Äntligen på väg

Vi sitter i bilen äntligen på väg hihi måste säga att både jag och per var väldigt effektiva under fm. vi kom iväg vid 11,30 och planerad avresa var 11. men det var väl ingen som trodde något annat heller hihi. vi är iaf i god tid. får se om man hinner trycka i sig ett wopper meal innan jag landar i stolen hos suzie.Ja, jag älskar min nya sjal och ja, ni ser tydligt min hemsk långt gågna utväxt!

Blue Snow

Alla räkningar är betalda, bokföringen till GavleRacing fixad ska bara dra ut det sista på torsdag när jag är hemma igen.
För tro det eller ej men nu blir det strax sängen. I morn MÅSTE jag komma upp tidigt. Ska fixa hästarna, göra mig i ordning och packa. Sedan drar Per och jag ner till Sthlm för nyårsfirande. Fast först ska jag till Sussane och få håret lite omskött. Känner mig som ett risit fågelbo i skallen just nu *urk* Men det ska bli superroligt att umgås lite med Suzie redan i morn. För det är till henne och Wembo vi ska på nyårsfest på onsdag. Tisdagkväll blir det en tur i Kistagallerian. Glutta på grejjer, käka med Erik och Paulin och sedan bio. Äntligen ska vi se Madagaskar 2 HAHA

Idag var det iaf en sväng på Ryttarstugan och sen Gävle som gällde. Har ju spätt ut mitt Quick Silver schampo och försökt få det att räcka i oändlighet eftersom jag inte sett det på marknaden på länge. Tycker det har gett sån gryms lyster och Fille har nästan varit bländande vit. Men tydligen är Blue Snow efterträdaren så det fick ju bli ett sånt nudå och hoppas på att det är minst lika bra så vi kan förhindra gula haser =) Undrar varför skimmelschampon måste ha så konstiga namn för den delen....?
Fick en grå ylle kofta från Vision av Per och sen oxå en urmysig sjal med tillhörande tumvantar från Gina Tricot =) På det hela taget en mycket bra dag där man fick känna sig bortskämd hihi
Undrar jag hur man kommer känna sig i morn då =) *myyyyyyyys*

Julen48 minuter julafton
Åhhhh idag är det äntligen jul afton,
det har gått hela 48 minuter av denna mysiga dag.
Nästan alla paket är inslaga och färdiga.
Julgranen i stallet är både rest och påklädd
inför morgondagens....ja, eller dagens frukost i stallet.
 Ett av de mysigaste inslagen på jul är just
julfrukost i stallet med hästarna.
Sedan är det tomtedags på byn.
Det är bara det att tomtehäst nummer 1 har lyckats trampa av sig en baksko idag
 så det är tomtehäst nummer två som får rycka ut - Spaniz.
Resumé

Sooooo Whats New...förutom att jag varit oförskämt dålig på att uppdatera bloggen under helgen. Kan ha att göra med att tiden framför datorn har varit knapp och den tid som ägnats här faktiskt gått till enbart studier och skrivelser. Yeah! Men känns så sjuuuuukt skönt att jag och Annika avverkat det sista i Management II kursen. Nu är det bara att vänta på grande finale. Vi får jullov som alla andra för första gången på tre år!!!!!

Träningen med hästarna har gått väldigt bra de senaste dagarna. Spaniz är mer fri från handen och mer på ändan. Dagligen spänner vi bågen nu för snabbare reaktioner av hjälperna. Idag var han äntligen så igenom att jag gav mig på byten. Galoppen är så mycket starkare nu att bytena sitter säkrare. Eller ja, höger till vänster har ju aldrig varit något problem medan vänster till höger fungerart till 75%. Ibland efter, jämfota eller otroligt kort. Nu verkar balansen blivit till det bättre och han vågar resp. orkar trycka av mer uppåt och hinner utföra bytet. Vi kände på några 4-serier bara och jag kände mig överförväntan nöjd! =)
Fille fick hoppa av sig lite här om dagen. Kom ner till ridhuset och skulle fila lite dressyr var tanken med då några tjejer från Maddes stall skulle skutta så hade Fille en aningen svårt att fokusera på sina arbetsuppgifter. Han hoppa luft och studsa studsboll mest hela tiden. Jag kände att det inte var någon idé att bråka i 45 minuter så vi gick över och joinade gänget över några skutt istället. Efter det hade jag äntigen en ridbar häst igen - mitt lilla rackartyg Filip

Har även suttit upp på Linneas hoppsto Beata Z i helgen. Det blev en jäääääkla massa rida på rätt kort tid - fy bubblan. Beata är nu ännu ett litet projekt för mig att hjälpa till att "reda ut". Trevlig häst i grunden som ofta knycker av i nacken och slår av motorriken. Gillar att krypa upp i formen och vika hals. Sååå upplägget till en början är nu att rida henne mycket lägre i formen för att få upp ryggen och stärka överlinjerna. Det ska därtill fokuseras på rakriktning tills hon vågar suga jämnare på bettet och är mer med för skänklarna.

