Went all in för rosa

Efterlängtad hästhelg! Pysslat om de egna med bad och ridning. Bönderna har gödslat åkrarna i helgen vilket innebär att jag suttit på en inte allt för nöjd Spaniz. Inte blev det bättre när han upptäcke att kossorna själva stod uppradade längs staketet när vi kom på vår tänkta lugna tur i solen. Han reagerar på ett sätt som om det var kossorna som stod och kastade doftkulor mot honom. Tänk att kor kan vara så skräckinjagande.
 
Vi har städat av gården efter snickarnas framfart och i morgon väntar nytt byggmöte. Vi har bla lagt till uttag för ett torkskåp för hästtäcken i den gång som blir och jag har stått på det utrymmet som blir sadelkammaren och funderat hur vi ska inreda på bästa vis . exajting!
 
På lördagskvällen var vi bjudna på till bästa ridshoppen Ryttarstugans hösttfest. Plockmat, vin, mingel i massor och inte desto mindre shopping. Det blev 98% rosa denna gången haha, den v-neckade tröjan från HV-polo har jag suktat över länge och kände att det nog var dags nu. Mer schampo till Filles blekbad efter att ha slängt sig ner i sin "säng" och tumlat runt  bland spån och nylagd skit. Att ha en skimmel har sina för och nackdelar =)
 
Idag har jag delvis varit bänkad på läktarplats för att kika på träningar för den femstjärniga dressyrdomaren Gustaf Svalling. Inspirerande och triggande. Fyyyy så gärna jag hade velat vara med vid ett sånt här tillfälle. En synnerligen ödmjuk inställning till ekipagen och såklart - bra tips! 
Hade sedan på kvällskvisten träningar med flitiga ekipage varav två var nya tillskott. Tycker det är otroligt roligt att skaran ständigt växer. Nya ekipage, nya mål och utmaningar att både ta i tu med och få följa! =)
 
 Bland ritningar och nyshoppade hästkläder njuter jag
 
 Näe att ha byxorna på sig när man provar klänning går ju inte Cornelia, blir mycket bättre att dra ner byxorna till fotknölarna ;)
 Brett register bland ekipagen och poängen

Dagens uppdrag gjorda - puh! Det är verkligen supernyttigt att sitta på andra sidan biltutan vid programridning. Det är inte helt självklart alla gånger huruvida någon ska ha en eller allra helst en halv poäng mer eller mindre. Sedan sitter det självklart en hel del i rutinen. Jag har fått förfrågan tidigare om jag inte vill utbilda mig till dressyrdomare. Visst vore det skoj att addera det till min c-tränar examen. Jag har ju dock varit tveksam med viss rädsla för att bli den där "j-vla surkarten" som aldrig är nöjd ;) Men med poängsystemet och utbildningsskalan och TR i bakhuvudet tycker jag det blivit riktigt bra hittills. För dagens pay and ride har det varit ett rätt brett spann av ekipage. Många av dem som var med var helt utan eller med mindre tävlingserfarenhet, varpå det känns som om man hellre friar än fäller vid funderingen av en halvpoäng. Och det gjorde så otroligt ont när den enda tjejen med kavaj entrade banan med sin ponny och de senare bommar både vänster galoppfattning och den stora mittvolten som bibehålls i högergaloppen, dvs jag fick inte se ett enda vä galoppsprång. Det blir så otroligt kostsamt och jag fick en känsla av att hon inte vågade sakta av och göra om sin fattning bara. Man vet ju själv när man 13 och försökte vara så orörlig som möjligt i sadel och den rackarns ponnyn såg det som sin chans till skön semestervila. Jag ville så gärna agera som en tidigare välbekant domarprofil i Gävleborg och Uppland som ville ekipagen såväl och när de red fel reste han sig alltid upp och började sitt tillrättavisande med "Lilla flicka! ...." vi respekterade honom och älskade honom. Man fick ofta kommentaren "sött ekipage", det fick vi alla.
 
Den 13 sep är det dags igen för lite bedömningar. Börjar bli farligt intressant att söka domarutbildning..... men det är också ännu en sak som kräver sin tid och engagemang. Det sistnämna har jag i överflöd men tiden?! Den blir ju inte mer desto mer man stoppar in i schemat har jag lärt mig. Tvärtom så rusar den bara förbi ännu snabbare.
 
