Förberedelser för modevisning

Börja spar ihop slantarna eller önska er presentkort på Ryttarstugan till julklapp gott folk. Det finns ju redan ursnygga vinterkläder, men köpsuget kommer garanterat inte bli mindre när vårkollektionerna börjar trilla in, jag lovar! Var in igår för att prova ut mina uppsättningar av kläder som ska visas på lördag, hela fyra gånger ska jag ut med nytt ombyte...... hjälp!  Nåväl, Jag är ju i stort behov av ett par nya ridbyxor och har jättejätte gärna velat ha Pikeurs Graciella men ingen av de butiker jag har frågat har beställt hem dem. Varit på vippen att beställa dem direkt från Pikeurs hemsida... men tycker det är svårt när jag inte fått prova dem innan. Så nu är ju frågan om jag ska gå lös och köpa ett annat par redan nu eller om jag ska ta fram nål och tråd för att hålla mig till våren då Equiline kommer med ett par lagomt blingade och kaxiga byxor :P 
Ni får nog pix på dem efter helgen kanske =) 
 
Slog mig för den delen att jag aldrig la upp några bilder här från Ryttarstugans höstshoot men vinterkläderna så här kommer ett urval. Produktnamn och resten kan ni se på butikens facebooksida HÄR.
 
 
 
 
 

Styrelsemöte och filmtajm

Kvällen har bestått av KRK-möte. Styrelsen kikar mot ett nytt spännande tränings och tävlingsår 2014. Många nya medlemmar och härligt engagemang har detta 2013 bjudit. Vi tränare och i styrelsen jobbar helt klart på att kommande år ska fortsätta i samma anda! 
Närmast på agendan är luciaritten i byn med alla våra ponnyekipage, och jättegärna storhästekipagen förstås. Men brukar vara överhängande ponnysar som tågar iväg med glitter, luciakronor och bjällror.
 
Dessutom har jag fått tid att klippa nån filmsnutt från förra Birgitta träningen som var i början på nov. Bjuder här på lite travarbete. Jobbandes på medellinjen med att pendla mellan öppna och förvänd sluta, sedan tillbaka över banan i en tvär diagonal sluta. Jobbandes med full fokus på det här med att reglera tvärningen med yttertygel och kunna driva framåt med innerskänkel för att få hästen att komma och jobba upp och runt innerskänkeln. Iställer för att som man annars så gärna vill göra, dvs putta hästen åt sidan med ytterskänkel med, som i mitt fall, överhängande risk att få för lång sida på hästen. Syns att det blir jobbigt för Spaniz men likväl syns det att han kommer upp sig bra på yttern och ges möjlighet att kliva förbi innern. Sen gäller det att få honom att orka ytterligare just i det momentet och skjuta på allt kraftigare och bärigare. Jag hade nog inte gjort på det här viset om inte Birgitta pushat mig/oss. Och jag är ju så otroligt analytisk resp. kritisk mot mig själv i träningen. Men jag känner ju helt klart effekten som blir när han får "pusta" och trava på rakt/volt spår efter att vi gjort detta arbete. Skapar helt klart ett mer-begär ;) 
Därtill måste jag säga att 21-åringen just nu är superfin i kroppen! :P
 
 
 
 

Två sköna söndagspass och ny design

Innan jag så skriver ett ord till vill jag passa på att tacka Linda för den nya bloggdesignen. Hoppas ni alla gillar den lixom jag. Fortfarande lite förfiningar som ska göras och lite presentationer som ska läggas till men på god väg att bli något riktigt bra =) Det är nog andra gången nu som jag lagomt hinner bli avis på dem som hinner sitta och pyssla med bloggutseendet och önskar att jag tog mig själv i örat för att sätta mig ner och ha en skön pysselstund. Inte ett ord jag hinner säga så kommer fröken "webmaster" och poängterar att bloggendesignen börjar bli oldfashion och att hon planerar att gå in och "härja". Det är hon varmt välkommen att göra, och det är inte på något vis att jag inte får vara med att påverka. Men kan säga att det går bra mycket fortare att ändra look när man har nån som kan koderna. Åter - Ett stort tack Linda för din hjälp!

