Jag och Per?!


Lång men otroligt rolig dag!

Äntligen börjar man få tillbaka temperaturen i kroppen. Trots att man är påpylsad som en mishilingubbe med både flis och dun så kryper kylan tillslut igenom och biter en i skinnet. Stod i sju timmar med min kära mentor och skuggtränade idag. Superduper roligt var det! Har ju gått med Elisabet Lundholm tidigare och det har oxå varit mycket givande. Men Maggan och jag diskuterar desto mer och kollar av med varandra vilket jag tycker är toppen. Dessutom så får jag massor av tips på saker att tänka på till examineringen i sommar!
Har sett många nya ekipage och några som jag känner igen sedan tidigare under dagen. Tycker att alla oavsett utbildningsnivå har varit väldigt entusiastiska och mottagliga för instruktioner. Vi testade eleverna lite grann under dagen och frågade om de tre gångarternas takt. Det var 1 av 11 som kunde, bristande teoretiska kunskaper kan man säga ;) Kan du svaret på rak arm - utan att googla!? hihi


Besiktning ett spänt moment på året!

Sicka dagar det varit!
Igår var det rida, städa, skotta snö i MÄNGDER och fixa kollage till KRK-sidan. Idag ...ja jag ska banne mig rabbla nästan allt: hästar, tanka bil, slå loss is från sidokjolar, lirka in bil i mammas garage.... skrapar alltid i avgassystemet så härligt där men det var ett måste att få in den för att få bort den sista snön och isen. Städa förråd, mata hästar, duscha och göra sig i ordning, ut med bil, byta lite lampor som han menade hade pajjat, trodde dessutom att jag var sen till BESIKTNINGEN. Jag såg väl ut som en halvgalen koala som inte visste vart början eller slut var på ett eukalyptosblad ungefär vid ett tag då vi började fundera om det var kontakten det blivit fel på eller nåt annat jäkla elfel. Men nejdå det var faktiskt bara lamoporna *puh* Dessutom upptäckte på vägen i Pers bil för att handla lamporna att jag tagit fel på EN TIMME. Det var inte 40 min kvar tills jag skulle vara på besiktningen utan 1h 40 min. Oj oj oj.... hur slår man ihjäl så många minuter?! Ni som känner mig kan ju gissa, jag brukar inte lida av det problemet, så inte denna gången heller. - Raka spåret till biltvätten efter att bilen påväg hem från sthlm skiftat färg från blålila till brun/grå - urk!
Skynda tvätta och sedan blåsa över stan för bes. Fyyyy attan säger jag bara. Hatar detta moment på året. Eftersom jag har en "smått" modifierad bil så är jag alltid rädd att bes.männen ska få en felaktig inställning till bygget och börja hugga på allt. Men hittils har det gått hur bra som hellst - så även denna gång. Han ville inte ens ta ut och köra det och testa tutan. Han verkade mest rädd för att förstöra något. Den respekten uppskattar jag verkligen! Fy attans så rart! Dom var jättenogranna så att bilen inte tog i någonstans osv. Dessutom tyckte en av bes.männen att det var ett himla snyggt bygge och färg ;) Not bad!
Hem igen i bästa dunka dunka andan. Tänkte på serien " En annan del av köping" .... Mats, hans pappa och den alltid så härligt svärande tobbe var och tog en besiktningsglass när deras bil klarade bes. Ååååååh varför ska jag ha bes tid mitt i vintern. Det klingar lixom inte riktigt lika härligt med en kopp besiktningschoklad.
Väl hemma var det bara att traska raka spåret in i stallet där Per hade påbörjat mockningen. Vi gjorde klart och tog in busarna. Sen fick jag sitta en liten stund innan det var dags att åka och handla. Hemma på nytt var det dags för mat, men jag behövde bara fixa pajskalet så tog Per över och jag fick gå och däcka en liten stund - punkt!!!
haha jag är helt färdig tack vare att jag gått och spänt mig mest hela dagen för den där bes.

Nu är det dags för sängen. I morgon måste jag upp tidigt så att jag har ett par timmar på mig för att få på sisådär 350 lager kläder. Annars kommer jag väl frysa ihjäl om jag ska sitta i ett oisolerat ridhus från 11.00-17.30 .....








Och såhär såg pärlan ut hösten 2005 efter att jag då ägt den någon månad bara ;)


Med och tävlar... igen


Yepp, då är jag med och tävlar hos www.sofiaelinab.blogg.se om att bli veckans blogg.


Brrrrrrrrrrr........

Gah, jag vet inte om jag fortfarande fryser för att jag blev nerkyld eller om jag fryser för att snön vräker ner utanför fönstret. Det var inte alls roligt att ta sig till och från ridhuset idag ska jag villigt erkänna. Men träningarna gick bra iaf. Tur det annars hade man verkligen ifrågasatt vad sjutton man håller på med :)

Ska ta och duscha och värma upp mig ordentlig snart, sen är det dags att rädda hästarna från ovädret och sen är frågan om man ska ta och dra till gymmet faktiskt. Testa lite Step, jag brukar var totalt värdelös när det kommer till att kordinera händer och fötter om det inte handlar om körning eller ridning vill säga. Måste hinna plugga lite för tränarutbildningen oxå. I helgen ska jag skuggträna med Maggan som är B-tränare och det är något jag verkligen ser fram emot. Ska bli sjukt kul och förhoppningsvis lärorikt.

Jag vill INTE gå ut nåt mer idag!!!


Tankar om tränare och ponnyakuten

Igårkväll kröp graderna ner till -20 strecket på nytt - och jag som redan hunnit glömma hur hemskt kallt det va!
Det var iaf gott att vara klara med alla måsten i rimlig tid och kunna krypa ner för att värma sig med en kopp choklad framför tv:n. Men jag vet inte helt hundra vad jag tycker om ponnyakuten ännu. Kanske hade jag lite för höga förväntningar? Klart att det är intressant att se på allt som har med hästar att göra. Och Tobbe har ju dessutom en sund syn på hästhållning och ledarskapet med dem. Tyvärr tycker jag att iaf tittarna har fått sett alldeles för lite av just den varan hittils.
Den största frågan jag kanske ställer mig är: Vad har det här ungdomarna för hjälp och tränare till vardags?!
Många av problemen borde en duktig tränare och choach på hemmaplan kunna hjälpa dem med. Eller sitter de hemma och kör sina egna race med hästarna? Man börjar ju undra när en 11-åring har en 5-åring till häst. För mig är det mer eller mindre vansinnigt! Ännu sämre klingar det ju när de säger rakt ut att de inte vet något om dressyr... det är ju grunden till all ridning.
Med det sagt så undrar jag vad vitsen är med att ha en dressyrtävling på lägret? Det är ju inte därför dom är där, de vet knappt vad det går ut på. Den ena frågar "är det stilbedömning då oxå?"... Den som vinner får en lektion med Jan Brink. Det ska bli spännande att se fjärde avsnittet och jag hoppas Tobbe har en bakomliggade tanke med detta.
Annars har man ju inte sett till honom mycket alls. Mer än att ha hjälpt en med att lasta hästen. Och i det fallet kom den tjejen till en extremt bra insikt - man kan inte alls så mycket som man tror!
Men för det ska man inte sluta tro på sig själv bara!!! Lite ödmjukhet brukar kunna vara en ingridiens för bättre föreståelse och mottaglighet för ny kunskap. Jag vet ju själv hur tufft det kan vara att leva tonårslivet ;)
Jag hoppas iaf att programmet tar en härlig vändning snart!

