Supporterklubben AB

Jag kilade över till Intersport innan hoppningen började idag för att köpa en tröja att supporta i på kontoret ;)
Berättade klart och tydligt för mina kollegor att idag skulle DET hända. Sverige skulle ta medalj och de skulle få stå ut med att åtminstone lyssna på sändningarna. Roade av min OS-anda följde så även de dagens ridsport haha.
 

SuperSilverSara

Det kan väl knappast ha undgått någon att Sverige har tagit sin första medalj i OS London - ett silver!
Våran SupersilverSara Algotsson Ostholt med sin Wega.. Fyra superfina ritter genomförde de tillsammans. Jag är imponerad över att alla familjens hästar är egna uppfödningar och samma mamma som står bakom flera av familjens stjärnor. Sicken supermorsa =) Hela laget gjorde  förstås en superinsats, synd att det inte höll hela vägen. Men Sara förtjänar den extra uppmärksamheten hon nu har framför sig =)
 
En eloge även til SVT som la om hela dagens tablå för att få in ridsporten i tv. Efter att ha varit stora i munnen och förjäkla  bra på att gnälla hoppas jag alla storkäftade hästmänniskor är lika duktiga på den ödmjuka och tacksamma sidan. Det är iaf jag.
 
Bara hålla tummarna för att fler svenskar blr inspirerade nu och får det lilla extra adrenalinet att kicka in oavsett sport. Hejja Hejja!!!
 

I väntan

Sitter och väntar på att svägerskan Anna ska dyka upp. Hon har semeter från tävlingsstallet i tyskland och är hemma och träffar alla oss som  saknar henne =) Tänkte gå ut i Gävle för lite god mat och mys men det ligger världens oväder i luften så vi kan nog slopa uteserveringen :P
 
Och ni har säkert märkt att bloggen har en ny design =) Efter en fotoshoot med Linda igår så satte hon dessutom igång att göra om här. Energigivande minst sagt för mig som var lite rådvillig om hur jag skulle ha det. =) Hoppas ni gillar det precis som mig. Nedan kommer ett smakprov av shooten vi gjorde. Spaniz kändes superfin i sidor och vara energisk i sitt arbete. Hoppas vi kan börja ladda på inför div 1 i veckan. Föregende vecka har vi jobbat med lösgörande övningar. Nu skulle vi behöva sätta formen på plats, mer tryck och träna på lite momet från punkt till punkt.
 

Lack på tjuvar

Verkligen superboring att ha behövt sätta användarlösen på bloggen bara för man blivit av med mobilen. Jo för det är just vad som hänt. Två utlänningar snodde den rätt och slätt av mig, en ofattbar fräckhet i mina ögon sett. Därför hymlar jag inte direkt med vokabuläret i tal heller. Lack är bara förnamnet!
 
Hästarna går iaf allt bättre och jag har fått sätta piskan på mig själv då min fd klubb hört av sig och önskat ha med mig i deras div 1 lag med första start redan 5 aug. Dvs det är högtid att sluta sommarlunka. Det blir ju isånna fall i allians med min nuvarande klubb men får se om det bara blir för en omgång eller fler. De hade tydligen problem med skadade hästar. Som det brukar vara när man ska köra lag, så himla typiskt och oturligt. Men men bra om vi kan lösa det på detta sättet tillsvidare iaf. Jag har inget emot min tidigare klubb, jag bytte egentligen bara för att jag var mer aktiv i nuvarande KRK med styrelsepost och träningar.
Det blir att jag får trappa ner nåt snäpp i klass dock. Rider msv b2 i första omgången men får väl se det som en kick of till höstens msv a och förhoppningsvis george.
 
Trimmade på med Brian igår. som alltid så har det hänt saker sen sist när man kommer upp i sadeln på honom. Och det spelar nog ingen roll hur galet trött man är innan man slungar sig upp i sadeln så nog sjutton får han en att ge 110% på hästryggen ändå. Man kan ta vid där man avslutade och bygga på  med nya uppgifter nu. Han har sina åsikter men det är ok när han har nån däruppe som ständigt kräver fokus ;) Kul att övergångarna börjar komma på plats! Och nu är Linda i  gasen och anmält sig till lite dressyr tävlingar med honom oxå - lovely!
 
 
Bild på vårat tidigare div 1 lag i GRS när Gävleborg fick rida med Uppland då gick det i klasserna msv b3, b4 om jag inte missminner. Total 2:a slutade vi då =) från vä Marianne på Nelsons Dream, Jag på Gazpani och Nina på Lupe Lamona, frånvarande var Gitta.

Frukost

Aldrig äter man väl så rejäl frukost som när bor på hotell... eller jobbar för den delen. Att ligga granne med ett konditori har ju sina för- och nackdelar :P
 
 
 

Det börjar släppa lite =)

Nuså är man bra mycket gladare på hästryggen igen =) Spaniz bjöd upp till dans och jobbade bättre över rygg idag och var kvickare i reaktionerna. Övergångar, serpentiner och förvändgalopp är bra "medicin" för honom. =) Tar ett pass i ridhuset i morgon innan arbetsveckan början igen och risken finns att man får jobba längs vägarna igen ett par dagar om man blir till att sluta sent.
Fille agerade det stora lyckopillret idag som skulle sättas igång efter sin 2v vila. Jag räknade kallt med ännu en planka även om jag vet att fille är en riktig arbetsmyra. Att vila är inget för honom, det tycker han snarare är långtråkigt och är rätt tydlig när han vill göra mig medveten om vad han tycker. Vi tog en längre skrittrunda innan ett joggingpass i ridhuset. Serpentiner har blivit lite av min favvo övning med honom, att böja och rakrikta om vartannat smörjer verkligen musklerna och han får lov att balansera sig själv i vändningarna. Fyrkantsarbete tätt växlande med volter i trav och glp. Supermjuk och fin i sidorna och även övergångarna. En sån känsla som får en att längta till morgondagens träningspass =)
 
