Hallå världen!? Det var inte många som vil...

img_0674 (MMS)

Hallå världen!? Det var inte många som ville dela vägen med mig på väg till skolan i morse. :)


Jag har gått bananas på smooties. Varjedag...

img_0671 (MMS)

Jag har gått bananas på smooties. Varjedag efter jag ridit så gör jag egna smooties fyllda med naturens gottigheter. Det istället för att jag hastigt ska  proppa i mig kakor i tron om att jag ska stå mig på det till middagen. Oftast får man ju bara ett sockerrus, sen börjar magen skrika igen och hjärnan slutar funka. Nu får jag istället i mig en massa vitaminer, antioxisanter och för min del så är jag mätt i flera timmar framöver. :) dessutom får jag inte lika stort sug för kaffe. känns att kroppen mår bättre! Hoppas kunna hinna med att börja träna på gymmet snart igen, saknar det verkligen!


Som sagt idag är det skoldag. Och efter da...

img_0673 (MMS)

Som sagt idag är det skoldag. Och efter dagens första rast och inköp av en latte känner jag mig riktigt glad! :) morgonen började med meddelande om lös häst på rix 80, knöt sig rejält i magen men trafiken var som vanligt när jag kom upp på motorvägen och jag spejade spänt efter en häst utan lycka ... Eller förhoppningsvis är det lycka och hästen redan var hemma i sitt stall igen. Någon som hört eller sett något om det?


Ibland får man bita sig i läppen

Dag två i ridhuset brukar alltid vara den roligare då har man hunnit skrämt bort latmasken som rotat sig i min herre under uteritten två dagar innan, men igår när jag kortade tyglarna och kände 500 kg häst i nävarna så sjönk jag ihop med en stoooor suck. Det här med individer, det känns och blir inte alla gånger man man trott. Men bet mig i läppen och tänkte att vi nog skulle ta oss igenom det här passet oxå och nåt framsteg skulle vi väl allt lyckas med när det nu kändes så kasst efter bara att ha tagit tygeln. Det var lite träligt men kände att vi båda nog behövde tänka snabbt så det blev en massa täta övergångar, skritt-trav-halt-trav-sktitt - trav - skritt-halt. In på serpentiner och mera övergångar. Rullade över i glp och jobbade lite liknande arbete för renodla hjälperna och ha honom kvicktänkt. Även mycket tempoväxlingar och det mycket för att träna den samlade galoppen igen. Att han ska tänka frammåt och när jag tänker samling så ska han fortsätta tänka fram men ligga kvar i samlingen för att sedan kunna länga språnget lite, vinna på nytt kraft. När han inte riktigt vill sätta sig på bakbenen i samlingen så brukar jag ta hjälp av lite sluta på volten för att han ska vinkla sitt inner bak bättre. Och hey, vi gjorde framsteg! haha Känner iaf att piruettarbete börjar närma sig igen, och det glädjer mig verkligen. Kände på några travslutor innan avslut. Jag vart rätt nöjd ändå =) Så nu är jag anmäld till Ia träningen..... ih!
Maggan är här i helgen men jag har tyvärr skolan denna helgen. Inte varit någon bra tajming på mina skoldagar och hennes träningsdagar här under denna hösten kan jag säga. Det har krockat varenda eviga gånga. Men men... nu har jag trailer igen så får kanske ta ett träningscamp under två dagar hos henne under våren mellan de gånger som hon är här =)

Idag tog vi en promenad i solen medan istället Fille fick göra sitt på banan <3. =)
Rösta på Rolf-Göran Bengtsson till Jerringpriset!

Kom igen nu, dags att ridsporten får den uppmärksamhet den och framförallt Rolf-Göran är värd! Han har gjort två toppenår på raken och är en ren fröjd att titta på när han gör sina ritter. En bra förebild!

Nu röstar vi!!!!!!!!!

Antingen här https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/

Eller ringer detta nummer: 099-200 02

Vad säger du???? Har jag en ny grimma på m...

img_0661 (MMS)

Vad säger du???? Har jag en ny grimma på mig!!!!! Ser det bra ut då? :)


Supermegaduper söt

Medan jag var inne från stallet en sväng för frukost och kaffe så hade man på Nyhetsmorgon Linda och hennes en månaders gamla miniatyrhäst på besök i studion. Såg ett klipp på aftonbladet igår med den lilla sötnosen och kan ju säga att "vill ha" känslan inte blev desto mindre i morse när hon totalt kopplade av i famnen på Anders Kraft. Om ni inte såg, så kolla in här.... vem kan motstå nåt dyrligt!?!!!?!?!?!?
Mera Yankees