I övrigt vill jag säga: Våga fråga era tränare så snart ni undrar något. Oavsett om det har med ridning, skötsel, skoning eller fodring att göra. De är där för att hjälpa dig och det ska ligga i deras intresse oxå att ni som ekipage har alla förutsättningar för att lyckas nå just dina uppsatta mål.


Ville bara säga godnatt...

Hann inte bli så mycket bloggande idag, det har varit full rulle hela dagen. Får göra en desto större uppföljning i morgon :) Dessutom har jag massor av härliga bloggare som skriver till mig som jag måste svara. Det är verkligen superroligt att bloggen ständigt växer!

Nu ska jag krypa ner i sängen med en kopp choklad och kolla på tredje delen av Ponnyakuten på SVT Play.
Fille och jag säger godnatt så länge, Spaniz står fortfarande och kikar i sitt favvofönster ;)

Kramizaar


Härlig helgavslutning

Igårkväll var vi på middag med Gävlegänget. Åtta personer var vi som trodde att det inte skulle vara mycket folk ute för att äta middag helgen innan löning. Outsh så fel vi hade! Det var mer eller mindre smockat överrallt. Det tänkta stället, där det inte går att boka bord, hade två timmars väntetid. Fick tillslut ett bord på ett ställe där vi förväntade oss god service. Den blev tyvärr lidande pga en avgångsklass med sköterskor. Inte levde maten upp till våra förväntningar heller... men i goda vänners sällskap så var kvällen helt toppen. Även om ingen av oss känner för att gå dit nåmer annat än för att sitta i deras trädgård mitt i stan på sommaren och smutta på någon god drink och vinka åt folk.
Bäst var när Madde frågade servitrisen om Noisettsåsen till kladdkakan var köttsås?! Att tre vid bordet redan hade berättat för henne vad det var för sås hade av någon anledning förbigått henne.

Idag var vi ner till mammsen och pappsen på fika. Därefter var mamma upp till oss och hjälpte till med gardinerna till sovrummet. Det blev superfint och jag bjuder er nog på en bild i morgon =)

Under kvällen har jag varit riktigt bortskämd. Per har nattat hästarna och lagat mat. Sen har vi kikat på Johan Falk - Operation Näktergal. Men det var tyvärr den sämsta av dem hittils. Budgeten var kanske inte så stor att man hade råd med mer än ett par avlossade skott och en mobil i vattnet. Oj just ja, två bilar krockade i början! :)
Ska man inte titta på hela serien utan bara välja en ur högen skulle jag inte rekomendera just denna.




Kronan på verket


Dressyr Tv mest hela dagen

Hade sån tur att dagens "to do" lista blev ändrad av olika själ. Det gav mig desto mer tid med Fille och dessutom framför tv:n för att kolla in världscupsändningarna från Holland på FEI TV.
Fille och jag hade en riktig mysstund i stallet. Det ska gosas, ryktas, pussas, gnussas och torkas ögon, räknas tagel i svansen, klias och pussas ännu mer. Det kan han behöva efter att Spaniz tagit en smakbit av hans hals. Inte vet jag om han tyckte Fille såg ut som en otroligt stor och smaskig sockerbit ... tyvärr tror jag dock att han såg det som en extremt söt kille som kändes som tuff konkurrens borta vid grannens ston. Stackars Fille blev faktiskt ledsen när hans allra bästa vän sedan 10 år gav sig på honom. Men det läker bra iaf så det är redan en riktigt fin skorpa på såret. Ger er en bild från när det var värskt... ser ju alltid så mycket läskigare ut då. Dessutom kommer säkert ni oxå tyckte synd om Fille då ;)



Jag vet att jag är lite knäpp ;) Medan jag ryktade och donde kunde Fille studera dressyrhästarna i Leipzig
Han slapp däremot läxförhör. Vi drog ut på en härlig glp-runda och tränade upp kondisen.


När stallskötseln var klar kilade jag in för att äta tacopaj framför sändningarna från Holland.
Så glad att Per lärt mig hur man kopplar in ljud och bild till TV och ljudanläggningen :P


väck mig inte!

Om jag drömmer, så snälla - väck mig inte!
Idag var det dags för ridhuset med Spaniz och hans första riktiga pass med kandaret igen efter att ha gått med vanligt tredelat ett tag och bara fått promenerat sugades på kandaret. Fick en himla skön känsla på ryggen i traven. Det var en energisk häst som verkligen ville göra mig till lags! Varifrån kom han? Vem har snott Spaniz?
Kände på galoppen som var reglerbar och trevlig, kanske hade man kunnat önskat lite bättre reaktion vid förhållning men jag kände mig bara glad över att han ville fram. Efter lite förvändglp och öppnor på långsidor och slutor i varierat tempo på volten samt lite enkla byten. Kändes som om han var uppmärksam för mina hjälper så jag gav mig på att testa några byten. DOM SATT! vartenda ett! *rockar runt*

Oj, måste sätta fart, har två hungriga hästar som vill komma in och mysa! ;)
Var bara tvungen att dela med mig av mitt glädjerus!

Höres! 

Äventyr med Miele

Att städa huset kan bli en "dramatisk" upplevelse, man kanske skulle sluta med det helt enkelt ;) När jag är i sista rummet, badrummet, händer det som bara inte får hända. Jag hörde dramatisk musik spelas i mina öron när pluppen till en av toalettskruvarna släpper och försvinner in i dammsugaren. En såndär liten liten detalj som kan vara otrooooooligt irriterande för ögat. Det är sånna här gånger man bara inte får tänka på de jordbävningsdrabbade på Haiti - stackars drabbade!!!
Per tröstar mig med att det går att köpa en ny. Men som en sann ekonom hävdade jag starkt att pluppen måste kunna hittas i påsen. Per hoppade därmed gladeligen ner och satte sig för att rota efter den.






En bra dag idag!

Förrgår var sisådär. Fick en massa saker gjorda inom både jobbet och föreningslivet. Efter att ha gjort en rätt märklig intervju.... eller det blir lixom märkligt när man inte får svar på de frågor man ställer. Man sitter som en jävla ugga och undrar hur sjutton man ska få ihop det hela. Men snackade med grabbarna på redaktionen igår och bestämde oss för att skjuta på publiceringen tills "storebror" Bilsport gjort ett mer genomgående reportage på bilen. Grymmt stort omfattning på bygget! Jag skulle bara skrapa på ytan av detta och det kändes från min sida inte helt fair. Istället bestämmde vi oss för en Grön V40. Så när jag äntligen fått tag i ägaren igårkväll och gjort min intervju så var jag rätt trött i pallet efter en lång arbetsdag - fantasin flödade!
Kände rätt och slätt att jag behövde en stooooooor nypa luft under gårdagskvällen, så jag sadla på Spaniz och tog mig en tur förbi herrgården och längs ån vid kyrkan. Hade en önskad känsla och bild i huvudet på hur jag ville ha honom. Och vet ni - grabben var laddad... trampade på med höga framben och elastiska bakben. Tror han allt vackert gillar att titta på sina framhovar. Kände att jag blev helt mega glad och ville inte alls störa så mycket på ryggen, vart nog en smula frammåtlutad när jag körde lite Brink-style goes joggig.

