Regn och mättade utebanor

Vart tog egentligen sommaren vägen?
Midsommardagen och idag har jag ridit med långfillingarna på.... vi är i slutet av juni! Inte april =/
Fille och jag trotsade dagens regn för lite arbete över markbommar och kryss på utebanan. Både hans och mina ben var som grusinpackade efterråt men nöjda var vi efter ett superpass. Han gjorde för övrigt ett fint pass i ridhuset igår när vi dressyrade oxå. Trodde att han skulle smälla i taket när ridlägerbarnen ville leka på ena halvan av ridhuset. Jag gick med på det eftersom tjejerna sa att de skulle vara tysta. Tänkte mig inte att de skull ha ridlektion med tvåbeningar varpå tjejen som utsåg sig själv till ridlärare hade galet bra röstresurser. Hur kom de grova starka tonerna ur den lilla kroppen? Jag hade dock inte mage att avryta dem, vet själv hur roligt det var med ridläger som liten och alla de nya upplevelserna och nya vännerna man fick. Och det visade sig att Fille ville att vi skulle teamworka för han lade all sin fokus på mig och hade inga som helst bekymmer med att "ridläraren" på andra sidan gastade "Inte galoppera!!!!" medan tvåbeningarna formligen skenade längs långsidan mot det räcke som var byggt. =) Underbara pownie!
 
Var och tränade Brian igår som hela tiden tar ett steg i rätt riktining. Tur att de har ridhus där de är stallade idag eftersom det vräkte ner igår. Och det är tyvärr pga det som en annan träning fick ställas in idag då många ridbanor är på tok för mättade av vatten vid det här laget. Jag hoppas det är bättre när jag kommer hem från semestern så vi kan köra på med alla träningar =)
 
 
 

Fillebus

Lite fumlig kroppskontroll när man är busig kille som både ska ruska sig, bocka och galoppera =) Så kan det gå när man hör "mammas" stämma precis när man lagt sig för att rulla och får skutta upp igen ;)
Tyvärr blev ju inte kvlitén så bra när filmen kom upp på nätet.
 
 
 
 

Midsommar i korta drag

Vilken underbar helg det blev! Tränat mina underbara hästar, umgåtts med fantastiska vänner i massor, ätit en massa god mat, bjudits på många skratt och även en  del arbete på gården =)
 
Vi åkte på traditionellt midsommarfirande och tittade på när folkmassorna hoppade sig svettiga i solen till "små grodorna". =) Själva njöt vi fyra stycken på en filt ihop med jordgubbar och annat onyttigt, ät och drickbart =)
 
 
 

Knack knack...

Jag är en vänlig själ, till och med när jag blir irriterad kan jag agera vänligt om än metodiskt. Behövs det så kan jag såklart växla till en mer barsk och ilsken ton. Men tycker att man kan sätta eller rättare sagt vinner mer respekt om man inte tappar fattningen och går på som en ilsken terrier på steroider.
Med det har jag nog ursäktat mig när jag nu kommer till saken.
För det finns några som jag börjar bli hiskeligt less på vid det här laget - dörrknackare!
Detta släkte rör sig i allt från grupper om fyra, till par och några går som hungriga ensamvargar. Ingen av dem är dock mindre slug än den andre. Och är de inte hungrig på slantar så är det att sprida budskap. Och när det kommer till budskapsbärarna så sänder man de äldre flockmedlemmarna, stapplandes och tungandandes, filosofiska och beundrande. När det kommer till pengahungriga så sänder man de mest påstridiga. Exakt HUR många gånger ska man behöva säga NEJ i sitt EGET hem!? För det är nämligen redan här min irritation startar. Det är få gånger jag har möjlighet att bara njuta av liv och hemmet på förmiddagen. Och får jag då chansen att inte direkt från det jag klivit ur sängen sätta gasen i botten och göra mig iordning utan bara sätta mig med en smörgås, en underbar kopp kaffe  och se på morgontv eller nån flummig serie på någon webbtvkanal så vill jag ju kunna göra det UTAN att behöva sitta på helspänn utifall någon ska komma. Vill jag gå hemma osminkad, oduschad och i skitiga kläder för att det iaf bara är jag och jag tänker inte träffa nån så lär jag ju kunna få ha det så och inte överraskad behöva ställa mig generad med första bästa ryckta keps i dörrhålet för att tacka nej till gamla flygfoton över gården. Har jag inte hunnit klippa gräsmattan ska jag inte behöva ursäkta mig för budbärare som poängterar att man har en exotisk blomma under en buske. Om jag vill ha nåt så gör jag mig representabel för att ÅKA och köpa det jag vill ha, för antagligen behöver jag mer ingridienser iaf än en spontanköpt fisk i dörrhålet. Vill jag veta nåt så googlar jag det, vill jag fundera över livet och allt som händer så vänder jag mig till min fantastiska sambo, kära vänner eller kanske framförallt min underbara mamma och pappa. Så snälla dörrknackare gå förbi denna gård bara i framtiden, gina absolut inte över grusgången på baksidan. För vem vet vad jag placerat ut redan i grindhålet nästa gång ni kommer..... ilsken terrier, respektingivande dobermann.... men värst är nog bara en urless Patricia som vill njuta av sitt fantastiska liv på landet.


