Matcho matcho man...

Fått lite gjort idag iaf - jiihuu!
Ekonomijobb, fixat med hemsidan till HVK som nog snart är färdig för publicering. =)
Hästarna hade lyckorus i morse när de kom ut av någon anledning, vem blir glad för att att man får sova mindre! ;) Ni har väl inte missat att ställa tillbaka klockan?!
Iaf, Fille startar varje morgon med ett sprintpass genom hela hagen och stannar gärna kvar längst bort och rensar marken på grässtrån. Spaniz däremot är inte rädd för att skylta med att han är lite av en segpropp och går inte längre än vad han behöver för att få ett par grässtrån, vilket i nya hagen är precis innanför insläppet. Idag däremot agerade han spänd stålfräder och bouncade  runt som en känguru på steroider och slog med framhovar, det efter att han slängt sig och försökt göra sig ett med jorden. Vilket oxå påkallade Fille intresse, som accade värre än en racingbil på 402m fram till samma lerområde som Spaniz hittat och slänger sig platt på marken. Inte vet jag om jag sagt "mammas gosegrisar" för ofta men att dom av matcho skäl bara vill kalla sig grisar?
Bad blev det ikväll iaf.... medan jag kände att ett förkylning kryper sig på mig. *suck*
Haft ont i halsen hela dagen, snorat och nu börjar huvudet och nacken blir sådär ömma.I went Partymode

Verkligen hyperseg idag!
När skolan äntligen var slut igår så var det bara att sätta fullfart för att inte bli allt för sen till inflyttningsfest/födelsedagsfest inne i stan. Tur att man har en tung högerfot!
Väl på plats väntade smörgåstårta, underbara människor... däremot ingen efterrätt som jag var utlovad några helger innan. Smått besviken över det eftersom värddamen och jag nu är lika stora gottegrisar, hihi.
Vi hade en supertrevlig kväll. Några tyckte att jag hade smalnat av.... det är ju glädjande förstås, men vågen står faktiskt på samma siffror som i våras. Förutom att chittchatta med bästa Catta så blev det en del snack med ett par till "bil-brudar" och visst blir man taggad att ta upp bilbyggandet. Men just nu får jag vackert vara nöjd med att vara den som varit med och taggat upp dem, haha. I`m the number one!
Tyvärr slutade festen lite smått abrupt, jag slutar nog aldrig förvånas över hur vuxna människor kan bli så jäkla IQ befriade efter att ha druckit. Några hittade på lite bus och det kan man ju tåla som värd även om man som utsatt såklart inte tycker att det är skitkul. Men som här, när någon har sönder ett glas inne på toaletten och inte säger till utan det är när nästa person kliver in i badrummet som det upptäcks för att stackarn håller på att skära upp fötterna. Varför tar man ens med ett glas in i badrummet?!?!?!? Alla som var där känner ju varandra mer eller mindre, och ingen bär omkring på märkliga små piller. 
Så Per, jag, Catta och Mattias bestämde oss för att traska över till Max istället, och ta lite efterrätt ;)

Nu hade jag inte favvomössan på mig men maken var i samma stil, fast kanske ännu tydligare.... det var ju ändå Halloween!


Trevlig HalloweenSjälv sitter jag i skolan hela lördag. Känns smått omotiverat får jag erkänna. Vår föreläsare är inte direkt den som speedar på, utan vi svävar ut i alla möjliga olika regler, normer och annat istället för att verkligen punkmärka de lagar och principer som vi verkligen ska kunna.
Dessutom blir man ganska störd när hela främre raden i föreläsningssalen (som är byggd i trappform) sitter med uppslagna laptops. So far so god. Men när bruttorna brister i fokus och tappar intresse så surfas det FB hej vilt! De kollar in vad alla polare har skrivit, vilka nya bilder som de har lagt upp och får för allt i världen inte missa att lämna en kommentar. Åh just ja mailen måste kollas.... sen undrar dom om aftonbladet släppt nåt smaskigt, innan de åter skyndar över till FB - Där bästa tidsfördrivet (läs bästa vännen) nu är online och går att chatta med.
Hur jag vet allt detta? Därför att vi satt två rader bakom och såg den ena bilden efter den andra poppa upp på den typ 15,6" stora skärmen/skärmarna. Dom kan inte ha en tanke på att de visar hela klassen sin skärm. Visst trevligt när en annan börjar bli fullproppad i skallen, men oxå JÄKLIGT distraherande!!!! Varför inte sätta sig längst bak nästa gång!