Idag var det till att färdigställa reportage, hästarna skulle skos och städning. Såååå skönt att få iväg jobbet till deadlinen, man blir lätt som en fjäder! Stod sen med hovslagaren och hans nya praktikant en stund. Erbjöd snällt kaffe. Hovisarna svar rungade högt i ett JA! Undrar om de sovit dåligt ;) När jag kom ut igen säger M
- Jo jag sa just att Spaniz är riktigt fin i kroppen nu. Välmusklad och det är sällan man ser en så bra uppdragen buk.
Patricia fastnar i dörren med två koppar kaffe brännande i händerna, men det kändes lixom inte precis då. Skrattar sedan nervöst och får ur sig.
- Du var bara ironisk nu va?!
M tittar upp snabbt
- Nej men det har ju hänt jättemycket med honom. Och han är mycket bättre i bakbenen nu...
Patricia står nu innanför dörren med ett BIG smile på läpparna... trots två koppar kaffe brännande i händerna.
Min hovslagare tycker om att skojja men brukar iof inte göra det om hästarna. Han brukar säga vad han tycker helt enkelt. Spaniz brukar ha nästan som krämper i bakbenen när hovis ska göra dem. Han står konstant och vill dra åt sig dem. Men brukar vara att desto mer lösgjord och arbetad han är detso bättre går det. Det är en form av kvitto för min del att vi är på rätt väg och att det inte bara är drömtänkade från min sida.

L hörde av sig, hästen var bra i sitt framknä nu efter att ha fått sig en törn av stallkompisen. Så nu kör vi på nytt. Måste kika i min kalender så vi kan få till ett regelbundet schema för damen bara =) Ska bli superkul!

Huset är skinande rent och luktar blommor igen - inte häst! Just det... jag som redan har så lite att göra kommer troligen att sitta med i Kultur och Fritid framöver. =)

 


Massor av jobb

Har en massa jobb att göra så tiden för bloggning igår blev lika med noll. Men lovar att dyka in senare ikväll för en lägesrapport =) Tillsvidare bjuder jag på en "klassiker" ur arkivet ;) Ett ihopklipp på Spaniz och skillnaden från första tävlingsstarten till en start ett par år senare. Han har gått från LB- till MSV A. Min kämpe!


Ett annorlunda inlägg - jag lär mig grejer!


Vi två! - och ett par tighta ridbyxor.

Det gick bra idag, Fille höll sig på backen hela passet. Var vid gruppbyte ponnier till storhästar och det sprangs en massa i porten  som jag kände att han blev som en tickande bomb, men lyckades avleda det . Så jag tycker han skötte sig över förväntan. Verkade tycka att det var jättekul med en massa aktiviteter ikring honom. Dessutom fick han en sockerbit av snälla V för att hon tycker att han är så fin - blir så glad att höra det. Meeen finare ska han bli, bara måste få bort den där ponnymagen nu - Jag med för den delen :P
Red i de nya Pikeur-byxorna idag förresten. Har ju försökt suttit in dem lite här hemma innan jag slungade mig över ryggen på nån häst. Men naturligtvis var de inte tillräckligt uppmjukade i grenen. Gaaaah blir tokig när jag känner att jag inte kommer ner i sadeln lixom. Och eftersom de inte ger med sig i fram så åker kroppen per automatik ner långt bak på baken lixom. Så försöker man korrigera så känner man sig som nån jäkla nickedocka. När man får till sitsen så har skänklarna åkt ut för det stramar på utsidan, man squisar in skänklarna och vips känns det som om nån drar i hjälmen och man åker uppåt osså försöker man komma ner så åker man ner på bakbaken. haha - en hel jäkla vetenskap det där med nya ridbyxor.

Per följde med ner och försökte fota lite trots de extremt dåliga ljusförhållandena. Man kan ana oss i bild iaf ;)


Värma lite i skritt - se vägen du ska rida. I det här fallet var det snarare - kolla in alla söta ponnier som hoppar som galningar på andra sidan.


Jogga lite. Hinderstöd höger i bild - det var nära nog för dagen ;)


Fille undrar vad mamma har för problem med sitsen egentligen eller om det är nå nya konstiga övningar som han ska behöva lära sig nu.


Massa polare till Fille som han brukar träffa typ en och en på gemensamma uteritter välde in genom porten samtidigt - var ju bara tvungen att stanna och checka läget!


Inte bara Fille tyckte det var kul med så mycket folk utan l "mamma" oxå såklart som hon bara var tvungen att stanna och snacka med.

Dags att packa på sig alla kläder igen och gå hem. Så länge det är vintermånad enligt almenackan förblir termobrallorna på till och från.


Älskar dig Filipin!
ps. det är bra att spara gamla hjälmar så man kan spänna ut dem och ha mössa under ds.


Social träning

Idag har jag faktiskt inte ridit på förmiddan. Det känns lite skönt då jag hunnit göra lite annat vettigt :) Har en annan plan för dagen då KRK har hoppträning för Cicci ikväll så tänkte jag ta Fille till den lediga halvan och jogga lite. Tanken är mest att det ska bli roligt för Fille och att han får gå bland en massa andra hästar. Kan behövas lite sån träning om vi ev ska starta igen och desto roligare när det är en massa folk från den klubben man jobbar idieelt i. När jag rider på förmiddagarna så är vi ju typ max 3 stycken i ett 20*80 ridhus. Men jag är ganska beredd på att Fille kommer gå i luften när de andra börjar hoppa, det har ju hänt förr som ni kan se - jiiiihaa! ---------------->


popcornladdning

Per var väldigt biosugen idag, däremot inte jag. Mest bara trött efter träningen så jag pushade för att han skulle gå på bio med någon av grabbarna grus i Gävle och så blev det.
Själv hade jag sån tur att det blev perfa att natta hästarna för att sedan ladda upp med nypoppade popcorn och cola med is lagom till direktsändningen på internet av 1.45-klassen i Basel. Får tacka "Mitt liv som hästnörd" för tipset om direktsändningarna :). Ni som vill se morgondagens tävlingar kan jag rekomendera att kolla här.
TUR att Per lärt mig hur man kopplar datorn till tv:n och takljudet. :P Har haft det riktigt mysigt ensam faktiskt!




Årshoroskop

Jag vet zipp nada om allt som har med horoskop att göra så därför blir jag alltid paff om något verkar stämma med min verklighet när jag läser dem. Nån form av numrerisk, logisk avläsning måste det ju bero på.... eller är det så att man själv letar liknelser i sitt egna liv att sätta in i ett antal påstående som på måfå är utvalda.
Den här gången gällde det årshoroskopet i tidningen Equipage som verkligen stämde in på mitt liv - nästan "huvet på spiken". Nedan kommer ett par glimtar av det som stod och det som passar in är i fet, kursiv stil. 

