Nåt för säsongen 2014?

Vad tror ni om detta cooler-täcke från Glööckler för Spaniz? Ograbbigt men fräckt! ;) Faaast, det är väl bara riktiga män som kan bära rosa?! ;)
 
 

Varmt......i stallet

Vissa dagar är man lite extra glad åt ett varmt stall. Tror grabbarna är ganska tacksamma också ;) dyblöta på halsarna och snö i manen hade de när jag hämtade in dem. Hade inte 

e att dra på dem sadeln för att bege oss ut i snövindarna igen när de redan var blöt. Så det blev att pyssla lite i stallet istället. Rogivande! 

mag

Godis i hissen - ett inlägg med metaforer

Om jag nu ska fortsätta och referera till BKs liknelse med att åka hiss i passagetänket så lyder sammanfattningen enligt följande efter helgens träningar; Alla hissknappar tänder inte alla gånger, medans vissa lyser starkt.
Igår var vi inte överrens om kroppslängden - det var vi idag. Och travprogrammet idag kändes riktigt bra under större tiden. Det var när jag ville rida öppna. ökad trav på kort diagonal och kvickt gå in i en ny öppna i motsvarande sida som det började trutas lite. Så gick in och red öppnor på bara långsidorna och varierade tempot mellan bokstäverna. Fick tvinga mig själv att inte ge upp att jobba igenom formningen i höger innersida vid uppsamlingarna och bevara honom på vänster yttersida. "Upp och dansa"
Vi hade större problem i galoppen. Spaniz verkade tycka att alla mina förslag var som hämtade ur en skräckis. Han ville hellre försöka springa ifrån mig och inte riktigt lyssna på vad hjälperna bad honom att göra för konstverk. Diagonala slutor var han ett ess i och kom riktigt fint på ändan och klättrande runt inner skänkel, men att sedan direkt byta vid fyrkantsspåret det ...ptja... det blev som det blev. Som en gott och blandat påse. Ibland drog man en tråkig lakrits och ibland ett saftigt hallon. Och nej jag sitter inte alls i soffan en söndagskväll och är godissugen - jag har ju fått en påse nötter *stirrar på påsen*
 
Fille fick gå med dressyrsadeln igen efter att ha fått gått en hel del med hoppsadeln ett tag. Vi kände på lite bogen in längs långsidorna och skänkelvikningar på diagonalerna i både trav och galopp. Jag har själv svårt att tro att han skulle vara 30 år i år. Vi kikade lite på de Working Equstrian "hinder" som framställda på andra halvan av ridhuset. Jag är ju lite sugen att testa det med Fille för skoj och variations skull. Han gillar ju att tänka och klura ut saker. =) Så får se om det passar med datum för isf får nog "pensionären" testa vid nästa träningstillfälle.
 
I övrigt så har jag under helgen faktiskt lyckats schemalägga en hel del tävlingar för året, vilket ju känns rätt skrämmande just nu. När hästen och hans rörelser liknas vid både hissar och godispåsar. Näe bara nöta vidare!
 
 
 

Små inköp

Då var dom beställda, Lindas nya ridstövlar. :) ser fram emot att se henne på hästryggen med dem på för första gången ;) själv skulle jag ju inte ha nåt utan bara agera smakråd och support, men i vanlig ordning är det helt omöjligt för mig att lämna ryttarstugan tomhänt. Köpte mig ett par nya sporremmar, eftersom ett par faktiskt gick sönder under förra BK träningen, dessa är lackade och med blingade kronor 😍. Och sedan blev det en ny variant på kedjetunnel. Lite tunnare än den förra jag köpte. Testade den idag och tyckte den var bättre och fick rätt effekt. Bekvämare för Spaniz utan att han blev kaxig och försökte dra ner huvudet. Puh! :) 
It's friday!!

Kör visning på en mycket trivsam trea :) Skönt med lägenhetsvisning när det tar i och blåser lite ute :) glad att jag lyckades pricka visningen av en lantbruksgård igår när det var så kalasfint väder :) 
Efter dagens jobbpass har jag lovat Linda att följa med till ryttarstugan för att kolla på nya stövlar åt henne ;) ska hon tävla dressyr lär hon ju ha utrustning därefter ;) högskaftat och obekvämt! För ett tag iaf. Hon kommer nog känna en ny stabilitet i benen skulle jag tro :) blir skön avkoppling för min del att bara vara smakråd :) 
Näe, knyppling kanske vore nåt?

