Hästar är bästa medicinen.

Urk, gick och la mig med huvudvärk och vaknade med densamma i morse. Blev så himla less. Sprängde duktigt innanför pannbenet ett tag så jag blev till och med illamående. Funderade på om jag skulle släppa ut hästarna och rida först nångång på em. Men visste att jag skulle bli att skjuta på det in i det sista isånna fall och vi skulle ju iväg på pizzakväll med KRK. Så de fick äta frukost inne som vanligt medan jag gick in o tog en stooooor alvedon och sov 30 min extra. Mådde egentligen inte särskilt mycket bättre när jag vaknade meeeeen det är ju nått smått fel på oss hästtjejer som anser att man faktiskt blir frisk på hästryggen så Fille och jag gjorde oss fina i ljusblått och drog ut på äventyr i skogen. Inte så mycket sol men riktigt skönt i luften. Dessutom var mitt hjärta väldans snäll och lydig, busade bara på mina villkor så vi hoppade lite över en urdikning. Fina fina Fille!
Lagomt hemkomna igen så ringde Ankie, vi pratade och pratade.... och pratade - ja, jäklar vad vi pratade! märktes att det var ett tag sedan vi gjort oss tid för varandra haha. Och jag hade egentligen ingen större lust att lägga på efter nån timmes prat men var tvungen då andra sysslor kallade.


Pizzakvällen var jättetrevlig och det blev hästsnack i massor - såklart! Min lilla elev Elsa med mamma kom oxå vilket gjorde mig jätteglad. Fast jag tror dom var mest glad ändå faktiskt eftersom jag bett dem komma, dom känner sig nog varmt välkomnade. =) Så rara! Jag har ju jobbat med mamma Marianne under 5 år på djursjukhuset. Himla duktig smådjursvet.

 


Tävlingsdag

Tidig morgon men vi var i god tid och jag kände mig lugn som en filbunke med pojkvän alias hästskötare Per. Mamma lyckades såklart bli sjuk under veckan så hon blev hemma. Men Per skötte sig alldeles utmärkt!
På Framridningen var Spaniz lite stel och stark i högersidan men det lyckades vi jobba bort med hjälp av skolor och eftergifter. Kändes jättefin precis innan vi red iväg mot collectingring. Marias mamma och syster till och med kommenterade det -  blev så himla glad.
In på banan dansade vi, så det kändes riktigt bra, kände av nåt sista byte och halt innan visslingen gick av. Bra tryck och började med fina skolor men tror ni inte på fan att vi får galoppinslag i mellantraven igen... *suck* Nu när jag verkligen rider honom ordentlig innan, halvhalt så han kommer mer på bakbenen och i balans, sen trycker han iväg osså blir det galopp. Så det är ju inte så att han snubblar mitt på diagonalen nånstans. Antar att det bara är att fortsätta nöta och få det hela att samspela även när han blir lite småspänd inne på banan och nyper till i ryggen. Hade ett fortsatt bra prog och gjorde många fina delar med god bärighet. Ryggningen vart docj lite släpig då han ställde sig över lite för mycket mark i halten. Sen var det ju det här med bytena igen som snuvade poäng av oss. Satte 50% av dem. Samma domare  var det ju som förra helgen och poängen var inte det minsta uppmuntrande.
Man blir ju smått less när man kommer ut och bara tänker på vad som blev dåligt. Faktum var dock att jag ganska snabbt såg det positiva i vårt visade prog. =)

Bara att kämpa vidare ;)

uppladdning

Förra fredagen laddade vi för fullt inför lördagens tävling. Tränade hästarna på fm och Spaniz kändes spänstig och fin. Hade under veckan lagt ner extra mycket fokus på dom delar som vi tabbade helgen innan.

På sen eftermiddagen var det dags för storbad av Spanan så han skulle glänsa värre än nyaste ferrarin. Sen åkte jag in till Högbo och kollade in de sista starterna i fredagens em klass, en la:4. Klubbkamraten Maria vann med sin Bamba och Cornelia från klubben vars ridhus jag "grannar" med tog en fjärdepklats, STORT GRATTIS igen!Anmälde mig och gjorde klart allt så det bara skulle vara till att rida på lördagen. Sen kikade jag lite på den skock av hästar som bara vällde in i ridhuset då det var friridning på banan för tävlingsekipagen. 18 ekipage var det på banan som mest under den tiden jag stod och stirrade. Undrade om det verkligen gav nåt mer än spänningar att rida där. Många hästar reagerade för domarborden och skapade i sin tur värsta kedjeraktionen, plötsligt var alla hästar rädda, hälften visste bara inte för vad. När de insett att det inte var värre än när en fluga skiter så kom ryttarna så äntligen till ridning. Eller.... är det ridning när man sitter och blåhåller tyglarna och dunkar på med skänklarna i hopp om att hästen ska samla sig. Han var så ihoptryckt i fram så det fanns varken nacke eller hals kvar.... och ryggen stum som en stock. Nån annan stormade runt längs spåret och såg smått oinspirerad ut. MEN många fina ekipage fick man se oxå. Många läckerbitar man önskade skulle lastas av misstag till en trailer med avgång mot mitt stall ;)


Bakdag

Var faktiskt huslig av mig förra torsdagen och bakade tills Per kom hem från Sthlm. En omgång scones och syltgrottor blev det - MUMS!
Och våran snickare till granne var över på visit strax efter att allt var klart oxå så han erkände sig imponerad av gottegrisens kokkonst hahaha Han ska ju hjälpa oss bygga en liten terass på framsidan så det gäller att locka med godsaker och kaffe annars är det ju lätt att hantverkare glömmer bort en =)


somm somm somm-aren....