"Årets hästigaste datum: 9/3, 31/5 och 2/12" - VA! 31/5 är ju min födelsedag.... vad ska hända då? ååååå undrar vad jag får i födelsedagspresent???? Resa till tyskland för att kolla på hästar och shoppa?
 
"Längtan efter något nytt börjar komma krypande. Det behöver inte vara en ny häst, utan kan handla om att byta stallt, ändra inriktning eller kanske tom satsa på hästar på heltid." - Mycket har hänt redan bara de senaste månaderna och jag älskar det. Men finns fortfarande ett par saker jag är sugen på i livet ;)

"Berätta vad du känner!" - Jag har blivit bättre iaf.....

"Du har tusen projekt på gång men blir irriterad på människor som inte håller samma tempo som du. Och din rastlöshet kan göra att du inte fullföljer alla projekt. Ta ett djupt andetag så att du inte missar fantastiska möjligheter på grund av ditt tålamod." - Thats me and always will be tror jag =) Gillar tempo och att ha saker att göra =)

"Ekonomin går upp och ner under året. Vissa månader känner du dig som världens rikaste och andra som världens fattigaste" - Naild it, men hur många av oss känner inte så nångång ibland. Äter hästar verkligen bara hö, gräs, havre, kraft osv... eller är det så att de faktiskt gillar pengar lika mycket som treklövers?! *mums*



Och nedan ett klipp hämtat direkt från hagen när det är dags för Fille att få lunch. Bara det att han står vid ingången prick 12.00 och räknar varje minut hans mamma är sen.


Koll på läget

Bara -6 idag, jippiieee!!! Hoppas det håller i sig hela helgen eftersom det är dags för att dra ut på äventyr med

Spaniz igen. Denna gång träning för Fredrik. Var nere i ridhuset med både Fille och Spaniz idag. Fille kändes ganska mjuk i sidorna men lite seg faktiskt  och Spaniz var som en stolpe, lyckades lösa upp bitarna lite grann iaf. Får väl se hur det känns i morn.
Annars är det jobb och gårdskötsel som varit på tapeten idag. Ridningen på L´s lilla donna blev inställd eftersom deras andra häst tydligen varit på busen och råkat sett till "donnan" fått svullet knä. Vi hoppas på att det blir bättre till nästa vecka så kör vi då istället =)

Per har satt på däcket på trailern idag oxå =) Hade fått pyspunka på ett av däcken så vi lämnade det till snälla Eddy i fredags som jobbar på just en däckfirma, bra att ha vänner med olika jobb, så han hjälpte oss. 

Har kikat lite på tävlingssäsongen och första start blir nog någon gång i slutet på mars el. början på april. Propparna hade inte kommit ut än men det var ett par klubbar som jag vet brukar ha bra tävlingar som hade ikring de datumen. =) Man blir lite småtrissad faktiskt ;) ...ovanligt.... NOT

 


Seeegt

Hästar, jobb och föreningsarbete *2 har avlöst varandra idag. Har vilat en liten stund nu då jag inte mår alldeles hundra. Hoppas bara inte jag åker på nån förkylning eller nåt - har inte tid!
Tänkte jag skulle ta en lite promenad och få lite frisk luft så kanske man blir lite piggare. Spaniz får nog följa med och sträcka lite på benen. Brukar vara Fille som får hänga med mig på prommisar men han ska ju gå så attans fort jämt =)

Hörde nyss på nyheterna om en tjej på grannklubben som först till sjukhus efter att ha fått en häst över sig. Ska tydligen ha blivit liggandes medvetslös och det hade kommit blod ur örat. Låter ju inte allt för bra :( Hoppas verkligen det inte är något jätte allvarligt - tänker på henne med nära och kära.

Otroligt het vs. Roomservice

Ikväll är det äntligen säsongspremiär av Roomservice på 5:an, men blev smått kluven vilken kanal jag ska slå på kl 20.00 egentligen.  Tv4 sänder nämligen samtidigt "Otroligt het", brukar inte vara så förtjust i den här typen av "teater" meeeeeen tror att jag får göra ett undantag. Vad tror ni, kan otroligt het vara något?! Vad ska man titta på?!


Orolig i onödan

Sovit ensam i huset för andra gången nu =) Men efter att ha varit hos mamma hela gårdags em/kvällen och blivit matad med diverse godsaker så sov man riktigt gott ;)
Varit lite fundersam över Fille, han har inte attackerat maten som han brukar och inte druckit lika mycket som han brukar. Filles andra namn är nämligen "Sjöhäst", om det inte är så att han tränar snorkling i vattenhinken. Ingen feber eller annat knas, så tänkte om han kanske lyckats göra sig illa i munnen när han pallat grenar från grannens tall, men kan inte se några sår när jag kollar. Eller så var han bara deppig över att inte vara mitt i centrum just nu. Så idag hade jag låååååång pysselstund med honom vilket han uppskattade, sen klädde vi på oss för att gå ner och jogga lite smått i ridhuset. Ingen hosta eller konstigheter. Allt gick iaf enligt planerna för jag fick möjlighet att kolla av att allt fungerade som det skulle. Prutt - check, bajs - check, kissa - CHECK och aptit för maten efter ett skönt joggingpass - ceck! Jag tror han är "frisk" igen =) Oroade mig nog bara i onödan...... som vanligt... men han är ju mitt stora hjärta!

 


Fille redo att bemästra nya äventyr iförd finaste ullen från Englad.


Ny häst i träning

Idag var det åter dags för lite trimning i ridhuset med Spaniz. Gick sisådär den här gången, när jag ville att han skulle jogga så ville han snarare balanstrava. Så vi hade lite meningskiljaktighet till en början innan han gjorde som hans så alltid förstående ryttare bad om ;)
Sen hem och släppa ut sötisarna innan det var dags att ta cykeln ner till ridhuset på nytt.... ja, jag skrev cykeln - ni läste helt rätt. Bilen  är fortfarande inte helt återställd efter att katalysatorn packade ihop.
I ridhuset väntade iaf L med sin häst. Var första gången jag satt upp på den här lilla primadonnan som allt tyckte att hon skulle göra som hon ville, hellre än hellst i snabbt tempo dessutom. Inte alls beredd på att någon skulle komma och be henne om att stanna mellan hjälperna. Men hon har tiden för sig iaf kan man säga. 7 årigt sto som mäter 163 i manken och är efter Opius. De glimtar man fick av henne när hon slappnade av var riktigt trevliga, ägaren nöjd och jag får lägga upp träningsschemat själv - skitkul! Dessutom inte helt omöjligt att det blir en start i någon lägre klass under hösten. Men tiden får väl utvisa hur det går för oss ;) Kul iaf att L var så mottaglig för råd och instruktioner. Ser fram emot att fortsätta jobba med dem båda.