 

På dagens ridschema stod ett joggingpass med Filipin och ett trimpass med Brian. Tror jag log mig igenom hela passet med Fille. Jag blir så himla lycklig av hans arbetsmoral. Han och hans skalle behöver verkligen få sättas i sysselsättning. Och han blir så himla nöjd med sig själv när han utfört det som önskats. Jag har emellanåt svårt att förstå att han är 29 år nu (och att vi har hängt ihop 19 år). <3

 

Brian är också en kille med bra arbetsmoral, iaf när det gäller fullt ös frammåt ;) Nejdå, jag gillar verkligen hans motor och det gäller bara att få honom att börja orka använda den "rätt". Att sätta energin mer inunder sig och bära sig själv istället för att sträcka ut den stora kroppen. Tror att det är till hans fördel med den stora kroppen (med en manke på 177) att det finns mycket motor, eller om man ska säga till ryttarens fördel. Det skulle bli åt helsike för tungjobbat om han inte hade egen go i kroppen. Under dagens pass blev det mycket fokus på lösgörande och rakriktning. Travarbete där vi gick på kvartslinjerna, flyttade ut till vägg och sedan direkt 10m volt. Känna att man kan få honom yttertygel och rida honom dit med innerskänkel, likväl som han i sista steget ur skänkelvikningen både måste vara lyhörd och balanserad för att ta nästa steg som första in på volten. Då får han sätta sig lite själv istället för att jag ska hålla i bromsen. Lite liknande övning även i galoppen. Men med fortsatt flyttning längs långsidan efter volten. Därefter satte vi allt lite på sin spets, fattningar från skritt, med framdelen lite innanför spåret. Flyttade honom lite svagt för att känna att jag hade honom rak på ytter och att bakdelen inte kan komma innanför, som den så gärna vill i vänstervarvet. Därifrån sedan en fattning och när bakbenen verkligen börjar galoppera inunder så kom en härlig distinkt takt i sprången, utan att ge sig iväg. Men det märktes att den här övningen blev jobbig. Lite surig blev grabben allt därefter och försvårade det för sig själv när jag bad om nåt så enkelt en diagonal i skitt med lite lite slutatänk. Gäller att bryta hans mönster när han börjar kicka, studsa och småstegra. För bara han fått varva ner ett varv i skritt så var han "right on it" därefter. Då bli man såklart avdramatiserat överöst med beröm, bara för att han ska inse att vi inte ber honom lösa världsproblem ;) 

Planen nu är iaf att trimma honom så ofta som vi kan få ihop våra scheman. Den 7-8 nov kommer Birgitta nästa gång och då ska jag få delta även med Brian. Det ska bli superroligt att få hennes åsikter och hjälp inför kommande säsong. Tanken är att jag förhoppningsvis ska kunna fortsätta delta med Brian på hennes träningar inför kommande säsong. Då ska han väl iaf upp i någon LA =)

 Grabbarna grus nöjda efter sina insatser. Det skiljer förresten 19 år mellan dessa grabbar och 30 cm i mankhöjd ;) 

Hur söt får man vara?! Fluffig som sockervadd!


Jobbhelg

Mobila kontoret under helgen som varit fylld av visningar. Nu tar jag dock helg! ;) Snart dags att göra iordning Fillebus för ett pass i ridhuset med efterföljande träning med Brian. Spaniz får en skön gossöndag, han har varit väl värd sin avkopplande vecka. :)


En välbehövlig fredagsfika med någon nära.

Fullspäckad jobbdag, stressade hem för att rädda hästarna från regnet och mocka. Flydde sedan snabbt hemmet igen där Per låg med magsjuka och åkte till en efterlängtad träff med en av mina närmsta vänner <3 Massa pladder om högt och lågt, fika med hembakade kladdkakemuffins och såklart, mysa med världens vackraste lilla Emilia. Min hästterror har redan börjat, Catta och sambon visste redan vid Emilias födsel vad som komma skulle ;) I have à mission!, men tror mig inte vara ensam om det eftersom Catta själv är hästtjej :)


Jag går till stallet och gymmet istället *sjunger*

Efter en underbar barbackatur med Fille hade jag Igårkväll äntligen tid igen att dra till gymmet för ett pass. Tyvärr vart en veckas uppehåll nu och man vill ju inte slinka efter när man nu faktiskt börjat se lite skillnad på våg och kroppsform. Dock kan jag konstatera att det inte var shysst av mig att dra på ett "burn fat" program på löpbandet efter uppehållet. Iaf inte när man tycker att nivå 5 låter lämpligt under 4 km och man aldrig testat programmet. Det var för fasen konstant uppförsbacke!....i min mening ;) Jag tränar ju alltid vid 22-tiden, och är som oftast ensam då, något som jag nog aldrig varit så glad för som igår - flås pust stånk.  

