Spaniz är nöjd inne på ATG där han fått så...

img_1443 (MMS)

Spaniz är nöjd inne på ATG där han fått såååååå fina omdömen. Och jag är världens stoltaste. Nu väntar sedering och tandkoll.


Stallhäng med ett gäng gosar :)

img_4406 (MMS)

Stallhäng med ett gäng gosar :)


Kronor och bling åt folket

Sitter och smålängtar efter vårens kollektioner, efter tiden när man kan klä sig lite fint på hästryggen och inte bara praktiskt uppbulkat varm. Därför blir det lite märkessurf nu och på EQuest hittade jag, förvisso inga ridkläder, en del fina prylar till grabbarna. Jag hade gärna lagt på mina grabbar ett marinblått täcke med krona - såklart! Även om jag gillar bling bling, men rädd för att det kan bli för mycket i en hel stripe på täcket. =) Vad tycker ni, något speciellt hos Equest som ni gillar? Härlig dag

Underbart skön dag! Tränat Fille ute på ängen och skogstur med Spaniz som i vanlig ordning agerade gentleman. Denna gång fick ta hand om en härlig "liten" tjej som behövde tryggt sällskap =)
Har skrivit opponering på ett PM och skickat in, det var det sista i den 30 poängskursen *puuh*
Hunnit med en utflykt under kvällen och hållt träning igen, så himla kul att se elever som gör små men än så viktiga framsteg!
Nu skulle jag ju belöna mig själv med avsnitt 2 av ponnyakuten, men så har de inte lagt ut det ännu - snopet!


Lagbok byts mot hästliv igen

Tung slutvecka tillsammans med lagboken, jag har till och med haft den med mig ner i sängen ett par kvällar när jag behövt rätta ut ett och annat frågetecken. Kan säga att den inte funkar som ett substitut för favvonallen när man var mindre. Men ibland som läser man mer avslappnat bara man sätter sig i sängen, jag läser himlans olika beroende på vart i huset jag sitter kan jag säga. Luddig beskrivning men mman kan ju läsa lite mer som strikt och pointa varenda ord och precis som man bara skummar igenom en text. Pointar man för hårt ibland så kan man missa själva sambandet. Idag har jag iaf tentat kursen och hur det gick visar sig. Kände igen mig i mycket men det var rackarns klurigt.
Nu byter jag lagbok mot häst och arbetsliv under större delen av februari :) Spaniz är välmående igen iaf, spetsade öron och mullrar så gott när man kliver in i stallet, det är först idag som han fått ett par nävar krafft och dem gluffsade han i sig gladeligen. Nu har jag bokat tid på ATG för att kolla tänderna osså gör vi en liten vet check när vi ändå är där.

Men först väntar en söndag med ridning av mina hjärtan, sällis av Cornelia *hurra* och sedan iväg för att träna ekipage.


Mitt mirakel

För att tänka på annat än att sötnöten är hängig så blev jag åter att tänka på den resa vi har gjort tillsammans. Från "vad ska du med den där till" och "kommer du nånvart med den där så ska jag äta upp dressyrhatten". (Ja, han han kallades faktiskt för "den där". Till att folk inte kände igenom honom och trodde jag köpt nytt, vi klättrade i klasser och slog ekipage bra mycket mer meriterade än oss och "den där" började benämas av folk som Gazpani.  Och hey,när vi började vår resa så var han iaf en utmärkt ridhusharv och gymmaskin, alla hovarna släpades lixom runt i underlaget och jag kom hem med träningsvärk i magen vareviga dag. En nära hästvän sa till mig förra veckan när Spaniz hade sin spänn och sprätt dag - Hejja Patricia, jag vet att du gillar att jobba i uppförsbacke! Det gav mig av någon anledning en kick. Jag kom att tänka på just då och nu. Jag kan sitta och gnälla över petitesser idag, över saker jag själv inte trodde att jag skulle få Spaniz att kunna göra. Men vi har tagit det bit by bit, day by day....... Ni som har en vision om vart er gemensamma resa ska leda - ge aldrig upp hoppet!
Tillsammans med stark vilja, en stor skopa envishet, drivet att utvecklas som ryttare och kunskapsmässigt samt med hjälp av tränare som ser det du ser och besitter en stor kunskapsbank och peppar dig , så lovar jag att du kommer att göra framsteg!

