Plaske daske daaaaa.... =)

Kollar ut genom fönstret och konstaterar att det regnar.... för att den andra sekunden notera att det snöar. Tar en kaka och tittar djupt ner i kaffekoppen en sväng. Kikar upp och konstaterar att det åter regnar. Ptja.... våren är mer än välkommen för min del, men har svår att tro att den redan är på väg. Tyckte mig dessutom höra att vi skulle få en köldknäpp till helgen igen. Tur att jag inte har några inplanderade tävlingar än på ett tag! Vi är lixom inte riktigt där än heller - så var det bra med den saken! :)
 
Vi har kommit några meter på väg på en sträcka av 1 km känns det som ;) Mer gympa och komma ihop mer i kroppen, mycket mer. Innebär också att vi måste få mer fart på bakkärran. I gårdagens pass jobbade vi vidare på lösgörande och det gladde mig att Spaniz gick på frammåt självmant och att jag inte behövde övertyga honom om varje steg. Vi trixade lite på skoj när jag upptäckte att Linda stod med mobilen i högsta hugg. :P
 
Brian var stel i vänstersidan, ville mest dra i vänstertygel och ovillig att böja sig. Vi jobbade på rakt spår längs kvartslinjerna i skritt för att rama in den stora kroppen, jobbade på volt med att minska med bibehållen takt och låta honom ramla iväg och sedan flytta honom ut  på större spår för innerskänkel för att få upp honom på yttertygel och kunna lossa på innersidorna. Jobbade lika i galoppen samt tänjde vidare på den förvända galoppen. Känns lite starkt och spretigt under själva förvända arbetet men desto bättre när man kommer över i rättvänd igen. Mer på ändan och bärigare. Jobbade i galopp på kvartlinje vilket blev ett kalas avslut på passet. Joggade av honom med lite serpentinbågar för att granska mitt arbete från ryggen ytterligare.
 
Kanske får ni småsnuttar att kika på senare ;) tillsvidare fortsätter jag nalla bilder av Linda från gårdagen ;)
 
En trött Spaniz =)
 
 
Poserar som två Royalties - eeeh not! Ser ut som om jag försöker trycka undan Brian ur bild med all kraft. Brian själv tänker nog bara - WTF are you doing!?!?

Lång dag och redan ny dag

Lååååång dag och hög tid att slå ihop mina gröna. :) lämnar iaf en snabb dagrapport ;) tis = min dag att öppna kontoret. Möttes av en knäpptyst och bäcksvart lokal. Strömavbrott så jag kunde fetglömma morgonkaffet som jag längtat så efter ;) vi konstaterade ganska snabbt oxå hur tydligt handikappad man blir numer när man är strömlös. Tur att vi räddades inom en timme :) sköna möten med kunder innan man skynda hem till kvällen. På schemat stod träning med Spaniz och Brian i ridhuset. Duktiga killar som jag rapporterar mer om i morn. Var inte klar i stallet och redo för middag föräns 23.00. Så nu börjar väl maten så lagomt sjunka undan och det är dags att ladda för ännu en ny spännande dag :) har lite roligt på g som ni får veta mer om i dagarna.

Lånar lindas bild på mig och Brian från idag. Jag ser ut som en trädgårdstomte i miniatyr bredvid höga och maffiga "mr B". Visst är han stilig!? :)


Hästbitet

Det är så inne att vara hästmänniska eller viljan att vara en av "oss" iaf. ;) Varför inte utöka bettsamlingen med ett runt vristen oxå ;) men ok, för ovanligheten tyckte jag faktiskt att dessa var snygga :)


Varje dag är en unik dag

Älskade pownie 💗när vänner och vi chockas över livets dystraste tillslag känner jag än en gång sådan otrolig tacksamhet för varje dag jag får uppleva med dig. Du är min lycka och kommer bli mitt fall 💗