nu är det igång på riktigt snart är julen ...

snc00672 (MMS)

nu är det igång på riktigt snart är julen faktiskt här :)


Det skulle sitta fint.....

Det skulle sitta himla fint med denna fleecetröja från HV Polo Crown collection. Bådde ursnygg, varm och passande till stallnamnet.
Vi har faktiskt inte sett till någon snö här än iaf, ganska roligt med tanke på att jag lyckats prata med både en sthlmare och en helsingborgare medan det börjat snöa hos dem - mohahahaha! Där fick de igen för alla knasiga frågor de ställer till mig som får det att låta som om vi bor vid nordpolen snarare än norrland.

I morn ska jag berätta lite om Ia träningen - först fortsätta dröma och leva mig in i känslan jag hade på hästryggen idag.
Och i morgon ska jag fixa klart filmen, den är halvklar nu. =)


Tentan avklarad!

Oooooh yeees! *rockar runt* Känslan efter att man har skrivit tentan är så där otroooooligt befriande. Man känner sig lätt och livlig. Iaf när man i egen mening tycker att det gått riktigt bra =)
Extra skönt blir det då när man bokat ansiktsbehandling på eftermiddagen, E frågade mig efter behandling och massagen om jag läst igenom hela tentan medan jag låg där. tydligen hade mina ögon gått fram och tillbaka som om  jag läst. Men det var iaf inget jag var medveten om haha.

Resten av em och kvällen är avsatt att vila faktiskt. Har varit ute i stallet och fixa med hästarna. Efter en hård söndagsträning med Maggan laddar vi nu inför en ny bekantskap med Maria "Ia" Eriksson. Ska bli superkul att höra vilka knappar hon vill trycka på i min ridning.

Tyvärr fick jag ingen med mig igår som kunde filma - sålklart! Eftersom liten S gick heeelt underbart!!!! Jag trodde att han skulle vara trött och sliten men ickes, snarare tvärtom. Redan från stallet spatserade han med stora kliv. Vi jobbade på de raka spåren, och samlade glp till mer piruettvänlig med fortfarande rak häst. Är ju detta som jag jobbat på i veckan så det kändes bra att vi följde upp. Sedan gick vi in på volt tänjde gummibandet genom att öka och minska utan att göra såna överfallsökningar som jag ofta vill göra bara för att väcka upp grabben *host* Förvandlade sedan volten till en fyrkant med lite öppna tänk och piruettvändningar. Att verkligen få igenom ställningen i högervarvet, känner vi igen genom allt annat oxå, jag får banne mig inte tumma på att kolla av det enough alltså. Sedan gick vi ut på spåret och provade att göra precis som momentet med pirutterna ser ut i MSV A prog. Betyget var tydligen "helt uppvisningsbara" men jag har ju turen på min sida nu och hinner fila massor på dessa innan säsongen i vår ;) Vi gör piruetterna till vä kalas men till höger flyter det ut lite. Avsluta med lite öppna och sluta i trav med fokus på nacke, gest och aktivitet i bak.Och till någras glädje nu så hade jag en snäll mamma som filmade under lördagen, tyvärr inte söndagen när han var som allra finast. Ska se om jag kan klippa ihop nåt som man vågar visa.

Vad skönt!

Hum..... det har tillkommit en liten kalender-ikon under "Rubrik" raden när man ska skriva nytt inlägg..... undrar vad man ska använda den till..... egentligen!?