Snickarna har kommit ännu längre längs väggarna med isolering i förrådet men ännu är det inget vettigt att visa er . Om ni inte är svag för gullfiberväggar vill säga ...
 

Att unna sig en dusch

Då syftar jag inte till att jag vanligtvis missköter hygienen. Tvärtom tror jag mitt hår skulle bli överlycklig om jag kunde chilla med tvätteriet. Men det är just det och inte så mycket mer när jag duschar, det är en sak i "to do-listan" som bara ska göras. En sak bland alla andra att "hinna". Men det är sällan som jag faktiskt nyttjar det som skön egen tid. Duscha sådär lagom för länge och sådär alldeles lagom för hett. Använda varenda flaska och skrubb man samlat på sig i det där duschhörnet, spela på läppen eller t.om bara sitta och låta det där heta vattnet strila. Soooo vart vill jag nu komma med min hygien, well inte djupare än - gud vad jag måste bli bättre på "vardagslyx" ;)
Nåt så enkelt kan göras till nåt så avkopplande. Se bara sån energi jag lyckades ladda upp nu, landar i sängen och kastar mig på bloggen.
 
Håller på att joggar igång Spaniz efter sin lilla vila. Mest jobbat med lösgörande arbete och rakriktning. Hern har varit som en liten ål mellan sadel och nackstycke och inte helt velat bjuda på en jämn böjning genom hela kroppen. Jag kan förvisso förstå honom och jag tycker att vi redan med bara ett par pass har hittat tillbaka till bättre rytmn och böjning. Krumelutter låter jag vänta ett tag till med att göra känner jag.
 
Snickaren kom  så idag och påbörjade isolering av förrådet. Jag ledde förbi två intet ont anande grabbar vad som numer ser ut som en byggarbetsplats på gården och tänkte "snaaaart". ;)
 
Nej dags att släcka lampan och ladda energi inför ännu en lång dag. Jobb och därefter lite dommaruppdrag på en pay and ride. Ska bli superskoj!
 
 
Rastat gräsklipparen på gården och kört ut vatten till hagen. Livet på landet en tokvarm sommarkväll! <3
 

Fixar-Pattie

 
En lååååååång dag lider mot sitt slut... eller ja faktum är väl att det redan hunnit bli nytt dygn. Men jag tänker klokt nog inta min "skönhetssömn" innan jag räknar ner till nytt dagsslut. I morgon väntar nya kundmöten, visningar och besök hos tandläkaren. Har en lagning som fallit bort som nog borde fyllas igen innan det blir några större besvär.
Ändå känns morgondagen lättare än vad denna dagen varit. Alltid en stark tidspress när det ska upprättas ett tilläggsavtal till ett signat köpekontrakt. Tilläggsavtalet skall ha signerats av båda parter innan utsatt tid för tex en besiktningsklausul i kontraktet går ut. Dessförinnan ska man hunnit medlat parterna emellan och få dem att bli  överrens om nya förhållanden. Detta ska hinnas mellan alla möten och dessutom har kund en tendens att vara ute i vad som för mig blir sista sekunden. Men det löste sig så även denna gång!
Nu har jag precis avslutat en objektbeskrivning av en ny fastighet som ska igång, tror det är bäst jag tar korr-läsandet i morgon när det börjar bli lite mossigt där uppe =)
 
Vi hade byggmöte i ottan också med både snickaren och elektrikern. Beslutat oss för att isolera hela vårat förråd för att sedan dela in det i sektioner. Sadelkammaren, plats för hö, plats för spån, avskärma garageutrymme för gårds/trädgårdsmaskiner och verkstad. Kan blir riktigt bra... är alltid så här i startfasen man oroar sig som mest för att man ska ha glömt eller missat nåt. Men min kära sambo pratar om nätverk och tv-uttag till sadelkammaren så jag tror inte vi glömt ett skvatt jota ;) *håller för ögonen*
 
 

Efter regn kommer sol! Efter slit kommer belöning!

