Div 1 omg 2 - underbara häst

 
Målet för gårdagens start var att hitta bättre flyt och känsla i prog. samt att inte göra om förra gångens misstag. Dvs inte förböja i vänster öppna, bättre tryck i ökningarna, inte glömma att det är ett enkelt byte med och övergången bör göras innan meddellinjen så skritten blir precis över (sist red jag för ett byte i språnget även där och kom på mig själv). Mer över rygg i ryggning. Allt detta satte vi, kändes suuuper i öppnrna, jag kunde "sätta" honom i position och rida med tryck, han bar sig jättefint och känsla mellan hjälperna var lovely. Diagonalslutorna vra bra, på näppen att jag fick rumpan före i hö trots att jag förberedde så väl ett par steg innan men, var snabb att korrigera honom men domaren snappade upp det. Allt var helt enkelt bättre, förutom bytena helt plötsligt. Jag trodde det var ur världen, men en liten tävlingsnerv kan ställa till det. Nöjd var jag både över det vi presterade på framridningen, där 20-åringen bjöd på en liten bockserie, och på banan men poängen var hårdragen till dryga 62% och en oplac 4:e plats samt bidragare till ännu en seger för GRS/KRK´s div 1 lag. =)
Jag glädjer mig åt att Spaniz börjar komma igång efter sommaren, och vi börjar hitta ett jämnare läge igen <3
 
i
 
 
En nöjd Spaniz efter sockerfrossa, hemresa, snoze och hagmys med sin allra bästa vän Filipin.
 
 

Tanzen

Idag har vi "dansat tango" tillsammans. Ridit igenom lite programdelar och kikat på förra startens domarkommentarer. Går in för att rida med en bättre känsla än sist, som egentligen inte var dålig men sånna onödiga småsaker som satte sina spår. :)

Visst blev han stilig i sina nya lindor?! Notera att jag faktiskt lyckades få flaggorna lika placerade, på första försöket, jiho! ;)


Värdig

Efter fem timmar tung tenta tyckte jag att jag var värd tre timmar på Ryttarstugan med kaffe och lite shopping :D nya benpaddar från kingsland och nya handskar från favoriten roeckl :)


Supporter på distans

Suck kämpade igår med ett inlägg som sen inte gick att skicka från mobilen nu är blogg-appen ominstallerad och texten borta.
Fick en skön paus igårkväll från studieböckerna för att åka ner till ridhuset och tukta (läs peppa ;)) Linda och Brian som idag startar lc:1. Tur att de rider tidigt så jag inte behöver sitta på nålar allt för länge. Önskar verkligen jag hade kunnat vara med och supportat.
Hållt mina tummar för fler vänner som varit ute och tävlat under helgen. Gissa om jag oxå hellre hade varit på tävling än att sitta här hemma med trycksvärta på näsan ;)


Alltid ska de vara....

Alltid ska grabbarna vara värre än sin mamma. De stökar alltid till det på sitt rum värre än vad jag gjort i huset, de rör sig alltid mer än mig på en dag, de äter rätt, klipper sin gräsmatta och nu odlar de dessutom vackrare blommor i sin hage än vad jag gör i trädgården.


Go for gold

Dagens inköp från Ryttarstugan blev de vita benlindorna från Lami-cell med Sverigeflaggan. Suktat alldeles för länge och äntligen godtycket kontot. Nu är det bara att börja traggla för att få flaggan placerad på samma ställe på alla benen! men men när de väl sitter där så är de ursnygga :)


Kür med gänget

Skön dag som börjades med en tur i solen tillsammans med Spaniz och kandaret. Sen stallfix och lite ärenden på stan innan man landade i soffan hos Christina med Cornelia, Viktoria och Gunilla. Dressyrligan var bänkade framför dressyrens grandefinale - küren! och åsikterna var många, ja vi rider ju alla bäst på våra soffhästar ;) Men en urskön em med gänget, dags att planera nästa träff mellan tävlingar, studier, jobb och träningar:D


Opålitlig pluggkompis

Såhär går det när Hjalle lovar att hjälpa till med pluggandet. Han somnar!... Eller om det är död han försöker spela.


Oups!