Michelingubben och teamet

Vi joggar och jobbar på i kylan. Igår påväg hem från ridhuset tappade jag känseln i ansiktet, eller det är nog fel beskrivet. Känsel hade jag då för det gjorde ont som f-n, varpå jag satt som en staty och vågade inte röra en ansiktsmuskel förräns jag kommit in det varma stallet =)
Lyckades matcha ihop det så bra att både Spaniz och Brian kunde trimmas när det fanns plats i ridhuset under kvällen.
Spaniz och jag körde en hel del övergångar och skänkelvikningar för lösgörande gymnastik, få honom att komma upp lite i bogarna och kunna röra sig lite friare. Dessutom är det ett bra sätt för mig att få högerboger på plats och hitta lite jämnare stöd i båda händer. Galipparbete i rättvänd och förvänd på volt med bitvis lite tagen bakdel. Diagonaler i glp sluta med övergångar till skritt ett par steg och upp i galopp igen. Ett bra sätt att få hästen att ta lite mer vikt på bakdelen och komma loss i handen.
Vi det här laget kom Linda med Brian - perfekt tajming. Joggade av Spaniz låg innan hästbyte =)
 
Brian hade fått göra sig av med en del energi under söndagens hoppträning och måndagen joggingtur med Linda. Det gjorde honom till en lite fogligare häst men rätt stark. Halvhalternas existens verkar han glömt under juletidens lite mer slappa dagar. Jobbade även här med skänkelvikningar för att få honom jämnare i handen, så varken han eller jag hänger i den ena tygeln mer än den andra. dvs skänkelhjälper är av största vikt här. Så han inte ramlar iväg och hänger sig resp. biter sig fast och står emot. Brian är lite mer av den första typen, han rinner gärna iväg i sin "jag kan själv"-takt. Att lägga volter är då ett bra botemedel. Dvs i en skänkelvikning till höger lägger jag volt åt vänster för att få honom att ta ytterhjälpen och balansera upp sig på nytt och sedan kunna börja på ny kula är jag når voltens slutpunkt.  Galoppfattningarna var mycket bättre under gårdagen men vi har en del att jobba på i själva galopparbetet då han gärna vill lägga vikten i fram och skjuter bakändan åt alla de möjliga håll hellre än kliva in under sig. Med rakriktning, balans och styrka så ska vi nog få fason på den stora bongliga kroppen ;)
 
Jag tycker det är fantastiskt roligt att rida två så olika hästar. Och när det blir på löpande band så måste man verkligen skynda trycka på flexibilitetsknappen som ryttare. Båda hästarna bjuder på ridglädje men i så totalt  olika form. Den ena är ju sedan några år gentlemannen som man numer slipar detaljer med, som ett finkornigt sandpapper. Den andra är lite mer grovkornig och yvig, grunder och tydlighet är i fokus. De små framstegen gör stora utslag i ridbarhet.
 
Värdesätter Lindas insats igår högt, inte bara för att hon kommer med Brian utan för att hon knallade runt med en, som alltid, gosesjuk Spaniz medan jag filade på. Känner att vi har ett härligt team 2013! =) Hade tänk komma på ett bra stallnamn för tryck på lite grejer..... men det var just det där med att komma på logga och namn, vet inte hur många gånger jag vridt och vänt vid det här laget =) 
 
 
 

Jan. 19, 2013

Idag var det dags för boot camp del 1 inför vårens och sommarens säsong med Brian. Det var en stissig och spänd kille att jobba med. Men så snart han lugnat sina nerver och blivit påmind om att jag inte ber honom göra några "hjärn operationer" på egen hand utan bara behöver lyssna på mina signaler och samarbeta så började saker gå lite bättre för oss :) Det är härligt att vara igång med denna livliga individ igen och hans ägare för den delen. Hon är bara för rar, idag efter avslutat pass fick jag en superfin present. Brian avbildad i pepparkaksform och två av mina favvobilder på oss. Åter igen Linda - tack snälla du!


Frozen dreggel

Av någon jäkla anledning tyckte jag uppenbarligen att jag var tvungen att straffa mig själv igår med att rida ut i -18. Undrar vad som hände med mitt löfte till mig själv , dvs aldrig rida om det är -15 eller lägre!
Nåväl ikväll säger termometern att det bara är -10 ;) och ridhuset är ledigt en stund så nu är det till att svida om och bege sig ut till grabbarna.


