Tävlingen i Fagersta

Fösta utomhustävlingen avklarad för i år. Vilket dessutom var första på sisdär 2 år tror jag. Klassen var åter Msv B4 och resultatet blev helt klart mer än godkänt. Under framridningen jobbade vi mycket med lösgörande arbete då Spaniz blev spänd och stark. Gällde att få tillbaka den goda ridbarheten. Galopperade lite i lätt sits och gungade loss store brun innan jag satte mig ner och samlade ihop min stora vackra valack. Glp-trav övergångar för att han skulle släppa till ytterligare i ryggen och släppa ner mig djupare i sadeln för att kunna  påverka bättre med hjälperna. Kändes spänstig och fin när vi så gick in på banan. Blev lite stark nångång men kunde rida oss ur det, INGA taktmissar i travökningarna denna gång - äntligen. Han stod still i halter, visade fin ryggning... har tränat massor på dem senaste tiden. Enda som stör mig är att han vägrar sätta bytena vä-hö på banan. Jag red hela programmet himla bra måste jag erkänna och gav honom verkligen förutsättningarna för att lyckas, ändå blev det jämfota vä-hö. Från hö-vä visade han luftiga och fina.
Frustrerande när han gör dem hemma och på framridning... men men men öva öva öva öva.

Jag hade inga förväntningar med det varierade startfältet som var. Men en 2:a placering blev det på 63%!!!
Jag lever fortfarande lycklig på det, är i värsta ruset om jag ska vara helt ärlig. Det var en sån kick!
Tog mig in mellan två hästar som båda gått upp till Intermediaire I :) Varav jag tidigare levt lycklig på att varit tvåa i msv b4 endast 8 poäng efter den häst som nu kom trea, med fyra poäng mindre än mig. hihihihihi

Domaren har sett oss förr och sa dessutom att hon tyckte Spaniz blivit mycket starkare och kommit upp sig i formen. Tredjeplacerad sa också under framridningen att hon tyckte att han biffat på sig. Om jag är glad?! You bet!!! Då är det bara inte önsketänkande och inbillning i min egen hjärna ;)

Hjälpte Elsa igår med sin ponny och håller alla tummar för att det går bra idag när hon gör första starten med nya ponnyn i en Lc. Själv ringe jag och strök mig från egna tävlingen. Tänkte suga på detta resultat över helgen och min födelsedag. Sen nollställer och laddar vi om till nästa helg.


Torsdag = Tävlingsdag

Japp, känns smått märkligt men även himla kul med en kvällstävling i regional form. Ni får vackert hålla tummetåttarna för oss. Blir första starten utomhus för i år, känner mig lite nervös över det faktiskt.

Veckan har bjudit på både bra och dåliga träningsdagar. *pust* Som jag skrev förut så kände jag under söndagens utepass att jag skulle få lite att arbeta igenom under måndagen. Traven kändes ändå förvånansvärt bra även om han högg tag i högertygeln till och från. Hade ett himla sjå att få det ur systemet under passet och jag fick faktiskt ge mig innan han blev allt för trött. I galoppen tränade vi på att bibehålla energin i samlingen och på att få honom att vinkla sina bakben lite mer. Tränade inte på det allt för länge eftersom jag vet att det tar hemskt på bakbensmusklerna på honom. Ändå vart det troligen för mycket... uner tisdagens pass var galoppen nämligen heeeeelt värdelös. Loss och fin i sidorna iaf så det där högerhugget hade vi vackert jobbat bort. Men URK vad jag kände mig smått panikslagen med bara en dag kvar innan tävling. Hem och linimenta, massera och pyssla. Tog med mig mamma ner till ridhuset igår så hon kunde peppa lite. Som tur var hade träningsvärken släppt för Spaniz. Kände att han ville spänna upp sig i nacken men arbetade redan från skritten med att ha manken som högsta punkt. Joggade kravlöst och ställde resp. böjde igenom honom i sidorna på stora voltspår. I galoppen stod jag i lätt sits till en början och lät honom bara galoppera på längs hela ridhuset. Väl nere i sadeln sedan kändes han otroligt fin! Vi fick till och med fram ett par travökningar med tryck. Bytena satt och han samlade sig fint i öppna och sluta. 

