härliga sol

img_0913 (MMS)

Vi njuter av att våren oxå kommit hit och inte bara till de södra delarna av landet =) Gårdagens pass var en jogging-stretching pass med kandaret på. Lite spretigt till en början men efter en stund började ryggen gunga riktigt bra och munnen den skummade. Kände av några "arbetsbyten" som satt där dem skulle. Jag red ju ut förra onsdagen innan vi skulle åka till Gbg och passade på att unyttja den energin som Spaniz bjöd på och fick då möjlighet att jobba lite med mina egna höftrörelser i bytena. Att hinna sitta mitt över innan byte och att det kommer när jag lägger om vikten. Gick bra men det var inget jag trodde Spaniz skulle ha med sig till denna vecka...... jag får be min käre kompanjon om ursäkt. Han var helt på det klara med vad som önskades... får se om det håller i sig... =P


Försynta människor på GHS?!

Ingen news flash att vi svenskar gör oss kända för att vara mellanmjölk, försynta och timida i näst intill alla lägen. Man ursäktar sig som konsument när varor är slut på hyllan och man måste besvära expediten i en undran om det kan vara så att det finns fler produkter på lager. Vissa bilförare velar och ställer till oreda på vägarna bara för att egentligen komma undan så obemärkt som möjligt, ja ungefär som folk som stirrar ner i marken i tron om att ingen ser dem.

Men när svensken hamnar på EuroHorse mässa - då jäklar får man hålla undan tårna och sätta på sig säkerhetsvästen för att skydda sig mot hälar och armbågar! Man ska knuffas runt i mässgångar med konstant andnöd och när man av en tillfällighet snubblat på något som man finner intressant  så ska man därefter försöka vinna en dragkramp mot en ilsket stirrande tonåring. 

Av erfarenhet offrar jag gärna några minuter från tävlingsbanan för att i lugn och ro få kika på mässans utbud av grejer. Tyvärr får man då istället se upp för vart man sätter fötterna då det ligger dröser med grejer som folk slitit ned och knölat ihop. Om man vill titta på ett schabrak så kan man väl anstränga sig att peta tillbaka det därifrån man tog det. Tar lika mycket energi ut som in!

Och vad är det med oss när det kommer till sittplatserna. Vi tar någon annans plats när den är bättre och ser ut som om vi inte förstår språket när rätt ”ägare” dyker upp.  Agerar spydiga minipoliser när det händer saker i bänkraderna. Sprider ut oss och är besvärade när så någon faktiskt snubblar i handtaget på en påse. Vart tog den blyge svensken vägen här?!

Finns såklart dem som är raka motsatsen till dessa nämnda ”gråskalor” till människor men kanske kan vi hjälpas åt att sätta mer sprudlande färg på tillvaron i respekt för varandra.


Supernöjd med Filles nya pannband! Gjorde ...

img_1646 (MMS)

Supernöjd med Filles nya pannband! Gjorde sig 10 ggr bättre än jag tänkte mig. Men får ta nåt bättre kort sen :) Fille var iaf mallig när vi gjorde byn osäker under dagens uteritt :)


Dagens inköp. :) blingat dressyrspö från d...

img_0904 (MMS)

Dagens inköp. :) blingat dressyrspö från döbert och ett par strumpor med blingad krona :)


Provar ett nytt blingat pannband till Fill...

img_0897 (MMS)

Provar ett nytt blingat pannband till Filles vardagsträns :)


Det var svårt att låta bli ;)

img_0895 (MMS)

Det var svårt att låta bli ;)


Man mår ju ganska gott på andra raden på S...

img_0893 (MMS)

Man mår ju ganska gott på andra raden på Scandinavium..... Om man säger så! ;)


Laddat

Det råder inga tvivel om att vi är på G i år. Idag är det 22 feb och jag är redan anmäld till fyra tävlingar ;) Sen får det väl visa sig vart vi står prestationsmässigt, men tycker bara att det underbart att få komma ut och tävla igen. Intressant är att Spaniz är anmäld till tre av tävlingarna, såååå vem ska gå den fjärde? när det INTE är Fille...... :P

Pärlorna fick hänga med på uppdrag igår. Hö-hämtning så alla grabbar har nåt att äta medan jag spenderar hästiga dagar i Göteborg :) Avresa i morn *hurra*


