Lycka! Nationell - check!

 
Jag vet inte hur många gånger jag ställt frågan till min kära lilla häst - varför kan du inte visa på tävling alla dessa byten du så duktigt sätter på träning. Det har hittills alltid blivit nåt jäkla byte av de 10 som ska göras som blir kort eller jämfota, ja eller så har vi ju tom gjort några för många. Men inte igår! 
Fullproppad med Ipren och tranbärsjuice (ja ni hajjar kanske vad jag verkar ha åkt på) styrde vi kosan mot Söderhamn för andra gången detta år. Sist vi var här var ju i våras, det var då Spaniz fick skakningar och satte sig okontrollerat på ändan precis innan vi skulle in på tävlingsbanan. Det blev en hastig strykning. Rädda att detta trots allt var sviter från omkullridningen några veckor tidigare ringde vi genast till Mälarkliniken och några dagar senare stod vi på plats för att få höra vilken välmusklad 22-åring jag hade och att man inte kunde hitta några skador eller orsaker till beteendet. Veterinärens ordination - hem och rid!  Så ja, det här satt såklart i bakhuvudet när vi entrade framridningen igår. Men hade faktiskt en riktigt trevlig känsla i traven såväl som galoppen. Han blev ngt stark i travarbetet, men tyckte jag lyckades lossa honom bra i sidorna innan start. Inne på banan satte vi svårigheterna, men jag hade ff önskat att jag hade kunnat få ihop honom liiiiite till. I galoppen satte vi så äntligen alla 10 bytena 5 enskilda byten och 5 byten i vart 3:e! rena och framme för skänkeln - hurra!!!! Därmed satte vi också kvalet till Nationell-tävling - happy face!  Det var mitt mål för i år! =) Känns skönt att ha detta i ryggsäcken framöver. Säsongen börjar ta slut och endast tre tävlingar står kvar på agendan, varav två förvisso är meeting och bjuder på tvådagars =)

God morgon söndag!

Grabbarna är ute en sväng på morgonen, stallet är mockat och fokus kan läggas på häst och utrustning nu inför dagens start. Den sker inte förrens i kväll så vi kan ta dagen lite med ro. Men känner mig själv och det brukar alltid sluta med stress ändå när man startar sent - tidsoptimisten! :) 
Ska käka lite frukost och pusta ut att värken i bålen försvunnit hyfsat efter Ipren och mockning. Vet inte om det är träningsvärk från gårdagens gympass eller om det är relaterat till min misstänkta urinvägsinfektion. Jag har behandlat det som både och kan man väl säga, efter att ha smörj in hela ryggen och magen med liniment ;) 
Äntligen!

I måndags tog jag mig modet att lämna ifrån mig mina Cavallo Piaffe Plus. Dragkedjan på den ena pajade för någon månad sedan så mina gamla stövlar gick från agera träningsstövlar till kombinerade tävlingsstövlar. Men de börjar bli rätt slitna så det vara bara att bita sig i läppen och lämna dyrgriparna till skomakaren. Har bara varit rädd för att de inte skulle få till det. Varför vet jag inte och stövlarna gör knappast nån nytta när de bara hänger i stallet. Men nu är det gjort, och jag är supernöjd med jobbet! Hämtade dem igår och längtar upp på hästryggen med dem nu! My precious 😍
Slut på återhämtningen

Bjuder på ännu en bild ifrån framridningen i Falun =) 
 
 
 
Viloveckan är över och vi har hunnit joggat igång oss under en vecka. Det har blivit ett par pass på banan och ett par i skogen. Har hunnit rida både med träns och kandar inför helgens Birgitta träning,
Igår tog vi en tur ut i det gröna för att leka och gasa lite. Kom ikapp ett par som var ute på promenad med sina hundar vilket Spaniz nu av någon anledning ansåg vara upprörande. Det skulle både fnysas och sprättas innan vi kom förbi det vänliga paret som var påväg ner i diket tack vare oss. Väl hemma igen började grabben blöda lite näsblod ur vänster näsborre. Allt tyder väl på att brustet blodkärl i samband med hans fnysningar bara, men man blir ju smått oroad med tanke på hans ålder ändå. Han har varit pigg och glad, dvs precis som vanligt men jag valde ändå att köra med tränset idag för att tydligare känna att det inte fanns några knasigheter i kroppen. Birgitta lugnade mig också vad gäller näsblod men vi la ändå in ett par extra pauser under dagens pass. Inga fler blodvitor uppstod tack och lov =)
 
I morgon blir det kandaret på igen, även om vi är vältrimmade att kunna rida alla moment på tränset. Kunde jag skulle jag gärna tävla alla klasser på det faktiskt =) Jag hör ju till kategorin som gärna tränar på  träns när det gäller uppbyggnad då inget sminkas över.  Lämnar rapport och förhoppningsvis lite film i morgon från helgens träningar =)

RSS 2.0