Movietime från förra helgen

Framsteg under förra helgens Birgitta-träning, en våg som jag planerade att rida vidare på under veckan. Grabbarna bestämde sig för något annat. Både Fille och Spaniz lyckades trampa av sig en sko vardera och ingen hovslagare som skulle komma förräns på fredagen för omskoning - suck. Så nu i helgen har jag ju äääntligen fått suttit upp igen och börja leta efter den där Hiss-känslan igen. Nåväl, med Fille fick jag under gårdagen bara satsa på ett skönt joggingpass i ridhuset. Eftersom Linda skulle hoppa så lovade jag honom att han skulle få ta nåt skutt om han kändes mjuk och lugn. Vilket han ändå gjorde, även om han tog nåt luftsprång i sympati med Brians avsprång, men därimellan var det behagligt och bra gung i kroppen. Så fyra skutt över den lilla bommen fick han allt ta =) Nöjd kille kan jag säga! ;)
 
Spaniz har fått joggat och jobbat lösgörande. Jag kan inte säga att han satt fast i högersidan riktigt, utan emellanåt blev han bara lite stark och spänd däremot. Men när jag avslutningsvis red öppnor med skritt-travövergångar så släppte han till fint i sidan, såväl som fick igång bakbensaktiviteten. Lite bättre gung genom rygg och fick upp bog och frambenen bra.  =) 
 
Under förra BK-träningen fick jag cred för det arbete jag lagt ned på att få ihop Spaniz i öppnorna och slutorna. Just det här att han inte får kliva iväg för stort, utan komma upp sig lite bättre och klättra fram runt min innerskänkel. Det blir allt bättre =) Kan säga att tisdagen innan hade jag kunnat ge upp för då gick det bara inte. 550 kg häst med en längd av 10 meter kändes det som om jag försökte vända in på det ena linjen efter den andra. Red och red för att få ihop honom en ynka cm men det var fasen omöjligt. Därav kändes det helt fantastiskt när det bara klickade till förra helgen. Givetvis fick vi nya linjer och övningar med oss att fila på, det är vad vi ska göra denna vecka kan ja lova, för nästa helg kommer hon ju igen! Hurra!  
 
Att redigera och ladda film på laptopen är nog något jag får låta bli framöver. Det tar en sån herrejisses tid. Men här nedan kommer en hel sektion från videokameran. Oredigerat och skrämmande ;) Vi rider diagonaler med sluta-öppna tänk/linjer. I vä sluta ska jag nu försöka få framdelen lite lite mer ledande före bakdelen även de gånger som här, när jag känner att jag får fatt på yttersidan och kan hålla ihop kroppen och bestämma tävrningen där .Sedan "åker vi hiss" ;) Det är BK´s benämning på passagetänk, vi ska som en vägrät linje åka ned i bott och upp i topp. Superkul och skön känsla fick jag =) Ska försöka få till fler klipp från hela träningen, men till en början har ni iaf detta. Hoppas ni som följt oss ser en skillnad och att vi är på rätt väg nu =)
 
 

Ohålat var det här :)

Jihooo! Jag behöver inte rida med hål i grenen längre ;) tyckte det var dags att unna mig, respektive låta mina favvoridbyxor vila lite, och införskaffa ett par nya. Jag har ju varit påväg länge men kanske inte gjort mig råd eller sett de där byxorna jag bara måste ha, eller så har jag sett dem men varit på tok för sent ute för att min storlek ska finnas kvar. När ryttarstugan la upp dessa som vårens nyhet från Pikeur fanns det bara en sak att göra - skaffa!!! Förvisso låga i midjan vilket kanske inte är min grej, man jag kan leva med det när byxan i sig är så snygg! Mörkgrå med svart skoning och sköna detaljer. En grå söm och en silversöm, bling i "knapparna" vid fickorna och bling på rumpan ;pSköna tisdag

Dags att natta lite hästar och sedan redigera lite filmsnuttar från helgen att lägga på bloggen eftersom vi fick till det rätt så jäkla bra ;) Träningssöndag

Det är förvisso söndag, men här finns ingen tid för att ligga och gotta sig på golvvärmen i badrummet - inte för min del iaf ;) idag är det dags för träningsdag 2 av 2 med Birgitta Kjellin. Efter gårdagens pass med Spaniz och Brian måste jag erkänna att kroppen är ngt mör. Men bra känslor på dem båda. Egentligen samma tänk men på olika vis. Spaniz ska hålla sig kort i kroppen och "sitta" på bakdelen, han orkar allt fler steg för varje vecka ;) och Brian ska hålla sig kort och lära sig att sätta frambenen längre  framför sig och skapa mer utrymme för bakbenen. :) 
Blir kul att se huruvida vi kan ta vid idag,  där vi slutade igår :) 
Hästar på heltid