Och appropå hoppning. Den 7 januari börjar Spaniz och jag hoppträna igen  ;) Men vi strävar inte efter några höjdhopp utan är ute efter "bounceträning" i bakkärran =)


sen söndagnatt...

Klockan är 01.00 och jag är färdig med pluggandet. Det är lite finslipning kvar på caset och sådär men har skickat det vidare till min uppgiftskamrat Annika nu iaf. Ska gå igenom det igen i morgon. Vi tänkte ju att vi skulle få klart det innan jul så man kan koppla bort skolan ända till 18 januari då det är dags att redovisa caset =)

Jag berättar lite om helgen i morgon tänkte jag och nöjer mig med att rekomendera Takidas skiva ikväll.


Älgar i pallet

Dimper ner en sväng så här i huset innan det är dags för att ta in hästarna =)
Var ner med Spaniz i ridhuset och tränade lite tap tap. Spaniz är en väldigt ambitiös häst, tack och lov med tanke på hans storlek i jämförelse med mig. Men ibland tror sig Spaniz veta vad som är på G och försöker göra allt själ. Med den följd att jag får en häst i handen. Gick jättebra medan vi värmde upp, väldigt uppmärksam och lätt i handen. Men sen när det börjar krävas lite mer så tar han i så det landar i näven på mig. Blev en massa skritt - trav, skritt - jogg övergångar för att han inte så skjuta iväg som en älg över banan utan arbeta mer med balans och styrka i avsaktningarna. Sen har vi övningen galopp-skritt -förvänd galopp - skritt - galopp - skritt - förvänd och det får inte vara mer än ett par steg i varje. Det hjälper både ryttare och häst att bli snabb i hjälperna. Man får bara se upp så man inte låter dem bli långa i övergångarna, utan håller sig samlade mellan hjälperna..... :P *dagens tips alltså för er som har dålig fantasi idag*


Prenumerera på min blogg här!


MorningJaahapp, då var det plusgrader och all snö som kom i helgen är redan påväg bort igen. Gud vad trött jag börjar bli snöslask. Jag som inte är något fän av vintern tycker förståss att det är jätteskönt att det inte känns som om man ska frysa ihjäl om man tappar mössan......men ändå det är ju snart jul, och då ska det faktiskt vara vitt ute.
Har varit uppe i stallet en tripp och mata mina fyrbenta. Ska ta kameran med mig någon morgon och försöka fånga Filles sköna morgonsträckningar vilka liknar en katts.
Nu sitter jag med kaffe och smörgås och drar lite på att gå upp igen. Men ska få dagens träningar avklarade så jag kan fokusera på skolan sedan. Osså måste jag till Odal och köpa lite mer hästmat. Julklapps handel blir det inte förräns i morn...igen ;) Har i alla fall lyckats komma över 3 stycken =)

Prenumerera på min blogg här!

Volvo S60 Concept - nu officiell

Volvo lättar på locket och visar nu Volvo S60 CONCEPT. Och om de pallar sig igenom lågkonjunkturen kommer vi troligen få skåda det nya verket som görs i samarbete med Orrefors. Ryktena säger att mitkonsoll och övriga detaljer ska göras i glas. Plexiglas vore alldeles för lätt att repa.

Prenumerera på min blogg här!
Mobil leken

Ankie gav mig en liten lek..eller utmaning. Man ska gå igenom sin telefonlista och "beskriva" relationen man har till den person som står på respektive nummer - Here we go!


- Har du pussat nummer 2?
Akademibokhandeln...nog för att jag tvingas läsa mycket under studierna - men även jag har gränser! ;)

- Vad har du för relation med nummer 20?
Mitt icq nummer...ja finns en anledning till att det är memorerat i mobilen, jag använder den typ aldrig.

- När ska du träffa nummer 30?
Börsnytt - någon mer än jag som börjar bli orolig. - Har jag några vänner alls?