Sits-clinic

Då var klubbens ungdomsatsning med fokus på ryttarens sits och inverkan av hjälperna i rull på riktigt!
Under söndagseftermiddag träffades alla deltagarna för att ta del av den sits-clinic som hade förberetts för dem. Den lodräta sitsen, den lätta sitsen och den djupa lätta sitsen gicks igenom. Sara förklarade detaljerat varför det är så viktigt att sitta sitta rätt, hur och vad som kännetecknar en god sits. Hur hästen reagerar på en felaktig sits och hur ryttarens kan förbättra sig men gymnastik- och balans övningar.
Madde longerade en lite småbusig och fundersam, men ack så fin,  "Babe" medan jag demonstrerade uppe på ryggen allt det Sara pratade om. Väldans uppskattat var det från tjejerna! Och vi som fixade detta tyckte att det var superkul.... man borde göra detta oftare :)

Fullmatade med ny kunskap träffades alla sedan på pizzerian för lite riktig mat och ännu mera hästsnack. Kvällen rundades av lagom till det var dags för Ponnyakuten på tv. Tänk om alla dagar kunde vara så här! =)

"Babe"  är 10 år och heter egentligen Depardieu och kommer från tyskland där han gått bundeschampionat.


Lodräta sitsen


Babe lite på G


Fånga vanten bakom ryggen


No hands


Lätt sits


Bildbomb


Det är verkligen svårt att tro att han är 28 år nu =)  <3

Fullt ös medvetslös.....

Om man utgår från att jag lever livet på femmans växel just nu så är det tur att det finns 6-växlade bilar. Då kan jag visualisera att jag skickar i just sexan inför helgen. Ridklubbens sitsprojekt drar igång vi ska hinna både genrep inför sitsclinic och presentera en clinic, dressyrmiddag här hemma med allt vad det innebär, årsmöte, hästar som ska ridas, träningar som ska hållas. En riktigt underbar och hästig helg med andra ord =) Men som sagt tur det finns 6-växlade bilar..... annars hade backen varit nästa växel att slå i (vilket brukar resultera i slut motor ;) )

Hästarna är nu vaccinerade och fått två dagars lugn och ro. Men tränsar på i morgon igen för lättare arbetspass med dem. Fille går på lite sparlåga ändå och vi njuter mer av varandras sällskap än pumpar muskler just nu. Tvärt om är det däremot för Spaniz, som antagligen önskar att han var i Filles skor. Efter det sååååå underbart fina omdömena på ATG.... som för övrigt glömt att berätta om. Men lite kort så var veterinärens första spontanan kommentar  när hon kom runt hörnet och fick syn på honom "Men vilken dröm!". Jag blev både röd om kinderna och växte nog 1 dm av stolthet. Hon tyckte han var oförskämt torr och fräsh i benen och otroligt väl- samt jämt musklad. Inga fel kunde hittas så det var bara rock on. I munnen hade han två hakar längst bak, och det var väl precis som jag gissade. Supernöjd med arbete Anna gjorde där med sina finlirande maskiner. Det blev några dagars metacam efter bara för att Spaniz verkligen skulle slappna av i käkarna om det varit så att han stått och spänt dem.
När det senare var dags för ridning igen inföll sig bara ett stort brett leende på mina läppar. En fröjd och vi var åter övverens om vilket stöd och samarbete vi skulle ha genom hand och bett. Lovely!

Nu är vi anmälda till två tävlingar i mars i alla fall. Tyvärr som reserv på den ena men har gått från 18:e till 13:e på en vecka så fortsätter det så här så har jag ju chansen att komma med =) Vi får hålla tummarna! Jag har skrivit upp en hel drös med tävlingar som skulle kunna vara aktuella för oss. Synd bara att alla inte skriver ut i kolumnen i TDB vilka klasser de tänkt ha, med tanke på att få proppar ligge uppe.

Hoppas på en rolig torsdagkväll nu :)

img_0862 (MMS)

Hoppas på en rolig torsdagkväll nu :)


Borta bra men hemma allra bäst! Alla ska v...

img_0816 (MMS)

Borta bra men hemma allra bäst! Alla ska vara med när spaniz ska göras i ordning, undrar om man varit saknad ;)


Ni har inte hört så mycket av mig på ett t...

img_0850 (MMS)

Ni har inte hört så mycket av mig på ett tag men här är jag just nu, på Såstaholm och dressyrnördar utan häst :) yeeeah!


RSS 2.0