Fiskbensdillen slår till!

Nu när leran är kommen och gyttjebaden är ett faktum så gäller det att försöka rädda det som räddas kan, dvs det som inget täcke ligger över =) I kombination med rullning så kommer även tiden då mina (och många andras) hästar börjar tugga i sig både det ena och det andra i hagen. Det kan förstås leda till ett par mindre goda hälsotillstånd. Däribland kolik, varpå  jag anser det viktigt att det finns vatten i hagen, och dels störd tarmflora med diarré som följd. Filles mage reagerar för det mesta med diarré. Så för att skydda och underlätta skötseln av svansen gör jag gärna flätor under dessa årstider. Jag tycker mig också ha märkt att Fille trivs med det, han tycker själv att det är besvärligt när magen är i obalans och ser lite lätt generad ut när han råkat bajsa ner hela svansen. Med flätan har han det lättare att hålla undan den. Sen har han såklart heller inget emot att jag lägger ner x-antal pysselminuter på honom.... om det nu än är så att jag bara står och pillar honom i svansen för att göra ännu en fiskbensfläta, han kopplar genast av och njuter.
 

Glitter och glam

Bjuden på födelsedagsfest/tjejfest med ett härligt gäng där flera har hästbakgrund och som jag inte träffat på måååånga år nu. Så himla trevlig kväll med underbar mat och dryck då en av tjejernas kille är kock och stod för kvällens meny. Det vädrades en hel del gamla minnen mellan intagen och kvällen blev lång innan det var dags att rulla, i flera bemärkelser, hemmåt. 
Bjuder dessutom på en selfiepic bara för att jag var så jäkla glad att jag klarade av att göra en såndär fiskbensfläta. Inte det att det på något vis var svårt egentligen... men jag gör mig sällan tiden att göra något annat än att sätta håret i en hästsvans eller göra en vanlig fläta. Men nuså! =)
Presenten till födelsedagsbarnet är nåt jag själv också vill ha så blir att köpa en till uppsättning tror jag bestämt. Men nu ska fröken allt blinga på sina träningar och tävlingar i år! =)
 
 
 
 
ANKY Technical Boot Climatrol
 
ANKY Bell Boots
 
 
 

Tårtkalas!

Wiiie! Ni har ju i omgångar fått läsa om att det varit mycket jobb ett tag. Gissa hur glad man blir då när försäljningschefen ringer och gratulerar vår bobutik till fantastiska resultat så här i början på året. Vi är tre mäklare som jobbat gärnet och lyckats bli utsedd till månadens butik. Tårta, blommor och utmärkelsen var verkligen en fantastisk klapp på axeln från högre instans. Dock är det fortfarande allra viktigast för mig att varje kund känner sig nöjd med sitt möte med mig, oavsett om det är som säljare, intressenter eller köpare. 
 
Kanske kan det vara så att detta kom tillsammans med en lite pust av medvind. För det har varit en tid där det känts lite väl slitsamt och motigt. Det har varit sjuka djur och funderingar. Det är ju inte allt för länge sedan som veterinären var ut och fixade tänderna på Fille och Spaniz men under förra veckan tyckte jag Spaniz började betee sig märkligt när han skulle äta hö.... eller, nån kväll ville han inte äta alls så länge jag var i stallet utan då stod han bara och tittade efter mig med sina stora vackra ögon. Var jag hos Fille stod han och stirrade in eller försökte trycka in hela mulen mellan gallret för en klapp och var jag i gången så stod han vid boxdörren och trampade i sitt hö. När han väl åt så tycket jag han omfördelade höet lite väl mycket och konstigt. Likt en människa utan bordsskick som tuggar med öppen mun typ. Jag funderade om han hade fått en lös tand, tappat en tand, gjort sig illa eller om det var nån foderinpackning som kunde vara problemet. Men Anna var ut igår och kunde inte hitta något av mina ideér. Hon putsade till de främre hakarna en gång till och drog av kindtänderna med rasp nån enstaka gång eftersom vi är överens om att bevara så mycket som möjligt av de tänder han har kvar vid den här åldern. Och ja kanske var det nån mm på hakarna som gjorde susen för nog tycker jag att han äter som vanligt igen nu. Skönt! Det var lite väl tidskrävande att klippa höet i decimeterlånga strån för att sedan blötlägga dem och serveras färdigskuret åt hern. Nåväl det har varit en jobbig oro i några dagar och det var skönt att allt satt där det skulle. 
 
I övrigt är det mycket i görningen och den lilla fritid som blir läggs fortfarande på gym och numer även på en hel del förberedelser. Vad för förberedelser? oh! come on..... jag är ju ett superproffs på att hålla er på halstret med mina inlägg. ;) 
 
Dags att snurra ett varv i bädden, en lång dag väntar med avslutningsvis några timmar i ridhuset och träningar med goa ekipage. Bra torsdag! =)
 
 
RSS 2.0