Så som sagt, håll tummarna för oss ikväll, vi behöver all stöttning vi kan få! 
Kommer gå bra eller rent av fördjävligt, finns inga mellanresultat idag tror jag..... iiiiih!




Säljare

Förra veckan istallerade vi hemtelefonen. Ja, inget vi påskyndat direkt eftersom våra mobiler fungerar som allt i allo. Hemtelefonen känns egentligen smått överflödig, men det är ju bra att ha. Numret har vi haft sedan december, eftersom vi är internetberoende ;)
Nåväl, det hinner inte gå mer än 1 timme så ringer det på hemnumret. Jag såg smått chockad ut eftersom INGEN har fått det. Knappt så mamma kan det i huvudet ju. Jag anade vad det kunde vara och lät rätt och slätt bli att svara, kollade upp numret. Mycket riktigt vår första säljare och vi har nån som hänger på luren var och varannan dag nu...... men FÖRSTÅR ni, efter bara 1 timme så ligger gamarna på och ska berätta om sina fantastiska erbjudanden, näst intill gratis eller helt. Skitflashigt bara det att man vet ju att det kommer en fet nota i slutändan iaf för man missat det "finstilta". Företagen har knappast råd att dela ut giveaways till hela svenska folket. Nej just ja, man är ju alltid speciellt utvald!

Behöver jag säga att vi ska blocka numret?!



regn regn regn

Ridplanerna för igår blev inte alls som tänkt faktiskt. Precis när jag skulle ut med Spaniz kom Linnea från grannstallet ridandes. Så då blev det såklart att vi tog sällskap ut i solen. Länge sedan vi snackades vid.... konstigt nog. Men men ni vet hur det är, hon har fullt upp med sitt och jag med mitt. Så det blev så klart inte att sätta så mycket press hästarna utan mest en himla massa tjejsnack. Himla skönt att bara göra så ibland oxå.

Idag har det mest hellregnat här hela dagen. Tyckte så himla synd om alla ponnyungar som skulle tävla nere på klubben. Men tror förvisso att framridningen var inomhus och det är ju tur att de rider så himladens fort när de passerat startlinjen. ;) Jag blev att fixa med lite föreningsjobb, sedan städade Per och jag huset innan det var dags att byta om och dra ner till ridhuset för att hålla träning för Elsa. Nästa helg ska dom göra sin första tävling tillsammans. Synd att jag själv tävlar samma dag, men vi ska iaf trimma och peppa lite på fredagen.

Väl hemma på stallbacken igen så trodde jag minsann att regnet äntligen dragit sin kos så Spaniz och jag kunde klara oss torrskodda genom ett pass. Ja, ett pass längs byns grusvägar vill säga eftersom klubben bommade igen vid 19 och då kommer man inte ens åt utebanan tyvärr. Lagomt till vi klev utanför stalldörren så började det såklart droppa från himlen igen. Känns som om man är förföljt av ett sånt där litet eget åskmoln lixom. =) Gick iaf ok att rida trots att vi blev dyblöta. Spaniz ville väl lägga sin energi på annat än att gå fint och försökte stirra sig rädd på diverse saker. Tyvärr infann sig aldrig nån riktig skräckupplevelse för han. Men ett och annat fint steg fick vi till iaf utan att han ville ha dragkamp. Vi får vackert jobba igenom det där i morgon på banan =)

Shake

Efter en lång dag i trädgården igår så blev det att äta gott från grillen och sedan bege sig in till stan en sväng. Plockade upp Erik och tog en sväng om i city för att kolla läget i regnet innan vi damp ner på Max. Inte för att min kroppshydda redan var hungrig igen utan för att suget efter en lyxshake började bli enormt stort. "Glassfesten" måste vara bland det bästa Max-restauranger har kommit på för sommartider. Tyvärr tror jag inte deras anställda tycker detsamma. Man får som oftast den där uppgivna, lite himlande blicken när man med stora kliv passerat burgardisken och önskar sig en shake. Men det gör ju det hela lite roligare ;) Förra året bevittnade jag när min shake blev en spalsh över hela Max-köket inklusive kökschefen. hihihihi

Vilken är eran favorit?!