Idag måste jag ha varit en av de mest tråkigaste människorna i världen. Jag får ursäkta min andra halva för det, men efter några terminer i skolan så vet han hur jag är när tentan närmar sig. Mer eller mindre fastklitrad med näsan i alla papper, böcker och anteckningar (gamla som nya), i tron om att jag inte kan ett jota - även kallat ångest antar jag ;)

Hade ett avbrott idag iaf på några timmar då det var dags för Maggan-träning finally. Spaniz började lite stelt då man hade kört in traktorn och gömt den bakom ena sidosargen. Mystiskt tyckte Spanan som aldrig sett den stå där förut. Jag har jobbat en del med rakriktning under ett tag så Maggan följde upp det. Vi jobbade längs kvartslinjer, tänjde gummibandet med tempoväxlingar och även skritt-glp övergångar med bakbenen i samma spår som fram. Det är mycket bättre nu och jämnare i sidorna men den där nedrans vänsterrumpan har en tendens att komma innanför så jag får ständigt jobba med att få in hö bog. När Spaniz åter accepterat läget gjorde vi lite glp slutor på långa långa linjer och även sluta-öppna-sluta-öppa för att stärka honom. Sedan sluta till medellinjen RAK häst och byte. Lite matt i formen kunde jag tycka att han var men bra stuns och fina byten blev det!
Sedan skulle vi göra lite seriebyten och jag måste säga att grabben skötte sig bra mycket bättre än vad jag gjorde. Mina linjer var ju bedrövliga och dessutom vart jag så till mig i början så jag bestämde mig inte ens för om jag skulle byta i vart 5:e, 4:e eller 3:e...... Så första "linjen" blev lite när jag tyckte att jag hade känslan inne och sedan gick vi över i vart 4:e och slutligen vart 3;e. Rena och med koll på bogarna!

Ser sååååå fram emot morgondagens pass.

Plugghäst...

Idag har det pluggelipluggats och endast alena pluggelipluggats. Bitvis skitkul och bitvis totalt hjärntvistande! Men måste säga att jag är ganska stolt över mig själv som kom på en slug tanke om att rota bland lite fastigheter gällande ett rättsfall vi jobbar med. Och tillgången till det har jag ju tackvare fastighetvärderingskursen - thank you! Fick en bra mycket tydligare bild om diverse lägen och hurvida det borde vara rätt eller fel att åberopa fel i fastighet pga närliggande anläggningar. =)

Men nu blir det sängen, Per ska få massera nacke för den är döstel efter att jag har suttit med huvud nervridet hela dagen. I morgon återgår jag till normalt schema. Rida på morgon och sedan tentaplugga. Ska fortsätta mitt arbete med rakriktning och samling. :P

Vad ska ni göra?!

God natt!


Championatet

Den här veckan är går ju det svenska avel och sportchampionatet i dressyr och hoppning med finaler Breeders Trophy på Flyinge. Om jag inte haft tenta på måndag så hade jag banne mig sett till att varit på plats. Men istället får jag, och gärna ni oxå, hålla tummarna extra hårt i morgon för klubbkompisens fin fina 4-åring. Lördagens och söndagens finaler visas på Equipes hemsida.
Jag hoppas iaf hinna kika lite på våra nya svenska stjärnor till "dressyrhästar", finna inspiration i fina ritter och lite tips på goda gener från stamtavlor tills det är dags att sänka medelåldern i det egna stallet ;)
gissa vad vi ska göra ikväll! ;)

snc00667 (MMS)

gissa vad vi ska göra ikväll! ;)


SnaggarFille

Klippning av Fille stod på schemat ikväll. Fick hem maskinen här om dagen och det  var ungefär lika dåliga kvlitet som jag var rädd för, ja till och med sämre. Lät nåt så fruktansvärt illa att jag bad Per att komma ut och kika till oss efter 10min så inte Fille körde "River Dance" medan jag satt som ett frimärke på väggen.

