Jodå traditionen fortsätter. Har jag sagt ...

img_0623 (MMS)

Jodå traditionen fortsätter. Har jag sagt att det gärna skulle kunna få frysa på i marken nu för min del? ;) spaniz hade såklart tagit efter men inte lyckats fullt lika bra. Puh... Däremot har han lyckats trampa av sig en sko i hagen. Tacksamt när de skoddes för 1vecka sedan. :)


Handyman.... eller handycam menar jag

Jag brukar sällan.... eller snarare aldrig delta i tävlingar där man själv ska ge en motivation till varför man ska vinna en produkt. MEN igår så snubblande jag över en tävling där vinnaren får en Sonys Handycam. Precis vad jag skulle behöva ju, så jag gav det en chans. Nu är det bara att hålla tummarna!
Grejen är dock den att när jag idag blev att fundera över när tävlingen avslutas och att jag skulle ge er länken så ni också kunde vara med så hittar jag ju inte ens tävlingen igen..... hum...... ibland är cybervärlden tydlien lite för stor utan en karta =)


Hur känslig är hästen för kyla? Hur många täcken ska den ha?


 Fick nys om en lite intressant artikel gällande hur mycket 1,2 eller 3 täcken gör skillnad, eller inte, när vi släpper ut våra fyrbenta älsklingar som vi ibland tror är gjorda av så skört porslin att de antagligen kommer spricka och gå sönder när de kliver ut i vinterhagen - mig inräknat! ;)

Här står det lite rekomendationer om när täckena ska på, hur känslig/okänslig en häst är för olika temperaturer och hur mycket högiva/halmgiva gör för att de ska hålla värmen.
http://www.capactiva.se/artiklar/tacke.htm

 


Gammal film - men iaf en film

Fortfarande ingen ny kamera eller kameraman tyvärr. Men snokade lite i mitt arkiv och hittade en film som förvisso är 1 år gammal men som bjuder på några bra övningar för den som precis som mig jobbar på att stärka och få lite kvickare bakben =P

"sicksacken" är ju en sådan bra kobinationsövning då du går in i sluta som är ett samlande/stärkande moment och tillbaka i en skänkelvikning som är ett lösgörande moment och där man jobbar med att få hästen mer bogfri. Den har dykt upp för diverse olika tränare och även under dagarna i Skövde med Lussan så poppade den helt naturligt upp som ett multiverktyg ;)
Stalltäcke modell myyyyys

Inte allt för mycket, nästan inget alls faktiskt har lockat mig ur JW kollektionerna hittils, men det senaste stalltäcket är sädär lagomt "skränigt" och fräckt tycker jag. Jag gillar det verkligen! Dessutom härligt med sina 400g stoppning, går långt upp på halsen men är lågt skuren vid bringan. Då kanske jag inte behöver dra fram det hela tiden i tron om att grabbarna annars blir strypta när de ska äta sitt hö ;)

Vad tycker ni!?Somewhere over the rainbow

Nu är verkligen vädret "ostabilt", ena dagen riktig höstrusk och den andra solsken med bitande kyla. På väg till skolan i fredags morse hade mitt bilbatteri dött. Sånt som bara inte får ske när man har lite ont om tid, men såväl ett tydligt tecken på att min älskade Audi också uppmärksammat vinterns intåg. Den är nämligen inte alls nåt större fan av frost och nollgradiga temperaturer. Ptja... känns väl igen på mig. Sådan matte, sådan bil och häst gäller här på gården - en hel hop med fryslortar.

