Kontoret - en mysig plats i trädgården



Här är min kontorsplats för dagen. Hade jag bestämt redan igår kväll och bara för det så skiner solen med sin frånvaro idag. Egentligen lika bra för annars skulle jag väl antagligen hellre lägga mig och förbättra brännan ;)
Har en del fakturor att regga under dagen åt Sontec och nästa vecka börjar jag med deras bokföring. Det ska bli superskojj!
Ikväll kommer Catta ut också, frågade henne igår om hon inte ville komma för att ta en runda med hästarna och mig, hihi. Kan knappt bärga mig...


Jag ska bara....

En update är på G!
Jag ska bara iväg och träna för Elisabet Lundholm först :)
Skriver av mig här sedan och ger er lite pix från en underbar midsommar med goda vänner - tack alla!

Prinsessbröllop

På lördagen var vi nerbjudna till mamma för att fira bröllopsdag. Faktiskt inte bara Victoria och Daniels utan också mammas och pappas. De har nu varit gifta i 29 år :P Nästa år lär de ju fira ordentligt tycker jag.
Skönt var det iaf att avvika från dagens alla förberedelser inför söndagens utställning. Det bjöds på champagne, jordgubbar och vit chokladsås med en gnutta cointreau i - SUPERGOTT!
Därefter crepse innan vi avvekt från tv-fotöljerna och gjorde ett sista ryck med bilputs och stallskötsel innan det var dags för middag med lax, mums.


Gjorde ni nåt speciellt under lördagen för att fira det fina prinsessbröllopet?




Victora såg så himla lycklig ut hela tiden. Men nån måste dra ur kvastskaftet ur ändan på Daniel. Han blir ju bara stelare och stelare.


Happy hair

Igår kom Per hem med en såndär rolig påse efter att ha varit förbi min kära frissa i sthlm. Hon tyckte vackert jag fick skärpa mig med mina val av hårprodukter, hihi, Och för att vara säker på att jag var rätt utrustad en lång tid framöver fick vi köpa "big pac" =) Schampoo, balsam och styling pasta. Alla produkter luktar sådär oemotståndligt gott, till och med när håret väl är torrt. Att håret dessutom mår oerhört bra av dem får man på köpet ;) Helt klart nya favvoprodukter för håret!


Shine Blonde Schampoo
Force Vector Intensivkur (balsam)
Homme Sculpte (fix för Per....men jag lånar ;))


Motivationen tillbaka

haha, en veckas sjuklighet kan verkligen sätta fart på en. När jag äntligen är på benen så är det full spätta igen och bäst av allt - jag är motiverad. Ridningen har jag ju inte saknat någon motivation i direkt men allt annat har lixom hamnat på släp. Men igår plockade jag till och med av spröjsen på fönstrena och rengjorde dem och putsade utsidan av fönstrena.
Känner mig dessutom förberedd inför helgen och den kommande utställningen som vi i GavleRacing arrangerar i samarbete med Älvkarleby kommun. Hoppas bara på att vädret är med oss. Förra året hellregnade men alla utställade som kom var helt underbara att ha o göra med trots att man kunde drabbas av mindre humörsvägningar när allt bara var blött.

Och i onsdags hade vi i KRK träning med Maria "Ia" Eriksson. Alla verkade nöjda och tyckte att det gav något - toppen. Själv hamnade jag på läktarplats från början till slut och inspirerades därifrån. Skulle egentligen ha varit med och ridit men eftersom Spaniz fick vilovecka medan jag var sjuk så har jag lite häst att plocka ihop innan man lägger pengar på att träna för någon. Hittils har vi kört lösgörande och enklare arbete för att gunga igång den stora kroppen. Igår först satte jag honom något mer på rumpan. Tänkte som bakdelsvändning och fattade glp, höll kvar bakdelen som på en vändning/arbetspiruett och ner i skritt. Några skrittsteg och sedan glp igen utan att han springer iväg utan ska vara kvar med mig på vändning och trampa till.... helst studsa lite, men alldelels för mycket begärt tyckte Spaniz ;)  Han presterade lagom tyckte jag för att vara i det här läget =) Bra övning då man själv hela tiden kan hålla koll på alla kroppsdelar resp. göra häst uppmärksam på hjälpernas inverkan.

Annons till uställningen. Hittade en kul "waterbrush" till PS som jag använde mig av för att knyta den samma med Fallens Dag och allt vatten som är kring vår utställningsplats ;)


Äntligen

ÄNTLIGEN börjar den här dryga förkylningen ge upp. Den har verkligen gått i etapper och slagit ut bit för bit i kroppen, urk. Senast halsen.... obehagligt att ha svårt att svälja. Man försöker låta bli bara för att det gör så sjukt jäkla ont. Jag som alltid säger "äsh det går över" när folk menar att man borde uppsöka läkare, till och med jag hade starka funderingar en morgon att ringa för en tid. Men titta.... det gick ju över ;)
Ja och idag känner jag mig så pass pigg att jag till och med tror att jag ska dra ut en sväng på hästryggen. Men bara en skrittrunda, jag har inte råd att bli sämre nu.....

