Signed by....

Igår anlände Pers mamma och syster här på gården. Det var något som vi verkligen sett fram emot och det blev helt enkelt två underbara dagar i gott sällskap. Och eftersom Anna är tvättäkta hästtjej, jobbar som proffi groom åt ryttare vi som vi andra studerar under tv-sändningarna, så gillar vi ungefär samma grejer. FIKA (mååååånga koppar kaffe och en bunt muffins där emellan) HÄSTAR (ööööh samtalsämnet var sällan något annat = två nördar) därtill gillar vi att prata....... känns jättekonstigt att efter två intensiva hästdagar sitta som ensam hästnörd i huset. 

Men jag fick en heeeelt suverän julklapp av Anna igår. En som verkligen har en story bakom sig. Stallet har fått en ny mascot och jag kan bara hoppas att den ger tur med sig. Btw, hade inte en aning om att jag var så autograftrissad som jag faktiskt var när jag fattade.... En T-shirt från VM signerad av Edward Gal, dessutom har Meredith Michaels Beerbaums Checkmate snorat på den och Philipp Weishaupt står för bonusautografen högst upp. Just Love it!!!


Chockinlägg ;)

hahaha yes, några av er kanske inte trodde att ni ever skulle se mig här igen mer ;) Men det är väl klaaaart att jag inte skulle överge er!
Men det har ärligt talat varit.... är fortfarande, så himla mycket som ska hinnas göras heeeela tiden. Lovar att ja ska svara på alla kommentarer och försöka komma ikapp i allt som hänt i allas bloggar. =)
 

Vilken taktik använder du? ;)

img_4092 (MMS)

Vilken taktik använder du? ;)


Jag var påpylsad upp över öronen igår, som...

img_6476 (MMS)

Jag var påpylsad upp över öronen igår, som ni ser, när jag skulle ut med busarna i bitiga -13. Inga skrämsel siffror egentligen men det kändes i kinderna tills dess att man jobbat sig varm.


Guldiga överdrag till ratten finns på bilt...

img_0980 (MMS)

Guldiga överdrag till ratten finns på biltema. Ger väl inte så mycket värme så här på vintern och är väl inte så värst praktiskt på sommarn. Snyggt är det tyvärr inte heller. Men någon kanske känner en uns av billig glamour med den framför näsan i bilen. Hihi


Bildbevis på att jag faktiskt bakade här o...

img_0573 (MMS)

Bildbevis på att jag faktiskt bakade här om dagen :)


C-tränare


En liten julklapp till mig själv kan man väl säga. I måndags var det dags för examen av min c-tränarutbildning på Strömsholm. Jag var rätt lugn efter att ha suttit med Maggan och skuggtränat under söndagen men det är nåt visst med anläggningen nere på Strömsholm. Det räcker med att man rullar innanför grindarna så känner man det. Putsade ridstövlar som klackar runt på området... givakt position så snart de stannar. Hälarna in och tårna ut. Får en att rygga tillbaka och undra vad sjutton man gett sig in i. Men jag respekterar verkligen anläggningen och folket som verkar där. Jag gillar mycket av det som sägs och vissa grejer är fakta, principer och vissa är åsikter. Värda att dela eller att skicka i soptunnan, det är upp till var och en.
Tycker att ungdomarna som går gymnasiet där med andra har super möjligheter, kunnigt folk i krokarna och underbar miljö att rida i.

Att mina knän började studsa lite så snart jag klev utanför bilen är inte så märkligt. Tycker alltid att det är värre att göra prov i något som man "borde kunna" man lever ju häst så mycket man bara kan i vardagen. Medan jag stod och väntade på min tur att hålla lektion kändes det däremot förjävligt rent ut sagt. Vet inte hur många gånger jag beslutade mig för att gå ut och spy, sedan ta bilen hem. Men stirrade snabbt i taket och tog mig i kragen. När det så var min tur dansade en mörkbrun liten sötnos in på banan. En piggelin 5-åring som tyckte att han aldrig hade sett nåt så skräckinjagande som en sarg förut. Men med sina söta ögon som kikade på mig så var jag plötsligt i en annan värld. Sen körde vi! Talade högt och tydligt, fokuserade på utbildningsskalans grunder som takt, lösgjordhet och stöd. Fick ryttaren att dämpa piggelinen och få honom att vänta på hennes kommandon bättre. Gav mig på att jobba lite på kvartslinjerna mitt framför examinatorerna för att de skulle se att jag kunde instruera och vägleda när det började svaja. osv
Det var en frustande och avslappnad piggelin som vi kunde avsluta efter ett 30 min pass.