Är så himla glad för att byn har fått ett alldeles eget gym, tar mig ca 2 min att ta mig dit. Det blir för bökigt och obekvämt att åka tillbaka till stan efter att man ridit utan då blir det istället inte av . Där finns allt som iaf jag kan önska mig. Tycker dessutom att det är förbannat roligt.

Har en liten trigger fram till den 23 nov nu. Tillfrågad att "mannekänga" på Ryttarstugans modevisning under Ryttargalan - hjälp!  Får hitta nya närliggande triggers därefter så man håller ångan uppe :P 


Lerinpackad pownie

 
 
 Bild från förra året, men det var precis lika illa igår...... och han var precis lika nöjd med sitt mästerverk ;)
 
 

Lerinpackningar och hårblekning

Tok-leriga hästar och ett obefintligt internet gjorde att tisdagen inte helt blev som planerad. Skulle ha ridit ut med Fille en sväng. Även om han var nyrullad när jag tog in dem från hagen tänkte jag att han var iaf värd lite extra tid så jag fick väl ställa mig och gnussa tills allt var borta då. Meeeeeen när armarna krampade efter att ha lyckats borsta ur en hundradel av manen kände jag att det var lönlöst att stå där och feja i två timmar för att troligen komma fram till att han iaf är för sketen för att sätta på någon utrustning. Det fick helt enkelt bli ett varmt bad för grabben istället. På hans min såg det ut som om att det var just det han var ute efter - mysponny! Skrubbing, lukta gott schampoo and a lot of lööööve. ;)
 
Vi fick en rätt skön myskväll alla tre. Sandnet hade dessutom nätproblem så datorn var det inte ens lönt att slå på för att blogga, typiskt. Hann vårda om huset lite, slå mig till ro med en kopp the och grunna på livet medan Big Bang Theory gjorde mig sällskap på tv:n. Gud så skönt att få koppla av en liten stund innan man däckar istället för att köra fullt ös in i det sista tills man vickat omkull sig. Mer sånt här får det bli, för det är ju dessutom ljus, kanel och pepparkakstider :P Jag är inte förtjust i vintern men älskar det varma gosiga julmyset. 
 
Tvättar/färgar svansen på lortfille :) Från lerigt brun till skimrande vit efter en längre inpackning ;) 


Källarprojektet

Vår hästgård är fortfarande ett litet projekt på vissa håll. Källaren håller på att förvandlas till tvättstuga. Ikväll har vi delvis hunnit måla på väggar och tak en andra gång. På fredag kommer rörmokarn och drar vatten, sedan är det bara en fondvägg som ska målas och fönster, el som ska dras, lampor som ska upp, nåt shysst att gå på och förstås maskinparken ska införskaffas =) Blir en tvättmaskin till oss samt torktumlare och såklart, en tvättmaskin för hästarnas alla saker. Det låter sjukt men jag lääääängtar efter en heldag i tvättstugan! =) 

 

En före och efter bild...... eller "mitt i" bild kan man kanske kalla det =) förvisso lite belysningsskillnad men jisses.... det tar sig!


Mysgrabbarna

Alla måste få sin dos av uppmärksamhet ;) Ett svartsjukedrama utspelar sig i stallet efter tävlingshelg ;) Både Fille och Hjalle muppar lite över att Spaniz fått så mycket tid för ett par dagar. Spaniz ser som vanligt fullkomligt oskyldig ut =) 

 

 

 

"Ponnyekipaget" knoppar av för 2013

Dåså har vi dragit ur knopparna för sista gången det här året. Dagens start i Msv A1 bjöd på en blandad kompott. Efter att fått lägga lite energi på att jobba loss högersidan på framridningen tyckte jag mig ha en riktigt trevlig känsla. Kändes inte lika "enkelt" som i fredags men högst ridbart... en ridbarhet som liksom försvann i tomma intet så snart vi gick in på banan. Jag måste ha världens största ponny. Handbromsen i rakt igenom. Jag försökte tappert få upp fronten/bogarna så han skulle få lite luft och kunna sprätta på med sina framben respektive få möjlighet att trampa in bakbenen inunder sig. Tänkte ständigt på att hålla skänkeln framme och att inte bli klämmig själv utan bli kvick och kunna kicka till där det behövdes. Responsen var inte riktigt därefter - tyvärr. Men grabben var loss i sina sidor och visade bra böjning i både öppnor och slutor. Vi satte den högra piruetten som i vanliga fall är den svåra och i den vänstra så vart tom lite för centrerat så vi stannade till. Seriebyte i vart 3:e satt... eller iaf 1,2,3,4....jodå även det femte men inte på 3;e språnget. Tar dock på mig den, för jag tror jag precis slappnade av och tänkte - HAH där satt den! Tji fick jag. 

