Om man vill bli hyresvärd åt hemlösa flygf...

img_0950 (MMS)

Om man vill bli hyresvärd åt hemlösa flygfän finns visst ett par färdiga byggnadspaket att välja på, beroende på vilka eller hur många man vill ha! ;)


Härlig årsdebut!

Så här mitt i veckan kanske jag borde redovisa hur debuten med Brian gick i söndags =)
Tycker att killen ständigt gjort framsteg när vi tränat, och man har kunnat ta vid där man slutade sist vid vaje pass. Lite dålig dag på lördagens trim så både Linda och jag skrattade väl lite åt "räserhästen" som mest ville ösa gärnet i galoppen. Dvs man känner sig som en liten nickedocka när ryggen rör sig på stora B.

Det var blåsigt som attan vid utebanan/framridningsbanan på söndagsmorgonen så planen blev att rida ur den värsta energin och försöka få hern att lossa lite i sidorna redan här, men ville komma in i ridhuset så snart det bara gick, även om det var skönt att vara ensam på utebanan. Väl inne ägnade B lite av sin energi åt att spöka innan han sedan fokuserade på vad det egentligen var hon där uppe ville ;) När han så klev in på tävlingsbanan så tror jag han tyckte det var lite skönt. Bara han och jag och lösa uppgifter tillsammans. Det blir lite spretigt i avsaktningarna emellanåt och lite "jag kan jag kan jag kan" i igångsättningarna då han nästan inte vet vilket ben han ska springa på. Men superfin i sidorna, uppmärksam på mina önskemål och galoppade i bra uppförsbacke och låg kvar i takt och tempo utan att försöka manövrera själv. Så det var en superglad ryttare och ägare som möttes utanför ridhuset. Poängen gjorde oss ännu gladare då vi belönades med 66,48% däribland några 8:or, härliga kommentarer och slutord!  Det gav en hedrande 2:a placering i LC:2.
På ärevarvet firade de andra hästarna med bralla loss hejdlöst och okontrollerat varpå jag mest försökte rädda B från kickande hästar.
Till LB;1 var Brian lite trött, därtill lite upprörd. Framridningen började med att en häst gjorde enté på banan med bocksprång varpå B därefter inte alls gillade denna häst. Så snart den var på samma del av banan som oss så tappade B fokus på mig och började åla sig. Kändes ett tag som om jag skulle bli tvungen att avbryta, men när vi så klev över på tävlingsbanan igen och fick vara ifred så gick det helt ok. Lite hängigare i handen, men vi kunder iaf genomföra prog och fick 61,38% för det.
Vi är jättenöjda, han är så pass orutinerad på dressyrbanan, det blev en lång dag då det var långt mellan starterna, det var årsdebuten (Linda hopptävlar honom men fösta start där är nästa helg först). Linda fick många glädjande kommentarer om fin fina Brian och det är visst inte bara jag som tror på honom. =)
Happy Happy Haaaaaappppppy!

Nu håller vi tummarna för Linda och Brian på helgens hopptävlingar, och att de får en bra start på säsongen då nästa tävling för dem blir med div 3 laget. HEJJA!


Avslutar uppsatsen med en bildbomb! Och ja vi rider alltid bara åt ett håll... NOT. Gissar på att Linda, som har tagit bilderna, uppskattade det sköna soljuset  frammifrån hellre än bakifrån :P


 

Dags för en skön promenad i vårvädret

img_0944 (MMS)

Dags för en skön promenad i vårvädret


Ekonomiavd. släcker för idag

Tack och godnatt från ekonomiavd.
Men för att kort sammanfatta dagen så har den innehållit hästar (vad annars?), spånleverans och bokföring.
Spaniz började lite trööööögt men kom igång superbra efter en liten stund. Fick bekräftat från annat håll att formen på honom nu faktiskt blivit mycket bättre. Äntligen kanske allt mitt grundridande belönas, känner att jag har med mig ryggen fortfarande nu när han kommer upp i nacken och växer framtill. Bakbenen jobbar mer inunder. Anmälde mig sent till Maggan-träning i helgen och fick idag meddelande om att jag får hoppa in som reservare. Ska bli superbra att träffa henne igen nu!

Fille hade en ledig dag idag och använde den till att rulla och lera ner sig så gott han kunde. Igår gjorde vi ett pass i ridhuset och jag måste verkligen dela ut en guldstjärna till honom. Jobbade med hela sin kropp och utnyttjade allt utrymme för att ha så stor och luftig gång som möjligt!

Hade även ett pass på Brian igår och jag var rätt nyfiken över hur han skulle kännas efter att fått återhämtat under två dagar. Skulle vi få börja om från början? Nejdå, han hade allt i bakhuvudet vilken melodi vi skulle spela. Jobbade en hel del med gas och broms samt försökte tänja gummibandet lite med tempoväxlingar samt lösgörande serpentinbågar med volter varjegång vi passerar medellinjen. Det tar sig sa mordbrännarn! =)
Vem är....