Hoppas ni alla har det bra där ute! Jag ska iaf surfa en massa bloggar senare idag nu när motivation och orken är tillbaka =) Jippie!

Gamla pics

Kollade igenom lite gamla mappar och bilder på datorn från fotoshoots jag gjorde under mitt första år på tidningen idag. Roligt och på nytt inspirerande.

Delar med mig av två favvobilder tagen på en Corvette C5.




Hästliv är farligt

Somliga menar att all publicitet är bra publicitet, något jag inte helt kan hålla med om.
Visst är det bra att ridsporten syns MEN jag är inte helt säker på om detta var det bästa tidningen Ridsport kunda sätta på sin första sida?



Min första undran var, vad tänker en vanlig "Svensson" som ser detta överst i tidningsstället? Tänker hon eller han att "Oj, ja de där hästtjejerna är verkligen tuffingar som håller på. Det är minsann inte bara gullegull"
Eller tänker dom "Jaaaa! Det är det jag alltid sagt, hästar är livsfarliga. Min dotter ska aldrig få börja med ridning. Dom borde inte få vara i närområden"

Kan ju få så otroligt olika utslag med en sådan rubrik. Vill vill ju såklart ha så många nya talangfulla ungdomar som möjligt inom sporten. Önskvärt är dessutom att hästsektorn ska bli en allt större näring och ge ännu fler jobb.
Visst är det bra att åter påpeka faktumet att det är levande individer vi har att göra med, säger alltså inget negativt om artikeln. Bara funderar kring vad de oinsatta tänker.
 
Vad tror ni om detta?


Mammas dag

Sådär nu har man redo att traska ner till mammsen för tårta. För det är ingen vanlig dag, det är mammas födelsedag!
Helt slut efter att traskat på stan. Trodde det var en form av friskhetstecken att min fot röck i takt till musiken i morse. Men som vanligt har jag alldeles för stora förhoppningar när det gäller tillfrisknande. Butiksbeträdena tittade på min röda näsa som om jag vore en vandrande smitthärd, ändå hade jag lagt på med en härlig färgskala mot rosa på ögonen för att avleda - suck.
Som vanligt trodde jag dessutom att det jag skulle köpa var plätt lätt att få tag på, därtill trodde jag också att jag visste ca priset. Fet bom på den!


Cougar Town

Jag är ingen tv-galning men tisdagar har jag försökt hålla som tv-mys dagar faktiskt och bäst av allt på hela kvällen... och veckan är Cougar Town.
Jag hoppas på att vara lika snygg och cool som seriens huvudperson, Jules (spelad av Courteney Cox), när jag är 40. En av mina bästa vänner tror sig bli precis som den flintskallige Andy.

Nån mer än jag som fastnat för serien? Vem känner du igen dig i? =)

Ikväll alltså kl 21.55 på kanal 5 - Cougar Town


nåt starkt kanske

Jag var till en början heeeelt övertygad om att jag bara svalt alldeles för mycket damm och grus under lördagens tävling. Vilket inte heller blev bättre på söndagen när jag satt och skuggtränade med Maggan hela em och det började damma på. Men när jag vaknade igår så insåg jag att det inte var grusets förtjänst att jag känt mig tjock i halsen. Har åkt på en riktig dunderförkylning. Rör mig i hastighet som en snigel, någon sitter och hamrar i min skalle.... kan det vara en överlevande hjärncell? ;) Vill vända ut och in på luftstrupen och klia, retar hela vägen ner i lungan och jag kan inte förstå hur mycket det kan rinna ur en näsa trots att den är så täpt att man inte kan andas...... Man skulle kanske ha provat det där med att dricka nåt starkt. Tror tyvärr inte nya Cosmopolitan från Smirnoff inräknas där. Men kan rekomendera den för härliga sommarkvällar och tjejfester. Glöm för guds skull inte is och lime bara!




Kämpen

Min lilla kämpe, han är bara för underbar. Blir så nöjd och glad över sig själv när han klarar att göra det lite svårare grejerna. Han har varit suverän hela helgen, även om inte lördagens start i MSV B4 gav någon placering denna gång. Gjorde ett toppenprogram igen MEN jag började greja för mycket inför bytena bara för att jag ville ge honom så goda förutsättningar som möjligt att sätta dem. Tror dock att det gjorde att han vart smått förvirrad och bytena liknade mer kaninskutt - tyvärr. Så istället för att ligga i topp tre så slant vi ner på en 5:e plats. Glädjer mig åt att vi kan prestera så pass jämt, oavsett väderslag och miljö. Så på´t igen bara... men nu har jag planerat träningsveckor innan nästa start. Skönt att kunna sätta lite mer press igen på honom utan att vara orolig för att man sabbar något inför en start. Nu kan vi i godan ro trixa lite.
Har sett ut två tävlingar var av en av starterna ev blir en MSV A1 ;) Men vi får se....
Tränade  för Maggan igår och red igenom prog för att få lite tips att tänka på resp se vart svagheterna är. Måste göra ännu tydligare övergångar och sen blir det att jobba på piruetter. Förberedande övningar för att stärka ännu mer. För att inte ha tränat just  någonting på dem nu så gjorde han dem helt ok igår.

