Gata upp och gata ner

Hemma från jobbet 20.45 och ögonen går i kors tror jag. Var hem och tog in hästarna vid 17 när jag hade en lucka i schemat. Har idag även varit ute och lappat brevlådor i ett villaområde. Det är rätt rogivande faktiskt, ända till en kund ringer vill säga och man ska försöka att inte låta ansträngd när man precis powerwalkat upp för den där långa branta backen. Och få det att låta så kontorslikt som möjligt bakom nån spretig buske när det blåser storm ute. Man kan inte låta bli att inspireras och beundra vissa hus och trädgårdar. Inte heller kan man låta bli att nyfiket fundera vem som bor i huset man precis passerar. Vem är den där kvinnan som pratar med sin lilla hund som gömt sig under entrétrappen, vad jobbar hon med som är hemma mitt på dagen? Vad hade den där mannen för projekt i garaget som han avbröt för en sekund för att heja på mig istället, Vad var det för en bok kvinnan läste som njöt av eftermiddagssolen i sitt vackra uterum och vad pratade de båda grannherrarna om över staketet? Vem glömde ge den mossiga villan kärlek och vem överöste sin villa med kärlek.
Ja det är svårt att låta bli att fundera och det är skönt att för någon timme och x-antal kilometrar få lägga tankarna på andra. Jag anar inredningar där dörrar står på glänt och gissar livsstilar utefter sportredskap och bilar. Drömmer mig bort och inspireras, laddar batterier. Och även om det tar energi att traska gata upp och gata ner så återvänder jag till mitt skrivbord än mer motiverad och inspirerad till både yrke och mitt alldeles egna liv på landet och livsstil. 


Sol i sinnet och sol ute

Hamsterhjulet går på högvarv kan man säga. Och hålet i väggen blir allt större! Haha vad har vi gjort! Nåväl, nu är det typ slutrivet i stallet och nu börjar uppvyggnation. Panel ska upp på vägg och tak, vägg ska reglas upp, el ska dras om och det ska göras i ordning för en dörr till den numer 80 cm breda foderkammaren. Nu vet ni varför jag tränat så mycket haha 😜 man får inte växa på bredden nu minsann. 

Passade på att måla klart stallet utvändigt i helgen när det bjöds på solväder. Så ohyggligt skönt att ha det klart! 

Träningar har vi klarat av under helgen för både egen del och med elever. Hästlivet är verkligen underbart ❤

Fel gren?

Solig septemberlördag som jag började med en skön och avkopplande uteritt med Fille innan det var dags för eftermiddagens visningar. Så skönt att kunna rida förbi kossorna där jag senast fick mig en redig åktur. Underbara Fille, han är mest bara nyfiken och sprallig. Ajjamen - alltid! Superlativen flödade i mitt huvud tills vi plötsligt stod still och Filles näsborrar stod rakt ut, kroppen formad som en ostkrok med sågbocksben. Beredd att fly. Ville titta på det fasliga, jordens avgrund, men ändå inte. I mina ögon såg jag bara ett väggupp i gummi på grusvägen med en kona på varsin sida. Nåväl han får iaf inte total panik som vissa andra, men smått envis när han står och balanserar på tå precis vid kanten av guppen, att gå eller backa.... Till slut tog vi det, hoppandes stillastående. 😂 Tror det är dags för mig att sadla tillbaka till hoppning 😜

Filipin och jag på hoppläger i Strömsholm typ 1995


Happy friday!

Helgen är här! (typ iaf, har två visningar i morgon lördag) Fille firade in finfredagen med att slänga sig raklång i den värsta gyttjan han kunde hitta i morse innan han gick och ansade träden i sin trädgård. Det var tydligen både roligare och godare än det morgonhöet som jag la ut. Rackarponny! =) Meeeeen så vet han att det både blir varmbad och bubblor när han kommer in igen sedan.
 