- Är nummer 18 söt?
Bengt - lokalnyheternas hästjournalist. Otroligt snäll och rolig ... men söt -nej.

- Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Anna B - betecknad som Arne Weise i min mobil efter studentfyllan då hon bjöd på extremt många skratt med sin student anka, som hon kallade för ovanstående namn. Första intrycket jag hade av henne 9 år innan var - plugghäst!

- Gillar du nummer 14?
Aut. Kundtjänst....aldrig använt tjänsten så tycker nog inte om den - någon som vill bli min vän?

- Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
Amanda R...yes läste Leadership and Gender- kursen tillsammans som de enda svenskarna bland ett gäng kineser. Kursen som jagför övrigt fick betyg A i ;)

- När ska du träffa nummer 26 nästa gång?
Bolf - en kille som bygg om sin Golf, sitter en Bora front på istället därför namnet Bolf =) Springer säkert på honom under sommaren på någon bilutställning.

- Är du nära vän med nummer 23?
Världens bästa Uffe.... nära vet jag inte men god vän med iaf. Äger Sveriges snyggaste Audi A6. Min puts och utställnings kompis. Brukar hänga över en kopp kaffe på hans jobb ibland oxå =)

- Har du gått på bio med nummer 4?
Andreas Sthlm...nej men jag önskar hunnit göra det.......lång historia.

- Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
Christian...hehe tror inte han hänger med mina rockiga moves ;)

- Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Anke - tysk kurskamrat i Leadership and Gender. Mina mail innehöll  bla bla bla - uppgiftssnack för skolan och avslutades med "Hoppas du mår bra och kram" typ och hennes innehöll "Achtung achtung". Var det ett svar?

- Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
Anna T - Veterinär på Gefle hund och kattpraktik Sandviken. Min gamla arbetskollega. Har oxå en syster som tävlar dressyr med en stilig skimmel med namnet Watikan. Så ja, massa kramar till Anna.

- Vad har du och nummer 24 för relation?
Bmw Teres - Som namnet säger, tös som precis som jag älskar BMW. Sitter oxå som ledamot i samma klubb där jag sitter som kassör. Hon hjälper till på våra events och vi brukar åka på samma utställningar. Skönt med fler tjejer från samma stad.

- Vad skulle du vilja göra med nummer 25?
Bohman - tror det vore på tiden att hon och jag gjorde en lång uteritt tillsammans.

- Vad är det bästa med nummer 8?
Att det är min mamma mer än så behöver man väl inte motivera. Finns inget bättre!!!

- Brukar du och nummer 16 träffas?
Badass - nej inte nu något mer. Gjorde  förut när han hade sin fräcka lilla Audi TT.Prenumerera på min blogg här!

Inte bra

Lagomt till man skrivit en önskelista till tomten och motiverat med hur snäll och duktig man varit så försover jag mig - inte bra! Skulle egentligen sitta i skolbänken vid det här laget. Känner mig rätt illa till mods. Måste ha sovit fruktansvärt dåligt. Vaknade både svettig och yr. Släppte ut hästarna och landade här för att försöka vakna med en kopp kaffe...  stor kopp kaffe.

Jag ska gå in i duschen nu och sen göra mig i ordning för att bränna iväg på stan och inhandla ett par julklappar. Tror en sladdtur i audin gör sitt till en dag som denna. Guuuuud har inte önskat mig en enda pryl till bilen denna jul....skänns rätt konstigt. Får se om jag gör några updates under våren sommaren.....ändå *fniss* Men en breddning står ju överst på "to do" listan.

Nej duschen-stan-barnkalas gäller nu


Älskar livet bakom ratten på min "Blue Scar"
Lucia lördagNyss inkommen från en rutt på Spaniz. Eftersom han blev utan sko i typ en vecka innan hovis hade 10 minuter "över" för att slå på den så var vi mest bara ute och gjorde av med energi idag. Blev lite intervall träning ute i härliga sommarhagen. Men tycker all varierande träning är bra för både muskler och den mentala biten. Dressyrhästar har rätt att busa en del de oxå =) Då blir den lösgörande och tekniska träningen så mycket roligare och känns mer varierande. =)
Men nu sitter jag inne med stooooor kopp kaffe ....ja och självklart en liten godbit. Har någon någonsitt sett mig med en kaffekopp utan en kaka till? Men jag gör mig förtjänt av dem - jag är helt säker!
Lyckades få iväg veckans rampljusbil i förmiddags, skönt. Får se om jag lyckas skriva en till innan julen oxå som troligen kommer få ligga över både jul och nyår. Om inte vår chefredaktör tänker jobba förstås och är villig att byta ut den igen under nyårsveckan =)
Har ju hänt endel på förlaget det senaste veckorna och det bästa med det hela är att jag fortfarande är med på skutan! And I Love my Work!!!!