Trailern luftad! Var vi på tävling? - nope. Var vi på träning? - nope. Hämtades hö?-nope.....  soooo vad mer kan man göra med en trailer? Jo - man kan åka och slänga sopor, ett steg i det tidigare nämnda gårdsprojektet ;) Jisses, det är verkligen så att desto mer plats man har desto mer spar man, inte alltid användbara saker, men man har ju plats så man spar. Och nu är några år av hamstrande så utrensat! I morgon bitti kommer elektrikern och börjar riva i elen och snickaren kommer på nytt byggmöte =)
Till kvällen blev jag hämtad med häst och vagn. En skön kväll spenderades sedan hos Amanda med bubbel, ost och tjejsnack in på småtimmarna. Amanda och jag tävlade i div 1 ponny för samma klubb ... på den gamla goda tiden. Sedan har utbildning och jobb hållit oss på helt avskilda håll men i vintras landade hon med familj och hästar här i byn. Jihooooo!!!!

Söndagen har självklart spenderats i soffan framför küren från EM samtidigt som jag hållit tummarna för vänner och elever som tävlat runtom. Vilken nagelbitare till final! Eller ja.. hela mästerskapet har varit spännande. Säkra ekipage har floppat, nykomlingar glänst, hästar har varit överladdade och både lagt tungan över bettet och bitit sig i tungan. Ryttare har blivit sparkade och revanchtagare har varit halta. Och sist men inte minst så var den sista starten gjord för Morgan och Painted Black.
Inspirerad upp över öronen intog jag själv ridbanan och tuktade ett helt nysammanfört ekipage. Båda unga och tiden för sig, ska bli spännande att följa deras resa,
 EM-inspiration i mängder!

Åååååh massor av inspiration att insupa under EM i Aachen! Och vilken fantastisk ritt våran Emelie Nyreröd gör - Insane! Så otroligt prydligt och stadigt, har hon inga nerver den tjejen!? Går in och levererar som om hon inte gör annat om dagarna än att rida stora mästerskap.
Laddade om mitt abonnemang på FEI TV så jag kan kika på tävlingarna vid tillfälle åtminstone om jag inte har möjlighet att glutta live. Bra beslut känner jag..... vill se så mycket dressyr som det bara går ju =)
 
För egen del tycker jag det varit skönt med semester .... jao den ynka 1,5 veckan jag haft och då inte ens sammanhängande men det har också varit uppehåll med dressyrträningar under en längre period än så ute på klubbarna, men de är nu äntligen igång. Därmed har alla elever masat sig från sandstränder och hästarna bärgats in från beten ;) Förra helgen körde vi en kickoff/ lägerdag i Österfärnebo med fm och em pass. Däremellan lite lunch så man kan snacka utan tidspress och diskutera höstens mål och satsningar. I torsdags var vi sedan igång med de ordinarie träningarna och på söndag drar även KRK-träningarna igång. Jihooo! Dyker upp nya asnikten till båda ställena vilket är otroligt roligt! Ser fram emot en härlig höst tillsammans med gamla som nya elever =)
 
Ridmässigt har mina grabbar haft två veckors semester nu i samband med resa och sjukdom. Men det var välförtjänt herrarna. Spaniz inställning var lite tveksam och bråkig innan vilan så det har förhoppningsvis gjort honom gott. Idag är det dock dags att sadla på igen och få ta sikte mellan de där två söta öronen - woap woap!
 
 
 
 

Vilken murare vill du vara?

Är det inte rätt lustigt att två personer som gör exakt samma sak har två totalt olika mål. Om du har två som står och murar och frågar vad dom gör så ser den ena kort och säger "jag murar en vägg". Medan den andre ser helheten och svarar "jag  bygger en katedral". Då har man genast tagit en hel annan ställning till det projekt man ingår i och det slutgiltliga målet.
 
Och tänkt så mycket roligare och mer inspirerande det är om man ser helheten eller hjälper sig själv med en målbild. Själv har jag satt upp det sistnämnda för året. Förvisso är jag ständigt driven att få nöjda kunder och se till att alla parter får ut så mycket som möjligt av min tjänst och hjälp, och att de därmed också känner sig trygg. Det värmer alltid enormt när tack-mail landar eller en blombukett levereras till mitt skrivbord. Det har varit en otroligt stressig period och jag har inte mått helt hundra. Det som fått mig att hålla huvudet över ytan ibland är just att jag vet vad varje liten pusselbit/tegelsten kommer leda till =)
 

Målartagen

Det stora invändiga projektet närma sig med stormsteg. Äntligen hade både per och jag både ork och inspiration att börja måla om stallet. Bara en sida kvar nu! Blir så himla fint och rent.

Före

Efter
RSS 2.0