Angående Yankee Candles som jag skrev om så tipsade min underbara vän Catta om att de finns på Plantagen oxå, hur bra är inte det. Som hästmänniska är det ju lättare gjort att man swoshar förbi plantagen än att göra sig helt civil med lukta gott osv. Ingen tittar på en med skräck i ögonen i tron att man försöker mörda någon med sina hästluktande skor eller hårsnodd. ;)

Some days are just lovely

Skulle ju jogga Spaniz idag men, ptja..... eftersom det verkade som om han faktiskt gjort ett bra arbete på egen hand i hagen igår så gick jag på att träna lite mer samlad glp. Få honom att ligga i lite mindre spång utan att bli för snabb ner med bakbenen utan istället att han verkligen skulle trampa in under sig med bakbenen utan att "lämna ramen". Låg lite på åttvolt utan byten och gick ur då och då med att flytta honom lite. Lät honom gå undan högerskänkel för att sedan be honom att gå undan vänsterskänkeln. Det mest för att han stärka sin egna balans lite och inte försöka ge sig på sitt femte ben - dvs bettet ;) Jag känder mig jättenöjd och glad, allra helst när jag bröt av till trav och fick den där "aaaaaah" känslan. Han var med på notorna igen och visade för första gången på länge en fin ökad trav. En som inte påminnde om en simmande and i fotarbetet. Kunde alltså lämna ridhuset över förväntan glad, efter förra passet vi gjorde i ridhuset så kände jag mig smått irriterad och uppgiven. Men det är ju när man får sånna här pass som man åter inser varför man håller på. =)

Därtill gav det mig hopp om att vi kanske vågar visa oss på kommande Ia träning den 28:e. Det vore faktiskt bra om jag anmälde mig, då får jag lite press.... vilket ger att jag börjar sätta lite med press på Spaniz igen ;)


Yankees

Ville bara tipsa er om Yankee Candles. Doftljus för alla näsor skulle man nog kunna säga. Allt från dofter som påminner om havsbrisen i grekland och långa sandstränder, till välblommande trädgårdar, avstressande aromer och förstås.... dofterna som påminner oss om julens intågande.

Jag vet inte hur länge jag stod och sniffade i alla burkar innnan jag äntligen kunde bestämma mig för EN! Men blir nog till att införskaffa fler allt eftersom :) Köpte en med doften Christmas Cupcake åt pappa och hade svårt att låta bli att skicka Per för att inföskaffa densamma åt oss......  
Man hittar nog dessa ljus som bäst i inredningsbutikerna men googla återförsäljare om ni vill gå "spot on". 

Jag ska dra in ett stort andetag av min "cupcake" nu och dra vidare ut till stallet =) 

Kika in på Yankee Candle Sweden om du är nyfiken på sortimentet. De prisvärda glasburkarna finns i olika storlekar och ljusen finns även i mindre plastbägare för den som kanske vill prova på massor av dofter direkt =)


 

Självmotionären

 

23,35 och dags att stänga kontoret för idag. Momsredovisning i morgon varpå hela dagen gått åt att färdigställa det sista i bokföringen. Alltid är det nåt strul som dyker upp och som ska redas ut, bläddras i högar av papper, svära över att man antagligen kikat på det där jäklarns kvittot minst 500ggr tidigare och när man behövher det så verkar det som bortblåst. Känner ni igen fenomenet att man hittar det man söker på det stället där man letar sist. Man kan nästan tro att livet jävlas med en!
Medan jag satt på kontoret och jobbade såg jag genom fönstret två skuggor swosha förbi borta i hagen. Blev att titta spänt och efter nån sekund så såg jag Spaniz rejsande. Jag brukar likna honom vid tjuren färdinand, stört cool livsnjutare ända tills han sätter sig på en geting. Getingen i det här fallet kan dock vara precis vad som helst, bara nåt han får för sig. Han går fullständigt in i sig själv och har inte den blekaste aningen om vart han ska sätta hovarna. Han snurrar och stegrar med frambenen vevandes, kastar med huvudet och är som en vildhäst på stäppen. Fille hakar gärna på en galopprunda, men när han märker att Spaniz har fått ett freakanfall och är högst självupptagen tycker inte Fille att det är lika roligt längre. Fille vill ju såklart leka tafatt och att Spaniz ska sprutta efter honom, så istället för att riskera att krocka nånstans på ängen så ställer sig Fille vid insläppet och surar. Tittandes mot huset och tycker att det får var nog. Det medan Spaniz fortfarande inte vet varför han springer.
Men jag konstaterade idag att Spaniz lärt sig efter åren av träning, för efter träning kommer avskrittning. Han la upp en slinga i hagen som han tog ett par varv och pustade ut - så jag tackar gullehjärtat för självmotioneringen idag. I morgon får vi se vilka muskler han tränade ;) då är det dags för ett joggpass i ridhuset innan jag ska iväg och titta lite på en ponnyhingst i samband med att jag hämtar mina grimmor.