Mamma var ner och kikade lite oxå och när jag väl var avsutten efter en lite bumpy ride så klappade hon mig på axeln och sa att vi skulle åka hem och käka semla och dricka kaffe hos henne. Cyklade hem snabbare än snabbast, vickade i mat åt djuren och tog in dem, bytte om till myskläder (kändes som ett måste) och gick ner till mamma som serverade gosakerna framför brasan och tv:n. Bev naturligtvis kvar där hela kvällen, och blev dessutom bjuden på vofflor. Mammor är allt bra underbara att ha!

Mina hästar om natten

Har bytt övervakningskamera i stallet nu till en med nightvision och som dessutom är kopplad till TV:n i sovrummet. Funkar kalasbra!
Provmonterade den mer i mitten av stallet nu för att lkunna ha ite bättre uppsikt över Fille oxå.


22.42 Fille har gått och lagt sig - sötast!
Spaniz håller vakt i det lilla fönstret... emellanåt iaf. Håller mest på att somna på sin favvoplats.


23.30 Det har varit skiftbyte
Spaniz har gått och lagt sig - myyyys!
Fille står på sin favvoplats och vaktar ....ööööh... stallgången?! Troligen rädd att missa nästa omgång med mat ;)


Så söta när de står och nickar med huvudena och håller på att somna. Man har lust att bara storma ut och pussa på dem!


Vårat hem - en spelplats

I lördags hade Per bjudit hem grabbarna grus från Gävle för att ha en tv-spelskväll/ racekväll. Eller snarare dygn! De kom 14.30 och åkte 01.30. Själv var jag på tävlingsmöte från 14-16 och sedan blev tillflyktsplatsen Cattas lägenhet för en massa tjejsnack om allt mellan himmel och jord innan vi begav oss ut för att dansa. Jag höll mig till Red Bull hela kvällen eftersom jag körde.
Unde de timmar jag var hemma så får jag säga att grabbarna hade det himla bra här ;) Och himla god mat fick vi dessutom. Jag hann aldrig vara med att köra, men tydligen ska det bli rematch framöver så då jäklar! ;)


Så snart du klev in i köket syntes det vad som var kvällens tema. Per hade dekorerat matbordet och hängt racehandskarna på stolen - käckt!


Och på Tv:n i köket gick Grand Tourismo 5 och demade under kvällen. Och innan hemgång så hade alla provkört det.


Uppdelade i två lag var dom. Hejjaklacken studsade i soffan när rekordtider sattes.

Frammåt småtimmarna sattes inte längre några personliga rekord direkt utan vägarna blev allt kurvigare och kurvigare enligt grabbarnas mening. ;)


Teamleader Ia! - Yes box, det är vi tjejer som matchar lagen till framgång... eller hur!?


Equipage - tävling om prenumeration

Är med och tävlar i Sabina Borenius blogg om en helårsprenumeration av den bästa hästtidningen på tidningshyllorna - Equipage!
Önskade mig det i julklapp men återfanns aldrig i något av mina paket =) Attans! Nu hoppas jag att det kan bli en sen julis för min del =)



Patricia tänker till och svarar

Vaffö bygga ridshus när man har ett så stort å fint så nära?
- Haha, Visst kan kommentaren "mycket vill ha mer" stämma. Men skissen som finns i mitt huvud är snarare en dröm än ett mål. Det är väl mamma och jag som brukar drömma oss bort lite ibland när vi undrar vad sjutton man skulle göra om man vann 50 miljoner på Lotto. Inte rimligt på något vis. Skulle ju bli så mycket mer än ett isolerat ridhus såklart. Stora lyxiga stallar, fina hagar, utebana, ridvägar med tillgång till klättring och intervallträning... ååååååh *drömmer* Skulle leva häst hela dagarna, sitta i ridhuset och träna mina egna (för många egna skulle det bli), träna andras och andra osv. Ta hit duktiga tränare, kanske till och med ha nån egen lite uppfödning .... ja men ni förstår nog hihi. Men som sagt - en dröm, en utopi, inte ett mål! =)
Jag står med fötterna på jorden och kan inte på något vis what so ever klaga på det vi har på gården idag! Älskar det här!


Blir hästen framtung fast han söker sig uppåt?
- Nja, jag var kanske otydlig i ett tidigare inlägg. Spaniz har en tendens att trilla ner på bogarna om han bara fått skrittat ett par dagar eller som nu när det var så kallt och ridningen uteblivit. Så när det är dags att trimma i ridhuset så börjar han gärna i sluttande nerförsbacke typ. Man får något att bita i på direkten men brukar inte vara allt för svår att vicka på gunbrädan och få honom att kännas i balans igen. Däremot när jag gör halvhalter och ska samla honom ett par steg, få honom att trampa mer inunder och mot tyngdpunkten, så blir det jobbigt för honom och han drar upp nacken och blir spänd istället för att han bär upp sig. Men bättre har det blivit! =)

Min häst lägger sig gärna i hander och blir tung och vill gå djupt/lågt (springer då ifrån mig i galoppen, kan inte "sätta" honom ordentligt), jobbar lite upp upp lätt lätt just nu. Galoppen svårast att bibehålla bra tempo och takt då. Några tips?
- Nu vet jag inte hur din häst är bygd eller hur den rör osv så därför kan det vara knixigt att hjälpa till. Men vill mena att du nämnt MSV så då tar jag för givet att öppnor och slutor är något som ingår i er träning i vanliga fall ;) När det handlar om glpen så skulle jag känna mig för på volten, ligga innanför spåret ca 15m volt och sedan ta bakdelen innanför spåret, rida ett par tempoväxlingar i den positionen, se till att du verkligen kan korta upp/samla den för att sedan gå ur och rida rakt fram ett par steg och sedan göra om.  Andra övningar kan vara att ligga på stora mittvolten och på de öppna delarna lägga en 10m volt utåt i förvänd glp. Då måste den balansera upp er på rumpan och kan inte rinna iväg utan att ha en tendens till att drutta omkull. Förvänd glp på raka spår kan ibland räcka beroende på häst och att man ser till att den verkligen spårar har man problem med det får man rida nära väggen och verkligen leda framdelen mot väggen. Mer utbildad häst så kan du rida förvänd och sedan rida öpnna mot glpsidan. Blir som rättvänd öppna i "fel varv" mot väggen. Kan inte springa ifrån och ger dig en möjlighet att trycka på bakifrån och fånga upp. Observera att jag inte menar att man ska rida in i väggen, resp styra in pannan i sargen! Hoppas övningarna kan vara till någon form av hjälp. Brukar akta mig för sånt här, så lätt att bli missförstådd och svårt att korrigera, hjälpa, när man inte har ekipaget framför sig irl =)

Tävlar du mycket?!

Jag fick en rolig läsarfråga här om dagen vilken lyder: Tävlar du mycket?
Den fick mig mer eller mindre att gå igenom mina senaste 16 levnadsår - oj, nu upptäckte jag på nytt hur gammal jag börjar bli. ;) Det har hunnit bli mycket "blod", svett och tårar men också en väldans massa glädje!
Plockade fram min klipp- och klistrapärm vilken är full med tidningsurklipp genom åren. Eller... av någon anledning så slutade jag i stortsett när jag gick över på storhäst... varför vet jag inte, verkligen jättedumt och synd. Så efter att ha suttit och bläddrat i den så tänkte jag att jag svarar på dels på frågan men ger oxå ett par klipp från boken som representerar åren som gått.