Kompenserar nutellafrossan ;)

img_0204 (MMS)

Kompenserar nutellafrossan ;) Ajjemen ser ut som om jag serverar mig själv en buffé av katt- och kaninmat =) Men gott är det - faktiskt!


jag skulle ju....

img_3841 (MMS)

Inför vår resa så skulle ju jag slimma till mig eftersom det är rätt dåligt med vass på Cypern...... vilket förresten slog mig nu - jag har ju inte ens berättat att jag ska åka. Men nu vet ni ;) Och nej jag vet man ska ju inte bry sig i vad alla andra tycker men jao ändå gör man ju det. Om jag reser mig ur solstolen och börjar springa mot vattnet så vill jag ju helst inte att alla ska minnas mig som flodhästen som dundrade fram och gjorde värsta magplasket. Så tänkte jag att med tre veckor till avresa så har jag ett bra mål att pusha mig mot. Det har gått bra hittils, tänker på vad jag stoppar i mig och försöker välja salladsblad framför en kaka. Motionerar lagom utöver hästarna. Vågen går åt rätt håll och man blir peppad att kanske välja bort ännu nåt onyttigt eller länga promenaden nån km. Men vad hände igår..... efter att ha trimmat på fyra hästar skulle jag susa in på snabbköpet för att köpa smör. Och i ett svagt... eller rättare sagt vekt ögonblick så tyckte jag varit så duktig att jag förtjänade en burk Nutella för just detta snabbköp har inte haft det hemma på flera månader.... oups! Och redan har ett rostat bröd med nutella slinkigt ner.... dubbel oups!!!!


Summerburst...

Hela huset gungar till Summerburst. Ibland är det tur att Per är den ljudmaniacen han är. ;) men vad gör vi här... Borde stå i Sthlm och visa 90-talisterna ;) Då förstärkaren i vardagsrummet pajjat och ljudet inte är optimalt kör vi med ljud från det näst bäst utrustade rummet, köket ;) Men landat framför varsin dator och har svårt att hålla en endaste kroppsdel i stillhet!

För er som inte vill missa grande finale med David Guetta kolla här - Summerburst!

Solsken i regnet

Vi gjorde ett bra pass i ridhuset idag men det står helt klart i skuggan av två som var ännu bättre och dessutom ute i blötan. Linda och Brian tog en 7:e placering i 1m klassen i Jäderfors. Deras första induviduella placering! =) Jag är glad som en hönsmamma känner jag :) Detta är ju löning för mödan om något =) Superbra jobbat och ännu en gång Grattis!


Redo att ge oss ut i regnet. Försöka skynd...

img_3205 (MMS)

Redo att ge oss ut i regnet. Försöka skynda lite iaf så man slipper bli dyblöt.... Igen!


Medan resten av Sverige kollade fotboll sp...

img_1121 (MMS)

Medan resten av Sverige kollade fotboll spenderade jag lite kvalitetstid med ådin och det kit från meguiar's jag sponsrats med. I morn däckbyte! :)


Full fart i vanlig ordning och fortsätter ...

img_1118 (MMS)

Full fart i vanlig ordning och fortsätter i samma anda. Tänkte uppdatera er en snabbis med ett mms-inlägg åtminstone tillsvidare. Grabbarna fick nya gedigna flughuvor från rambo här om dagen. Ser ut som två aliens i hagen men dom är Kalasbra och busarna får behålla ögonfransarna. :)


RSS 2.0