Liksom Spaniz agerat ponny på banan, agerade jag ponnyunge när vi lämnat banan. Travade värdigt av grabben, , sedan snabbt på med täcket och jacka, promenerade med stora kliv till trailern där sedan krokodiltårarna föll i tysthet. Blir så frustrerad när svårigheterna egentligen sitter men blir svårgenomförda när energin brister. Men ska jag se till det positiva så känner jag mig allt tryggare med vägarna, vet att jag kan få till rätt linjer med tvärningarna i slutorna i både trav och galopp, jag får tom akta mig för att det inte blir för tvärt när jag får honom så pass bra på yttersidan. Nu har vi vintern på oss att tuffa till oss i vårt uttryck. 

 

 


Uppiffat till sadeln

På-av, på-av Träningschabraket åkte av igen och på med tävlingsblinget igen inför dagens morgonstart.


Nattritt

Klockan 01.00 och teamet har nu nattat grabbarna i stallet och bommat igen för denna hästdag. Min tävlingsstart var inte förräns 22.43, näst sist av 20 starter. Fick tänka till där med upplägg av mat mm så han inte skulle vara hungrig men heller inte få håll efter att ha glufsat i sig. Inte jag heller för den delen ;)

Genom åren har jag varit flitig på tävlingsbanan, därav är detta året helt olikt mig. Endast två meeting fördelat med ett i april och nu ett i nov. Därimellan har vi dock kommit igång med ny tränare och börjat trycka på nya knappar. Jag hade satt upp som mål att bibehålla känslan från träning inne på tävlingsbanan. Är det inte alltid det vi försöker, kanske ni tänker då. För hur många gånger har man inte sagt "Han var så fin på framridningen och sen sprack det på banan". Kände att jag fick exakt den framridningen jag ville ha och kunde följa den tänkta planen och upplägg av övningar som tänkt. Inne på banan, hade vi nån miss som man bygga bort. Men inga jättegrejer. Jag kände ändå att jag hade honom bättre framför mig i hela prog, jag tänkte ofta till vart jag placerat skänklarna så jag inte placerat dem för långt bak för att be honom skotta frammåt utan hade dem längre fram och bad om mer uppåtkänsla. Nåt steg här och där kändes riktigt bra. I ena galoppökningen, drog han tom iväg vilket fick mig att fnissa till. Vågade även hålla honom lite mer samlad i galoppen och hålla i den där högerbogen på plats, allra helst till byte. Var precis på väg att släppa iväg honom i ett byte när BKs röst plötsligt ekade i huvudet på mig, tog genast en förhållning på höger och kände hur vi rättade in bogen i ledet igen för att sedan lägga bytet som vart bra. Så för att vara andra tävlingen, och tredje starten för i år är jag väldigt nöjd med resultatet på 63,04. Oplacerad 8 av 20 anmälda, och vilka fantastiska hästar sedan! Stolt över att jag kan få min 21 åring att ändå vara med i gemet. Och skönt även att kvalet nu är fortsatt i hamn inför 2014 så vi kan fortsätta vänja oss och nöta msv a1, samt kan ta vid efter söndagens start i just densamma klarss ( då blir det morgonstart)

Och jag är ledsen om detta inlägg vart nåt mitt emellan långt och kort, informell och mindre informellt, felstavat och kanske bitvis osammanhängade. Men ögonen går verkligen i kors nu och hey.... jag är iaf vaken denna gång ;) 

 

En bild på oss från april =)

 

Hästveckans schema

Ooops i did it again!
Gick och la mig igår, slog på "Dessertmästarna" på mobilen för att köra den på tv`n via apple-tv. Loggade in på blogg.se appen i mobilen och började skriva ett inlägg........ vaknade 06.15 av att någon tjoar i sängen "Tjäääna". WHAT!
Inser att jag somnat, tv`n slagit av sig, programen i kanal5 appen kör tablån ut på mobilen och att jag just vaknat till "Café Bärs" - God morgon världen!
Hur var det nu, tanken som räknas? påbörjat inlägg räknas?
 