Jag vill verkligen rekomendera alla och kanske särskilt er ponnyryttare att göra en sådan här pärm där ni klistrar in allt som har någon form av positiv anknytning till eran träning och tävling. De dagar som ni känner er depp och allt verkar hopplöst - sätt er och kika igenom pärmen och jag lovar att den kommer ge er ny motivation om och om och om igen!

För att svara på läsarfrågan så kan man väl säga att jag och mina hästar är i en period där det kan vara klokt att välja sina tävlingar snarare än att tävla ofta. Rutinen och erfarenheten har vi tillsammans vid det här laget, nu gäller det att ta sig vidare vad gäller kvalitet och grader av klasser. Målet är att på nytt rida Msv A under hösten.
Men under tidigare år får jag säga att det har tävlats i massor. Allra helst under min ponnytid. Vi köpte ju Fille för att satsa på hoppningen framför allt annat. Han hade en god kapacitet med en aningen brist på självförtroende då. Det tog något år innan all träningen äntligen gav utslag på tävlingsbanan. Hittade ett tidningsklipp från en tävling där det äntligen började funka för oss, ganska roliga skribenter här uppe ;)

Bättre och bättre gick det iaf våra LC:n blev LB:n som sedan blev MSV hoppning och vi fick ingå i klubbens elitlag. Men när Fille sedan åkte på kotledsinflammation i båda fram blev vi rekomenderade att dra ner på hoppningen och endast utöva det då och då. Och eftersom det inte fanns på världskartan att Fille skulle säljas så fick vi helt enkelt börja med dressyr på heltid. Vi hade inga större förväntningar utan tänkte väl mest fortsätta satsa på Lb och någo La. Jag fick lära mig många nya detaljer och fick vara extra noggrann med tex vägar och annat eftersom formen inte alltid var den stadigaste till en början. Men desto större dressyrmusklerna blev desto roligare blev det ju för oss båda. Och Fille visade sig vara en riktig showman Lb blev "bara" La, och La blev tilslut FEI. Det kuskades landet runt och tävlades mest nästan varje helg ett tag. Det skulle ju kvalas till SM, ridas cuper och lagtävlingar. Vi samlade på oss många fina titlar inom både DM (först i vårat distrikt med att ta tre segrar i rad) och NoM.


Att avsluta sin ponnykarriär som Sveriges 12 bästa ekipage och belönas med "Prinsessan Madeleines Stipendie" var helt underbart efter vårat slit!







Men så var vi ju där igen.... vad gör man när ponnytiden är slut och man bara vägrar att sälja sin samarbetspartner? Jo då klassades 147.1 cm höga Filipin om till storhäst. Det drogs ner lite på tävlandet med honom eftersom jag då också precis börjat fått snurr på Spaniz som egentligen från början skulle agera sällskapshäst till Fille men som ju visade sig ha ett par trevliga kvalitéer att jobba med. Osså var

man väl mer eller mindre igång på nytt då. Skaffa rutin med ny häst, förbättra ritter,

 

klättra i klasser och så har det rullat på. För visst är det så att det är tävlingarna som sporrar mig. Man vill ju ständigt känna att man utvecklas och förbättras. Att sedan få det som en kvitto på tävling ger ju glädjekickar som heter duga. De gånger man får det vill säga, många gånger har man gömt sig i baksätet och kännt hur allt bara ramlar ner över och man har undrat vad sjutton man håller på med. Man sliter hund hemma, tycker man gör framsteg och när man kommer ut och ska visa det så är det som bortblåst. Bara att analysera vad som gått fel på hemvägen osså är man på det igen sedan. =) - För nästa gång då ska man allt göra det bättre! .... eller hur!?




 


Sherlock Holmes


Gårdagskvällen tillbringades inne i stan tillsammans med grabbarna bus. Först bidde det husesyn i Eddys nya lägenhet, sen middag, eller rättare sagt Pizza och sedan bio. Nyutkomna Sherlock Holmes var det bestämt sedan innan.
En helt klart sevärd film för er som gillar action och spänning, blandat med en uns humor när man som minst anar det. Jag fick mig ett och annat skratt emellan alla actionscener iaf =) Kanske en aningen lång, man hade nog kunnat komprimera det hela en aningen för att komma till slutsatsen :) Att tro eller inte tro på svart magi?!?!? Creapy!

"Hela rikets säkerhet står på spel när Sherlock Holmes och Dr Watson följer spåren efter en samvetslös skurk, vars planer kan omstörta hela det brittiska imperiet. Holmes mäter gärna sitt skarpa intellekt mot sjuka brottsgenier, men om det krävs slåss han mot skurkarna på ett mer handgripligt och kraftfullt sätt."


Dom vet hur det ska göras

Guuuud vad jag var glad igår när luften äntligen var andasvänlig och man kunde träna i ridhuset. Jag har ju 10 minuters skrittväg ner till närmaste ridskola så har det väldans bra på så vis får jag säga. Tyvärr är det oisolerat så det är inte direkt varmare där inne alla gånger under vintern bara, men igår var det heeelt ok.
Skulle jogga Spaniz lite och köra lite lösgörande, var helt säker på att han skulle vara rätt framtung. Som vanligt är det oftast då man har helt fel, så även denna gång. Kändes väldigt balanserat och bra på rumpan ändå.
Fokuserade mycket på min egna sits och hjälpernas verkan resp. kontrollen över tempot och växlingarna. Guuud vad det var roligt. Han kom verkligen tillbaka jättebra i både traven och glpen när jag spände magmusklerna och kom ner i sadeln, såg hela tiden till att inte få hela hästen i handen utan var jätte lätt och önskade i varje minskning att han skulle söka sig mera neråt då han annars är ganska snabb på att gå upp i nacken annars. Glpade nästan på stället och fram bara ett par språng innan jag tog tillbaka och glpade nästan på stället ett par språng innan jag red fram - i balans! Samma arbete i traven.

Idag var Fille och jag ut en sväng. Nämligen inte alls så skönt ute idag. Graderna är nere på -17 och den skillnaden känns =/ Men solen sken så därav hoppades jag att den skulle värma oss en aningen ute iaf. Kom travandes vid herrgården när jag mötte en klubbkamrat vid en korsande väg. Hon undrade så vad det var för en snygg häst på håll innan hon närmade sig och såg att det var Flippflopp. "Gud vad fin han är alltså"
Det gör en frusen "mamma" på ryggen såååå varm inombords och glad såklart. Kan jag leva på ett tag, älskade busponny.

Har fortfarande inte svarat på min läsarfråga men tänkte jag skulle få fram lite gamla bilder från mamma innan jag gör det =) Så det kommer! Bara jag som krånglar till det lite den här gången =) Håll ut!