Ger er en liten enkel travsnutt så länge. Kanske kommer mer senare. =)


Cavallo Piaffe Plus

I måndags beställdes alltså mina nya ridstövlar :) Tror jag vet en som kommer sucka sig igenom detta inlägg, så förlåt i förväg. Har ett par Cavallo Piaffe sedan... ja många år tillbaka men med bra skötsel så har de klarat sig bra. Nu beställdes däremot Cavallo Piaffe Plus. Alltså samma höga dressyrbåge men med dragkedja. Sistnämda fick jag övertygas om av Christina på Ryttarstugan. Det blir inte bara lättare att ta sig i och ur utan de kommer även sitta mycket mer slimmat längs benet. Är dessutom lovad att dragkedjan INTE nöter på sadeln. =) Men det har jag iof hört från andra som ridit med det ett tag så jag får förlita mig på "nymodigheterna" ;)
Mina "vanliga" Piaff ska numer alltså få agera vardagsstövel, jag rider ju dagligen minst en häst med dem, de har rätt att få vara utslitna. De är ju så otroooooligt sköna och ger verkligen ett toppenstöd. Hela jag känner mig som en kokad spagetti de gånger jag försökt rida i skor.
Nya stövlarna blir alltså för tävlingsbruk och när man ska iväg på tävling..... kanske nån gång därimellan oxå ;)
Förhoppningsvis kommer de innan fabriken bommar igen för semester - hoppas hoppas hoppas. Men Christina har inte ringt som hon sa att hon skulle om det var så att jag skulle få vänta längre än de ca 6-8 veckorna.


Tävling i Lindas Sminkblogg

Jag är med och tävlar om en goodiebag från Lindas Sminkblogg, en blogg jag följer dagligen. Får sjukt mycket inspiration och tips här.


mums


Kika på Nations Cup och äta glass med jordgubbar och chokladsås - det är livet för en hästtjej ;)

 


soligt



Såhär såg det ut igår eftermiddag, idag får jag däremot tillbringa em på Återvinningscentralen. Massor av skräp som ska slängas från gården. =) Men det går nog fort så har jag tur så hinner man hem och kan lapa lite sol igen :P


Var blev jag av.... ;)

Har mest varit full rulle sedan tordagen och tiden framför datorn har blivit lika med minimal. Försökte mig på en och annan mobilblogg igen men vet inte vad det har blivit med min mobil för den vägrar. Kanske är arg på vårdslösa mig som råkar tappa den i backen ibland =(

Pappa har varit hemma och nu är hästarna nya hage snaaaaart klar. Bara övertråden egentligen som ska sättas nu. Allt svettigt slitgöra som ger en ryggont är alltså över *segergest*.
Fredagen jobbade vi alltså med hagen, en av våra snälla grannar kom över och bjöd in oss på fika. Nybakad rabarberpaj med vaniljsås - gooooooott!
På kvällen firade vi min födelsedag tillsammans med mamma och pappa, käkade grillat och öppnade paket här hemma. Ska visa er vad jag fick i ett annat inlägg.
Lördagen påminnde ganska mycket om fredagen, hage, städa huset, förbereda efterrätt, göra sig i ordning och sen kommer vännerna på besök för att fira min födelsedag. Grillat, ja vi äter ogärna nåt annat under sommaren, paket och party långt in på natten.
Söndag var man smått sliten, men fixade lite med hagen, köpte morsdagpresent och fick fika hemma hos mamma. Vi bjöd på middag på kvällen - grillat såklart.
Hästarna fick vila hela helgen då de gjort så bra ifrån sig senaste tiden, vi hade fullt upp med hagen och dessutom var det hopptävlingar nere på klubben.

Måndag och det var faktiskt nu, den 31 maj som var min egentliga födelsedag ;) hihihihi. Och nej jag fyllde inte jämt. Tränade hästarna på fm och sedan var vi till Ryttarstugan för att beställa nya stövlar och gotta oss bland alla fina saker dom har där. Därefter var vi och kikade på utemöbler till altanen som Per byggt - så fin. Tyvärr fanns den uppsättningen vi ville ha inte hemma såklart.

Tack alla som gartulerade mig på min födelsedag och till alla er som var med och firade under helgen.

Kramar


RSS 2.0