrimningen. Nu börjar man blir riktigt sugen på att komma igång på tävlingsbanan. Men först hoppas jag förstås på att få tillbaka min trailer snart. Jag har bokat besiktning nästa torsdag på den bara för att sätta lite press på herr mekaniker ;) För den 14 feb kommer KRK ev. hyra Högbos ridhus igen så den här gången hoppas kunna vara med så hästarna får vänja sig med det här att åka till nya platser och våga koppla av så inte mammsen får ett helsike uppe på ryggen =)

Nu är det klart att Per Sandgaard kommer den 26 feb oxå.... börjar bli en massa roliga saker i kalendern nu =)


Voffsarna var med upp i stallet och nattade hästar. De vet sin plats i stallet och håller sig där..... ja, nästan hela tiden iaf.

Fastlimmad med kameran

Idag var det trimma egna djur på fm och sedan brumma iväg till Högbo Ridklubb för att fotografera lite ekipage som skulle träna under vår KRK-dag (Kungsgårdens Ryttarklubb). Fast innan man landade där så stannade Per och jag till på Statoil för att köpa en STOR kaffe ......osså en blåbärsmuffin - såklart! Notera hur jag för bara något inlägg sedan berättade att jag inte länge får äta sånna. Meeeeeeeen efter att ha ätit både pizza och semla denna helg så lär väl knappast en muffin göra någon skillnad. *suck* Det är väl inte undra på att det inte händer nåt på vågen med den inställning, right?! Men jag är duktig i veckorna..... ja, då äter jag nästan ingenting istället. Jäkla dumma matvanor men det börjar bli lite ordning på dem iaf. För jag ska ha tillbaka min gamla kropp....ska ska ska ska....

Nåväl, jag slänger upp lite bilder från dagens träningar vart eftersom jag redigerat dem =)

Allt från araber till shettisar kom för att trimma lite under eftermidagen i Högbos nyaste ridhusdel.
Det ska börjas i tid - minsann!







RSS 2.0