Visnings- och träningshelg

En helg full av aktiviteter. Ja, det är som vanligt i mitt liv.... som Linda så enkelt beskrev det igår för mig under träning "du är sjuk du" - and that´s kind of true, har jag förstått. 
Nåväl hästar så klart ridna. Båda grabbarna bjöd på högt och lågt. Den ena lite trött benen och den andra hur mycket spring i benen som helst, och som vanligt är det gammelman på 30-bast som är den som sprattlar runt.
Men även om Spaniz är den var lite trött i benen så var har väldigt mjuk i sidorna och trevlig att rida på. Han gjorde tom riktigt fina byte med gest. Tror han la allt krut på dem =) 
Sen har det varit jobb i massor, visningar hitan och ditan, allt från lägeheter till stoooora vackra "vill ha" villor. 
Helgen avslutade med att hålla träning för ett gäng elever. Det är verkligen fantstisk jäkla roligt att kunna hjälpa dem  från marken och se hur dem alla utvecklas och växer med uppgiften som ryttare. Det gör mig varm om hjärtat när man läser uppskattande kommentarer från dem på facebook, instagram och bloggar. Som tränare känns det viktigt för mig att hitta ett bra samspel med mina elever, det är ändå en förtroenderelation och upp till båda parter att man kommer vidare. Jag kan ge input och verktyg men det är upp till ryttaren att använda det vid rätt tillfälle och plats för att bygga vidare på den gemensamma resan som ekipage =)
 
Och appropå bygga, jag berättade ju tidigare om att jag haft kontakt med en personlig tränare. Visade sig att han hade lite svårt att släppa greppet om utmaningen att hjälpa mig bygga om denna, sedan en tid, vilsa kropp. Så för två veckor sedan vägdes och mättes jag in, nya kostvanor förordades och ett träningsschema pekades ut. Det går bättre än förväntat att hinna med dessa träningar i livspusslet, men det är väl för att jag har gett mig fan på att lyckas nu. Jag vill tillbaka till min forna kropp. Och jag märker redan en skillnad - hurra! Kanske vågar jag visa bilder så småning om. 
 
I en av "vill ha" villorna bjöds visningsgästerna även på Julmust, pepparkakor och Physalis. Söndagsmys!

Spetsade öron

 
Idag var det så äntligen dags att slunga högerbenet över ryggen på Spaniz igen efter nån veckas välbehövlig och välförtjänt vila. Med spetsade öron drog vi iväg i mörkret för en joggingtur. Dock verkar våra definitioner av jogging särskilt sig under vilan ;) Spaniz hade en ny lågnivå kan man säga som hysteriskt lyckligt visade upp piaff, galopp på stället, byten och "snurra runt" utan att hans ryttare behövde lägga sig i... fast det gjorde hon allt ändå i form av att dra i handbromsen då och då men faktiskt så uppmuntrade jag honom mest med beröm och klappar! =) Tycker det är underbart att han är så laddad och vill ge så mycket av allt - gärna samtidigt. 
 
Idag har jag också fixat fransförlängning till mig själv. Spaniz långa fransar är redan "to die for" ;) En ny upplevelse och jag kände knapp igen mig själv efterråt när hon satte upp en spegel ovanför mig. Jag hoppas de nya fransarna ska kunna underlätta för mig de dagar man har lite bråttom. Att jag ska kunna lägga en bra bas bara och sedan kunna dra iväg utan att man se heeeeelt tom och livlös ut i ansiktet, för så trivs jag verkligen inte att gå.
 
 
 


 

Fredagsfeelings på en måndag

Även om det var måndag idag så kändes det tack och lov mer som en trevlig fredag. Bra stämning, bra flöde på säljare och spekulanter. Nya hus och lägenheter påväg in och tidigare hus och lägenheter får nya ägare. Fredagen var helt klart mer ångestfylld än denna måndag. Då var det så hysteriskt mycket som behövdes få färdigt och förhandlingar som skulle redas upp. Lämnade sista kunden kl 21 då, idag lämnade jag dagens sista kl 17.30 med några efterföljande telesamtal. 

Sista vilodagen idag för grabbarna :) Fille badad efter att han gjort saker på sitt vis i hagen, dvs lerbadat! I morgon joggar vi igång igen! Längtar upp på hästryggen nu, känner mig smått ivrig. 

Dessutom har jag fått upp en bra kontakt med en personlig tränare som ska hjälpa mig komma i form under vintern. Eller, tyvärr är han fullbokad nu, hade chansen i våras men tvekade då inför högsäsongen på jobbet och med hästarna så avvaktade. Vilket var klokt visade det ju sig. Men han ska iaf hjälpa mig med en ny hälsokoll och pussla ihop mig med en av sina kollegor. Beach 2015 - here i come! :) 

Någon annan som lider av måndagsångest ;) Sjukstuga

En vecka där jag stridit mot förkylning och den ihärdiga rethostan som hör den till när det kommer till mig. Långa nätter med the-dricka. Lyckades hitta en ny vän dock, honungsmix! 
 
Poppis har jag varit hos hästarna iaf som haft en veckas semester medans jag kryat på mig. Dessutom har de fått rejäl påfyllning i fodertunnorna igen. De gillar verkligen pavo-fodret. De slickar krubborna rena så det känns helt rätt att ha bytt till müsli av den orsaken iaf.  :) 
 
RSS 2.0