För er som känner att torsdagen började smått tungt lägger jag in lite Timotej. Den här låten kommer nog jag spela duktigt i sommar känns det som, en äkta "sommarplåga". Men man blir ju så himla glad när man trallar med. Försök själva att sjunga med i denna och samtidigt ha mungiporna nere vid midjan - det går inte!


December eller april?


Trodde nästan att det var ett skämt när jag under fm stod i stallet och gjorde i ordning Fille för träning. Tyckte förvisso att det var smått kyligt när jag ilade över gårdsplanen men en mindre snöstorm hade jag då inte räknat med. Bytte genast vårjackan mot dunjackan och drog på mig termobrallerna.

Fick startlistan igår för kommande helgs tävlingar. Msv B4:an blev uppdelad i två klasser då vi inte var mindre 60 ekipage som ville rida den. Så 20 i en och 40 i den andra. Jag hamnade i den med 40 starter och som har samma domare som förra helgen. På gott och ont. Förhoppningsvis dömer hon lika hårt som sist, vilket jag tror för det är så hon oftast dömer så. Många extremt fina hästar med, några som svalt ett helt hav av gummibollar vid födseln och som verkligen sätter samlingen med böjning i höft, knä och has. MEN helgens start för min del går inte ut på att ens försöka slå dessa ekipage. Mitt mål är att komma runt med än mer tryck än förra helgen, några mindre missar.... helst inga, jag vill  ha gooood ridbarhet prog igenom med andra ord. Vad sen procenten blir spelar väl egentligen ingen roll så länge jag känner att vi experimenterar, men givetvis är målet satt över 57 iaf. Vi har ju för sjutton gjort detta prog på 65% tidigare!En doft av vår

Igår kväll doftade det såååååå mycket vår att jag knappt ville gå in från gården efter att ha nattat hästarna. Satt ute på tappan och lyssnade på NRJ som spelade på utomhushögtalarna. Tittade nöjt på de partier av trädgården som jag krattat, andades in - gud vad jag trivs här!!!!

Satt under eftermiddagen och registrerade mitt cv hos en rekryteringsfirma. Då jag är suger att jobba med nåt mer än tidningen under sommaren, iaf. Höll på att bli smått galen bara när man reggat sin cv så får man sitta och fylla i deras databas om typ samma saker som man redan skrivit i cv´n. Sen välja en herrejisses massa olika saker ur en lång lång lista. Men nu ligger jag i systemet iaf så får vi se om jag hittar nåt eller om nåt hittar mig - det skulle ju vara en trevlig överraskning =)


Bara väntar på att marken ska torka upp på baksidan så jag kan flytta trailern =)


Stureplans-Fille


Tur att Fille har sin snygga golf-kepa  nu när vårsolen brassar på ;)
Nejdå, oroa er inte vi visar oss inte såhär ute. hihi


Tävlingsdag två

Guuuud vad jag sov tungt i natt. Hade både ont i huvudet och magen igår kväll och kände mig smått illamående så var lite rädd att man skulle åka på nån magsjuka eller nåt. Verkar vara mycket sånt som går här i krokarna igen.

Gårdagens start gick sisådär. Hade ungefär samma upplägg på framridningen som under lördagen bara det att jag hade lite längre tid på mig. Den här gången red jag på desto mer när han började streta med munnen och red oss igenom det istället för att fega. Vi svävade på utebanan och alla stannade upp för att kolla vad vi var för ena. Hade samma känsla hela vägen in på banan. Är det inte konstigt att efter att ha gjort sisådär 15 perfekta halter under framridningen så börjar han svaja med rumpan på första halten inne på banan trots att ridningen är exakt densamma - tröttsamt! Bra igångsättning, öppna, halvcirkel, sluta, mellantrav och framförallt upptaget, kände att jag fick in bakbenen direkt och kunde tänka lite passagetrav. Halt, rygga var ok, men inte lysande. SEN började helsiket. Andra mellantraven fick vi två galoppinslag i.... taktfasta Spaniz som aldrig brukar rulla över i glp -suck. Vä öppna och framförallt slutan var jag absolut nöjd med. Vi hade några missar i bytena en var inte på hjälpen och en var lite hastig, vågade inte trycka på så mycket sista ökningen, han blev lite stark och hängig i handen i enkla bytena och övergången från glp-trav. Så allt i allo mycket mer tryck men en del missar, men det var jag beredd på eftersom det blir lite hela havet stormar nu när jag försöker få mer go och gest i honom. Tyvärr blev jag jäkligt underbetald i poängen. Knappa 57%!! Vet mycket väl hur denna domaren fungerar alltid hård men inte alltid rättvis. Vi gjorde ingen toppvisning men den var iaf värd några poäng till. Men men p´åt  igen nästa helg. Då ska näsan stanna uppe helatiden! Och bytena skulle han bara våga tramsa i! ;)

Ett STORT GRATTIS till Ankie däremot som tog två segrar under helgen i LB:3 resp. LA.4 på 70% Dessutom tåg deras div II lag (Uppland) en andraplats. You go Girl!!!