Råkade desinficera stallet igårkväll. Har jag inte hört att jodopax är omodernt? Luktkänslige Spaniz var inte glad på mig och Fille han drog kudden över huvudet.
Idag däremot var det inte svårt att utses till dagens hjälte när det började spöregna såhär på kvällskvisten. Att komma med grimmskaften var som att komma med räddningsbåt i deras ögon. För precis som kommentatorerna sa på OS om hästars beteende så tillhör mina hästar gruppen regnhatare. Vet att många hade invändningar till infon men jag ställer mig till skaran som samtycker.


Fina Valegro och grattis GBR =)

Det är svårt att inte titta när Valegro och Charlotte Dujardin entrar banan!. En hästtyp helt i min smak. <3
 
 

Jämna kurvor i statistiken =)

 
 
Tackar Cornelia som fångade oss på bild i Hudik på prisutdelningen. =) Jag blickade över årets hittills presterde resultat och konstaterade att vi nog aldrig varit så jämna i formen vilket känns otroligt roligt. Vi hade en katastrofstart på året i Sundsvall med 58, 5 % i msv b4 och sen har vi satt 65,9% , 67.4% i samma prog. 63,3 % i msv b5 och 65,4%i msv b2. Är det nu man borde lägga ned då kanske =) Njae... vi ska nog prestera lite jämnare i alla moment i ett och samma program innan jag känner mig nöjd. Dessutom väntar ännu större utmaningar i höst igen......iiih!
Ska man lägga in Brians resultat oxå så har vi ridit på 66,4% i Lc:2 och 61,4% i Lb:2 när vi debuterade i våras. =)

Sverige mot medalj i laghoppningen?!

Då var det dags att dra på sig Sverigetröjan igen och hålla tummarna för våra svenska ryttare. Denna gång i laghoppningen! KOM IGEN NU!!!!!
 

Div 1 omg 1 - en härlig start på "hösten"

 
 
 
 
Det gick vägen! Närmaste veckan har varit en berg och dalbana. Ena dagen var det en häst och en ryttare på banan med helt olika viljor. Nästa dag kändes vi som ett ekipage igen där saker klickade. Knappt hade  man pustat ut innan allt var kaos till nästa pass. Faktumet att jag skulle behöva köpa skämskuddar till mina lagkamrater kändes rätt klar. Men väl på plats i glada Hudik så infann sig en harmoni trots att åskan hängde över tävlingsplatsen när vi anlände och regnet .....och haglet piskade ner under en minut så sprack det sedan upp och dagen bjöd på strålande sol. Spaniz kändes superfin på framridningen men väl inne på banan så tappar vi som alltid lite energi.
Man rider in i första halten och känner drivet och när man sedan är på väg ur den så har det där drivet lixom hunnit pyst ut och de bekanta tankarna "nej men va faaaan- igen" poppar upp.  Sen är det bara att börja reparera =) Men vi satte ett superfint glp prog. Travdelen hade väl mer att önska av en kräsen ryttare, vet att vi kan bättre. Fick honom inte riktigt så runt innerskänkel som jag ville i öppnorna vilket även kostade nån onödig poäng.Ryttartabbe vid enkla bytet då jag red för att göra byte i språnget över meddellinjen så övergången till så hela enklabytet momentet blev ju lite sent när jag bröt av mitt på x. Snyggt med kostade oxå.
Det hela ledde iaf till en individuell 3:e placering i Msv B2 på 65,35 % och laget tog därmed oxå en seger i denna div 1 omg 1. Kändes superkul att kunna vara tillbaka ändå på så kort varsel och kunna vara med i striden.
 
 
Karin på Donovan, Malin på Renaldo, Eva på San Dino och jag på Gazpani
 
 
 
 

Tips från Tyskland

Bland allt hästprat som blir när Anna och jag kommer ihop oss så brukar jag kolla av tävlingsgroomarnas skötseltips. Den här gången disskuterade vi hovvård lite. Vi var överrens om att de här lackerna som finns ute och som folk haft lite dille på är förödande för hovarna då de torkar ihop och blir som fnöske. Själv tycker jag hovoljan jag har idag fungerar fint, men ställer mig varje gång jag öppnar burken frågande till varför det ska lukta så himla starkt. Så vad gör proffsen i tyskland? Jo de använder Nivea, den gamla traditionella blåa plåtburken som man minns från barnsben. Oldfashion är kanske även bestfashion. Jag undersöker saken iaf ;) Nu kör vi med Nivea på fötterna och det spill som blir kan man smörja in sig själv med =)
 

RSS 2.0