Men ååååå

Jag hade totalt missat att det skulle vara TVÅdagars hopptävling för ponny i helgen. Jag trodde det bara gällde sönadgen, men ickes. Det vill säga mina träningsplaner gick åt helskotta. =) Därför blir det att rida ut med Spaniz nu och sätta lite press på honom. Det som är bra är ju att energin kommer lite av sig själv då kan man ju "lura" honom till att samla sig desto mer och sätta sig ordentligt. En massa beröm på det så tycker han att det är himla rolig lek mamma har hittat på. Vi kallar den "jaga bakbenen". Men jag förlorar nästan alltid...

Har redan pysslat i stallet en sväng och sedan käkat frukost ute på trappen, i gassande sol! Idag är det verkligen sommarväder, det lixom spritter i hela kroppen. Det ska till och med bli roligt att klippa gräsmattan för första gången på den egna gården - det ni! haha

I jämförelse med denna bilden kommer man ju känna sig näst intill avklädd idag - varmt!


Snälla hästar


Träningarna med hästarna har gått finemang nu i dagarna. Spaniz har tränat på galoppiruetter och seriebyten, ja vi var faktiskt nere och lekte på 1:or. Men mer än fram och tillbaka blir det inte ännu, haha, hänger lite ihop med att jag inte hinner med riktigt. Jag måste lita på att han sätter dem rent och inte invänta bytet för att känna om det blev det elller inte... för då e jag ju redan ute ur leken. Men men, nu gör vi detta mest för skoj skull och för att han ska ladda lite bättre och inte veta vad som kommer här näst.
Idag fick han däremot busa i skogen lite. Nya tag i morn.

Fille hade busdag i skogen igår och träningsdag idag. Körde lösgörande arbete med bogen in och skänkelvinkningar. Tränade skritten, samlingen och bakdelsvändningar. Både kvarts vändningar och sedan hela.

Sen har det pysslats i trädgården, rensats bland rosenbuskar och plockat ogräs på uppfarten.
Ville bara lämna en liten rapport från oss innan jag däckar =) En späckad vecka väntar!

En liten bild på Fille i väntan på att hans matte ska dumpa kameran och hämta käket istället.


Hott hott hott


Det funka...

Det funka.... ja, det är alltså samma som " det fungerade". Säger man "funkade" i hela Sverige eller är det bara vi här uppe med brett Gävlemål som förstår det?!
Jag har aldrig tänkt på det innan men min kära vän Johannes från Helsingborg brukar skratta åt min dialekt ibland. De få gånger som jag trillar i träsket vill säga, har annars hört att det är svårt att avgöra om jag kommer ovanför sthlm. Vet inte om det är bra eller dåligt då jag tidigare tyckt att sthlmare låter roliga många gånger hihi.

Nåväl var inte det jag skulle skriva om utan tänkte berätta att jag testat Noskapin nu och jag tror faktiskt att min hosta har lättat lite. Märkte jag inte minst för att jag fick sova inatt och i morse var det mer slemhosta än något annat. =) Fast under dagen så har det återgått till torrhosta men i mindre skala. Skööööönt!

Var ner på utebanan och tränade Fille i solen igår. Hängde sig gärna i högerhanden vilket alltså är tecken på att han är svagare i vänster bak. Red med bogen in lite i båda varv. Toppenövning för Fille när man vill ställa igenom i högervarv och kunna driva honom upp och ut på vänster yttertygel för att kunna ge efter i höger handen - tempoväxlingar i den här övningen är kalas. Detsamma i andra varvet sedan och uppmana då det inre bakbenet som nu är de högra, det svaga, att trampa mer fram in under magen och göra avståndet mellan bakbenen mindre. Han släppte till jättebra och sen gällde det bara att inte glömma bort den där rumpan i arbetet på volterna heller. Även om det nu bara gäller 2 cm så ska det där bakbenet rättas efter framdelen och kliva i samma spår så han bär lika mycket vikt. Kändes jättefin i galoppen och fattningarna börjar bli lite rundare igen =)