Spaniz har ett hjärta av guld och en kämparskalle, därför har jag aldrig gett upp på honom trots allt det som legat emot oss. <3Sjukling

img_0818 (MMS)

Så gick hela pluggdagen i stöpet då det var en lite hängig Spaniz som väntade i stallet i morse. Ingen matlust, 38 grader i temp och ngt försämrad aktivitet i magen. Han är ju opererad för tarmvred innan han kom till mig och hans mage är känslig därefter. Eller... egentligen tror jag det är Spaniz som är den känslige i det fallet och det är bra.Jag har fått berättat för mig hur sjukt ont han hade den gången, hur han låg i trailern på väg till SLU och beslutet för operation eller avlivning fick göras på sekunden när de väl kom på plats. Vilken tur att hjärtat fick sin livs chans! Numer säger han till så snart han känner minsta onåd med sin mage, så man hinner rycka in och förhindra ett värre kolik anfall. Den här gången alltså milda symtom. Enligt ordination av min vet. så blandar jag paraffinolja och vatten som jag sprutar i med hjälp av stora 50 ml sprutor. Det blir ett par stycken eftersom man gärna ska få i åtminstone ca 1l. Sen är det promenixer som gäller i intervaller. Men reagerar man som nu snabbt på symtomen så kommer Spaniz ofta igång efter en 30 min promenad (får avvägas från gång till gång beroende på smärttillstånd). Väl tillbaka i stallet bubblade iaf magen bättre igen, han drack vatten och en kalasfin träckhög lades. Ja, ibland blir man himlans glad för det lilla! Så under dagen portioneras små små hötussar ut till honom bara (tot ca 1/3 av ordinarie giva). Inget annat. Ska peta i lite mer paraffinolja så snart sambon är hemma och kan hjälpa mig hålla upp huvudet osså blir det en kvällspromenad innan sängdags =) Spaniz får annars till vardags kokade linfrön till kvällsmaten för att smörja magen, han är inte jätteförtjust i det... men jag tror han föredrar det framför en envis "mamma" med sprutta :P Har pratat med min vet under dagen som tycker att vi fortsätter så tills i morn, allt verkar gå åt rätt håll. Så håll tummarna! För den som vill läsa mer om kolik så kan ni läsa här oxå http://www.hastspecialisten.se/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=85


Lasse Klant

Det har väl knappt undgått någon att Aftonbladets egen klant, mer känd som Lasse Anrell, uttalade sig rätt nerväderande gällande ridSPORTEN.
Han blev nu utmanad att sitta upp och rida......gissa vem som var skakis i benen! och vem som insåg att det låg en hel del jobb bakom en OS- och EM- medalj!
Läs hela reportaget på länken nedan:
http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2012/01/MenardetinteLasseAnrell/


Dagens - jag skulle vilja ha

Gillade denna nyhet hos Exklusive Horse Wear. Som det mesta där så kan man kombinera den i vilka färger man vill, vilka kantband man vill och välja bland ett par olika tjocklekar =) Så snart jag har kommit på hur gårdens logga ska se ur och vilket namn den ska ha så hade jag tänkt beställa nåt roligt täcke med dem på. =)


Dagens höjdare

Ja det får jag nog faktiskt säga att är min nya KL jacka, Josephine. Min förra var ju av modell midjejacka då jag tyckt det varit praktiskt när man ska bubba hö och syssla med annat "slitgöra". Men faktum är att jag nu ogärna kliver ur min långa Josephine, den är så himla lätt, känns knappt att den är på och ändå går den ner över rumpan, är super varm och go. Oavsett om man grejar i stallet, sitter i sadeln (går att dra upp dragkedjan nertill) eller står i kalla ridhus och coachar.
Och med det vill jag komma fram till - dags att ta en paus ur lagboken och natta hästarna tillsammans med Josephine! Myyyyys!


Du och jag Josse!


Koncentration

Inne igen efter stallfix och ridning. Svettig, hungig och lite frusen. Men det är bara fortsätta hålla tempo, laddar batteriet i bilen just nu, eftersom det åter igen hade laddat ur *suck* Sen ska jag hämta paket på posten, tyvärr inget roligare än min nya lagbok =/ Men nog så nödvändig just nu.

