Hoppa, dansa gör vad du vill - men vad du än gör stå inte still...... *sjunger*

Det var Spaniz och min melodi på träningen idag. Onsdagens övningar hade fastnat och var mycket enklare att genomföra idag *pust* Då är vi back on track igen. Så därför gick vi vidare med "bounce" träningen =). Spaniz är efter Napoleon och har desvärre ärft sin fars bakben. Det är ingen gummihäst direkt men eftersom han ständigt verkligen anstränger sig för att göra sin ryttare till lags och själv verkar tycka att det är kul med utmaningar - även om dom är jobbiga- så går det att utveckla tekniken iaf =)
Det var pust frust kick tram gung tramp fraaaaaam .......pust frust tramp jogg skutt jogg fraaaaaam....pust frust jogg fraaaaam. *massa klappar* Kände på några byten innan jag skulle avsluta men då vart det plötsligt överladd i turbosystemet och rejäl understydning vid "rattomslag" Fick igenom ett par med fin gest i alla fall och kunde nöjt trava av grabben.


Hade Spaniz egen "snuttefilt" med ner oxå. Världens mest praktiska handduk från Horze att ta med sig när man vet att hästen kommer svettas i ansiktet =)Eftersom jag fortfarande är utan bil var det pojkvännen Per som svänga in på vägen hem från Sthlm och köpa mat hos Ryttarstugan. Spaniz är inte jätte förtjust men Fille som inte ska äta det älskar det så klart. Men han är ju ponny och älskar allt som börjar på m - mat, mamma, motionera, mysa, mobbas....


Hemma var det jobb som gällde. Samtalade lite med min mentor också som är helt grym!!! Under studierna och gästföreläsningarna så pratas det mycket om fördelarna med att ha en mentor på företaget. Sedan jag klev på resan med Förlag Albinsson och Sjöberg AB så förstår jag verkligen vad man menade. Det kan låta lite flummigt men precis som vi ändå behöver tränare (mentor) som vägleder oss i upplägg osv kan det vara skönt att ha en "mentor" som tror på oss i arbetslivet.

För övrigt är jag skitglad att flummot Johan åkte ur Idol idag. Det var f-n på tiden. Som domarna själva sa, antingen älskar man honom eller så rentav hatar man hans verk. Men domarna har ju verkligen pushat för att han ska vara kvar tycker jag. Ta som exempel när grabbfan sjunger "here they come the beautiful ones" flaxar med armen och himlar med ögonen. Medan joryn sväljer allt som nyvispad grädde med en hallonbåt på och säger "Trovärdigt!!"
Men skojar dom eller?! Nej, äntligen slut på kraxande och flaxande Johan i Idol och hans skara andnöda t-shirts fjortisar på första rad. *hurra*
Det firades med starkglögg. Närmare bestämt Blossas säsongsglögg de hade -03 *smask* De säljer ju värsta kitet nu med smakerna från -03 till -07  för oss som aldrig hann på eller hittade några det gällande året =)

Hoppas höra något från "Syster" Ankie i morn om hur visiten på Globen och clinicen var. Har man inga egna syskon skapar mig sig några väl utvalda. Jag har två småsyskon i form av Ankie och Fredrik hahahahMardrömmar med balans

Vaknade i morse och kände mig totaly dead. Hade mardrömmar om hemska magoperationer och elaka läkare mest hela natten tror jag. Så när hästarna hade fått sin frukost gick jag ner, svepte en Treo och vilade skallen bland kuddarna i 30 min innan jag ens kände mig lite sugen på frukost och redo för träning.