Nåväl, efter helgens träning där stor tung häst jobbats på att bli liten lätt häst kändes Spaniz ( både psyket och hans kroppsmassa) väl värda att vila lite på måndag. Kände ändå att det vore bra om han fick slunga sina ben lite under en promenad likväl som Fille var i stort behov av uppmärksamhet. Linda hade tidigare erbjudit sig att hjälpa mig nångång om jag ville.... och nu ville jag jätte gärna ha lite sällskap ut, så himla trist att alltid rida ut ensam. Dessutom en bonus att båda grabbarna fick röra sig samtidigt. Stort tack till Linda för sällskapet och hjälpen! <3
 
Igår blev det en vända till ridhuset igen. Galoppen kändes lite bättre. Bättre takt i den nu, lite rundare. Skulle önskat lite mer energi när jag sedan sätter honom i uppgifter på div linjer. Men är ändå nöjd med känslan av att få honom lite mer på vänstertygeln och bättre urskålad i höger. Hur svårt ska det vara egentligen? Travdelen jobbade vi med öppnor på kvartslinjerna. och även "klick" träningen med öppna ett par steg över i förvänd sluta ett par steg och åter till öppna ett par steg osv. Och när jag väl fick fatt på den där vänstersidan och fick han kort i höger så kände jag ett riktigt trevligt gung genom sadeln. Bakbenen vinklade inunder och bra energi som gav mer tryck uppåt än frammåt. Älskade hästen!
Idag blev det vila inför morgondagens sista träningspass innan fredagens tävling! Och på söndag åker fracken på igen - skräckblandad förtjusning.
 
 
Och nu åter hopp i säng, i morn väntar Fortbildningskurs för C-tränare Dressyr med förbundskapten Bo Jenå.
 
 
 
 

Träningshelg

I helgen har det varit Birgitta Kjellin träning, det innebär 40min HARDwork lördag och söndag. Jag älskar det.... hon är energisk och med mig i varenda steg, oavsett om hon säger nåt eller inte så vet jag att hon står på marken och rider nästan lika mycket som mig. Nya övningar som sätter fingret på problemet respektive löser dem. Den här helgen har det dock varit tungjobbat, för oss alla tre. Högre krav på Spaniz, hans benföring, hållning och ställning. Att få honom att verkligen vika in rumpan för att sätta sig mera. Men det innebär oxå att jag måste ha sååå mycket mer koll på alla kroppsdelar för här börjar det verkligen kännas att stänger man en dörr för honom att kliva ut ur så öppnar han en annan för att slippa undan. Igår fick vi till en hel del sköna moves och reko känsla att bygga vidare på men idag vart det tröttsamt för hern tror jag. Bytena var inte de bästa, många blev efter i bak när han inte kunde vika ut ett bakben utanför ramen och inte riktigt orkade trampa till, när de blev rätt så blev det helst jämfota eller kort i bak. Dessutom håller jag fortfarande på att testa mig fram bland kandarstängernas vida värld. Det jag använde idag hade hern inget emot att bita tag i och konstant rubba min balans i sadeln med. Har lite film från helgen som jag kan dela med mig av =)
 
 

Hi. it´s just me!

Åter får jag smyga mig in och skamset be om ursäkt för dålig uppdate *looking up whit sad puppy eyes*. Jag får inte tiden att räcka till alla dagar känner jag, hur mycket jag än önskar och hoppas. Vill innerligt blogga då jag vet att jag har några trogna läsare som hänger här och som peppar mig. Så jag tror vackert jag får avsätta lite tid i planeringen om dagarna.... troligen i sängen precis inna jag somnar..... med risk för att det slutar som det gjorde en natt förra veckan. Gick och la mig med datorn för att ladda upp ett gäng bilder till vårt affärssystem på ett nytt hus jag har till försäljning. Tog sån himla tid så jag ställde över datorn vid sidan om mig i sängen och tänkte för mig själv att jag nu absolut inte fick somna. Vad gör jag inte om just totaldäckar.
Väckarklockan ringer och det första hjärnan slås av är - DATORN! Där stod den bredvid mig.... med svart skärm och dödstyst. Såklart att den blivit överhettad bland duntäckena, som jag antagligen dessutom lyckats trycka rätt upp vid "utblåset". Försökte desperat trycka på Power-knappen och allt den lilla laptopen gjorde var att klicka till. Som en icke väl it-kunnig tjej hade jag bara en sak till att göra.... trycka på Power-knappen igen, och igen, och igen....som värsta hjärt-lung räddningen..... och plötsligt började den blinka och ha sig. Hurra! 
Men som sagt, mer tid för bloggeriet får försöka skapas, allra helst nu när jag har en riktig hästvecka - more to come!

RSS 2.0