Tre sköningar som piffar upp helgen

Helgdagarna har verkligen bjudit på rolig ridning på hästar som varit positiva till träningen.
På fredagen starade jag dagen med att rida Spaniz. Han verkade till en början lite stel i vänster bak och det kändes som om jag hade lite svår att räta ut honom på högersidan. Men med hjälp av lite diagonala slutor i både skritt, trav och galopp så släppte det till och han kändes allt mer liksidig. Lekte lite med galoppiruetterna på en fyrkant motsvarande en 20 m volt i storlek. Galopp ca 2-3 språng på rak linje för att sedan gå in i en kvarts piruett på tre språng och sedan ut på rak linje med nåt språng innan man åter går ner i skritt. Skritt ett par steg och sedan åter galopp som innan. Blir det jobbigt (vilket det blir) så kan man välja att bara göra piruettjobbet vid varannan vändning.
Därefter jobbade vi lite lätt med tramp och passagen/hissåkat ;) Älskade Spaniz så mycket vi tillsammans lärt oss och utvecklats genom åren. Det har/är inte alltid lätt med honom men ändå otroligt glad att ha en kille som är så stabil.
 
 
 
Efter Spaniz var det dags för Brian. Sist jag red honom var han som en planka och helt otroligt spänd, hängandes i handen och låg på som ett X2000 tåg. Då fick vi jobba helt med att bara slappna av. Lite lugnande yoga-övningar och lösgörande. I fredags däremot var han myyyycket mer avslappnad från början och vi kunde sikta på att spänna bågen lite för att komma vidare och även stärka gångarterna. Jobbade på med diagonala slutor i både trav och galopp. Jobba med att få honom runt innerskänkel och aktivera inner bak, samtidigt som yttertygel sätter tvärningen och innertygeln bara kan sätta pannan i rätt riktning och vara lätt. Gick faktiskt riktigt bra så jag passade på att utnyttja tillfället när han väl fick lite studs i bakbenen och la till ett byte. Det blir lite laddat och ett och annat missförstånd när grabben inte riktigt vet vart han ska göra av benen. Men han fortsatte att tänka framåt och skippade panikstudsen på plats som kan komma när han inte förstår alls. Kändes som om vi skulle kunna fortsätta leka med detta iaf under våren =) Fick bra form och bättre/jämnare tryck bakifrån efter detta. Skönt när man kan få glida ett par meter och känna att hästen väl uppe och framme. =) 
 
 
 
 
På lördagen fick Spaniz en skön skritt och istället fick Filipin sig ett pass på banan. Han känner sig alltid lyckosam när han upptäcker att vi är påväg mot ridhuset. Lite jogging stod på schemat och med lösgörande arbete. Jobbade med en övning som jag kallar rosetten i trav och en övning som jag kallar musse pigg i galopp ;) Say whaaaat?! ;) Nöjd och svettig kille som traskade hem. Skulle verkligen behöva raka honom igen och mer än det som rakades i september. Även om grabbarna är vältäckade ute så vill jag gärna vänta ut januari åtminstone utifall det kommer en galen köldknäpp.
 
Älskade Filipjn, kan knappt tro att han nu blir 31 år <3
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0