Nu hoppar jag lite fram och tillbaka här men vill ju inte missa att updatera er ifrån våran Lucia ritt vi i Kungsgårdens Ryttarklubb hade i lördags. Totalt blev vi 9 ekipage som red runt i byn och lussade under 2 timmar. Det var kallt men vi hade riktigt jäkla roligt. Vi hade oxå typ världens hårigaste lucia....eller luciaponny och nästintill världens minsta. Fille tyckte den var väldigt intressant och ville gärna jaga den. När det senare anslöt ännu en liten Shettis till tåget befann sig plötsligt herr Filip med huvudet emellan dem båda.... väldigt intressanta varelser det där!


Jag är hårig och jag har horn - vad är jag är?


Nästan hela tåget på plats, några mer livrädda än andra för den lilla saken i täten.


Tågets enda stjärngosse. Filip var inte bitter för det....han fick smaka pepparkaka


"ööööh mamma.....det sitter någon på mitt huvud..."


Det tog sin stund men jag är väldigt nöjd med resultatet =)


Fastsytt glitter i lindorna. Nästa år kör vi tomtebloss.....;)
Följ min blogg med bloglovin

Patricia är bättre på lördagar...

Jag läste om en flummig lek som jag bara var tvungen att testa. Utfallet blev rätt bra ;) Man söker på google. Skriver sitt namn med ordet "är" efter bara, kan bli rätt fel ibland ;)


Patricia är årets lucia i Örnsköldsvik!
Vaah?! Varför har ingen ringt och sagt det då!!!!

Patricia är bäst!
Ja, alltid!

Patricia är numera invigt
Rädd för att det var längesedan....

Patricia är trött....
Någon spionerar på mig?

Patricia är bättre på lördagar
Nej, alltid bäst var det ju....

Patricia är en jättetrevlig tjej!
Tack Robin Borg!

Patricias historia
Är jag död?

Torsdag förmiddag

Hallå hallå hallå.....ett förmiddagsinlägg från mig.....amazing! ;) Blev sent igår *urk* Slog på Pineapple Express och fastnade såklart. Tanken var ju att den bara skulle avleda min röriga hjärna så jag lättare kunde somna. Men den var helt flummig så jag fastnade, trots att det inte var en film med klara starka tjejfärger - my favorites!
Matade hästarna, gosade lite och släppte ut dem till kylan och hö´t. Fille har gett gärnet på träningspassen så han är väääl värd en vilodag att bara busa runt i hagen på. Och Spaniz har ju fortfarande bara 3 skor så han har iget val...Sen är dom ju precis vaccinerade men trots det så brukar jag i ge mig ut på en skogsritt åtmintsone för blodcirkulationens skull =)

Så nu ska jag jobba, plugga och göra i ordning ett bildspel/film till morgondagens medlemsfest (GavleRacing). Hellst skulle jag oxå vilja hinna kika på Kungsgårdens Ryttarklubbs nya hemsida, har ju blivit tilldelad lite hemsideansvar där, men sidan är ju så knäpp så man packar nästan ihop innan man ens hunnit logga in. Just ja....måste se till att införskaffa lite puderglitter ..lim har jag nog redan i någon låda ;)Rubrik och ingress till senaste rampljusbilen jag skrev. Läs mer här... 

 


Robin Z....

Jag är ju inte någon "hoppmänniska" nåmer och har heller inte varit någon Robin Z lover då jag träffat ett par av hans helknasiga avkommor. Men på nåt vis känner jag mig ändå lite småledsen när jag läser att man av hälsoskäl låtit honom lämna Flyinge idag......  Läs mer här...


Höger sida vs Vänster sida

Spaniz hade tappat en dojja ute i hagen igår. Det fick ju bara inte hända eftersom våran hovis har häcken full nu....eller alltid. Som tur var lyckades jag hitta den igen iaf. Faaaast innan det så gick jag och bar runt på en gigantisk snö och isklump för jag trodde att skon befann sig där i någonstans. När jag väl fick syn på skon och med tillhörande sula kände jag mig som "Sickan" i Jönssonligan när han går och klappar sin sko i tron att det är katt. Nåja en häst på schemat och då kan man ge 200% på  hästryggen. Fille och jag var ner i ridhuset och trimmade lite.....eller en hel del för det kärvade väldigt i högersidan. Blev mycket övergångar, sidvärtsrörelser och förvänd galopp innan det släppte.