Spaniz fick ta en busig tur i skogen. Det behövde han tror jag, han var riktigt på alerten - jiiihaa!
Idag fick han istället gå i ridhuset. Lösgörande arbete och sedan fokus på galoppen. Galoppslutor på diagonalen för att sätta honom lite på rumpan och fortsätta i uppförsbacke när vi kom ut i spåret i förvänd. Sedan var vi på volten och tänkte lite mer piruett-glp och minskade storleken tills vi gjorde en piruett med bibehållen energi. Går mycket bättre åt vä än hö. Höger stannar han upp alldeles för mycket och trampar dåligt. Öva öva öva, ska rida på liten fyrkant i morgon och göra klvartsvändningar så jag känner att han vänder med mig och accepterar innerskänkeln. Tänkte att vi skulle börja träna lite mer med fokusen på Msv A nu. Då blir allt annat plötsligt att verka enklare för honom, plus att det blir mer muskler i bakkärran. ;) Så var taktiken förra satsningen med honom iaf och nu har jag tagit allt så mycket mer grundligt. Men nu är det dags att tagga upp igen! hihi


Spaniz och jag i en piruett under framridning på tävlingar i Högbo


Hosta

Det har varit en jobbig natt. Jag fick knappt sova något för min hosta *suck* Inte förräns jag legat och hackat värre än en gammal motor och domnat bort i både gom och hals så gick det att somna.  Har druckit lite honungsthe till frukosten nu och gjort klart faktarutan till Minin. Allt är nu skickat för min del och jag är redo att planera för nästa nummer :P

Ska ut i stallet och rida busarna nu, men vi får försöka ta det lite lugnt. Jag måste bli frisk nångång... har gått med den här förkylningen i en vecka nu. Blir ju inte bättre av att jag envist ska göra en massa tungarbete som att sätta stolp och träna/tävla. hihihi

Nej nu stallet och sen ska jag svara på era kommentarer! =)

Förresten funkar hostmedicin verkligen, jag har själv inga bra erfarenheter. Så nu får ni rekomendera nåt!!!
Jag har hört att honung är den bästa hostmedicinen.

Foto: CC Studio/SPL/IBL

 


Glassstund!!!

Efter att ha skrivit mest hela dagen och senare på em gjort mig i ordning för att åka in och lämna av GR´s deklaration hos skatteverket tyckte jag faktiskt att jag var värd en glass. Och vem kan vara bättre sällskap än Catta ;) En spontan glass på stan blev det alltså  i solskenet!



Härliga färger i Cattas bägare, jag var visst inte alls lika färgglad :)
Viol, Bubbelgum och polkagris. Jag smakade på bubbelgum och det var inte alls så pjåkigt. Smaka... ja, som sagt som bubbelgum men den typen som man iaf förut kunde hitta i ett tugummi på en glasspinne. Eller de här kulorna man får för 5 kr ur de runda automaterna. Ni vet dem där som man knappt kan stänga truten efter man stoppan in.

 


Underbara måndag

Hur ofta tänker man egentligen så?! =)
Solen skinner och värmen bränner! sååååå härligt i morse när man kunde dra på sig lättare kläder och lulla över till stallet. Tidigare har det ju banne mig tagit 10 min att bara klä på sig och sen har man sprungit de 8 metrarna över till stallbyggnaden =) Just nu sitter jag med dubbeldörrarna till hallen på vid gavel, med en kaffe i ena handan (nästan) - underbart!
Gjorde klart Ninja reportaget igår och nästan hela rampljustexten, redigerade och mailade bilder till Maggans kommande hemsida och dessutom var vi ute och satte ännu mera stolp till nya hagen, snart är den klar!
I morse fixade jag deklarationen till GR och nu ska jag färdigställa rampisen om Oskars urmysiga Aston Mini. =)


Läs om Ninja-Golfen i kommande nummer av Gatbilar.se


Hos Tinne

Konstaterat att jag måste göra om tvättspiltan igen ;) Många fina utrymmen i Tinnes stall.