Idol Live


Igår hade jag och mina kumpaner en härlig sen em/kväll tillsammans. Middag på Texas Long Horn med massa skratt och därefter bar det av mot Läkerol Arena för att ta plats vid livesändningen av Idol. Det var ett grymt drag och underbar stämning. Vi fem var därtill rätt fashinerade av arbetet bakom kamerorna, tajmingen och samarbetet som är mellan olika delar av produktionen. Och var man snabb som attan och kände till varenda drag av min profil så kanske man upptäckte mig där på kanten innan man zoomade in på skylten bakom haha


Halloweenbulor?

Jaaaaahapp, så var veckoplaneringen av träning ändrad igen. Är det inte tappade skor så är det visst bulor. Kanske har Spaniz missat att halloween redan passerat, eller så kanske han har varit och nallat på något grönt i hagen som han inte borde gjort. Jag har iaf badat honom nu bara för att försäkra mig om att det inte är något som sitter ytligt och irriterar. Han har fått som små svullnader här och var på ryggen, dom verkar inte ömma och inte klia heller. Men ville inte lägga någon sadel på så vi tog en uppfriskande power walk på lunchen i höstsolen. Han är en ren fröjd att gå med till skillnad från Fille som tror allt går ut på att tävla och därför helst kliver ett steg framför mig.

Fille och jag var i ridhuset på morgonen, lite liknande arbete som med Spaniz igår. Jobbade med skänkelvikningar och övergångar på långsidorna, red på 8-volt i glp och den volten med volter i och musse pigg-öron fast i trav. Gjorde en överstrykning för att se om han gav med och kunde lägga sig i en lägre, rundare form. Och där, var känslan man eftersträvat från första steget. Tänk att det ska vara så svårt ibland. =)


Snurre sprätt =)

Leta grejer att bli rädd för är nåt nytt Spaniz har kommit på att roa sig med när vi går ner till ridhuset. Nu hade man bytt postlådor nere vid vägen och det var inget som undgick herrn. Att det stod ännu en trailer vid ridhuset och att däcken vid gödselplattan var borta fick honom åter ana oråd - sötnöten.
Väl på banan däremot infann sig en riktigt trevlig känsla. Jobbade igenom sidorna, i uppvärmningen höll jag mig på kvartslinjerna vill se så han spårade och det även om jag önskade ställning i nacken. Skänkelvikningar med täta tempoväxlingar och övergångar. I galoppen körde jag en övning som funkar riktigt bra för oss, Spaniz blir riktigt "smörjd" i sidorna. På stora mittvolten där jag lägger mindre volter i volten vid punkterna vid väggen och på de båda öppna delarna av volten så lägger jag volter utåt i förvänd glp. Jag ska visa er någon gång, inget som man bör ge sig på om hästen inte är tillräckligt stark eller i balans, men det som är bra för det obildade ekipaget är att man ju kan göra den i skritt till en början för att känna att man hinner med i hjälperna och forma om hästen, sedan kan man gå upp i trav och det går ju alltid att förenkla övningen och kanske inte göra så små eller många volter. Innan jag lade ner honom i formen kände jag på ett par slutor på diagonalen, och det var jämt och bra flyt och han bar sig själv fint - det kändes som ett rejält skönt avslut =) KWPN

Den holländska avelsorgainsationen har släppt filmer från sin hingstprövning nu =) Kul att se hur de jobbar med deras program.
Även jag har såklart uppmärksammat den fantastiska Hicksteads chockerande bortgång. Det är verkligen supersorgligt och som jag har förstått så har Eric dessutom verkligen fått kämpa i livet efter en problematiskt uppväxt.