Dagens träning med Spaniz måste jag nog säga att jag är nöjd med ändå. Jobbar just nu mycket på att bogarna ska vara på sin plats allra helst i vänstervarvet då han gärna gör det lite svårt för kroppen att hänga med eftersom han kliver iväg så väldans med höger framben när man som tex minskar volten (jag gör det i slutor) och sedan ökar genom att flytta för inner. Med kontroll på ytterbogen så får vi ett jämnare flyt och han har möjligheten att skjuta på lite bättre med bakbenen istället för att dem tillsamman med vä fram ska försöka jaga reda på det där attans höger frambenet.
Red mycker på päronformade serpentiner just för att alla mina sinnen helatiden skulle sysselsätta sig med kroppskontrollen, utan att låta honom ösa iväg, samlat ska det vara och näsan uppe och framme.
När jag red dem i trav så bad jag honom trampa till varje gång vi kom rak över medellinjen och i gallopen så gjorde vi enkla byten. Händer något mest hela tiden och det blev ett riktigt styrkepass för hjärtat... och mig med för den delen, här kunde man minsann inte sitta och tänka på annat inte.

Jag red dem lite skarpare får jag väl säga för att innerbak hela tiden skulle få jobba på in under maggen och för att det skulle bli så tydligt för mig själv med rakriktningen och om jag bommade att ha med mig bogarna.


Ridsport en sport bland alla andra!

Ingen av oss vågade väl hoppas? Jag tror att hästvärlden verkligen ville detta och precis lika gnetiga som vi är vardagen i stallet och när vi kämpar med våra fyrbenta vänner så visste vi, om ridsporten ska fram så gäller det att ligga i och rösta nu!
Tänk att det räckte hela vägen, eller ja mer därtill eftersom det sattes röstrekord och RGB vann Jerringpriset med hela 44,6 %, högsta siffran någonsin. Aftonbladet skriver "det kan INTE bara vara ryttare som röstat", skulle glädja ännu mer om så är fallet såklart =)

Så här säger RGB själv i en intervju med radio P4
"– Det känns helt fantastiskt just nu. Jag hade aldrig trott att det skulle gå ända vägen fram, jag är överväldigad och jätteglad, säger Rolf-Göran Bengtsson till Radiosporten.

Med 44,6 procent av rösterna, en totalt överlägsen seger, vinner 49-årige Rolf-Göran Bengtsson Radiosportens Jerringpris 2011.

Det är första gången som priset går till ridsporten och Bengtsson är även den äldste idrottaren som har vunnit priset.Totalt lades 214 333 röster på Hardebergas stolthet.

– Det här betyder att vi (ridsporten) är erkända inom de större sporterna och folket har accepterat att vi är med och är en sport på frammarsch, säger Bengtsson."

 


Idrottgalan - RGB!!!!

Ikväll gäller det!!!!!
Och aldrig någonsin har väl jag varit så taggad för en idrottsgala =) Men tror verkligen att Rolf-Göran har en chans att ta hem Jerringpriset  med sina prestationer. Många som kommenterar i diverse forum och pressartiklar verkar drivna att RGB ska vinna, hoppas att de precis som jag ringt och ringt! Ni har väl oxå gjort det? Annars har ni nummret här 099-206 03 =)

Ikväll kan ni se galan på SVT 1 kl 20.00


Just nu tappas varmvattnet upp för lite po...

img_2909 (MMS)

Just nu tappas varmvattnet upp för lite ponnybad :)


Pluggdag

Efter en underbar lördagkväll hos kära vänner med god middag, massa sällskapsspelande och garvande, så är söndagen här. För min del betyder det massor av plugg, hoppas eran dag är lite roligare?
Fick den här härliga uppsättningen av "hoodie" och mysbyxor från KL av mamma och pappa i julklapp. Verkligen uppskattat dagar som denna =) Och ja tröjan faller ju både mamma och jag för bara pga den stora kronan på ryggen. Finns en ett par detaljer i huset med kronor med tanke på vad gården kallas för, Kungsgårdens dessyrstall (so far) =) 