I helgen har det hunnits skola, inte bara fredag utan lördagen lång oxå. Ridning och träffat vänner. Uteritter med Spaniz och åter vänjning och inpassning av kandar. Jag börjar nästan alltid från ruta 1 när vi haft ett längre upphåll från kandaret. Vill inte chocka honom utan vi tar det steg för steg för att han ska ha chansen att acceptera "tandställningen" i munnun och mina allt hårdare krav. Och till en början tycker jag man kan passa på att ta kandaret om man iaf bara har en inplanerad skritttur. Här i krokarna är någon härlig skogstur med långa galoppsträckor inte att tänka på då man lika gärna kan bli förväxlad med en älg... eller ja, inte jag då men store brun under mig. Jägarna hägrar fritt i var och varannan dunge.
Idag blev det dock ett pass inne, Spaniz accepterade den nya porten man satt upp på ena kortsidan... den stämmer ju inte i färg med resten av sargen och herrn hade stora koncentrationssvårigheter sist vi var inne. Denna gången var han mer med på notorna och undrade vad jag ville att vi skulle göra. Lite stark i sin högersida som vi jobbar på. Mycket övergångar i båda varven och kvicka bakben. Inte bara mellan gångarterna utan också placeringar, från öppna till sluta, sluta till öppna på diagonaler,skänkelvikning för höger skänkel - rakrikta - skänkelvining för vänster skänkel längs kvartslinjerna. Galoppöppnor på långsidorna med avbrott till skritt, bibehållen böjning och energi fram i nåt steg för att sedan kvickt rulla över i galopp med bibehållen böjning igen osv. En övning som för oss är väldigt bra i detta stadie, han kommer bra på rumpan, det stärker och jag får loss honom bra i sidorna utan att jag behöver hänga upp mig på den där högersidan. Annars har man ju en tendens att få tvångstankar över att den där "knuten" bara måste vara utarbetad innan man kan gå hem osså kanske man börjar spänna sig och irritera sig istället. Ridningen blir ju inte så värst positivt påverkad när man börja irritera sig, det känner ni säkert igen =). Båda sidorna måste ju jobbas lika mycket så emellanåt får man koppla bort det punktade problemet för orsaken sitter ju egentligen någon annanstans som oftast, i det här fallet troligen vänster bak.

Fille är som en nyladdad duracellkanin. Gårdagens pass var inte ett träningspass så tillvida att vi tränade några muskler utan snarare tränade tålamodet. Det krävdes så lite som en bil med dubbdäck, en accelererande buss, några barn skrattade....... så var han i luften och flaxade. Nerverna var verkligen utanpåliggande och musklerna spända som fiolsträngar. Nåväl har har gjort superfina pass i ridhuset innan, så han var väl värd att lattja lite. =)

Hur är era hästar just nu? Jag har hört andra som tycker deras hästar blivit skvatt galna för er period. Känner ni igen det?
Värmande till vintern

Fint för stallet eller till vardags, finns en hel del i HV Polo kollektionen som jag skulle kunna tänka mig =).... hum, som vanligt. Om ni inte redan kollat deras internetkatalog eller vill sneakpeaka igen - titta här


Hej jag heter Rulle - Lerrulle

Jag börjar nästan känna att det inte skulle göra så himlans mycket om det frös på lite nu faktiskt. Fille rullar varenda eviga dag. Många gånger ser det ut som om han stått på huvudet - ponnybus!


Godkänd - check

img_0598 (MMS)

Fille, ingenjören, fick i lördags ta en provtur i nya trailern. Han är ju den som ställer högst krav med sin bredåkning, annars utbryter ren panik! Så jag har justerat bommar, flyttat mellanvägg och mekat lite. Eftersom jag inte vill upptäcka den dagen jag är på väg till träning eller tävling att inställningarna inte alls räckte för att Fille skulle känna sig trygg och kunna balansera sig så gjorde vi i lördags en testtur med bra utgång =) Den här är ju redan 20 cm bredare än den förra i sitt grundutförande varpå också var orsakerna till att jag kände mig smått osäker på hur mycket mer plats som behövdes. På bild en smått adrenalinstinn Fille som laddade på alla cylindrar för vad som komma skulle. Tror han vart smått chockad när han klev på hemmaplan igen bara. Verkar däremot som han lever på ångorna av sin resa för han är hyperladdad varje dag.... nästan så man kunde tro att jag har fodrat upp på fel häst.... hum....


Lyrics


Vad är det som får er att gilla en låt?
Är det toner, röst eller text?
För egen del är det väldigt olika beroende på humör.... men den här låtens text lyckas alltid fånga mina sinnen.


Vilket?!