Kanske undrar ni varifrån den där Brian plötsligt kom ifrån ;)
Denna kille på 177 och 9 vårar efter Briar - Eighty Eight Keys xx ägs av Linda A. Varför jag tjatar om hans höjd är för att jag otaliga gånger sagt när jag suttit på Spaniz med sina 170, att nästa häst jag har måste vara mindre så jag får det lite lättare att få ihop kroppen. Nu sitter jag och hjälper Linda på denna grabb och tack vare hans energi och kroppsbyggnad så är storleken inte något större problem. Även om det är mycket häst att rida och det kanske allra helst i galoppen, vi filar mycket på balans och styrka, att han ska bli lite mer självbärig och släppa "stödbenet".
Ekipaget började träna för mig i januari och för nån vecka sedan blev jag tillfrågad att starta Brian på en lokal tävling i krokarna. Vilket svar jag gav kan ni nog lista ut. Linda har gjort ett jättejobb med Brian som har mycket vilja och tankar. Nu tar vi det några steg längre och jag är jätteglad att få jobba med både hästen och ryttaren.Brian 15/3

Killen som gör framsteg! Och tjejen som kommer vara superfit till sommaren ;)


Polo love

Det var en tung vecka på många vis förra veckan men den avrundades bra med shopping på Ryttarstugan och sen Traudi-träningen.

Jag kände att jag hade dregglat länge nog på denna tröja från HV Polos sommarcollection. Ja ända sedan jag ordnade med en dressyrmiddag i feb då C från Ryttarstuga visade några lite heta produkter inför vårens alla träningar och tävlingar. HV Polo har verkligen massa snyggt nu.
Den här är svart/vit med rosa detaljer som på krage, märke och text. Superfresh och passar till presenten jag fick av C på middagen. LOVELY! :))))))
Luftsprång eller luft i språnget

Igår blåste det som attan ute så under uteritten så passade Fille på att träna sina luftsprång i förhoppning om att kunna komma både högre och längre tror jag =) Men därimellan var han helt underbar, en maffig och superfin galopp visade han de hanverkare som var ute och jobbade i byn. =) Jag fick jobba en del där uppe på ryggen men var lycklig och alldeles kär i min söta pownie.

Idag tog jag ungefär samma runda fast med Spaniz. Kör en del på kandaret nu för att han ska vänja sig igen, har hållt på och labbat lite med stänger och bridonger under nån vecka och nu tror jag vi hittat kombon som han gillar mest. Jag fokuserade lite på mina handleder under ritten. Dom blir gärna lite stela. Jag spelar en del med fingrar och sviktar i armbågarna men handlederna där emellan vill gärna bara titta på de andra nerverna och musklerna som jobbar. Ändring på det. I morn blir det ett pass i ridhuset och jag är nyfiken på vilken känsla som det kommer bjudas på.

Bild från nån helg sedan, numer finns ingen snö eller snöhögar att sikta på utifall att man skulle flyga av ;)
 

Träning för Traudi

Ett litet ihopklipp från söndagens träning med Traudi. Det var ett kärt återseende då det var många år sedan jag hade tillfälle att rida för henne nu. Fokus hade vi på sits och inverkan. Jag fick många nya bollar att spela med. Ni vet hur det är när man ska börja rucka på gamla invanda rörelsemönster.... plötsligt är hela ens kropp är i gung. Ett ben far iväg hitan och en arm ditan, som om man är i växåren på nytt :D Att driva växelvis i skritt är jag lärd från ponnytiden och nu skulle vi göra det i galopp. Så när man kikar kanske det inte ser ut som om det händer så mycket, tro mig det händer massor uppe i kontrollrummet. Tempoväxlingar samtidigt som förbättringar i handlederna ska göras, samtidigt som hjälperna ska tajma på millisekunden samtidigt som man försöker få i blodet när den högra resp. vänstra ska driva på respektive ben. Man sitter mest och tänker nu nu nu nu NU nu NU.....och till det ska det in halvhalter nu nu nu :P Tungan rätt i mun, blir nog bra när vi fått nöta lite i lugn och ro.... hoppas jag :3


Gårdens spännis

Här kommer ett par bilder från ett pass i veckan. Han är allt bra stilig mitt hjärta!
Älskad & Saknad

Det är när man ustätts för drastiska händelser, när ens dag vänds upp och ned, snabbts vänds från topp till bott som man också blir något mer klarsynt efter man väl fått ur allt grus ur ögonen. Prioriteringslistan omstruktureras alldeles. 


Från sekunden hon satte de små tassarna på gården förändrades livet här. Nya rutiner, draman, action, otroligt många skratt och mycket kärlek. Hon har nu lämnar ett gigantiskt tomrum efter sig då hon blev påkörd och avled i armarna på mig på väg till kliniken. En liten katt som tog otroligt stor plats i våra hjärtan! Det värker i kropp och själ, vi saknar henne så! Älskade Tiiiger! ♥Sorg på gården och för att muntra upp oss ...

img_0917 (MMS)

Sorg på gården och för att muntra upp oss alla i några minuter så kunde per inte låta bli att köpa magic brush på granngården. Filles uttryck säger allt om färgerna - wtf!


RSS 2.0