Schampo-djungel

Det här med schampo är precis som det mesta inom vårt kära intresse, en ren djungel. Mängder av tillverkare som propsar på att deras produkt såklart är den bästa av dem alla. Jag var inte helt övertygad av mitt favvoschampos ersättare ju och börjde kika på ett par komplement. Det mest populära på marknaden just nu tror jag är gallop, de har ju fattat hinten med att inte bara ha en produkt som funkar bra, doftar gott utan därtill gjort en shysst flaska. =)
 
Jag tyckte den för skimmlar funkade bra på Fille faktiskt, utöver de områden som han numer ständigt gnussar i skiten. Tror jag blir alldeles tossig på honom. Jag mockar hans box två gånger dagligen, varpå nr 2 görs vid nattningen just för att han inte ska lyckas så bra med sitt lorteri. Nåväl har spanat in att gallop har ett par preparat som ska vara desto effektivare för just fläckarna, så jag tänkte nog beställa hem och testa.
Igår när vi var på Ryttarstugan så köpte jag ju den för bruna hästar för att testa på Spaniz under veckan, får se om han blir ännu rödbrunare =)

Har ni testat Gallop schampo, och vad tycker ni i sånna fall, är det värt att beställa hem mer av deras produkter?MMS:en som aldrig ville komma fram

Jag har försökt göra ett par mms-inlägg sedan igår utan några större framgångar som ni märkt. Ibland funkar det helt suveränt och ibland lämnar det inte ens mobilen.

Här kommer iaf ett sammanfattande inlägg :)


Igår knatade jag över till min granne och styrelsekompanjon då vi skulle ha ett litet projektmöte. KRK har åter beviljats träningsbidrag då vi sökte för projekt ryttarens sits och inverkan av hjälperna. Så nu har vi har nu satt ihop ett "träningspaket" för våra unga ryttare under 25 år med clinics, vardagsträningar och träning för duktiga gästtränare. Varje ryttare som beviljas en plats i projektet kommer få egna "journaler" så vi hela tiden kan följa upp. 
Om ni skulle söka till något liknande, vad skulle ni då önska att ingick i utbildningen? De flesta som kommer söka är mellan 10 och 17 om man utgår från vårat medlemsregister. 


Dagen började i vanlig ordning med att mata hästarna såklart men sen var det till att haka på trailern och glida ner till bonden för att hämta hem lite hö. Lagom till lasset var inpackat på hemmaplan så anlände hovslagaren. Sedan har det pluggats och vi har hunnit med en tur till Granngården, Ryttarstugan och köpcentrat.   Så alla lager  är påfyllda + att en liten burk Krafft Magtarm fick följa med hem i förhoppning att det ska hjälpa min älskade Fille som jag tycker haft väldigt blaskig avföring ett par dagar och enligt Kraffts råd så skulle detta då neutralisera tarmfloran om det var så att det blivit någon störning. På måndag ska jag köra en "kolla masken" för säkerhets skull oxå, och blir detta inte bättre så får vi nog åka till vet. och gräva lite djupare. Men Fille äter, dricker och far runt precis som vanligt vilket känns skönt.


Kvällslektyr vid brasan fixad! Ser ut som om jag eldar upp dem på bilden, men det gör jag inte =)


Tålamodsträning ;)

Ibland när man läser bloggar skapar man sig visionen om att deras liv är så lätt. De har de perfekta jobbet, sätter de bästa betygen, ser alltid så himlans bra ut, alltid råd och tid att åka på underbara resor, upplever de bästa äventyren, rider som en WC-etta eller har hästen som alltid går sådär sjukt perfekt och bara dansar med.
Den känslan tror jag däremot inte man får när man hälsar på i min blogg och det är nåt som jag tänker förstärka nu. :P 
Idag var träningen helt enkelt kaos med käre Spaniz. Det var en spänd och fullkomligt ofokuserad herre. Han stod verkligen emot, la energin på fel grejer och nog för att tanken var att vi skulle jobba på att få upp nacken - men inte att ha den uppe i taket!!! Och vardan detta spektakel då, mjo för att den flitiga vaktmästaren skulle fixa "mellanväggen" som står vid hindermaterialet. *suck* Vi sicksackade längs långsidorna, gjorde kapade volter och sidoskutt för skottkärra,portar, vägg och hål i vägg.
Men till sist så fick jag all min herres fokus *puuuh* Att ha tålamod kan komma väl till pass när man håller på med dessa djur, haha. Så avancerade rörelser blev det däremot inte utan mycket lösgörande, "avkopplande" och varierande av formen.  Med mycket övergångar och tempoväxlingar kom han igång fint mot slutet. Vi gick från tunga älgsteg till .... hm, rådjursskutt är att ta i men bra mycket kvickare och lättare åtminstone :)