 
 

Våra (fina) fartyg

Efter två dagar jogging längs grusvägarna hade jag så möjlighet att ta mig till ridhuset idag innan de bommade igen. Första passet efter Spaniz lilla vila gjordes på tisdagen och var precis som beräknat rena katastrofen. Ridning på stirrig planka. Lunkade väl på som vanligt men vinglade runt och hade en och annan idé om att kliva in på nåns gård för att vara bejälplig med lite gräsklippning. Gympade på och ´tyckte mig känna en något mjukare Spaniz under mig efter passet. Onsdagens pass visade att min känsla var riktig, mycket behagligare och rundare i formen och därmed blev gångarterna nåt helt annat igen. Luftiga kliv, ryggen uppe och svungandes, mjuk i sidorna. Tänkte att det faktiskt skulle bli kul att ta oss till ridhuset igen. Dooooh! Det var inte riktigt den känslan jag önskade som infann sig idag dock. Linda skulle trimma lite på Brian samtidigt, och var faktiskt så gullig så hon skittade från ridskolan och hit för att sällskapa med oss, supertrevligt. Hon har gnällt över att Brian är som en finlandsfärja just nu.... jag konstaterade att vi isf agerar fullpackat lastfartyg just nu. OMG! Kanske inte undra på att allt känns som att gå i slow motion när man har huvudet i den ena änden av ridhuset och svansen i den andra! I morgon fortsätter arbetet som idag med övergångar, övergångar, tempoväxlingar, tempoväxlingar =)
 
 
 
Lastfartyget Gazpani och jag
 
 
Finlandsfärjan Brian och jag
 

Mms på rymmen igen

Datalivet är tydligen emot mig =/ jag har försökt göra mms-inlägg vid flera tillfällen som jag sedan upptäckt att min blogg inte tagit emot. Får undersöka saken, jag kanske sitter och mms:ar någon stackars krake som inte begriper varför hans mobil plötsligt visar en massa hästbilder.
Rapporterar iaf lite så här kort innan jag ger upp på datalivet för idag. Första dagen på "Svensk Fast" med alla gamla nyheter får man väl säga. Super duper skojj och jag var helt slut när jag kom hem efter en dag av spänning och roligheter. Kastades snabbt in i melodin med egen visning. Som jag har saknat livet på kontoret =)
Märker dessvärre av min hals lite väl mycket vilket inte alls är önskvärt just nu. Därav bestämde jag mig för att inte bege mig ut i regnet på hästarna och ge förkylningen ett bättre grepp om mig.Hoppas det lugnar sig med lite sömn och inte eskalerar i en dunderförkylning. Tyvärr så känns det sistnämda mest troligt om man jag ska gå efter kroppskänslan, men om jag ignorerar det tillräckligt mycket så kanske jag inte blir sjuk ;) Man kan ju alltid hoppas.
Nu blir det tidig kväller och film!
 

Happy Endings

Redan innan hemkomst hörde min underbara svägerska (låter verkligen föråldrat) Anna av sig från tävlingstallet i Tyskland och ville ha hjälp att hitta ett nytt hem till en tidigare hoppstjärna men som pga en skada hamnat i livets svåra vägskäl. Sökandet satte av direkt från solsängen och vi fann ett par alternativ som skulle lösa våra problem. Räddningen fanns ändå  närmre än vi trott och nytt hem med stora gröna hagar, lugn och skön miljö väntar nu stoet efter Rebel Z här i Sverige.  Och om Anna flyttar hem igen om ett år *hoppas* så kanske vi har ett föl i familjen om ett par år, eller bara en pensionerad "kärring"  ;)
 

Fritt fall från himlen

Vädret är emot mig idag, tänkte ta en skön powerwalk med Fille som uppstart inför veckan precis som vi avrundade innan jag reste. Men det hellregnar och varken Fille eller jag.... framförallt Fille faktiskt, är  inga större fan av sånt som faller från himlen. Regn eller snö kvittar! =) Håller tummarna för lite bättre förhållanden till kvällen.
 

Hemma från Cypern!

Kanske lyckades ni lista ut det ändå eftersom jag bara som hastigast nämnde det i något tidigare inlägg. Avsaknaden av mina inlägg har berott på en semesterresa till Cypern :) Men nu är vi hemma igen , fulltankade med solstrålar och energi. Allt känns plötligt så mycket lättare och roligare igen, det här var VERKLIGEN välbehövligt. Lata dagar med massor av supergod mat och gott att dricka. Ändå har man såklart som hästtjej redan efter ett par dagar börjat få lite hästabstinens som sedan eskalerar dag för dag. Cypern ena dagen och höhämtning nästa dag känns därför riktigt skönt faktiskt. Inget fortsatt lunkande här inte.... eller jodå, lite. Vi har mest njutit av denna dag utomhus trots några regndroppar. Skönt att inta den svenska lantluften, ändå rätt fuktigt i luften idag. Men gott att sitta på terassen och se ut över ägorna. Gå till hagen och klappa hästarna när man vill ....*suckar njutningsfullt*
Ni kan iaf räkna med en åter lite bättre uppdaterad blogg,  förhoppningsvis kommer den även ändra lite utseende framöver när jag får lite hjälp av Linda med bilder, redigeringar och omstrukturering. Wiiiie! =)
 
 
Sköna kontraster! =)
 
 
 
 
  

RSS 2.0