Passade på att nyttja utebanan ännu en gång igår, denna gång i mörker. Men det går det med! Alternativet hade varit att vänta till 20.30 för att få plats inne i ridhuset. Nu var jag istället tillbaka i stallet till den tiden - skönt! 
Passet bjöd på både bra och dålig feeling. Började med en häst som önskade vara 10m lång, men lyckade jobba ihop honom redan i skritt, kände att jag höll mig till en bra plan till en början genom att bara skritta, gå in på diagonaler och flytta honom åt sidan, låta sista steget ut på spåret vara det första in på volt och sedan öppna längs långsidan.Spaniz ansåg att volterna skulle vara 15m och jag gled med till en början innan jag insåg hur mycket vi flöt omkring. Justering och volterna blev istället 8m ;)  Allt för att få igenom honom i sidorna och framförallt få honom att ta  bättre stöd på vänstertygel och inte bara förska hänga sig fast på höger. Och efter ett par repetitioner så började det äntligen bli jämnt i händerna och med ens så kommer han bättre placerad med alla kroppsdelar och per automatik ville jogga sig fram. Helt ok om han vill sitta på rumpan självmant. Supenyttigt för honom att tänka piaff/jogg och komma in med sina bakben. 
 
Gjorde sedan lite travarbete med ungefär samma vägar och gick ganska snabbt upp i galopp. Tyckte att kändes lite hastig men mjuk i sidorna för en stund. Sen las huvudet på sned, munnen drog till vänster och öronen till höger. Frustration när man jag jobbat för att få bättre stöd i vänster, lyckas, och sen välter allt. Inte dum den där hästen inte. Per automatik vill man ju då börja rodda i höger, men försökte jobba upp den sidan med inner skänkel och bibehålla tänket med stödet på ytter. När det sedan var iordning så vågade jag mig på lite byten. Inför säsongen känner jag att det är dags att börja nöta serier igen. Lite stark blev han, kändes ren men inte så kvick, så chockade honom lite med byten i varjen. Han blir lite mer studsig och i gasen då, dessutom jättestolt när han sätter det. 1,2,3 funkar men att få en ett 4:e är tydligen lite av en omöjlighet. Slutade med att vi bara kunde 1,2 och luftsprång,3. 
 
Joggade av och red lite diagonala slutor och för denna gång ville jag inte samla så mycket utan snarare ha honom att tänka lite mellantrav. Mellantrav var det nog men i en takt som passar en ponny. Kändes för stunden verkligen som om att knyppling vore nåt att göra karriär i istället. Fick plocka isär det hela lite och göra linjen med mindre böjning och tänka att framdelen skulle leda mer före men ff på samma linje som innan, då fick vi iaf lite bättre gung men .....- pust. Nån som känner till en knypplingskurs som börjar snart? stickning och virkning går oxå bra.
 
 

Ladda batteriet i solen

I söndags tog jag och Fille årets första pass på utebanan. Fy sjutton så härligt att kunna nyttja den redan i början på mars. Solen gassade på och vi båda kände oss riktigt nöjd med livet just där och då. Väl hemma väntade korvgrillning ute på altanen innan det var dags att fara ner till ridhuset för att hålla träningar. 
Spaniz gjorde ett kalaspass på lördagen i ridhuset. Kunde  fortsätta nöta de övningar jag fått i verktygslådan och en av dem klickade det till i denna gång.  Hoppas det kan flyta på lite nu, men Spaniz tycker verkligen att han fått helvetesövningar att träna på ;) 

Selfie på mig och Fille -  helnöjda! ❤Tajmad!

Jo tack, igår hade man ställt timern på mobilen till kl 18. Dags för årets första tävlingsanmälan! Tyvärr gick inte de klasser som jag hoppats på men eftersom det är på grannklubben så är det ett ypperligt tillfälle att komma igång för året och känna av tävlingsformen. Kommer rida Msv b4 och kanske Msv b2, OCH jag står inte som reserv utan lyckades för en gång skull roffa en plats, puh. Dags att börja koppla ihop alla delar igen till ett program. :) RSS 2.0