Snyftfest

Konstaterar att Idrottgalan är en återkommande snyftfest för min del. Tårar av beundran, betänksamhet, reflektioner, minnen och inte minst gläds jag nåt så otroligt med dessa fantastiska idrottare som hyllas. Fylls av inspiration och ännu mer jävlar anamma!

Stödfrukost? ;)

Jag har haft bättre frukostar, haha, men det här var vad jag hann greppa när jag anlände till kontoret tidigare i morse för att gå raka vägen in i mötesrummet. Lustig kontrast i livet, ena minuten flänger man i stallet och skickar ut hästar i 17 minus. Nästa minut sitter man upprätt i möte på kontoret, med rosiga kinder ;) Got to love life


Säsongspremiär

Gissa om jag är bokad kl 19.15 ikväll, då är det nämligen säsongspremiär av Ponnyakuten på barnkanalen. Söta ponnier och sommarfeelings.


Mot skogen!

Då beger vi oss ut i solsken och -14, hutter! Jag hoppas fille bjuder på bus så jag får skratta mig varm ;) btw kolla in den nya fluffiga padden som kommit på plats, visst ser den väl superhärlig ut?!


Protest i stormen

Klev ut från kontoret igår och möttes av isande vindar, snö som yrade och piskande en i ansiktet. Gjorde därmed klart att var det inte bättre inom 2 tim så tänkte jag protestera och skippa ridningen eftersom ridhuset är upptaget och vägarna stenhårda. Det blev aldrig bättre väder, bara ännu sämre. Men hästarna hade varit ute mellan 09-16 så de var rätt trötta och nöjda med att jag för en gång skull gav med mig. Fille har antagligen stått och surat mest hela tiden och lagt energi på att försöka undkomma isvindarna så mycket som möjligt. Tur han har sin favvogran att ta skydd under, därifrån har han dessutom perfekt utsikt över hela hagen! =)
 
Även ikväll är ridhuset upptaget tyvärr men nu har det iaf kommit en del ny snö så förhoppningsvis är det lite trevligare på vägarna att rida igen. =) It´s Cobra time again! ;) Sen fortsätta rensa bland hårddiskar ikväll =) Yeah! 

Hårda paket

Woho! Idag fick jag min nya externa hårddisk - i turkost! :) dom rosa var slut men tyckte den här var minst lika snygg! Nu kan jag rensa på den gamla stationära datorn som ska väck och den tidigare externa hårddisken som inte mår så bra. :) hoppas på att kunna snubbla över en o annan gammal blooper eller favvobild med hästarna.


Guldkorn alá Kyra

Ibland önskar man att man hade bott lite mer söder över. Så man till exempel hade kunnat åkt och kikat på professor Kyras clinic hon hade på Flyinge i söndags. Vi som inte var där kan iaf trösta oss med Hippsons sammanfattning, 10 st guldkorn värda att lägga på minnet. Dem hittar ni HÄR
 
 
Foto: Louise Videlyck
 
Finns även en youtube film med där Lotta Gyllensten klippt ihop bilder med några av Kyras tips.
 