Ibland går det helt enkelt inte som man har tänkt sig. Vi testar i morgon igen får se om vi kan göra lite bättre ifrån oss :P


Visst har vi det mysigt kompis?! Fille är ...

img_0789 (MMS)

Visst har vi det mysigt kompis?! Fille är däremot inte helt övertygad ;)


En rejält nöjd kille som varit i ridhuset ...

img_3394 (MMS)

En rejält nöjd kille som varit i ridhuset idag och jobbat.... Och busat. Det  vart trångt på banan idag då det var ett par, tre, unghästar som skulle utbildas osså vi andra fyra som skulle försöka hålla oss undan och snirkla kring hinder samt försöka att inte krocka när ynglingarna fick mindre utbrott eller blev svårstyrda. Fille ville väl visa att han inte var sämre han utan gav ett par demonstrationer av mini sken upp i bocksprångsserier. Men vad han inte tänker på är att han jobbar mycket bättre i galoppen efter sina urladdningar :p hihi men han var hur som haver mycket finare i sidorna än vad jag förväntat mig efter våra lata dagar med skogsridning. Nu har vi myst massor och bäst av allt för Fille - matdags :)


Kyra på radion Jag fick tips av mammsen ny...

Kyra på radion Jag fick tips av mammsen nyss att Kyra skulle vara på radion, P1 , nu kl 12.10. Jag ska bums leta fram kanalen på min radio :)


Rover

Min kära sambo har helt snöat in på att när vi byter ut vår fin fina BMW 320 så är det mot en BMW X5. Jag stretar allt jag kan. BMW har jag i hjärtat eftersom jag är uppvuxen i dem men just X5.... den är för stoooor. Folk skrattar redan åt mig i min Audi A4 för att jag är så liten, och jag känner mig liten i den oxå. Vingen på bakluckan har jag inte bara för utseendets skull faktiskt utan även för att jag ska ha en aning om var bilen slutar vilket faktiskt inte syns från min view annars. 

Jag plockar iaf ständigt fram liknande modeller när snacket om X5 kommer igen, en X3 har jag nämligen inga problem med de är ju så mycket behändigare och sportigare. X1 hade vi som lånebil för ett tag sedan och den var helt ok faktiskt, men den precis som X3 får inte dra så himlans mycket. Det är nämligen det enda argumentet Per kan använda sig av när han försöker sälja in "femman" till mig.
Under WC-tävlingarna nu så har jag stirrat en del på Range Rover Evoquen man ställt i hörnet. WAOW, nu har de ju verkligen lyckats tycker jag. En tredörrars sportbil på steroider. En blandig mellan sport och kraft (syftar inte på hästmaten). Den kanske egentligen inte är så mycket mindre än x5 dock. Men det är så olika med bilar, ibland kan en stor bil kännas som en liten bil (Per kan hoppas) och när man sätter sig i en liten bil där man tror att man kommer känna sig som en packad sardin så känns den jätterymlig.
Det här är iaf helt klart nåt jag skulle kunna tänka mig stt kika närmare på och känna på! Den finns i tre olika grundutföranden och den sportigaste looken är ner säänkt vilket den inte är på bilderna nedan, men kolla in, visst vore den käck att sätta framför trailern!http://www.landrover.com/se/sv/rr/range-rover-evoque/explore/range-rover-evoque/
Ett hej kan ge en vän

Jahapp, då var kl plötsligt 01.00. En dag räcker med andra ord inte till för allt jag har att utföra ;) Fast denna dagen har mest gått i studiernas tecken och vårat PM-arbete kom till sist in. Som alltid har man mindre ångest för man undrar om man skrivit tillräckligt med åsikter, gett tillräckligt många vinklar, perspektiv och åsikter. Men nu kan vi bara hoppas att det går vägen.