Hjälm på väg

Mammsen och jag var iväg till Ryttarstugan i onsdags för att kika efter en ny hjälm. Passande storlek till mitt lilla välfyllda huvud fanns förstås inte... suck. Men beställd och på väg hem är iaf en Charles Owen Fiona. Senaste från Owen och äntligen har de gjort en hjälm i "dressyr" stuk. Mycket tunnare och nättare än den tidigare, läääängtar tills den kommer hem!


Nya hagar

Idag är den stolpsättning till de nya hagarna som gäller. Det är kul med häst näääääästan jämt ;) hihi
Inne och pustar en sväng innan vi ska ut och lägga nästa rimpa med stolp =)


Tidsfördriv =)

Per är på grabbkväll och för att fördriva tiden innan det är dags att hämta honom så har jag kollat på Americas Next Top Model säsong 14 på youtube och på tv:n längst bort i bild har jag hästarna =) tycker det är gott att kunna kika upp och se dem då och då hihi - jag är en hästoholic!


Tierp

Igår var det så åter dags för tävling denna gång i Tierp och klassen MSV B4, ledsen att jag inte updaterat innan ;) Känslorna inför tävlingdagen var gaaaanska blandade kan jag säga. Ena dagen kändes det som om jag bara ville stryka mig för inget funkade och nästa var jag helt lyrisk och kunde knapt bärga mig för han var så sjuuukt fin.
Väl på tävlingsdagen kändes det ok under framridningen. Han gick och spände sig lite för saker runt i kring, ville gärna titta ut i skogen eller på den märkliga banken mitt på banan.... Men jag kände mig nöjd med mig själv för jag tänkte och löste problemen som dök upp precis som hemma. Bytena som han gjorde 8:a mässiga dagen innan började han åter att kruxa med men gjorde fina efter uppmjukande övningar där han blev tvungen att sätta sig mer och behålla energin.
Inne på banan slappnade han av iaf och kände sig trygg. Men kände att jag tappade frammåtbjudningen lite, blev som om att han pustade ut. haha Vi fick betalt för det vi gjorde bra och vi fick sota för saker vi gjorde mindre bra. Hade allt från en 4:a till många 6 och 7:or och en 8:a. Jag var nöjd med bitar i prog och såklart mindre nöjd med andra. Resultaten blev iaf 64,565% och vi slutade på en placerad 7:e plats. Blev så oerhört glad så ni kan banne mig inte fatta. Hade några tunga namn framför mig, Galliano vann med sin nya junior ryttare.
Det här var en stoooor klapp i ryggen för min del och jag vågade åka hem och anmäla till nästa tävling ;)

 

Spaniz pärlband med knoppar
 

Hellre vit rosett än ingen rosett ;)


Ny duschplatta

I söndags var Jensa här och la den nya duschplattan i stallet. Den förra trasades sönder efter att ha legat 7 år iaf. Så nu gjordes en ännu tjockare. Den är så fin och avrinningen är super! igår fick busarna kliva upp på sin nya platta och bada. Gud vad det var skönt att inte behöva sopa vatten i hela stallgången som det varit under ett tag.

När Fille äntligen undersökt färdigt och konstaterat att plattan inte var farlig utan man kunde gå på den så var han mycket nöjd. 1 timmes skrubbande och badandes blev det - gissa om han mådde gott!



gaga!

nu är vi på väg mot sthlm och lady gaga, jippie! och om jag lär mig hur man laddar upp bild och text i samma inlägg från mobilen så kanske det kommer ett sånt inlägg senare. :) just nu vill mobbe inte hitta mina bilder i en mapp :(

Bra jobbat P

Ja, det tycker jag faktiskt. Red, pluggade, tele intervjuade och skrev reportage igår =). Blev nästan klar med texten till Golf reportaget faktiskt. Och kom en bra bit i Ridhandboken. Gör ju min examenskrivning för C-tränarutbildningen på måndag. så fram tills dess kanske jag skriver lite extra om varför jag rider diverse övningar osv. Viss tentaångest kryper sig på. Kanske mest för att det är ett ämne man tycker att man behärskar. Idag ser schemat ut ungefär densamma.
Fodrade hästarna, tagit hand om lite blommor och gjorde frukost. Sen blir det rida, jobba och plugga.... det evigt rullande hjulet.