Idag var tanken att gå ner till ridhuset för att jogga och känna av de övningar vi gjorde igår om det hade släppt i höger, dvs om jag fått fatt på vänster sidan. Visst hade det.....men det hade oxå vandrat över till vänster sidan. Men det är jag helt nöjd med. Då är vi på G! Gäller bara att hela tiden påminna sig om att inte haka fast i samma sida som Fille. Utan finna stödet på andra sidan så man kan ge efter i handen. Sen har jag lagt märke till en sak när folk rider förvänd.... dom släpper på innerhanden när dom ställer utåt, men det är ju fortfarande hästen yttersida dvs den sida som ska stödjas. Men många sitter ju och glappar och drar som om dom hade en gummisnodd i näven istället för att fokusera på stöd och att hästen spårar. För att få den i linje får man ju arbeta hästens yttersida, den mot banan, man får ju rida den ut mot väggen. Blir lite svårt med en tyger som flackar och rycker. *gestikulerar* Hänger ni med?!..... =)

Busarna blev vaccinerade idag oxå *yeeaaah* då var en sak avklarad inför 2009 ;). Bådas tänder såg bra ut, inga hakar som var i vägen för bettet eller som skavde *pust* Filles knölar var inget att oroa sig för, han har inga på svansroten eller i armhålorna alltså inga cancerknölar på hans söta hydda. *hurra hurra hurra*


För den designssugna tävlingsmänniskan - som mig!


Snöbomb

När jag var ut vid 12 för att mata mina fyrbenta vänner så snöade det lite..lite mycket....väldigt mycket... heeeh.


Neee får inte sitta och drömma mig bort nu, har en artikel att skriva till Management II kursen.....*jippie*

Goa inköp

Har under helgen lyckas lägga pengar på lite småpynt och godis.


Hästgodis med banansmak köp på Odal.


Sprayflaskor i härliga metallicfärger från Plantagen. Tänkte ha pälsglans och annat som använäds titt som tätt i dem.


Ett inköp till den kommande luciaritten. Fille får bli stjärngosse. Inhandlad från Plantagen


Filipins CV...Eftersom min och Filipins historia inte direkt är presenterad här på bloggen ännu och Christian till ett tidigare blogginlägg tyckte att jag skulle satsa på fälttävlan om Filles hoppning fungerade bra och jag vågade sååååå ska jag bara lite snabb resumera för kvällen....natten. =) 

När Filipin köptes(10 år gammal) var det just för att jag satsade på hoppning som så många andra ponnyungar när man äntligen får sin egen häst. Han hade vid det laget redan gått msv fälttävlan resp. hoppning. Tillsammans startade så även vi ett par msv klasser och ingick i StORK´s elitlag innan Fille tyvärr fick kotledsinflammation i båda fram. Vi blev rekomenderade att dra ner på hoppningen och endast utöva det då och då. Det kändes supertrist allra hellst eftersom jag under mina veckor på Strömsholms sommarläger hade fått tränat ute på deras terränghinder och fått mersmak. Men eftersom det inte fanns på världskartan att Fille skulle säljas då han, utan att överdriva, är en av de smartaste varelser jag träffat på. Om någon har personlighet så är det han. Bäst av allt - det är aldrig fejkat. Ja, jag kan ösa berömm över honom hur länge som helst men för att återgå till " sälja inte fanns på världskartan" så sa vi att vi helt enkelt fick börja med dressyr på heltid. Vi hade inga större förväntningar utan tänkte väl mesta fortsätta satsa på Lb och någo La. Men desto större dressyrmusklerna blev desto roligare blev det ju för oss båda. Och Fille visade sig vara en riktig showman Lb blev bara La och La blev FEI. Vi samlade på oss många fina titlar inom både DM och NoM. Att avsluta sin ponnykarriär som Sveriges 12 bästa ekipage och belönas med "Prinsessan Madeleines Stipendie" var helt underbart!