Och som belöning kan man väl säga att jag fick snacka i hela två timmar med min kära vän Ankie som bor hela långa vägen borta i Uppsala. Det är svårt för oss att lyckas passa in dagar att umgås på eftersom restiden är på hela fruktansvärda långa 1 timmar. ;) Nejdå, men uppenbarligen svårt för två studerande hästtjejer att tajma lediga dagar bara. Tur att mobilen finns så man kan vädra allt mellan himmel och jord med varandra. Vi pratade lite om det här med att det hör till artigheten att man hejjar på varandra när man kommer in på framridningen (eller bara in i ridhuset på hemma arenan) Jag har skrivit ett helt inlägg om det här förr en gång. Många blir helt överrumplade av ett litet "hej" och det är inte alla som lixom hinner svara. 

Vår bekantskap startade genom att vi hamnade på samma tävlingar och att jag vid ett tillfälle rätt och slätt började snacka med henne. Vi hade båda fina framgångar i varsina klasser och jag ville verkligen ge henne cred för ett väl visat program. Sen blev det väl att vi pratade allt mer vid diverse tävlingar tills jag inte längre kunde förstå varför vi inte ringde varandra, vi hann ju aldrig prata klart innan, mellan eller efter klasserna. Hästarna skulle ju alltid ha sin 100%:iga service. Så nummer utbyttes, och vi har lyckats komma ihop oss ett par gånger iaf. =) Vi har bestämt att vi är låtsassystrar för ingen av oss har något syskon och är rädda för den dagen man kommer stå ensam utan våra föräldrar och vem vi ska luta oss mot då om vi inte har sambos vid det laget. Så om du precis som vi inte har något syskon och vill ha det så är det här sättet att skaffa större familj ganska praktiskt då man kan välja helt själv och får någon man drar jämt med =) Så till alla er där ute, var inte rädda för ett hej, det kan vara din blivande vän som svarar. =)


Foxy fux

Sådär ja, då var snart sista insatsen gjord på PM:et som är kvar innan ännu en kurs kan bockas av på utbildningen, med undantag för en opponering =) Två PM-arbeten och två tentor "ingår" så det ska bli skönt.
Att klara jurudiktentan om mäklarlagen var skönt men att klara Fastighetsförmedlingstentan på 100 poäng och 5 timmar med ett riktigt bra resultat gav en riktigt kick, inte minst näst vår lärare påpekade i ett "announcment" att han gjort det extra trixigt. *hurra* Känns verkligen toppen att klara kursens tentor då de så specifikt handlar om allt runt ikring just det jag verkligen valt att syssla med nu. =)

Spaniz och jag tog oss till ridhuset här om dagen för att känna på den här sluta-öppna serien på diagonalerna igen. Nu gick det mycket bättre och jag satt med i rörelserna istället för att åka omkring som smör i het stekpanna uppe i sadeln. =) Vi tog dem även i glp nu och därefter gjorde vi lite arbetspiruetter med en börjarn från 10m volter som vi minskade ner. Testade att rida dem som de är i msv a och sätta honom lite mer på plats, även om han blir ngt spänd och det känns som om han kniper lite med bakbenen så tyckte jag han gjorde dem bra centrerade och och rytmiska. Jag skulle önska lite mer bounce, som vi hade förr. Men tror att det kommer bara vi nöter på .... som förr :)

Igår var jag och träffade ytterligare ett nytt ekipage för träning. Då ägaren dessvärre åkt av tidigare veckan och landat olyckligt på handen och dessutom blivit stampad på foten stackarn så var det jag som fick slunga mig upp i sadeln på den 177 cm höga herren. Men storleken kändes knappast av i ridningen, energisk och trevlig häst att bygga vidare tillsammans med ägaren tycker jag!
Kom att tänka på att alla hästar jag suttit upp på den senaste tiden varit fuxar, är det ett omen mån tro? Kommer min nästa häst blir en foxy fux kanske?