Som jag skrev igår så sitter jag ju igen och funderar över vad för träns jag ska köpa åt Fille. Om jag lägger på ett kol och bestämmer mig så hinner beställningen troligen med den order som är på väg att skickas, där bla min beställning på två grimmor ligger. Jag är helt insnöad på Schockemöhletränsen och nu får NI hjälpa mig. Vilka av dessa två gillar ni bäst? Eller finns nån annan modell som ni kan tipsa om???
HJÄLP MIG komma till ett beslut! =)


Sjukling med shoppingplaner.

Verkligen jobbat på att mota bort min pyrande förkylning. Som alltid så åker jag ju på en sjuhelsikes torrhosta så det känns som om hela halsen och lungorna håller på att brännas bort. I vanliga fall skulle jag ha ridit ändå, men för ovanlighetensskull så har jag lydit sambons order om att hålla mig på backen. Kanske dels för att motbevisa att det varken kan hindra en startad insjukning eller att jag kommer krya på mig snabbare. Men visst, förhoppningen är ju att jag ska få mindre markdagar så att säga. Nåväl det är när man inte får rida som man märker hur mycket av ens tid hästarna egenligen tar. Lagt mycket fokus på jobb nu istället och i morn blir det nog oxå en hel del skola.
Nu när jag har trailern hemma så har man ju åter igen börjat sukta lite på Schockemöhle träns. Men kanske måste köpa nytt täcket först. Under dagens hagvistelse så har Fille lyckas rycka av resåren till kryssgjorden på täcket när han som alltid i dessa tider vill bejaka sin konstnärliga sida med lera. Han lyckas flera gånger om skapa en lerhäst, skillnaden är bara med mer eller mindre lager och klutar av lera. Dessutom är han duktig på att göra leravtryck med mulen på kinden när man kommer för att ta in honom. Det är precis som när en annan var liten och satt med stämpeldynan och gjorde fina tumavtryck på papper (och ibland på mammas kind) som sedan blev gubbar...... var är jag på väg, nu skenade verkligen minnet tillbaka i tiden.

Mindre tillbaka i tiden är i alla fall helgen där lördagen spenderades uppe på Dössberget i Dalarna i samband med ponnytävlingarna. Stora ljusinsläpp på både ridhus och stall gjorde det riktigt vackert där uppe på berget.
Trodde jag skulle få lite behaglig träningsvärk när man fick knata upp och ner i backen för att ta sig mellan trailer och bana men det enda jag fick var ömma benhinnor *outch*
Gratulerar Hedemorabygdens lag 2 som vann hela div II serien och lag 1 som kom 2:a.
Alltid kul att komma ut på ponnytävlingar. Knatteekipage får mig nästan att svimma för de är så söta.
För vår del så fick vi glädjas mest åt lagprestationen, den induviduella framgången uteblev tyvärr. Men så kan det vara. Bara påt igen med nya tag och nu har vi en vinter full av träningar och programridningar tillsammans.


Stannade i Borlänge på vägen hem för att ä...

img_9911 (MMS)

Stannade i Borlänge på vägen hem för att äta på burger king och fira hämtningen. Jag åt men som mest satt jag nog bara och kikade ut på ekipaget :) så lycklig :)


Som en urvriden disktrasa

Förlåt för att jag varit dålig på att uppdatera idag, svarat på kommentarer och fortfarande inte lagt upp någon film ;) Vet att det finns önskemål på det. Men dålig kamera i kombination med frånvarande kameraman och att det käns som om Spaniz och jag först nu börjar komma i fas igen har gjort att filmerna uteblivit. Får se om vi kan få till nåt nästa vecka/helg kanske =)
Spaniz har fått jobba ordentligt hårt två senaste dagarna, mycket gympa men oxå en del stärkande övningar. Ska fodra upp lite nu får se vad responsen på det blir, känns som om det kan behövas lite mer energi iaf.
Fille sköter sig och har nu åter bytt nosgrimma på honom, tänk så mycket en liten "slemrem" kan göra. Gick direkt från att dra och gapa till att trevligt suga och ge ett bra stöd. Så mycket ärligare i arbetet.
Satt upp på E:s ponny idag också under träningen med henne. Nu fick hon en tydlig bild och guidning av hur hon ska hantera hans smått arroganta och lata sida, men kan erkänna att jag kände mig som en urvriden disktrasa när jag klev av, sjutton vad jag fick jobba för att få herrn att förstå hur vi hade tänkt oss att det hela skulle gå till =) Men superfin blev han och E fick sitta upp för att känna efter, såg rätt glad ut ;) Nu får hon jogga och känna lite på momenten i lb och la i morn själv hemma, sen dags för ekipagets sista tävling för i år och jag åker dit som pepp och coach. Sen laddar vi om för 2012.