Men så var vi ju där igen.... vad gör man när ponnytiden är slut och man har en träningsnarkoman till ponny ööööh ok och ryttare. Jo då klassades 147.1 cm höga Filipin om till storhäst. Vår första tävling som storhäst ekipage i en La belönades med seger och den vägen har det gått. Vi har hängt ihop i 14 år och nu är Filipin 24 år men som ni kanske har förstått så är han helt omedveten om det själv - tack och lov!
Om träningen går som den ska under vintern så hoppas jag kunna starta honom ett par gånger under våren och sommaren 2009. Men jag kan nog redan nu förvarna alla att ritten kommer innehålla bocksprong såväl som småskenade glädjeyttringar. Det är nämligen 1½ år sedan nu som han sist startade och av erfarenhet så brukar varje säsong börja med mindre bus. Jag kan bara tänka mig vad som kommer att hända nu......Fille sommaren 2008


Fille på storhästtävling - lagom mallig

Bildbomd med produkter från Pikeur och Eskadron

Surfade lite Pikeur innan sängdags = ingen ovanlighet.
Älskar det mesta från dem men här kommer en liten bildbomb med kvällens urplock =)Cindy 79er
Enligt mig de snyggaste ridbyxorna Pikeur säljer just nu. 
Har dem själv men får erkänna.....behöver fler par ;)Lacorada varm och mysig jacka för vinterns alla träningar. Bilden gör inte riktigt färgerna rättvisa tyvärr. Mer metallicfärgade irl.
Anima ser ut att vara en en varm och snyggt figursydd ridtröja
RipStop stalltäcke med 200 eller 400gr termofyllning från Eskadron.
Toulene-Fleece täcke i härlig chokladfärg med Eskadron märketTrött onsdag

Grönt te är nog inte så bra att dricka 23.00 på kvällen. Jag blev fruktansvärt pigg av det. Har inga som helst bekymmer att dricka kaffe och gå och lägga mig.... men av teet så var jag vaken till 03.30. Vred och vände på mig, slog på filmen Djävulen bär Prada för sisådär 711:e gången.

Inte så jäääääääääääääätte pigg i morse som ni förstår efter fyra timmars sömn *uuuurk*
Gårdagens snö höll mest på att regna bort under förmiddagen så därför passade kusarna och jag på att intervall träna på åkern innan det bara är slak igen. Fungerar fin fint med Spaniz, han är så med på noterna när man sätter sig ner i sadeln igen efter en vända i lätt sits. Halvhalt med sätet och går snällt ner i formen saktar ner det pressade tempot. Annat är det med Filip. På honom får man tänka långsam galopp på så fort han ser en åker för att överhuvudtaget ha en kontrollerbar galopp. Släpper man iväg honom så startar en evig kamp i det blinda. För när han får trycka på allt han kan med bakbenen så går det fort så in i h.....e. Tårarna sprutar av vinddraget som piskar i ansiktet på en - han har sjukt mycket spring i benen!  Har funderat på Täby galopp många gånger.....

Har mailat lite viktiga saker idag oxå. Dels till en av de chefredaktörer ja jobbar med ang en intervju jag ska göra om "mellanchefer". Sen har jag mailat Strömsholm ang en framtida investering ;) Avslöjar mer om det vid senare tillfälle =)

I allt snörusk och regn går det åt täcken i vätan.... knappt så det första hunnit torka när det tredje blivit blött. Men måste säga att Spaniz senaste "klädesplagg" är riktigt bra. Första gången jag provar ett täcke från Horze egen serie och får erkänna att det är över förväntan bra! Klicka här för att se produkten på Horze egen hemsida. Så nu önskar sig Fille ett likadant i julklapp både för den härliga blå färgkombinationen och för att det är 400gsm stoppning. Ta en kik ....

Aptitretare till BMW M3

Ville bara göra er uppmärksam på ett av Sveriges genomgående Grymmaste byggen. För att få veta mer köp senaste nummret av bilsport där ni kan läsa 6 sidor om Magnus Björnehags BMW M3


 


En dag i framgångens tecken.....?

Klockan är mycket så jag tänkte bara  göra en snabb resumé av dagen som swooooshat förbi....

Hade flirtat in mig hos Per som var snäll och skjutsade in mig till högskolan. Läser ingen teaterkurs utan management II men klarar mig ändå inte undan rollspel. Till denna vecka skulle vi ha skrivit ihop en A4 om ett scenario eller om ett av de problem som kan uppstå för en chef eller mellanchef i det verkliga livet. En av grupperna hade lyckas mata in hela 11 aktörer i sitt case, dvs hela gruppen aktiverades till ett och samma spel. Vilket vi egentligen alla uppskattade. Hadlade om vuxen mobbing på arbetsplatsen, hämtat från verkligheten. Och där han som blev utsedd till chefen i rollspelet (efterssom det bara var två killar med idag tyckte vi att vi hade "råd" med att ge chefsposten till en kille *blink* ) hade fullt sjå att reda ut djupa och lånvariga problem som rotat sig fast i ett säljföretag. Efterråt diskuterade vi flitigt och jag lär säga att det var faktiskt riktigt matnyttigt även om det kändes väldigt flummit ett tag. På nåt jäkla vis så kryper man in i rollen och blir den karaktär man är ombedd att vara.