Med ett späckat schema och en förkylning som knappast går åt det bättre så bestämde jag mig för att bara rida Fille idag av mina egna. Han trippar verkligen på med öronen rakt fram undrande vad vi ska göra härnäst. Skön känsla i både trav och galopp. Att det sedan var någon som var och provred en häst och ville hoppa lite spädde såklart på Filles glada humör. Även om jag lite fint drog mig över på sidan där Maggan hade träning så for han glatt upp i lite luftakrobatik när han så hörde hästen dundrande avsprång och landning. Vi skrattade gott och Maggan konstaterade skämtsamt att min unghäst var för vild för att vistas på samma sida. Underbara pownie!! ❤ 

Nu blir det till att färdigställa stallet och sedan ska jag ner och rida på en för mig ny individ. Ett sto med kvalitet och meriter i hoppningens högre klasser. Gjort nån enstaka start i dressyr med mycket bra resultat. Vi får se vad vi tycker om varandra och om vi ska fortsätta samarbeta eller om jag kan tänkas tipsa om annan lämplig ryttare. Vi får se, spännande ska det bli iaf. 

Ska träna Elina direkt efter innan jag drar iväg till tävlingarna i högbo och hjälper Linda. Hästar är ett heltidsjobb ;)

Underbara Filipin Sammanfattar veckan =)

Nerbäddad i soffan med förkylningen som verkar gå från dörr till dörr sedan en tid tillbaka. Tydligen var det dags att hälsa på här nu. Jag som trodde att den efter så lång tid skulle ha gått förbi här i bara farten men ickes. 
 
En snabb resumé av veckan kommer här. Söndag och några av eleverna skulle tävla på grannklubben så jag for ner för att coacha och peppa. Superduktiga var dem! En vinst i Lc och sedan en tredje, fjärde och femte plats i Lb blev det =))))) Så himla roligt och se deras framsteg på tränings och tävlingsbanan. Det är en ispiration i sig för min del. 
 
Måndag och tisdag var det trim med mina grabbar. Båda gjorde bra ifrån sig och Spaniz fick på tisdagens pass en guldstjärna. Jag var så sjukt slut när vi gick ner till ridhuset. Huvudet bankade och jag mådde illa. Linda var i ridhuset och tom hon noterade min gråa färg i ansiktet. Men som alltid, att man som ryttare mår lite dåligt, har ont, är hungrig eller har svidande ridsår....so what, ridas ska det. Men om hästen har det minsta lilla skrapsår så blir man lite uppe i varv. Stackars! Sånna här gånger när det känns som om att hjälmen krymp 10 storlekar blir man så himla glad när hästen visar sig vara på sitt bästa humör för att dansa omrking och göra den ena konsten efter den andra -hurra!
 
Onsdag var det som sagt dags för vaccin och tandfix. 
 
Torsdag vilodag för mina hjärtan. För egen del var det dags att åka till Österfärneboekipagen och tukta dem ;)
Fredag och dags att rida Brian en sväng, dels för att hjälpa Linda lite inför morgondagens start och dels för att nästa helg är det åter dags för Birgitta-träning =) 
 
Idag var Spaniz och jag ner och joggade lite i ridhuset, Ingen större press. Mest koll på gas, broms och lösgjordheten. Peppa Linda lite på Brian och träffade "coach" Maggan. Hennes träningsdatum har verkligen haft en förmåga att krocka med datum som jag inte kunnat delta. Hoppas kunna vara med i mars igen. Det är bra om man har ögonen på sig två gånger i månaden och skönt även för mig att ha en tränare som bor lite närmare än Birgitta. Det var verkligen roligt att få tjattra ikapp lite och jag fick förslaget att åka ner till Brolöten i maj på tvådagars med Msv A båda dagarna. Skulle vara kul och bra. 
 
  

Tandläkarbesök

Det börjar närma sig onsdagskväll och vi är fyra här hemma på gården som är rätt rejält trötta. Eller vi är väl bara två nu efter att sederingen har gått ut kroppen på grabbarna. Mamma och jag å andra sidan är nog mest psykiskt slut. Idag har vi pendlat två svängar till Distriktsveterinärerna för tandkoll och vacc. Alltid så nervöst, för tänk om man skulle göra överraskande fynd!!? Men nope, inte denna gången heller. Lite ålderstecken, helt ok. :) 

My Room was clean, but then I needed...

Nybadad eller inte men att slänga sig ner i en nyspånad box är bland det härligaste som finns tycker Fille. Han avbryter till och med höätandet för ett spånbad. 


RSS 2.0