Dähönthit - det hör inte hit...men

Där jag bor pratas det både brett och bröligt. Av nån anledning har jag själv bara en viss kryddning av dialekten i mitt tal och hör inte alls till skaran som man direkt kan peka på och säga varifrån man är.
Nedan kommer några smakprov med översättning (lånad från Linnea på FB) så ni kan tolka mig om ni skulle stöta på mig ute på tävlingarna och jag mot förmodan trillat dit i Sandviksmålet. I övrigt undrar jag om jag fått dyslexi eftersom jag märkt att jag gärna och ofta tappar ord,felstavar eller dubbelskriver ord. :P Vet att det oftast är för att jag skyndar mig eller för att jag är så exalterad över nåt så jag bara vill printa ut det. Så ni får väl ha lite överseende, tydligen kan vi människor förstå bra mycket sämre stavelser/skrivelser än mina slarvtabbar. Det har jag märkt på dessa tester folk lagt ut bla FB där det bara gäller att första och sista bokstaven i varje ord är på sin plats så läser vi automatiskt ut det korrekt, visst är hjärnan bra intressant!

Dä funkant - Den fungerade inte
Däbintnå - De blir inget
Venne - vet inte
Djickent - Det gick inte
Javaute - Jag var ute
Dä gånt - Det går inte
Halu fått nålå ? - Har du fått något då?
Vaälämälä ? - Vad är det med dig?
Tjöföbi - Kör förbi.
Dähönthit - Det hör inte hit
Vajölö - Vad gör du
Ringint hit älä - Ring inte hit heller
Jölä dulå - Gör det du istället.
Äffö tröket - Det är för tråkigt
Vant anmä ? - Var han inte med ?
Däjönt nå - Det gör inget
Du skänt tro pån - Du ska inte tro på honom
Jönt påäng gång - Gör det inte på en gång
Fålsä - Får väl se
Anäntinna - Han är inte inne
Fickint - Fick inte
Dönditan - Slå till den
Tainulå - Ta i nu då
Rätutan - Räta ut den
Ban - Barn
Nånstansch - Någonstans
Annanstansch - Annanstans
Klöpp - Klippte
Tröck - Tryckte
Röck - Ryckte
Mös - Myste
Bääsch - Beige
Chäf - Chef
Läcker -Något läker t.ex. vattenkran
Nåra - För få/Några
Änte - Är det inte

Linus på vingeln.

Igår bodde vi alltså utan elektrisitet, det från ca 02 på natten till 22. Ganska frustrerande och det är först när inget, absolut inget funkar som man inser hur jäkla handikappad man skulle bli om man tog bort en massa elektriska prylar ur hushållet.
Dessutom var vädret dåligt, mörkt, duggade och var halvdisigt. Inte en lampa så långt ögat nådde.... av nån anledning fick jag känslan av att bo mitt i "Hem till gården".
Det var skönt att komma iväg in till Gävle på kvällen för att se lite ljus, framförallt ridhusljus.

För Spaniz del skippade att stänga in oss i ett mörkt ridhus och bestämde mig för att träna ute med kandaret på istället. Tyvärr var det ju isgator överallt och där man inte hade grusat, där vart det halt för Spaniz till och med trots sina 4x4 broddar så det vart mest skrittövningar. Att skritta på med bra energi och driva rakt fram lika mycket till båda tyglarna, rakt fram med ställning åt vardera sida, lite flyttningar över vägen och lite trampande. Så snart han förstår vad det är jag önskar så har han verkligen inga som helst problem med takten, däremot så orkar han inte så många tramp innan han antingen stannar av eller kliver iväg.

I förmiddags tog vi tillfället i akt och tränade på banan innan jullovsaktiviteterna intog den, idag var det banhoppning på schemat. Själva filade vi på öppnor och slutor, brukar alltid börja med att känna på dem längs långsidorna och sedan gå in på diagonalerna. Jobbade på att ha honom inom ramen, hålla bogen på plats och bakändan med i genom övergångarna genom att rida in i slutan och sedan öppna, sluta, öppna och göra det rätt frekvent.  Något jag tror vi får fortsätta träna på i morn, tydligen nåt vi halkat efter med för det var då himlans vingligt och inte blir det ju bättre av att han sköt mig till höger och vänster upp i sadeln och jag kämpade förbrilt för att inte åka dit utan sitta mitt i sadeln. Låter kanske dumt men känns lite skönt att det kommer ett sånt fel som jag verkligen kan ta på och jobba med och inte bara nöta förbättringar.... om ni förstår. Ibland när man jobbar förbättringar så kan jag nästan glömma ibland vad utgångspunkten var osså blir man istället aldrig nöjd. Nu kommer ett fel, som jag garanterat kommer märka när vi jobbat bort.