Testritt i Cobran

Riktigt bitig kyla igår och ridhuset upptaget så jag kände mig långt ifrån motiverad. Ända till jag kom på att jag skulle testa rida i Cobran på Spaniz. Då jäklar i min låda vart det fart ut i stallet. Väl i sadeln kändes det ovant men väldigt bekant. Jag tyckte jag satt snäppet bättre, blev rakare i ryggen utan att behöva tänka på det. Den här är ju lite bättre uppbyggd baktill och den andra lite plattare i sätet baktill. Det kändes som om Spaniz blev smalare, mina skänklar kom närmare intill och att vi blev lite mera "Vi". Faktum är att Jimmy såg rätt tveksam ut till Countyn och dess avsaknad av stöd för skänklarna, tillskillnad från Cobran. Men när jag ridit för att visa hur sadel låg och sits var så var han imponerad över hur bra mina skänklar låg, såklart glädjande och jag hoppas de hamnar ännu bättre på plats nu. Dvs jag ska garanterat testa Cobran ett pass i ridhuset oxå. Spaniz verkade inte ha något emot Cobran alls. Faktum var att jag ett tag undrade om det var Spaniz eller om någon av misstag ställt in en flashig hingst med aktivitet både i bak- och framben. Försöker tänka lite "Bo Jenå tömkörningstrav" när jag rider ut. Korta kvicka steg i ett tempo som jag skulle hinna gå i bakom honom om jag tömkörde. Det blir lagoma frekvenser när man rider ut, vägar som man kan trava på blir avlösta av asfaltvägar att skritta på.  =) Önskar så att han nångång själv kunde ta med sig den känslan in i ridhuset, likt en annan som ständigt letar aha-upplevelser på hästryggen. 

 


Vad sa ni nudå! ;)

Fast inget ljudkort på denna dator istället nudå så ni får ursäkta ihopklippningen. Men en kort snutt på oss från prisutdelningen i Högbo iaf =) Alltid något :P
 
 

Det här med film

I ett hus med väldigt modern teknik så finns det en punk jag och min sambo ligger lite efter i. Nämligen det här med videokamera och överföring. Det är oxå en av anledningarna till att jag är dålig på att leverera filmer på bloggen. För när det gått x antal timmar till att få igång stationära datorn, som för övrig är på väg att ge upp livet och där inget internet finns på,  och man har laddat över filmen, så måste den klippas ihop och komprimeras som tar evigheter för tröttdatan och sen ska den överföras till laptopen varpå kvaliten redan här blivit kass. Sen ska proceduren göras om och laptopen hänga sig ett par gånger så man får börja från början. Ni hajjar säkert att jag vid det här laget oxå haft x antal vredesutbrott... om jag inte bara gett upp. Varför jag inte kopplar kameran till laptoppen direkt har att göra med att den inte är utrustad med "firewire".
Men kära vänner nu gör vi ett steg fram åtminstone och Per har fixat en ny stationär som är kvick och som har moderniteten internet ;) Kanske blir det hela lite enklare och roligare nu. Så småningom ska vi väl investera i en ny videokamera oxå, så ni som efterfrågat film - ge inte upp! =)
 
 
 
 

Sadlarna kollade och godkända

Trött och sliten tjej ska försöka sammanfatta dagen lite snabbt. En spännande dag =) Dagar som spetsar till det vardagliga hästlivet är verkligen inspirerande och roligt tycker jag. Och det behövs egentligen inte mycket för att det ska var på det viset egentligen.
Jobbade som vanligt under förmiddagen och hade två möten innan jag hastade hem till grabbarna för att göra iordning dem inför promenad ner till ridhuset och mötet med Sadeldoktor Jimmy. Det är faktiskt första gången jag går ner med Fille och Spaniz i vardera hand. Mamma tog sadlarna i bilen och åkte ner i förväg.
Grabbarna skötte sig exemplariskt, inget gnabbandes. Förutom att de hyssade lite med mamma när hon var snäll och stod och höll dem i ridhuset. Spaniz valde att torka allt saliv han hade på mammas jackärm till det svarta var vitt, och jo klart hon sa åt honom men han gör små överraskande fulryck. Och Fille ville mysa med mammas pälsmössa men tyckte sig hitta en "lakritsrem" att stoppa i munnen, dvs snöret till mössan som han började dra i ;)
Spaniz County skulle behöva komma upp lite i bak så fick tips om Mattes padden. Och glädjande nog så är Filles Cobra ff bra, behövdes inte stoppas om. Jag var ju fundersam om den klämde vid bogbladen. Men det avfärdades, lite eftersom vi haft fasliga problem med glidande sadlar på Fille. Att ta ur stoppning skulle inte göra det hela bättre utan sadeln skulle bli frammåtlutande och troligen så skulle man hitta mig framme vid öronen efter en stunds ridning. Jag har ju ett par paddar hemma men investerade i en ny supermysig med fårskinn från Maxx.
Vi testade dessutom att lägga Cobran på Spaniz, jag har ju haft mina funderingar om det skulle gå men faktiskt inte vågat då jag varit rädd att förstöra den eftersom den är specialbeställd och byggd efter Filles rygg. Men Jimmy avfärdade genast min oro. Den låg nämligen riktigt bra på Spaniz dessutom och är lite "sportigare" i modellen att rida i. Jag älskar att rida i min Cobra så jag vart riktigt glad. Så nur får vi prova nåt pass i lugn och ro så får vi se hur det känns. 
 
