Hårdträning trots snuva...

Hur många gånger har man inte fått föreläsning om hur farligt det är att träna när man är förkyld. Att en "förtjockad" hjärtmuskel inte klarar att pumpa runt blodet osså dör man. Men hur envisa är inte många av oss då... och i synnerhet vi ryttare tror jag. Vi tittar inte på oss själva utan ser till vilka behov hästen har. Man bara SKA rida! Jepp så även jag, jag har forfarande en grym rethosta vilken kan hålla mig vaken halva nätter meeeen det kommer gå över. Och har jag inte hejdat mig tidigare så varför nu ;) Träningen är ju så rolig nu, jag känner ju att det händer saker...både till det positiva och negativa.

Vissa saker som fungerat skitbra tidigare fungerar krasst nu och vise versa. Men det är så det brukar blir i vår utbildningstrappa precis innan man lyckas kravla över nästa trappsteg. Märks att jag kommer åt Spaniz bättre efter att ha backat bandet och renodlat hjälperna en gång för alla. Mycket mer lösgjord och uppmärksam på mina önskemål.
Nu har vi kommit så långt att bytena i vartannat språng är jättefina, men i de enkla bytena kan han ibland nonchalera och typ som drutta över i den nya galoppen.
Arbetspriutterna blir bättre och bättre....nu trampar han runt och behåller balansen *pust*
Är meganöjd med den hjälp jag får av Fredrik. Det har verkligen varit en kick i ändan att börja träna för honom. Vi börjar lära känna varandra nu och förstå varandras önskemål. Red för honom förra tis, ons i Storvik och lör, sön på GRS. under söndagen kändes Spaniz kalasfin och det visade sig dessutom att han hade grymma piaff-skiullz bara poletten trillade ner =) Applåderna regnade ner från läktaren när söta hästen chockade oss alla, inte minst Fredrik;)
Skulle egentligen ha tävlat på Högbo i helgen och gjort comeback i MSV..... men det blev helt enkelt för struligt när alla var borta och jag stod som hus- och hundvakt dessutom.  Men jag var inte bitter för det, kände iaf mig mest stressad inför starten bara så. Den där comebacken gör jag den 16 maj istället =)

Nej nu ska jag läsa igenom dagens arbetsprestation i reportageväg som jag gjort efter hoppträningen. Sen blir det stallet igen för mockning och intag.


på plats på elmia

good evening! gårdages jeff dunham var helt suverän skrattade så jag jag trodde jag skulle tuppa av. hihi tupp tuppa förstår ni? hihi just nu sitter jag iaf i a-hallen på elmia mässan. resan gick kanon med sontecs företagsbuss. monter var egentligen klar för länge sedan. men grabbarna ville ta en varsin öl och köra tv spel med pers rörliga racestol. jag åter återkommer med mer info härifrån senare. over and out

Hello Världen!

Det är våååååår..... kan man ju hoppas iaf men snart dimper det väl ner en skock vilsna snöflingor igen som inte fattat att de kan hålla sig till Island, fjällen eller Alperna.
Årets första cruisingrunda med Blue avverkade jag iaf i fredags i samband med att 18 pers från GavleRacing gick på premiären av den nya Fast and Furious filmen. Vi hade bokat bakre raden åt våda medlemmar och arrangemanget var som ni förstår mycket uppskattat. Hade en extremt mysig fredagskväll. Skönt efter att ha suttit i skolan från 9-16 på föreläsningar i kursen Säljteknik och Etik. Fast det är ändå en väldigt bra föreläsare vi har, han bjuder till så man får skratta en hel del under de 6 timmar vi lyssnar på honom.

Lördag tränades hästar och på kvällen käkades och dracks det gott. Per och jag hade kvällen innan studerat 3 ihopträngda fyllefjårtisar i baksätet på en Volvo 740 och bestämde oss att testa hur fylle livet i baksätet på en bil var. Bilen var en Saab 9000 och vår chaffis var såklart min "lillebror". Vi landande på Ica Maxi parkeringen, donken, hemma hos "lillebror" samt att vi var med på hemskjutsningar av div folk i MYCKET sämre tillstånd än oss. Summa summarum kunde iaf jag konstatera att livet i baksätet efter alkoholintag inte är så roligt när man redan nykter har lätt för att bli åksjuk. Trevlig kväll - men jag föredrar att vara chaffisen och reta andra trafikanter resp skratta åt fyllefjårtisar i baksäten på Volvos. Kanske var det fel bil vi åkte ì ?  har man roligare i volvo än Saab? hihihihihi

Söndag. Spaniz "debuterade" med sitt kandar efter att ha sluppit det nu i 1½ år. mjukstartade med att skritta ut så han fick gå och smutta och känna sig bekväm igen med hela tandställningen. Var inga större problem han verkade mest tycka det var mysigt att komma ut på en skrittprom upp till backberg tillsammans med Veronica och hennes "Berra" som precis kom i korsningen från ridhuset när vi kom lommandes hemifrån. Därefter var de stallskötsel och avresa mot styrelsemöte under namnet Kungsgårdens Ryttarklubb.RSS 2.0