Fille och jag tog en skön barbackatur i skogen. skuttade över de träd som fallit över skogsvägarna under senaste stormen och försökte behålla lugnet när det kom racksträckor på grusvägen tillbaka hem. =)


På väg hem för att svida om från ridkläder...

img_0801 (MMS)

På väg hem för att svida om från ridkläder till biokläder efter att ha varit i Gävle och hållt träning för nytt trevligt ekipage :)


Undrar om spaniz trodde att han skulle kla...

img_0798 (MMS)

Undrar om spaniz trodde att han skulle klara sig undan ett träningspass idag bara för att det är strömavbrott ;) ingen ide att gå till ridhuset däremot som planerat. Där hade han lite tur :)


Vi två

<3 Vår resade började allt lite ostadigt, blod svett och tårar, många bloopers blev det. Avramlingar, teleskophals och sken så snart vi skulle på uteritt. När vi äntligen började komma underfund med varandra tog vi oss till msv b i hoppning om än med otroligt ojämna resultat. Kotledsinflammation blev vårt tuffaste hinder, men hade lovat dig från dag ett att vi aldrig skulle skiljas åt, du är för speciell! Kanske var detta ändå det bästa som kunde hända oss? Dressyr blev vår gren. Tänk vad framgångar vi haft mitt <3 segrar och placeringar tom FEI på nationell nivå, flerfaldig DM vinnare och de med tre år på raken, Norrlandsmästare, NoM 2:a, mönstringar, topp 15 bland landets alla dressyrponnyekipage och vi avslutade den episoden med Prinsessan Madeleines Stipendium. Fortsatte vår resa på storhästnivå med den äran!!!! Så många roliga minnen, sköna barbacka dagar i plasket, maskerader, ridläger och högtider. Många milstolpar har vi passerat, grundskola, konfirmation, gymnasium, studenten....... Du finns där varje dag, i glädje och i sorg. Jag är så lycklig över att vi nu gått in på vårt 18:e år tillsammans, ångrar inte för en sekund det löftet jag gav dig, du ger mig så mycket kärlek tillbaka min älskade och kloka vän <3


Nyårsförkylning

img_1357 (MMS)

Inviger min nya och alldeles egna kontormugg med en dubbel kaffe och dunderförkylning. Tackar <3 för dem båda ;) Hoppas alla haft en underbar helg och att ni inte behövt kämpa med skotträdda djur. Här ute på landet var det faktiskt mer fyrverkerier än vad det varit på många många år. Inte så mycket smällande i veckan, kom nån puff på fredagen. Och lagom till jag hade ridit klart och släppt ut på nyårsafton så började folk runt ikring att poffa fyrvererier till Spaniz skräck. Han har lite småtraumatiska minnen från tiden innan han flyttade hit. Någon hade antagligen inte alla bestick i lådan. Stod bakom stallväggen och kastade smällare och sköt raketer, precis innanför stod Spaniz <3. Men tycker han hanterar det hela bra numer, pulsen går upp på honom, ja bitvis kan man tro att hjärtat sitter i halgropen och är påväg ut. Han kan inte riktigt fokusera på att äta hö men rycker med sig en tuss medan han tar en lov runt Fille beredd att bege sig av i ett sken utifall Fille skulle godycka.... men Fille bryr sig inte ett skvidevitt. Han kan lyssna lite nyfiket men thats it. En prasslande byxa eller en hund som ställer sig för att kissa är för hans del mer triggande till stepdans och puls ;) I stallet får det vara tänt efter kvällsfodringen på nyårsafton och radion höjer jag en aningen, de två grejerna brukar räcka för att avdramatisera 12-slaget. Behöver ni andra göra något vid nyår och isf vad?! Avslutar detta inlägg med att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


RSS 2.0