 Sadelpaddar är ofta underskattade. Här är min nya übermysiga padd från Maxx =)
 
Spaniz är nöjd med sin insats som provdocka
 
Hjalle hjälpte mig med kontorsarbete på kvällskvisten =)

On speed

Åååååkej, vart tog den här söndagen vägen? Swoooosh sa det så ramlade man in genom dörren hemma astrött kl 23. Hästar ridna samt träffat Linda och Brian igen. Badat hästarna och smort av sadlar lite extra då det är dags för möte med sadeldoktor Jimmy imorgon. Nu ska jag vara ordningsam och lägga fram kläder till morgondagen. 8.30 ska jag vara på kontoret i säljmöte.


Hey sköna söndag

Fullt ös igår innan man fick sätta sig ner vid den efterlängtade middagen i goda hästvänners sällskap hos Cornelia. :) supertrevligt i vanlig ordning och magen är ff mätt :) nu blir det en vaniljlatte innan jag kastar mig upp i sadeln för dagen! :)


Lyshäst

Under de senaste åren har jag ju inte varit i något direkt behov av reflexer. Genom studietiden har jag för det mesta kunnat rida under förmiddagar eller åtminstone medans det varit ljust ute. När jag nu jobbar under hyffsade kontorstider så är ju livet ett annat igen och jag upptäckte att det nog var läge att investera i  reflexgarderoben lite. Ni ser själva skillnanden på de gamla som sitter på benen och det nya ländtäcket. Nu känner jag mig mycket tryggare ute igen och bilisterna visar plötsligt större hänsyn med helljusen... jag undrar varför ;)  

Snart dags för mig att lämna kontoret och bege mig hemmåt för att just rida ut på båda grabbarna. Ska bli skönt med frisk luft då jag suttit inne hela dagen idag. Inga kundmöten ute på fältet. Märks dock att marknaden börjar röra lite mer på sig nu igen efter helgerna.  =)

 

Visst vart han söt i rosa ;) Det fanns ju tyvärr inga gula kvar på Hööks.

Kanske får vi komplettera med rosa benskydden med reflexer oxå ;)


Hästig jul

Till jul brukar min önskelista vara fylld med hästsaker av alla de slag. Ändå brukar det vara relativt få klappar under granen som kan användas i stallet då mina föräldrar och min sambo är duktiga på att kryssa sig förbi raderna av "täcke, täcke täcke, ländtäcke, stalltröja, schabrak, benlindor" osv i listan. Det är mest för att min mamma tycker att jag för en gångs skull ska lägga fokus på mig. Visst har hon rätt, men när man sällan är på stan, bara sådär för att man hade tiden över, och kan kika i "vanliga" butiker så vet jag sällan vad som vore aktuellt att önska för egen del. Däremot är man ju en hejjare på att surfa div hästsidor och butiker resp. besöka..... well ni fattar.

Detta år slog många av önskningarna in - och mer därtill! Nu är vi minsann laddade! =) 

 

 


Jan. 03, 2013

Mycket piggare igår och idag så nu har det ridits i dagarna två :) Tack alla supergulliga som skickat hälsningar!! Och appropå det, En annan som är supergullig är Fille. Visst har jag nämnt att han är världens smartaste pownie?! Titta vad han hjälpte till med medans jag och Spaniz var och joggade i ridhuset ;) och dessutom skrev ner det på en lapp och lämnade utanför sin box. Kanske är dags att han får en egen "Fillephone" att smsa med :)


RSS 2.0