Baka baka baka :)

Igår bakade jag alltså för första gången ensam, eller...med mig hade jag förstås min bättre hälft i det här fallet kanske mer räknad som den sämre ;)hihi neee helt ärligt så var vi lika illa ute båda två, och då är han iaf duktig på mat.

Lärdom ett: Numer antar jag att om det står smör el. matfett så menar de att OM man väljer att ta smör så ska du värma på det - kan det stämma? Jag blev iaf tvungen att testa både med och utan smält. Den med osmälta...... ser ut som en enda stor smulpaj och det går inte på långa vägar att göra några rullade längder för den smular bara sönder. (fast mamma sa idag att den andra hade gått oxå....oups)
Så 400 gram smör gick alltså åt till mina testsmetar :P Och för min räkning funkar det MYCKET bättre att smälta smöret och sedan ha i alla andra ingridienser. Knåda ihop till deg och sedan rulla ut i en länga ca 20 cm lång.

Lärdom två: Om du ber din andre hälft hjälpa till se till att vara tydlig med HUR du vill att han ska behandla den uppdelande rullen om 20 bitar vilka var och en ska rullas till bollar. Är du bara lite tydlig kommer han snart stå som ett frågetecken och undra huuuur sjutton han ska få klumpen, som han lyckades smula sönder på ½ sek till en boll ;) 

Lärdom tre: Tro inte att du ska hinna göra 20 perfekt rullade bollar för att sedan systematiskt göra försänkningarna som sylten ska ligga i. De kommer nämligen ha hunnit torkat till ytan och när du trycker så krackulerar dem. Jag som la ner sån tid för att vara "säker" på att få snygga kakor.... men men fick snarare vara glad om de ens höll ihop. Kanske hade det gått bättre med den andra smeten, den med osmält smör?

Lärdom fyra: Jag kan bara jag vill! För jag fick en plåt med hemmabakade kakor och det luktade sååååå gott i hela huset. 

Lärdom fem: Min andra hälft kommer aldrig sluta exprimentera. Han gjorde jättestora syltmuffins av degen jag inte använde.

Så nu när jag är i pysslartagen, ja för jag har faktiskt sytt gardiner till köket dessutom! *stolt* så kan ni väl ge mig era tips på enkla bakverk . Jag lär ju fortsätta prova tills jag lär mig =) Har lovat att baka bullar tills nästa styrelsemöte som de andra redan bestämt att ska vara här - de är allt bra nyfikna hur jag har det i nya huset.








Bara -13 idag *hurra*

ÄÄÄÄÄÄÄntligen gav kylan med sig, nu är det bara -13 grader ute och jag ska rida!!!! *hula hula dansar*
Fick dock sovmorgon av Per som gav hästarna frukost så känner mig smått trögstartad trots att jag dunsade i sängen tidigt igår - faktiskt redan kl 23. *känner sig för pannan* Antar att det tar på krafterna att baka kakor ;) Närå men hann med pyssel som att smörja igenom tränsen framför sändningarna från Olympia oxå innan jag beslutade mig för att dagen inte hade så mycket mer att ge.

Men som sagt nu ska jag fortsätta med hästar! Startar såklart med en STOR härlig kopp kaffe. *slurp*
När jag kommer in så ska jag ge er en story om kakbakningens förvirrade värld ;) OCH jag ska svaraläsarfrågor - det gillas! Så ni som förljer mig ös på med fler frågor! :)


Tur att jag är ett ljushuvud eftersom min häst saknar ett över huvudtaget ;)


Brain Freeeezzzeeeeee

Aldrig fått brain freeezzzeeee när jag käkat glass men idag när jag släppte ut hästarna fick jag allt känna av hur det känns - hemskt!
När det är så här himla kallt, dessutom "röd dag" och man är ledig så blir jag lätt att hamna framför gamla filmer och bilder på de små hjärtanen. Gör en dessvärre bara ännumer trissad att komma ut för att träna bort problemen. Känner sig som en pigg och studsande känguru fastfrusen i en isbit på Antarktis. Ser den där nöten i Ice Age framför mig typ.
Ska försöka avleda mig själv med att baka en omgång kakor tror jag, för första gången i det nya köket. Eller jag erkänner, för första gången ensam till och med!




Jag är med och tävlar



Då var jag med och tävlade hos Warnmark igen då om att bli veckans blogg.


Vem försöker vara lustig?! -29,1 grader!!!!



Dag 2 som det är så här jekla kallt! Igår var jag så paralyserad att det inte vart nåt bloggande ;) Försöker mest överleva bara hihi. Har öst på med fågelmat ute men de verkar mest sitta och trycka i nån grenig buske - förstår dem!
Halv tolv nu och hästarna står fortfarande inne, ska ut och pälsa på dem med mystäcken med magplattor och grejer nu så ska de få komma ut en sväng.
Känns hiskeligt tråkigt att det är så här kallt nu när jag varit sjukt laddad att träna dessa dagar. Hoppas varje morgon att kylan ska ha gett med sig, men ickes. Enligt mig är det inte hälsosamt för någon av oss att andas denna kalla luft i samband med ansträngning. Dumt att riskera något.

Hoppas det släpper lite i morgon då.......


Göteborg here we come!

Idag var jag och hämtade ut biljetterna till Göteborg Horse Show som var en av mina julklappar till mamma. Bokade dem redan ett par dagar innan jul men har försökt att byta platser på lördagens final - utan större framgång. Verkar snarare som om man ska vara glad att man ens har biljett =)
Tyckte det var på sin plats att jag fixade något åt mamma och mig då det var längesedan vi var iväg på någon show eller större tillställning tillsammans. Fasligt dumt med tanke på hur roligt vi alltid har det när vi väl kommer iväg. =) Så den här resan ser vi VERKLIGEN fram emot. Nu måste jag bara spara lite slantar så jag kan shoppa oxå. Brukar inte vara nåt värre shoppingfreak på mässor, men har ett par grejjer som jag är på jakt efter. =)
Hittar jag det inte där så är det Pers syster i tyskland som får fixa det åt mig - himla bra!

Knatar fortfarande omkring i nya ridbyxorna oxå. Suveräna att ha på sig om man tänkt dra ner på maten haha, fick inte i mig allt för mycket av middagen...puuuuh

Nu blir det ut till stallet på nytt, ska bada av Filles rumpa innan läggdags eftersom han envisas med att dimpa ner den på nån välplacerad skithög varje kväll. =) Så kan man ju inte gå runt sen! =)


Längtar efter vår trots att pulsa är bra!