Eftersom lille Filip var extremt gosesugen när jag gjorde iordning honom så fick han ta massa extra tid. En så söt mule som vill pussas och gosa säger man inte nej till heller. *myser av bara tanken*
Väl nere i ridhuset var det lite stelt till en början men killen är ju för tusan 24 bast så det är helt ok. Fast egentligen han har under våra 14 år tillsammans alltid behövt 10 minuter innan han börjar komma loss och börja använda sig av rygg och bakben. Sååååå jag ska banne mig inte klaga. Vi kör på som tidigare vecka med stärkande balansövningar. Åttvolter i olika storlekar och serpentiner med varierande bågar och skärningar i både trav och galopp - rakställ,balansera, halvhalt, ställ om. Övergångarna förvänd- rättvändgalopp får honom verkligen avkopplad i kroppen. När man går ner och arbetar i trav får man genast en ny energiväxel genom ryggen. Så det blev en massa klappar och beröm till Fille idag och den lilla träningsnarkomanen verkade själv jäkligt nöjd med dagens insats.*Tillbaka i stallet ville Fille bara påpeka att duktiga hästar ska belönas med mat!! Här ser han själv till att allt går rätt till i köket och att inte betforen glöms.*


Visst sa jag att jag skulle upprepa gårdagens träningar med Spaniz idag oxå.....men faktum var att jag hade hiskeligt ont svanskotan idag... hahaha. Så det måste betyda att jag gjorde någonting jäkligt rätt igår.....eller jävligt fel. Men röstar för det första alternativet eftersom det var grunderna vi gick igenom. Och eftersom jag verkar ha kommit åt en muskel jag verkar ha användt dåligt på sista tiden räknar jag med att jag kom åt Spaniz med *host host* Vi tog en tur över åkrarna istället och ruskade loss och hade skitkul. Tar igen det i morn istället  =)))

Eftersom det var träningar för Fia Klarbrant i ridhuset bestämde jag mig för att ta biken ner ...jo du läste rätt. Jag + cykel = crazy blond!!! Kikade lite men socialiserade mig mest med allt dressyrfolk och testade lite inställningar på kameran i det mörka rihuset. Det gick som förväntat - typ åt skit! ... ja, fotograferingen alltså. =)
Ni ser själva, tokhög ISO, toklåg bländaröppning bara för att kunna ha kortare slutartid och fånga lite fartbilder. Jag får laborera vidare för trots att jag räknade med pixliga bilder är de ju fortfarande toksuddish - inte godkänt!
Experimentekipage blev Matilda med hennes supersöta ponny. Kul att se hur hon har utvecklats själv som ryttare sen det härliga stoet landade i hennes ägo.Tillbaka till ABZ

Vaknade av väckarklockan och betedde mig som den snooze-mastern jag är. *tryck snooze, vänd och gosa in dig riktigt ordentligt i duntäcket*
*klockan ringer igen* ok ok ..... vänder om slår på tv:n och kikar på The Voice i 5 min innan jag masar mig upp. Att säga skuttar skulle vara en hiskelig överdrift.  Klär på mig lager...på lager....ja och ett lager till för att vara säker på att inte frysa när jag vandrar mina 15 meter till stallet. Man skulle faktiskt kunna tro att jag befinner mig på Antarktis under vintern men kommer faktiskt från Gävleborg. Jag ska förtydliga - 1,5 timmar från Stockholm ;)

Hästarna är iaf väldigt duktiga på att värma ens hjärta. Så snart jag öppnar stalldörren så mummlas det och gnäggas, jag är såklart övertygad om att det är mig de saknat och att det inte är längtan efter maten som driver dem.
Medan hästarna myser med sitt morgonhö och lyssnar på morgonradio knatar jag ner och käkar några torra rostisar.

Träningen gick sisådär, Spaniz och jag var ner i ridhuset. Eftersom jag återfått glöden och längtar ut på tävlingsbanorna så satsas det mot MSV A igen. Fast idag backade vi bandet ett par sekvenser - tillbaka till ABC. Spaniz såg ut som ett stort frågetecken när jag plötsligt rörde om i skallen för honom i ett försök att bena ut ett par begrepp. - Varför kan jag bara inte få göra som jag brukar mamma!? Måste jag verkligen lyssna till 110% ....gaaaah jag tror jag har brytit benet... va? bakdelsvändning..... DET kan jag! och jag kan göra det jättefort....eller med sisådär 130 tramp.
Efter  många återupprepade skänkelövningar, allt från vändningar till sidvärtsrörelser och avbrott resp igångsättningar så verkade det iaf gå upp ett ljus för herrn - Man måste vänta på mammas kommandon och utföra önskad uppgift direkt när hjälpen kommer! Yeah....då slipper hon ju krama mig så förbaskat mycket med sina ben jämt oxå=)
Tror vi ska göra en repris på detta i morn.

