Uppladdat!!!! ;)

fracken,plastrongen,nya skärpet, nya tävlingstoppen, nya nummerlappen monterad, hästen badad - rejsat ute på ängarna varierat med piff och puffande, Lyxshake, och sist men inte minst spänt ut hatten på nytt så man förhoppningsvis slipper svimma i skallebang. Ptja.... Det kan väl bara gå åt helvete i morn alltså...
En kväll i dommarbåset

Efter 20 år som... Omg!! Låter som om jag är nära pension redan...iaf... Efter alla dessa år som tävlingsryttare har jag x-antal starter och program i ryggen. Därtill ridit för landslagatränare och många duktiga tränare och fått massor av tips och trix. Därför var det sjukt roligt att ta plats i dommarbåset under Österfärnebos clear round igår. Allt ifrån Lc:1 till La:P1 reds så det gällde att vara kvick i skallen och ställa om sig till alla program. 

Jag har tidigare fått frågan just om jag inte skulle ta och utbilda mig till domare. Kul att några känner det förtroendet! Själv har jag sagt att jag varit rädd att jag skulle anses vara för hård. Det egentligen mest baserat på att jag är så fruktansvärt kritiskt på mig själv och mina egna ritter. Därför var det faktiskt en lättnad när jag insåg att jag delat ut allt ifrån 54% till 71% och kommenterat både svagheter och förtjänster. Hoppas folk kunde tyda mina kråkfötter nertill och förstod min välvillighet. Jag hade kunnat skriva A4 sidor ist för att klämma in nåt halvt sammanfattande i en liten ruta. Men antar att sånt sitter i rutinen :) 
Resultat från plåtningen för Perfect Sit of Sweden.

Hoppning, fälttävlan, dressyr och som nybliven 30-åring kan han nu lägga till fotomodell i sin meritlista <3 Mitt underbara hjärta. Jag tyckte det var helnervöst under fotograferingen. Tänk om han inte skulle göra sig på bilderna och man inte skulle vilja använda dem! Men som den showman han är gör han mig sällan besviken. Linda fick till ett par helt underbara bilder som jag har med mig livet ut! Och Perfect Sit of Sweden gillade bilderna som nu används för att marknadsföra tränset Shine Dressage Revolution (svart) *puuuh*
Linda ska framöver även få hjälpa mig ta lite fler härliga bilder på båda grabbarna. Det är alltid kul att ha fina bilder på dem man älskar mest..... i fyrfota väg =)
 
Här kommer två av bilderna!
 
 
 
 

Sköna söndag

Härlig uppladdning inför dagens ridpass. Morgonkaffe och dressyr direkt från Aachen 😍
Dressyrmiddag

Igår lyckades vi samla ihop gänget igen för en dressyrmiddag - jippie! Ett intiativ jag tog för ....hum... tiden går men tror det var för typ 1,5 år sedan. Helt klart ett tips till er alla, att samla ett gäng som delar passionen för någon speciell inriktning eller ämne, I vårt fall dressyren. Dels kommer man varandra närmare, lär känna nya trevliga bekantskaper, kan peppa varandra till tex tävling, supportera kring träning, diskutera mode, utrustning, världseliten och inspirera varandra osv.
Det blev en toppenkväll här ute på altanen med lax till huvudrätt samt lime och basilikamarinerade jordgubbar med råkräm till dessert - mums!!!
 
 
Från vänster: Jag, Cornelia ägare av ett 7 årigt sto e: Sandro Hit med egen vilja och stor talang, Victoria är vår egen överdomare och numer uppfödare, Anna gör ett kanonår med sin Brandy i msv B (gjort ogenerade starter i msv a) och 3-åringen "Ben" som vi ser i Flyinge till hösten, Christina är vår Intermédiere-ryttare, ägare av 4 hästar och den som berättar för oss om kommande modetrender som ägare av Gävles bästa ridsportbutik, Ryttarstugan.
 
Tusen tusen tack igen tjejer! <3
 
 
 
 
 

Photoshoot för PS

Jag är såååå glad! Och såååå tacksam!!! En riktigt mästerfotograf är hon Linda Andersson. Jag har fått så fina bilder på min prins i samband med fotograferingen av PS-tränsen. Jag återkommer med resultaten och vad det är jag svamlar om ;) håll till godo av ett par behind The scene bilder :) 

En otroligt taggad Fille visste knappt vilket ben han skulle stå på när det började knoppas. Därför fick Per rycka in och hjälpa till att hålla.

Många blir dem när man har en håröm pownie.


Otroligt snyggt och sitter perfekt! Upp på hästryggen ❤

Dags för en varsin tur på banan! Som jag längtat! 

Fler grejer till våra garderoberJag skulle ju inte... Men sista dagen kunde jag inte låta bli detta mystäcke åt Fille och en skön tunn jacka med fleece åt mig.  