Hickstead dyker oxå upp i en av KWPNs försäljningsfilmer, men även fler OS- och mästarhästar från dressyren.... Tortilas såklart och Parzival bla =)

Kolla in filmerna här

Blankt igen

img_8460 (MMS)

Har tyckt att jag har putsat rätt flitigt på mina bett men ändå har Fille lyckats få någon beläggning på dem. Av någon anledning så har jag inte trott allt för mycket på dessa polermedel som finns, trots att jag är frenetisk med Autosol på bilens högblanka utblås. Men av just den anledning tänkte jag att jag borde ge HS Diamond Paste en chans. Oups.... varför kom jag inte på det tidigare. Jag är supernöjd, visst fick jag gnida en stund även här, men sånt som jag aldrig trodde att jag skulle få bort, försvann sakta men säkert =) Så det får bli helgens HISS från mig ;)


Dressyr SM på web tv

Fullt ös hela helgen men återkommer senare ikväll. Dock så vill jag ju påminna er om Dressyr SM som sänds på equipe från Helsingborg nu. För endast 25 :- får man tillgång att se den kvarstående küren. Helt klart värt pengarna! Klicka här för att få veta hur ni ska gå till väga.

Sko på plats igen

Jippie! Nu har hovslagarn varit här och satt på Spaniz sin avtrampade framsko. Så i morn tar jag en liten omväg till ridhuset så han får skritta nån minut extra och sen blir det lite lösgörande arbete =)

Som ni såg så åkte klippmaskinen fram i morse och Fille blev av med en del päls, sen bar det ner till utebanan i höstsolen. Fast det känns nästan som vårvärme vissa dagar nu, 2 nov och termometern visar 13 +grader. Det är fasen underbart, även om Fille rullar ;) Han kändes superfresh trots ett par dagars spontan vila innan tentan. Jämn i sidorna och kort i kroppen. Och när traktorn kom runt ridhusknuten så visade Fille på sina kunskaper från rodeobanan. Kanske har han också hört alla diskussioner om att man ska variera formen och detta är hans tolkning? =) Jag kan bara skratta när han får sina rus iaf och jag kände mig otroligt nöjd med dagens pass när han haft sin urladdning och snabbt var tillbaka i fokus och kunde sänka sin hals lite och komma upp med ryggen igen. Schvungade fint från "svans till öra". Socker och hemgång =)


Där rök filles mysiga och fluffiga päls fr...

img_1719 (MMS)

Där rök filles mysiga och fluffiga päls från halsen. Så skönt!


Grimmorna har ju kommit.....


Grabbarnas nya slit och släng grimmor som jag hoppas kunna hämta hem i helgen =)
Har jag tur får de se nya ut en dag iaf innan busarna inviger deras nya grejer med en lerinpackning ;)


Begäret att få slösurfa

Hej verkligheten!
Så fruktansvärt glad att se dig igen.
Idag kl 13.11 klev jag ut från min tentabubbla igen.  Jag som är en väldigt lugn och balanserad människa i vanliga fall lider av grav tentaångest. En vecka innan tentan börjar det alltid, då fungerar mitt liv inte längre som det borde utan så snart jag är på villovägar från studieböckerna så går hjärnan igång och trixar. Detta oavsett hur mycket jag än har pluggat veckorna innan - prestationsmänniska?! Ut till fingerspetsarna!
Kände mig ändå ganska lugn när jag entrade tentasalen. Det trots att jag var ivrig att norpa en plats i ytterkant vid fönstret. Inte för att jag vill sitta och dagdrömma, eller titta på när de krattar gräsmattan utanför, eller när de står och fipplar med soppåsen som nästintill limmat ihop sig i alla kanter (jaaaaaaaa ok jag la märke till det ;) ) , Men det är under fönsterraden som elementen sitter =) Dessutom skönt att ha en sida fri från annat nervigt folk. Räcker gott med att ha EN sådan irra som jag hade bredvid mig idag, hon var på näppen att göra mig nervös men faktum är att jag tror jag gjorde henne mer nervös med mitt agerade lugn. Att alla hästarna i min skalle skenade fritt runt och nästan sprängde stängsel, hade hon inte en aning om ;)

Att få komma hem, slå sig ned med en kaffe och smörgås framför datorn är en heeeeelt underbar belöning. Att bara slösurfa och fundera över allt och inget.... det är underskattat. Håller totalt ute tankarna på att om 1 månad är det nästa tenta.... eller nästan totalt då. Men ämnet är helt klart mitt favvo ( i skolväg) så lite kvällsläsning blir det nog allt i ämnet. Eller så kanske skulle ge sig på filmmys med hjärtat som kommer hem igen från Norge ikväll. Han blir iaf glad av att träffa den riktiga mig och inte tentamig =) Och förresten så har jag noterat att antalet läsare blivit fler på sidan - kul! Tyvärr inte antalet kommentarer *peak* Men förhoppningsvis är också alla ni glada att riktiga jag är tillbaka ;)


RSS 2.0