Insändar sidan i dagstidningen - en årskrönika

"Oplogade gator och utebliven sandning. Hundar som är rädda för smällare och försenade tåg. Förfrusna rökare som ej hittar in i rökrutan och bussar som kör för fort, bussar som aldrig kommer och bussar som missar hållplatsen.

Balkongrökning och paraboler på balkonger. Potthål i vägarna och sand som ej tas upp. Föräldrar som ej vet var barnen är under Valborg och barn som ej vet var föräldrarna är. Mer skotträdda hundar.

Älgkalvar och vargar som ska skjutas på fläcken och vargar som äter hundar. Fartkameror och rondeller. Rondellkörning och rondeller med konst och konstiga rondeller. Skolluncher. Köer, köer, köer på akuten, i telefonen och på vägarna.

Föräldrar som ej vill ha skolavslutning i kyrkan och poliser som aldrig dyker upp. Nedskräpning och bärplockare Mygg, mygg och åter mer mygg. Överfulla sopstationer och ännu mer köer på återvinningen samt ett sabla högt bensinpris. Ingen gräsklippning. Stulna cyklar, stulna cykelkorgar och marodörer på cykel. Stulna mopeder och slynglar på mopeder.

Katter som förorenar, katter som springer lösa och katter som ingen vill ha. Ännu högre bensinpris och långdragna vägarbeten. Ännu mer fartkameror och löv på cykelbanorna. Friskolor är bra, friskolor är dåliga. Vårdköer och mer nedskräpning. Fortkörning, tomgångskörning och överkörda katter. Föräldrar och luciafirande ungdomar. Terminsavslutning i kyrkan, vara eller icke."


Hade inte jag...

Ja, hade inte jag lovat film? ;) Nu när jag inte sagt ett pip på bloggen på några dagar så trodde ni kanske att jag fått kalla fötter... men nejdå! Det var bara en himla märklig vecka förra veckan som avslutdes med att både bil och trailer gick sönder (och massa annat) så det blev bara en dags träning för Fredrik - surt! Så på onsdagen skrittades Spaniz bara och då kan det var lite stelt dagen efter, men tyckte det kändes helt ok ändå - desto större förväntningar på fredagen bara =/ Var iaf skönt att få bekräftat att tidigare upplägg varit bra och att jag tänkt rätt. Vi är på god väg men nu ska vi försöka speeda upp lite :P


RSS 2.0