Förresten jag har eventuellt fått ett sommarjobb =) Blev så glad igår när jag läste mailet, men inget är klart ä n då företaget redan hade tagit in en annan. "Men det kanske gick att ordna ändå" - håll tummarna!

Idag ska Spaniz och jag jobba på lite skolorna: bogen in, öppna och sluta. Det i syfte att mjuka upp, rakrikta och göra honom mer genomsläpplig. Då har jag alltså en chans att förbättra trav- och galoppökningar och det är ju i traven främst vi har lite problem just nu. Ett riktigt balans- och styrkepass allstå då vi rider den i samlad trav eftersom man dessutom har så goda möjligheter att påverka inner bakben bättre och få det att trama in under hästen. Han måste bära kraften mer på bakbenen alltså, vinkla sig mer i både höft, knä och has. Ouff - kan jag höra Spaniz tänka redan nu haha.


Här är en bild på Anna och hennes fina Knaster i en sluta under en träning för Maggan.


Upptäckaren

Förmiddagens träning med djuren gick helt ok. Spaniz och jag filar på rakriktning och schvung. Värmde med bogen in och volter längs spåret, glparbete i rättvänd och förvänd längs volt och spår. På volt varierar vi lite tagen bakdel och spårning bara för att tänja yttersidan lite extra. Sen oxå övergångar med bogen in skritt-glp så han verkligen trampar in under sig med innerbak i fattningarna, speciellt i vä varv där han är mindre stark. Tillbaka i trav så körde vi tempväxlingar arbetstrav-mellantrav. Kalas för rakriktning och få honom mer lösgjord från bakbenen upp till nacken. Tänker verkligen på att försöka få igenom halvhalterna för säte och skänkel och bara lätt mothållande hand så man inte backar in i upptagningarna.

Filleskrutt fick  göra samma uppvärmning och ungefär samma fortsatta jobb i glp. Sen red vi på långa diagonallinjer över hela ridhuset. Där man från långsidan fram till medellinjen ställer hästen och känner att den är trampar i samma spår med fram och bakben. Från medellinjen tar man en förhållning på yttersidan och flyttar hästen för innerskänkel så man får en skänkelvikning ut till spåret. Bra ryttarövning där man känner att man har alla delar på plats (eller inte) innan man flyttar undan bakdelen.

Han är otroligt go min lilla Fille-bus. Veronica höll på med hindermaterialet under läktaren och hade den lilla lilla dörren öppen. Min första tanke var - typiskt, ska han väl hålla på att spänna sig för de där hålet hela passet. Men Fille han gick med stora steg rakt mot hålet och undrade nyfiket vad som hände där inne. Kanske gömde det sig ett stort sockerlager för sötsugen ponny att vältra sig i. Han höll faktisk på att krypa in där så jag fick vackert hejda honom. hahaha



Hallo, sockelager för sötsugen ponny?!


Spaniz



Fotade busarna lite från gården på em innan jag gav dem mat. Får nog ta en riktig shoot snart utan grimma och grejer =)


Galopp galopp - byt

Här kommer filmen jag lovade er. Med fokus på galopp och byten. Gjorde en liten skojjig sak eftersom jag blev så glad efter träningen. Han kändes framme för skänkeln och lösgjord, kände att jag verkligen kom ner på honom och kunde rida. Ett par av bytena är i uppvärmningsläge därav de ngt olika formerna. Några byten blir lite svajiga men det är troligen mest för att jag är övertydlig till Spaniz eftersom jag "badley" vill att han ska sätta dem och visa Maggan att han kan om han vill. Så svajeriet är inget jag är oroar mig över. Gäller bara för mig att se hela linjerna som jag rider på och verkligen rama in honom. Det är sånt jag kan känna på under veckan och mot speglarna. Överlag ligger mycket rakriktning i fokus just nu. Är ett måste om vi ska komma vidare i samling och schvung. Då kan inte bakbena trampa 1 cm utanför frambenen ju utan måste in under magen! =) Jobbigt säger Spaniz. Ja jag kan ju babbla på hur mycket som helst om skolor, analyser och kritik om den egna ridningen.... meeeen som om ni skulle orka läsa?! Hojta isånna fall =)