Sedan bar det av till verkstan för att ÄNTLIGEN hämta min älskade Audi - Blue Scar. Inga större fel på honom som tur var. Bara lite sur under huvlocket efter startförsöken samt att det var tackvare en kortstart som oljan förhindrades av besinen att snurra i systemet. Därför den inte ville igen vid nästa nuckelomvridning. Så nu ska jag always and forever ut och varmköra bilen så snart jag måste flytta den på gården. Blir många raggarundor på byn det ;)

Hemma igen var det dags för hästar att få mat. Sedan in snabbt som fasen från snöovädret för att mata hundar och åter bege sig ut i snöyran på promenad. Tango tyckte det var skiiiiiiitkul med snö och hade inte tid att göra varken 1 eller 2. Det skulle bara sliras runt i den decimeter höga snön och smygas på snöklumparna som bilarna lämnat efter sig.
Klockan närmade sig nu 15 och hästarna verkade inte alls nöjda ute i hagen nåmer. All mat var ju slut .....
Upp i stallet - mocka - in med hästar - bada snöblöta hästar i varmvatten och mysa om dem med gosetäckena och smörja hovar - mera mat - ner i huset igen.

Kollade om vi fått betyget från Leadership and Gender kursen..... det hade vi.  Jag fick ett *Jippiiiiieee*

Sedan gjorde jag mig iordning för att hänga med mamma på äventyr. Ja, kändes faktiskt som ett...jag menar vi bor i en by / villaområde och skulle långt ut i skogen till en annan by, säger det igen, i snöstormen. I den lilla byn som är mindre än våran by skulle vi besöka kyrkan, nej det är inget jag gör ofta....kanske egentligen alllllllldelels för sällan. Men den här gången var det ett speciellt tillfälle. Mamma skulle prydas med Rotary-märket. Hon har ju under ett år varit inbjuden och lite av praktiserat och testat på hur livet är som Rotary-medlem. Nu hade beslutet tagits - hon platsade bland de olika affärsmännen och kvinnorna. Är jätteglad för henne. Att jag fick "genomlida" ett hiskeligt (menar verkligen hiskeligt)orgelspel i jultema, stirra på en gubbes "bad hariday" bakifrån och höra på när fyra äldre människor i klubb som ingen kunde uttala namnet på fick stipendium varav av ena tanten plötsligt blev väldig stor och allsmäktig, well...  det är sånt man får ta medan man stoltserar med sin mamma.
När öronen börjat få tillbaka skärpan igen bjöds det på juliga smörgåsar, gröt, kaffe och pepparkaka. *smask*

Efter att ha nattat hästarna damp jag så ner framför datorn för att kolla läget tillsammans med en kopp kinesiskt te. Fick det utav en av mina kinesiska studiekamrater i redan ovannämda kurs ;)
Måste säga tack och bock för det stora intresset av min blogg. Många som frågar efter updateringar och det gör mig verkligen glad! Oavsett hur den påverkar er,om jag bara skapar huvudbry och irritation eller ger dig en minut flummig/rolig läsning så har jag "slutfört" uppdraget ;)


Älskade "syster" Ankie har bett om en personlig analys av Küren på globen, får se om jag kan plita ner några åsikter i morgon. Annars kan ni kika in på hennes egen blogg där hon tycker till om stort och smått från tävlingarna =) Ankies blogg om söndagens Kür
Inte nog med det.....oxå ombedd att göra ett litet målschema till kommande säsong med hästarn. Har det redan hyffsat uppspaltat - får se om jag vågar visa det haha. Är och rör i så många saker nu känns det som =)

Sorry kort blev långt..... *skärpning*


Planering inför Lucia

Jag har faktiskt anmält mig till Kungsgårdens Ryttarklubbs Luciatåg. Det var superlänge sedan jag red ett. Håller desto hårdare på traditionen om att Fille och jag tomtar på julaftons mornarna =)
Är väl inte allt för mycket för att klä ut hästarna till renar eller hänga på bjällror som dinglar på alldeles vid öron och ögon. Men är det något jag är duktig på så är det glitter! :P
Har ett rött ländtäcke som automatiskt används kring julen såklart men såg att Hööks faktiskt hade ett rätt oskyldigt nu oxå vilken man kan använda och göra en massa glitter stjärnor på ;) Fille kan iaf inte gå med rumpan bar - det är ju december!
Nyfika? så ta en kik på länken: http://www.hooks.se/Butik/default.asp?noneworderid=true&ScreenWidth=1280