Otroligt grymma elever under gårdagens träning - vilka kanonpass! Några av dem ska tävla under helgen och jag kan bara hålla tummarna nu för att allt går vägen för dem alla!
 
Fortfarande smått öm i kroppen efter tisdagens äventyr. Upptäckt att det sitter en rätt stor muskel över struphuvudet. Hade det inte varit för att sambon var borta hade jag trott att det var han som gjort ett ninjaslag i sömnen igår. Så troligen fick jag en knyck bakåt med huvudet eller så går faktiskt nackmuskler hela vägen fram (vilket jag antagligen skulle kunna googla fram om jag ville :P)
 
Förstår ju att ni alla undrar hur det går med projekt sadelkammare. Flera dagar sedan jag uppdaterade er ju ;) 00.10 i onsdags natt var jag helt klar med panelen, Skitglad att det bara var fönster kvar. På torsdagen kom snickaren och när jag kommer hem på kvällen så har jag vackert fått mer att måla ;) Typiskt!Ulv i fårakläder.... oklart om jag syftar till Spaniz eller kossor,,,,

 
 
Den tänkta lugna och härliga uteritten förvandlades snabbt till både fälttävlanstur och ohärlig när kossorna idag plötsligt bestämde sig för att nyfiket springa emot oss. Crap! Det har gått så himla bra att rida förbi kossor för ett tag och vi var även denna gång sååååå nära att komma förbi hagen. Vi hade typ 10 m kvar så min förhoppning var såklart att grabben skulle rusa på, om så skena längs vägen. Men nej, istället fryser han till is för att spinna runt och glo på kossorna. Grips av panik såklart, Rakt ut för stupet for vi, tack och lov hann jag åtminstone vända huvudet åt färdriktningen. Jag hoppar trots allt hellre rakt ut för stup än voltar.... Även om det sistnämnda är "närmare" marken. Efter att sedan ryckt huvudet rakt ner mot framhovarna otaliga gånger och kastat sig hejdlöst åt alla håll är min rygg och nacke rätt öm. ´Lyckas så tillslut avsluta vansinnes färden med att klippa ett dike eftersom den här vanligtvis sävliga gossen vägrade gå av åkern där det var plant. Och ja, då var kossorna en bit bort. Resten av passet letades det flitigt efter nya faror, hästar med tvåfärgade täcken, bilar och även en cyckel gjorde vi oss besväret att reagera för. Med en stel nacke, ömma muskler, utdragen - ihop tryckt och utdragen ryggrad igen, och utvidgat svordomsförråd har jag suttit och tittat på den snällaste av dem alla. Mmmm well played kossorna!
 
 
Efter att ha linimentat in halva ryggen och nacken kryper vi ner under värmefilten med lite the. Älskade kisse, för en vecka sedan trodde jag att vi skulle förlora dig. Men medicineringen och maten göra dig både pigg och stark igen <3
 

Update från helgen och projektet.

Den som gapar efter mycket..... får veta hut när det är dags att måla haha. Jag som tyckte nya sadelkammaren inte var så värst mycket större än den nuvarande har ändå blivit varse hur jäkla mycket panel det är som ska målas. Grundfärgen är på och första lagret vit. Tror (läs hoppas) att nästa lager kommer gå bra mycket lättare och smidigare. På torsdag kommer snickaren igen och sätter i dörr och gör det sista liret. Nästa vecka kommer man och lägger golv och förhoppningsvis kan vi till den efterkommande helgen inreda rummet. Nästa vecka är det troligen dags att sätta kofoten inne i stallet aswell. OMG...., jag vill hoppa, skutta, kasta mig raklång och rulla runt. och skutta upp igen. Det här projektet och vad det ska leda till driver mig verkligen hårt framåt.

Övre bilden med grundad panel och nedre bilden med första lagret färg
 
Utrymmena börjar ta form. Sadelkammaren till vänster. Längre in till vänster är utrymmet för hö och spån. Rakt fram kommer det så småningom installeras en täckestork troligen. Tillsvidare blir det förvaring för de lite mer skrymmande täckena.
 