Fikarast

Nu har jag precis fikat en sväng med mamma =) Vi köpte en alldels egen kaffemugg åt henne här om dagen så nu blev den invigd. Så härligt att sitta ute i solen på trappan och titta på hästarna som myser i hagen.
Till kaffet hade jag att bjuda på dessa supersöta jordgubbs-bakverk som jag fick av Madde på sista april. Ja jag vet, märkligt att jag har dem kvar med tanke på hur smaskiga dom är! Bästa av allt, jag har fortfarane två kvar. Nån som vill komma på fika? =) hihihi Tusen tack snälla Madde, fick ju dessutom en jättefin blombukett av henne som jag fotade häromdagen meeeen tekniken ville inte med mig så jag fick inte över bilderna från kortet till datorn. Får nog fota om dem!


Uppsala och fotoshoot

Goush vad trött jag är! Igår var det full rulle hela dagen lång. Deklarationen tar ju alltid längre tid än vad man tänkt sig. Iaf om man heter Patricia och ska kolla upp att alla siffror stämmer + trippelkolla att hon verkligen läst rätt och skrivit på rätt rad. Sen ut och rida.... och vet ni vad jag gjorde. Det är ju helt frruktansvärt och första gången i världshistorien detta händer. Jag glömde heeeeelt bort detta i jäkten och red med oborstad svans! Konstiga är att jag fortfarande lever trots det..... hum? Tur att Spaniz inte legat och kört helikoptern med svansen i spånet. Den var helt spånfri sånär som på två små flisor =) Skandal va!?

Sen mockades det, tvättades bil, tvättade mig själv, handlade hästmat och SEN åkte vi till Uppsala för en fotoshoot men en cool Golf som ska vara med i nästa nummer av tidningen Gatbilar.se. Fick ett par riktigt fina bilder på den. =) Lägger kanske upp nåt i miniformat innan tidningen kommer ut så får ni stora versionen när allt är publicerat.

Skulle ha lagt upp en film igår från helgen men den behövde piffas till med nån musik så jag orkade helt enkelt inte utan kröp raka vägen ner i sängen när jag kom hem vid 23.00. Hela kroppen värkte efter att ha stått och huttra ute i några timmar. Var riktigt kallt i Uppsala så det var tur att jag tagit med stora dunjackan. Men nu håller iaf datorn på att spara ner filmen så den kommer väl här i bloggen under em. Bara galopp på denna. Blir en separat med traven =)

Deklarera


Ni har väl inte glömt att deklarera än. Annars har ni fotfarande 12 tim och 30 min på er!
Jag är precis klar med min iaf *pust* provade att göra via internet förra året och det funkade finemang så gjorde lika samma i år =) Och om man ska gå efter den prel. skatteuträkningen så blir det cash tillbaka in på kontot i sommar - välbehövligt!!!!




5 dagar kvar till......



Ska bli så sjuuuukt jäkla roligt! Per, jag och Catta. Erik och Malin blir det som åker ner och kikar på GAGA konsert! =) TAGGA!!!


1 maj välkommen!

Vår på riktigt när man kliver in maj kan man ju tycka men härligt vårväder lyser med sin frånvaro - *suck* Tur att man ska sitta i ett ridhus hela dagen bara då. Ska skuggträna med Maggan hela dagen och slutligen ska jag förstås oxå vara med och rida =)

Igår hade vi middag med Madde, Eddy och Catta. Lugnt sista april-firande men väldigt trevligt. Och jag bjöd på svettig bakning av key lime pie. SKulle ju inte ta så lång tid att göra men jag var ju lite sen såklart så gästerna fick vackert joina i bakningen. Men det är ju modern nu att laga mat medan gästerna sitter och tittar på så varför inte bakning ;)


RSS 2.0