*hutter hutter brrrrrr* Kan inte vårvärmen komma snart!? Efter att ha ridit hästarna och sen också varit för att hämta hö och jobba upp lite temp känner jag mig frtfarande totalt nerkyld. Har varit in nu och fått i mig två Pizza slizes. Jag vet att det inte är det ptimala men till skillnad från förr så är det iaf något mer än luft - därmed så mycket smakrikare dessutom ;)

Har varit ute och pulsat med hästarna i snön idag, precis som igår. Så bra träning, bara man gör det i rätt mängd! Glöm inte att för långa pass i hög snö överansträngermusklerna. Hästen får mjölksyra och musklerna drar ihop sig, kortar sig. Och det är ju inte det vi är ute efter när vi tränar dem utan vi vill ju länga musklerna för att stärka hästarna. Tar man det istället i intervall under två dagar blir risken betydligt mindre att man skulle överanstränga dem. =)
I morgon blir det att knata ner till ridhuset med dem båda för lösgörande arbete. Tror fokus hamnar på just lösgörande mest hela veckan faktiskt. Och sen börja sätta lite mer press och samling på Spaniz under nästa vecka. Fille får köra stärkande balansövningar. Sen borde jag sätta mig och planera lite tävlingar för våren. Men när det är såhär kallt ute så blir man inte överdrivet laddad direkt =/

Nu blir det att trä på sig de nya Pikeur Candela jeansen för att gå ut och mocka. Måste fasen stretcha ut dem lite innan jag sätter mig upp i sadeln med dem rädd för att de spricker annars..... men anser fortfarande att pizzaslize är bättre än inget ;)




Övervakningskameran

Fick en fråga om vad det var för en övervakningskamera som vi testkör i stallet just nu så tänkte jag kunde sprida infon till alla som har något intresse =)

Märket heter Axis och ska vara bland det bästa på marknaden. De har ett stort sortiment med kameror för alla möjliga olika användningsområden. Denna modell heter 207W vilken jag tycker fungerar kalas... så länge ljuset är tänt i stallet. Trådlös nätverksanslutning och du kan ha direkt övervakning på djuren via datorn och även på TV om du lägger till en decoder. Dessutom kan du via datorn ta snapshoots. Kalas om man skulle upptäcka en främmande individ!
Den kan även ta upp resp. avge ljud. Det vill säga att du har en mikrofon inne i huset så kan du ha direkt kommunikation med tex pojkvännen som ska hjälpa till med fodringen men som plötsligt verkar ha fått en smärre hjärnblödning och tänker ge din pärla 10 kg hö och oblötad betfor.

Dock fungerar just denna modell inte som trailerövervakning. Men kan starkt rekomendera märket för är själv jättenöjd med bildkvalitén och funktion. Ska dock själv byta modell till en med nightvision. =)

Nyårsbilderna

Lovade tidigare ett par nyårsbilder :P So here they come!
- tror btw att jag nallar ett par av Catta sen oxå så snart hon får upp sina på bilddagboken ;)



Kvällens mat inhandlad - potatis, basilika och kex? Neeee, det bjöds på trerätters. *Välkomstdrink alà P2 (blev väldigt poppis) *Skagentoast med marinerade och grillade kräftstjärtar, vilka gav en smak av lime och honung. * Lax på saltbädd med pressad potatis och bea. *Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm = sjuuuuukt gott!
Efter tolvslaget bjöds det på Korv med bröd ute vid den brasa vi tänt vid uteplatsen som skapats av snön...min skottdesignade ute på gräsmattan alltså =)
Och efter det fanns kaffe och tårta inne för dem som ville det =)


De chef låg i fas med tiden mest hela dagen och kunde förbereda middagen i tid!


Hästen som alla våra gäster ser först av allt när de kliver innanför dörren. - just love it!


Matdags - äntligen. Alla nöjda och glada. Tiden bara rusade fram. Mycket snack och skratt blev det!


"Ska´ru smaka på snaken eller?"  - Wembo


"Meeeen varför vinner jag inte pingisen för?!" - Johannes
Eller var tjejernas snack i soffan så förbryllande?!


Susanne och jag tog en sväng om i Raving Rabbids - se sicken inlevelse!


... utan att ana hur bra Sandviken och Helsingborg hade det i soffan. Dessutom smygfotgrafering i led! 
Och jag är tydligen "ändstationen" :P 



Det bara fortsätter...

Är det inte slut på ingridienserna till snöbakningen snart?! Det bara fortsätter att vräka ner. =/ Bonden Mats har varit ute både en och två svängar under dagen och skottat i bygden och jag har skottat berg med snö från gården. Per såg såklart genast sin chans att ta upp det där med fyrhjuling igen. För han kom minsann hem med värsta myzkitet bestående av Mario Galaxy och några dataspel,  Entreprenörs Börsen (nej, vi har ingen grävfirman och därav mina rätt stora ögon) sen oxå nån "OffRoad" Börs där han såklart hittade en fyrhjuling med "gårdskit" - meeeeen så lägligt!

I avsaknad av Equipage hade han varit snäll och köpt Häst Magazinet åt mig (vilken jag för den delen upptäckte att jag var med på bild i) osså en nyutgiven Hund tidning som inte var allt för mycket att hänga i granen. Gött att få vicka omkull sig i sängen efter att ha varit nyårsvärd i dagarna tre och masat snö i omgångar. Dessutom är vi bjudna ner till mamma och pappa på middag nu kl 19. Tror jag ska ta med mig lite av efterrätten som blev kvar från nyår. Sååååå god! Tur att jag råkade göra på tok för mycket hihi  Jag = gottegris!


En bild på Spaniz i  den ständigt singlande snön.


Övervakning

Håller på att testköra en övervakningskamera i stallet nu. Märkligt hur man kan fastna framför dataskärmen för att sitta och titta på de båda rackarna medan de käkar hö. De rör knappt en muskel, men så gött att se dem!
Meningen är att jag ska ha möjlighet att enkelt kolla upp vad som händer där inne om det blir en massa oljud på natten. Spaniz är ju smått klumpig så :)
Men tror vi måste byta kamera, blev en aningen svart på skärmen igårkväll när vi nattat dem :P


Bild från övervakningskameran. *mums mums mums*




Vilar sig efter en snöig dag i hagen, dessutom hamnade Fille i ett snöregn efter att ha nallat ett par kvistar från grannens tall som går in över hagen - uuush sa han!



Dags för kvällskäket!!!


Sen bidde det fasen i mig natt! =/


max

nu har vi varit på rundtur i gävle. :) allt från äldre delar till nybyggda. osså ett par sevärdheter. johannes verkar gilla det här uppe och pratar mer och mer om att flytta upp ;) nu har vi mumsat paj och kaffe på max och laddat upp innan hemresa i snöstormen som faktiskt är här :)

Gott Nytt


Ville bara önska er alla ett riktigt gott nytt år! =)
Själv hade vi en supertrevlig "tillställning" här hemma på gården med goda vänner från Helsingborg, Sthlm och Sandviken. Tänkte jag skulle få upp lite bilder som togs med Pers lilla digitalkamera under kvällen. Vi kom i säng vid 05.00. Det var nästan så jag funderade på om jag skulle hålla mig vaken då tills det var dags att ta hästarna men somnade tungt och fick mig iaf 3 timmar sömn innan jag skulle masa mig upp. Gissa om jag blev glad när en kall pojkvän precis återvände till sängen för att berätta att hästarna redan var klara.

Helsingborgaren Johannes anlände i onsdagskväll och åker i morgon - blir fasen tomt efter honom.
Ska ut på stan nu en sväng tänkte vi och visa honom bygden *host* eller ja, Gävle tänkte vi. Får se om någonting har öppet =)


RSS 2.0