Fick ett par jättefina omdömen av mina examinatorer som tyckte att jag snabbt såg helheten av ekipaget , gav bra tips och instruktioner till ryttaren, att jag var nogrann med ställning och böjning, återkopplade instruktioner under passet.... hum... ja det bara snurrade i huvudet på mig när jag klev utanför dörrarna på ridhuset. Efter en teoretisk skrivning, en nulägesanalys, 30 timmars skuggträning och ett praktiskt prov är jag nu examinerad C - tränare! Jag är så sjuuuukt lycklig, nu ska jag bara skicka in mitt diplom från hästskötarexamen som jag tog 2001 så har jag min licens i hamn sedan! Har egentligen inte riktigt landat i detta ännu =) Inte haft tid haha.  För det var bara att åka hem och fortsätta plugga till en tenta jag skulle göra tisdag fm. Vilken jag satte 96p av 100 på. Det har varit flyt denna vecka! 


För er som undrar ;)

Jodå jag överlevde förra fredagens körning men det var verkligen inget roligt körväder. Det var fint efter att vi kört genom sthlm och förbi Uppsala men när vi närmades oss Älvkarleby så var det bara vitt utanför vindrutan. Och plogbilen var tydligen ute  på andra uppdrag för det låg nästan en decimeter snö på vägbanan. Tuuur att beemer går så himla säkert och fint. Den är verkligen underbar att köra, stabil som f-n. =)
Det har verkligen  varit sjukt mycket ett tag nu. Vad som är bra med det är väl att jag däckar före midnatt numer. Massa många timmar plugg, trim för Maggan, skuggträning, C-tränar examen, byggfysik tenta, skötsel av gård, och igår hade jag avsatt tid för att få baka bullar, ÄNTLIGEN, då det var min tur att stå som värd till styrelsemötet. Bjöd på både bullar och key lime pies *mummmmms* tjejerna åt så det stod härliga till.

Tack till Per som alltid finns där och hjälper mig när allt ska göras på en och samma gång. Han var duktig och hämtade hö själv och beställde hem en pall spån från xl-bygg.

Nu ridning innan jag berättar mer om diverse.
Hugs!


Det var inte helt skoj att va ute på vägen...

img_3538 (MMS)

Det var inte helt skoj att va ute på vägen idag. Det gick snabbare genom köerna i Sthlm än på motorvägen efter. Körde knappa 30, så det var inte tal om högvarvning direkt ;) men nu är min älskade ådi avlämnad hos min mek, Sveriges bästa.


Tvåe - femme


Ia-träningen

Det var en trött, trög och svårmanövrerad "Spunk" som visade sig för Ia förra onsdagen. Men tog på mig det, för dagen innan var han ärtan pärtan puff och jag njöt kanske lite för mycket av det. Damn! Men men om några månader orkar han förhoppningsvis än bättre =)

Hade bitvis svårt att hålla alla delar på plats, och jag är inget större fan av att göra byten över medellinjen, den kommer på tok för snabbt!!! Måste lära mig att hålla samman honom i bågarna så jag slipper få 10 000 saker i huvudet på 10m.

Vi jobbade en del på piruetterna, och fick ytterligare lite tips på vad som ska göras. Känns jättebra ända fram till själva vändningen för då går han in i sig själv så jag måste verkligen träna på dem och känna att jag helatiden kan rida rakt fram ur dem om jag så vill. Han blir lite hängande på min innerskänkel nu. Jobba jobba jobba......

På plus sidan är iaf att jag fått in snoken lite mer nu och efter att ha ridit med Aachengrimman endast dagen innan träning och åter tillbaka på engelska under Ia-träningen så hajjade Spaniz läget. Truten ska vara stängd! Iaf när jag vet att han är lösgjord i hela kroppen.


RSS 2.0