Dessutom tror jag mig ha hittat en julklapp...fast tror att den kan vara svår att hålla fräsch i längden. Meeeeen ändå helt i min smak ;P
http://www.hooks.se/Butik/default.asp?noneworderid=true&ScreenWidth=1280

Hoppet är det sista som överger oss

Igår var det första advent. Jag, Per och mamma hade tidigare beslutat att vi skulle åka in till stan och kolla på julmarknaden för att få den där extra kicken av att julen närmar sig. Plus att det var riktigt längesedan jag faktiskt besökte en julmarknad. Första advent brukar i vanliga fall passera mig högst omärkbart. Jag har lixom inte haft tid...
Det var väl knappt så man hade det nu heller när SVT var så flitiga med sina sändningar från Globen. Men vi kom in och hann få ta del av de nyligen dekorerade gatorna, skyltfönstrena och stånden längs gatan.
Köpte med oss lite mat, åkte hem, käkade, nattade hästarna för att kasta oss raklånga i soffan och kolla på sista showen. För att spräcka fenomenet med tunga söndagar ,som ibland kan kännas som en passage bara till den kommande ännu tyngre måndagen, värmdes en flaska starkvinsglögg. Det i kombination med singsatar ABBA gjorde söndagskvällen till allt annat än tråkig!

I morse kände man väl sig sisådär i skallen, hahaha. Släppte ut hästarna, inte på grund av föregående kväll utan för att jag hade en massa jobb och studier som stod på schemat. Skrev ett reportage om en Toyota Soarer till gatbilar.se´s hemsida. Många gånger landar texten bland en massa matrealistisk pladder, men den här gången valde jag att lägga fokus på ägaren och byggherren av bilen. 21 år gammal tappade han sin förmåga att gå efter en operation. Ändå vägrade han att ge upp sin dröm. Hans skada snarare drev honom ännu starkare att genomföra den.
Jag blir så imponerad av sådana människor de berör mig verkligen. Desto mer dem som sitter på hästryggen med ett eller inget ben/arm och rider som vem som hellst nästan. Jahapp...och här sitter jag o har problem med "mellan hjälperna regeln"  ibland.

Men alla ni som misströstar där ute. Finns viljan så finns hoppet, för det är det sista som överger en.... ... ... 


Ingen snö bara regn... perfekt väder för att gömma en misslyckad frisyr i en huvudbonad ;)
Viljan och hoppet fanns......

Adreanlinstinna kaniner

Lördag... woohaa...mer folk nere vid ridskolan än vad det var på fredagen. Då var det tvärdött när jag kom ner. En bil på parkeringen kl 11.00. Mötte Karina som sa att jag hade ridhuset för mig själv till 19.30 alla hade dragit till Globen. Well det har alltså sina fördelar att stanna hemma, plånboken blir glad, man får 80*20 heeeeelt för sig själv och kan vrida på stereon hur högt man vill.
Men tillbaka till lördagen :P känndes mest som passet gick ut på att parera en idérik liten Filip. En bog, en rumpa ett huvud... . . ibland får man slita hund för att få dem att röra sig som en enda häst. Men tillslut så *klick* and it was fixed. Fick mig ett gott skratt medan jag travade av grabben oxå. Heeeela stora ridhuset och två ekpage som ska samsas. Kan någon förklara "Vi ska trängas på samma utrymme-fenomenet". Jag på serpentinerna och Katrin i en åttvolt och varjegång jag kom till medellinjen så kom Katrin och skulle byta om volt. :P

Hade tänkt ta och hinka en starkvinsglögg på kvällen men Fredrik bad om skjuts till och från krogen så man fick snällt ställa in flaskan i skåpet igen. Fördrev tiden till 02.00 väldigt bra ändå. Spelade Wii och Rayman Raving Rabbits, tänk att tv-spel kan få en att kika av skratt.
Per är i full fäkt med att charma domarna i dansschowen


Trots sina inlevelserika insatser lyckades han inte charma mer än en "adrenalinstinn" kanin *grattis*

RSS 2.0