Tävlingsdag ett

haha Ankie och Chioli hugger värre än pirayor efter en summering från dagens tävling så jag vågar banne mig inte somna ifrån världen utan att skriva ett par ord här.

 Jag var som sagt superladdad... tyvärr var inte min kompanjon lika laddad. Iaf inte när han kom in i ridhuset. Var däremot väldigt lyhörd på utebanan för frammåtdrivande och förhållande hjälper. Gymnastiserade upp med lite övergångar och små tempoväxlingar i trav, galopp och  förvänd. Enkla byten som sedan rullade över i galoppombyten i språng. Några skrittpauser oxå inte att förglömma. Travarbete med volt-öppna-in i sluta och sedan oxå bara öppna-sluta-öppna-sluta i trappa både för att få honom att trampa in under sig bättre men oxå för att känna att jag kunde rida upp honom på yttertygel. Var väl lite här det började trassla för Spaniz tyckte det var mycket roligare att leka ånglok än att lyssna på mammsens samlande ytterhjälper.

In på collecting ring för att spänna bågen lite och kolla av lite halter, öka minska volten och jobba med yttersidorna så smått. Sen var det dags för banan och msv b2. Vi hinner lagomt kliva in så kom Spaniz på att han skulle trixa med munnen. Han som varit så nöjd med att jag bytt bett och allt! Blev att lätta av redigt i handen och lätta massor på stången bara för att försäkra mig om att jag inte satt och tjyvhöll. Startsignal och jag tänkte mest - vad skulle jag hit och göra?!

Plus sidan- Vi gjorde en jämn uppvisning utan några större tabbar förutom att frammåtbjudningen inte kändes riktigt ärlig. Men så fegade jag ur en del oxå efter att han gapat till, vågade inte pressa ihop honom som annars pga det. 
Alla halter satt som önskat, trampade in fint och ställde upp rätt och framförallt han stod still och började inte trampa. Sista uppridningen hade vi en 8:a på till och med. Viktig för dagen var oxå att bytena skulle sitta och det gjorde dem båda! Rena och fina!
I slutorna tyckte jag att jag fick bra tryck i grabben och god ridbarhet.
8 m glp volterna och 20 m halvcirkeln hade vi en bärig och fin glp. I de små volterna blev det nästan nästan för mycket piruett glp,, men hade honom väl mellan hjälperna där och kände att jag fick alla delar på plats. Böjning och spårning.

Vi belöndes med 63,27% och hamnade på en tredjeplats. Jag är nöjd med min älskade kompanjon. Det var första starten för året och visst hade rutinerade jag lite nervsprattel ;) Skönt att få detta kvitto när jag vet att vi kan rida hem ett par procent till. Bra utgångsläge!

I morgon försöker vi oss på en Msv B4 - håll tummarna för sjutton!!!

Tävlingsdag idag

17.46 idag är det dags för årets första start. Vi börjar säsongen med en MSV B2 och jag är ruggit taggad. Lite för taggad faktiskt, jag måste nog coola ner lite om det här ens ska gå någorlunda ok.Jag rapporterar såklart ikväll hur det gick, om jag inte hinner däcka innan ;)


Gatbilar.se - bloggen

Vet att några av er var duktiga att hänga med på vad som hände i gatbilar.se-bloggen under Bilsport Performance and Custom Motor Show. För er som missade men känner sig lite nyfikna kan ju kika här. =)
Måste säga att bannern vi körde på första sidan var för jäkla snygg, lite melodifestival över det hela... eller vad säger ni?! 

 
Vi körde gärnet dagara i ända så ibland var man både trött i benen och hade skrivkramp samtidigt ;)


Acer Aspire

Min nya vän heter alltså som rubriken lyder, Acer Aspire. Han hon den det.... kärt "barn" har många namn, är en champagnefärgad liten skönhet. Ultra Thin, Led och numeric kaypad är bara några få alla goda egenskaper den har ;)
Jag pratar givetvis om min nya laptop. Den förra krashade under sista dagen på elmia efter allt superbloggande på mässan. =)

Är just nu på G ut i stallet för att rida busarna men ville iaf uppdatera er om att jag lever eftersom jag upptäckte igår att det var en fasligt massa människor som skrivit i bloggen - superkul!!!!!!!
Kan inte få annat än en nytändning då ju!

Updaterar er mer under em/kvällen =)

Se ya all!!!!!


RSS 2.0