Träning i snön

Jag må vara en sommarmänniska men när det väl dimper ner gott om snö och temperaturen håller sig mellan 0 och -5 så finns det även ett par fördelar ;) Tex att det blir ett tillräckligt tjockt lager av snö längs vägarna efter att plogbilen har dragit fram. Från gården finns en alldeles perfekt väg, upplyst och allt, som inte är allt för trafikerad. Nyttjar dem som konditionsträningssträcka. Vi skrittar ca 10 min och joggar en stund för att känna av att det inte är några stelheter eller liknande och sedan går det att lägga sig på rull i galopp, kilometer efter kilometer precis så kort/långt som man vet att kan vara lämpligt för respektive häst vid tillfället. På rakorna brukar vi intervallträna och det är alldeles perfekt för att få coola Spaniz att gå lite bananza! =) 

Såhär lycklig bli iaf Fille när han fått vara på galopptur. "Kan vi göra det igen?.... NU!" 
 
 
 
Möttes av detta i tisdagsmorse. Spaniz måste ha lyckats legat och sovit intill väggen och när han rest sig så har han skickat rumpan rätt in i fönstergallret. OOOUTCH!!!!
 
 
 
 
Spaniz fick sig kondis/intervallträning på tisdagen och var därmed rejält laddad på onsdagen när vi skulle ut. Passade på att nyttja hans energi och vilja till samling ute på åkern. Min annars rätt blygsamma kille ville verkligen visa upp sig på bästa vis och bjöd på superfina benlyft och samling. Så vi kunde träna på passagetänket och piaffen. Tänk att det är de här stunderna som får en le från örsnibb till örsnibb och som man kan leva på ett par dagar efteråt.
 
Foto från i somras när vi var på meeting i Sveg                Foto: Linda Andersson
 

Kommentarer
Postat av: JAdressyr

Jag tror att hela hästsverige har gått och väntat på den har snön, äntligen kan man motinera hästarna ordentligt utomhus! Att träna lite passage i djupsnön är inte helt felt heller ;)

Svar: haha ja du har rätt. Det dundrade in den ena åkerbilden efter den andra på "facebook-väggen" från alla hästvänner när snön så äntligen damp ner. Här hemma har nu alla snövägar förvandlats till isvägar bara. Det var ju roligt så länge det varade iaf =)
Patricia Lüdke

2015-01-16 @ 11:57:46
URL: http://JAdressyr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0