Helgen har bland annat bestått av jobb, dömning av ett KM och insupit inspiration vid Birgitta-träningarna. En och annan övning som jag ska sätta mina kära elever på när vi träffas på torsdag ;) Ett återkommande problem för dem flesta verkar vara att kunna "rida upp" hästarna på yttertygel. En såndär grej som låter lika enkel som att man ska rida på en rak linje där fram och bakben går i samma spår. ;)

One up - one......

En lycka - ett nederlag. Det vore väl dumt om livet kunde bjuda på bara lycka. Inför helgen blev vissa väsentliga delar till förrådet och sadelkammaren klar. Det är så himla roligt att se hur allt växer fram och i veckan ska jag måla en del panel. I lördags hämtades den nya bilen - ren och skär lycka från grill till utblås. Jag älskar den! Men inför och under helgen har vi också slagits av livets allvar. Även om jag ser och påverkas av nyheternas upptaktade informationsflöde om flyktingkaoset så finns även ett allvar närmare än så. Det tar hela min uppmärksamhet. Känner mig stark men skör. Orolig men trygg. Älskad och älskar än mer tillbaka. Ja det är många känslor som slåss där inne i knopp, kropp och själ.
 
Jag ska uppdatera er med bilen iaf under morgondagen och annat hästigt snicksnack =)

Värmande och överraskande samtal

Ett värmande samtal igår från en hästägare som är otroligt noggrann med sin häst och som funderat på att låna ut den men inte riktigt känt någon att förlita sig till. Hon hade fått nys om min snart påbörjade jakt efter en ny tävlingskamrat och ville erbjuda mig att låna hennes 5-åring efter Highcruiser. Jag blir så otroligt glad över förtroendet och skulle egentligen kunna ta hem dem bara för den saken. Dock måste jag verkligen försöka hålla känslorna i styr nu. Inte alltid så lätt för mig. Vi får se, kanske tar vi en tur för att kika på den framöver men jag är rätt inställd på att köpa och inte "låna". Men vi hade ett supertrevligt timslångt samtal med flera modeller och idéer hur ett samarbete skulle kunna gå till. Behöver jag säga att det spritter i kroppen. Jag älskar mina grabbar över allt, annars skulle jag inte hålla dem på lager, och jag är så glad för allt jag fått lära och uppleva tillsammans med dem. Men en ny era är på intåg =D

 
Var ute och måttade alla innerväggar igår kväll, so far blir allt som vi planerat. Jag ritade med krita på väggar vart jag tänkt mig sadlar och träns mm. I självömkan efter att ha varit till tandläkaren och blivit av med känseln i hela jäkla underkäken av bedövningen så mös jag ner mig i soffan och ägnade slötid åt att inreda den blivande garderobsväggen. Nåt liknande skulle kunna vara lämpligt - vad tror ni? Täcken till höger, i nästa skåp blir det paddar benlindor och högst upp två lådor för "bra att ha samling", i nästa skåp blir det schabrak på det ena eller andra viset samt stövlar längst ner, skåpet till vänster blir det mer täcken och i lådorna har man hovvård, sjukvård, pälsvård, lädervård. Inflika gärna om ni har en idé! Jag vet att jag kommer tänka "just ja, jag glömde ju!" när jag väl står där och försöker mosa in all utrustning.


När man är sådär glad att man går på repeat

Med risk för att verka tjatig lixom, men här bakom mig blir den! Den nya sadelkammaren. Inte så jättemycket större än den förra men den kommer bli toppen! 


Nu närmar det sig materialval för väggar och golv i de olika utrymmena i förrådet, dvs växande beslutångest. Tur sambon och jag kan resonera ihop och inte minst, att mamma och pappa är helt underbara bollplank ❤

RSS 2.0