Har ju haft mina funderingar på att byta foder till Pavo, här träffade jag dem på plats och fick diskutera lite närmare om de produkter jag funderat på, fick med en provpåse på det fodret som vi kom fram till troligen skulle passa bäst. Spaniz är ju den som kan vara kinkig så bra att se om han ens vill stoppa ner mulen i krubban med detta i och det var då inga problem. Glufs! 


Slutligen, resan var en julklapp från Per och mig till mamma. Den är hon väl värd efter ett rätt jobbigt år. Som tack propsade hon på att få köpa en kjol från Uhip som överdrag till kommande tävlingar. Supersnygg och praktisk! Jag är otroligt tacksam <3 
Fredag i Falsterebo....

Och mina ben bränner...fråga mig inte varför det ena benet är mer bränt än det andra dock. Jag varierade benställning flitigt!  Men den där brännan verkar man aldrig kunna styra över.
Det har varit ännu en helt fantastisk dag här i Falsterbo. Massor av fin fina hästar att vila ögonen på och en och annan stolsgranne att lyssna på. Vissa säger saker med en sån bestämdhet att visste man inte bättre så skulle man kunna tro dem. Roligare att lyssna på dem som ventilerar, vrider och vänder på saker i diskussion med varandra. Det ger en själv en och annan fundering. Och förlåt men, jag kan också sitta och vara heeeelt inne vissa ritter och vissa ekipage känner man lite mer för och spänner skinkorna en och annan gång för att rida med där i stolen liksom. Men att helhjärtat sitta och som en jäkla ekorre och smattra med smackningar i konstant otid - come on!!!! Big no like!
Nåväl vi skiter i det och tar med oss sekvenser av "gummihästar". Måste säga att jag gillar Patrik Kittels Deja skarpt . Finns vissa likheter med både Scandic och Toy Story men det ska bli spännande och se vad denna kan komma att prestera framöver, dagens Grand Prix satt som en smäck. Och trots stående ovationer och jubel på ärevarvet så kan har släppa tyglarna och göra segergest med bägge händerna medan hästen fortsätter i samma tempo som när han höll i tyglarna, Undertiden studsar bakomvarande på både 1 och 2 ben hahah. Tycker dessutom att Patrik än en skön lirare som sprutar positivitet ikring sig och inte har några problem att bjuda på sig. Han har så rätt i mottot "A positive something is better than a negative nothing!" - värt att ha med sig upp på hästryggen!
 
Nu blir det till att smörja in benen för sjuttioelfte gången och hoppas på att bränningara lättar snart, Dags att sova och ladda för ny dag! woap. Oh, just det - ingen shopping idag - faktiskt. Har däremot satt in pengar för kommande tävling som dras idag. Shopping på sitt vis, köpt mig en plats i startlistan till Faluns tredagars =)
 
 
 

Falsterbo dag 1

En dag på Falsterbo gjord och jag har gått bananza bland montrarna. Jag som brukar vara så jäkla varsam men nu släppte jag då på alla tyglar. Rätt skönt och än så har ingen ångest kommit ;) men handlade en hel del på rea oxå så det känns bra. Äntligen har jag hittat ett nytt döbert-spö. Hade ett likadant förut med läder och bling på handtaget som blev stulet på tävling under de 5 min vi inte hade koll på det. Sjukt bitter på mänskligheten för det. Älskade det då det låg riktigt bra i handen och hade rätt styvhet. Inte för hård och inte som en gummipinne som klappar i rumpan på hästen i tid och otid. :) nytt skärp med guldbling för att matcha kavaj och frack :) och schabraket i lööve med lack och läder ;)
 
 
 


Film från dag 1

Ger ett ihopklipp ifrån förra träningen. Korta höger- gasa vänster är vårt nya motto att nöta i skallen =)
 

Hovslagarakuten!

Sjukt taggad efter förra Birgitta-träningen. Så pass att jag anmälde mig till tävling så snart jag landat i en stol bredvid banan. Nu skulle det tränas på de nya verktygen och laddas upp minsann.... och vad händer om inte hästrackarn börjar den nya veckan med att trampa av sig skon. Hovslagaren är på semester och måste sedan i panik såklart få in hö nu när vi äntligen fick finväder. FRUSTRATION! Kände till slut att jag var tvungen att söka hjälp på annat håll. Som tur var skapade Patrik inne på Ryttarstugans Hovslageri en lucka för oss att åka in till. Stort stort Tack!
Så nu kör vi ett par pass innan vi styr kosan mot Falsterbo för att insupa ännu mer inspiration. Förhoppningsvis har mina uppladdningsnerver lugnat ner sig lite när jag fått jobba ihop lite med min partner på banan igen innan avresa. *pust*
 
 

RSS 2.0