Lite bloggsurf och kommentarssvar blir det i morn =) och sen..... sen äntligen åker vi för att hämta hem nya trailern =)

För er mingelsugna.

Tänkte utifall det var fler än jag som var sugen på mingel- och infokväll med härligt hästfolk, så hittar ni Tourens reseschema här - Tourstop
Missa inte att det är indelat i norr, mellansverige och söder så ni inte tror att det här bara händer i norr, det hade ju varit smått unik iof ;)

Och så här skrev Ridsportförbundet själva om premiären av Touren - reportage =) Här hittar ni oxå ett bildspel från kvällen, jag lyckades som tur var hålla mig ur sikte för kameran. Bara min och mammas ryggar som syns på en bild ;) haha
Volkswagen Riders Tour!

Hemkommen ifån en härlig kväll på Bilmetro i samband med Volkswagen Riders Tour. Har lyssnat på föreläsare ifrån Agria djurförsäkringar, Krafft, tittat på grejer i Ryttarstugans monter och fått 15% rabattkupong ( den ska nog komma väl till pass ;) ). Har käkat grillad korv, minglat, lyssnat på mer föreläsare i montern hos Ridsportförbundet, Hästkliniken och Tua. Kikat på modevisning arrangerand av tidigare nämnda återförsäljare Ryttarstugan. Sååååå  glad att de tagit in och börjat sälja HV Polo.... hade ju önskemål om det redan förra vintern hihihi.

Föreläsarna var en salig kompott av mer eller mindre vana snackisar. Jag tycker överlag att det är roligt att lyssna på såväl ny som gammal info. Vissa grejer kan man behöva påminnas om ..... men ogillar starkt när nån som vill sälja något talar till en som om man aldrig har sett en häst. Alla som var där hade ju mer eller mindre hästvana. Och inte vet jag om det var just det den här kvinnan var rädd för eftersom hon började ställa frågor som "vet ni hur länge hästen har funnit, alltså från allra första böjarn", "vet ni när vi började använda oss utav den".... frågor som var tooootalt inrellevanta i sammanghanget!!!! Och kanske hade man responderat annorlunda om hennes eget kroppspråk inte varit så offensivt. 

Bäst för min del var ändå att mammsen deltog i en frågetävling i ridsportförbundets monter och var en av 5 som vann det superfina schabraket med VW-logga! =) HAppy happy meeeeeee!!!!

Tyvärr tog jag inte kameran med mig utan hoppades att mobilkameran skulle palla ett någorlunda hyffsat foto från "catwalken", men misstog mig alldeles. Såååå hoppas på att få låna någon av ryttarstugan sedan när de fått upp deras på hemsidan.


Championatet

Är på väg ut för ett pass med Spaniz i ridhuset efter två dagar i skogen då det varit hopptävlingar hela långa helgen nere på klubben =) Fille får däremot ofrivillig vila idag eftersom han lyckades kliva av sig ena framskon igår mitt ute i skogen. 27 år och har tydligen inte riktigt ännu lärt sig att man måste lyfta på framhoven innan man trampar ner bakhoven. Han skrattade säkert gott djupt där inne när mammsen hans oxå vackert fick hoppa av och gå hem =) Nu hoppas jag innerligt att hovis kan komma ut, helst igår =)

Men jag ville iaf bara påminna er alla om att det är Championatvecka på Flyinge. Jag håller själv tummarna för klubbkamraten som är nere med sitt 5 åriga dressyrsto. Skriv gärna om ni också har någon bekant eller klubbkamrat som är nere, det är alltid kul att följa!

Här har ni en länk till startlistor, resultat och troligen också webbtv =)
 http://online.equipe.com/sv/competitions/3105


Sådär ja, borstad, linimentad och masserad...

img_0563 (MMS)

Sådär ja, borstad, linimentad och masserad. Nu väntar en avkopplande promenad :)


RSS 2.0