Lille Filip och jag hade mysstund och laddar inför morgondagen.

Så träffade jag kusin Krister nere vid ridhuset så vi blev att stå och snacka en stund medan mina lår förfryste. Han har ju vairt på lyxig golfresa i Portugal så jag ville veta alla detaljer ;). Fem stjärnigt hotell och åtta av landets bästa golfbanor. Kunde inte låta bli att retas lite, för det är väl bara chefer och hovslagare som har råd att resa dit hihihi

                        Filipin                                                           Gazpani

Drivkraft, lycka, drömmar och framgång

  •  Vad driver egentligen dig i livet?
  • Vad är framgång för dig? 
  • Vad får dig lycklig?
  • Vilka är dina drömmar? 
  • Och vad har du för mål?  

Kan verka som rätt fåniga frågor men sätt dig ner och fundera ett slag. Några av er kommer kunna svara utan att blinka, andra kommer klia sig i huvudet och fundera ett slag. Ett par av er tycker säkert att frågorna stjäl dyrbar tid och skiter i att beakta dem. Men eftersom vi alla har mål, fast vi kanske inte alla vet om det, så kommer du gå och reta dig och fundera tills du kommit på vad som är det rätta svaret för just dig. Dessutom kan det ju ändras från dag till dag...drömmar och visioner kan snabbt ändra riktning. Du har knappast misslyckats för det - bara tagit en annan väg!

Det är jag själv som bestämmer och det är jag som måste "våga" välja framgång.......

Jag personligen har drömmar i alla de olika storlekarna. Några knappast genomförbara men de triggar mig mot olika delmål i livet och får mig att nå framgångar inom olika områden. Dagens drömmar och mål är knappast några storslagna.
Bilen packade ihop så snällt igår kväll i snålblåsten - love it! *NOT*
Inte plånboken heller för den delen. Dagens framgång var att mammas en gammal god vän hade den perfekta bärgaren för min bil och kunde få den till verkstan utan yttre skador. Lyckan var att verkstan ställer in bilen direkt så den får sova i säkert förvar. Målet är att älskade bilen ska bli hel igen och drömen är förstås att det inte kommer kosta mig skjortan. Drivkraften är förstås kärleken till bilen och all härlig tid bakom ratten =)

19.31 Det är dag att knata upp till hästarna för lite kvällsmat och godnattsaga.

Hugs and kisses!


 
Lilla Blue vs bärgaren

Jag har landat i den stora bloggvärlden...

Då var jag här! Patricia aka rallybabe har äntligen fått tummen ur och startat sin egen blogg. Visserligen var kl 23.00 när jag tog det stora steget och klev ut i det för mig ännu rätt okända. Sidan är rasslig som bara den men notera att jag under dessa 2 timmar iaf skapat mig en egen välkomstbild. Och ja det är på tiden att jag lär mig om koder och annat lull lull - verkligen!
Har inte bloggat tidigare mer än lite sporadiskt på sidor som gatbilar.se och garaget.org. Men eftersom det är motorforum så har jag valt att bespara de sidorna med mitt hästsnack och annat vimmel. *blink blink*

Precis som andra öser in bilder på klädesplagg, väskor, armband osv så kommer ni troligen hitta en del fashion från häst- och bilvärlden hos mig. Det verkar vara den funktion jag har i mitt umgänge. När andra pratar om höstens nya kjolar eller vårens käckaste dojjor följer jag dem till viss del men kjolarna jag pratar om passar på Audis, BMWs och andra stylingobjekt som passerar min vardag. Variation förnöjer........eller hur!?

Hugs and kisses!
 

RSS 2.0