Men underbara älskade hjärtat visade verkligen vilket förtroende han har för mig... rörde inte en fena medan jag for runt. Efter 16 år tillsammans läser vi varandra ganska bra kan man väl säga ;)

Fick rapport från en glad ponnymamma idag, ingen placering men bra ridning och bättre prestation än vid förra starten. Kul att ekipaget gör framsteg även på tävlingsbanan. Vi filar vidare!

Nu är det sängen som gäller minst sagt, i morgon väntar en späckad dag - igen!

behövs det verkligen en bildtext?

snc00663 (MMS)

behövs det verkligen en bildtext?


Tävlingstaggad!

Nu längtar jag till nystart på tävligssäsongen igen! Känns som om Spaniz är back in shape och Fille min lilla stjärna visar sig från sin bästa sida.
Var på tävling igår och supportade alla vännerna som deltog och då blev man ju ännu mer trissad. Borde ha varit med själv men har inte ens en bil för tillfället att hänga framför trailern då Ådin inte mår topp och BMW´n står på service. Så kan det vara ibland kort och gott.
Men nästa helg blir det träning för Maggan, tenta på måndag och sedan träna för Ia på tis. Hoppas få mängder av verktyg under dessa dagar att ta hjälp av för att spänna bågen ännu mer. =)

Idag håller vi förresten tummarna för en av mina elever som ska iväg med sin söta ponny, på sin tredje start tillsammans.

Förresten, Per har fixat stationära datorn nu, så nu kan jag ladda över filmen från Elisabet Lundholm träningen som var i juli - äntligen.


Rid i höst!

Morgontidningen intresserade sig lite för ridmodet och gjorde reportage.

"Det finns de som tror att ridkläder är snobbiga och svårt engelska utstyrslar.
Glöm det!"

Läs själva och kolla in de härliga höstbilderna. =)

http://gd.se/noje/1.2414761-rid-i-host-?sms_ss=facebook&at_xt=4cb81c717d48690b%2C0Göteborg Horse Show

Igår tog jag äntligen tag i moment telefonkö ;) Vet nu att Rögle spelar i nästkommande match och vad resturangerna erbjuder på Scandinavium. Dessutom vet jag att den 25-26 sitter mammsen och jag på rad två och inspireras av massa härlig ridning. Längtar redan till våran minisemester!

Någon mer som ska gå på Göteborg Horse Show? 


vi kör järnet idag med våran värdering :)

snc00661 (MMS)

vi kör järnet idag med våran värdering :)


en som är på väg hem väldigt nöjd :)

snc00659 (MMS)

en som är på väg hem väldigt nöjd :)


Glöm inte att rösta! =)

Ni har väl inte glömt att rösta i finalen av tävlingen "Veckans ekipage" hos Sätilaryttaren Emma.

Jag och Spaniz är med som finalister  och behöver just din röst!
Röstningen avslutas idag kl 18.00

Gå in på länken nedan och rösta på bild nr4.... *förhoppningsvis*

http://satilaryttaren.blogg.se/2010/october/veckans-finalister.html#comment

Kom igen, hjälp oss nu!

Spaniz tycker det är en smula onödigt av Perra att plocka "pluttar" när man kan GOSA!


Russinfingrar

Idag har det varit skolan från morgon till sena eftermiddagen. Raka vägen hem sedan och ta hand om gosarna som snällt redan ställt sig vid insläppet i hagen och väntade. Massa pyssel och mys i stallet. Har smörjt grejer så fingrarna liknar nu snarare russin än "fingersticks" =)

Fick ÄNTLIGEN positiva besked gällande en bok som jag har jagat i 4v, ja det är nog faktiskt mer. Tyvärr har de nya inte släppts från tryckeriet ännu men bibblan hade lyckas fått tag i ett ex och tagit hem det åt mig *huuurrrra* Jag är räddad inför den kommande tentan! Började bli sjuuuukt nervös!

Fick dessutom alla dokument som jag hade begärt från lantmäteriavd. på kommunen inför den gruppuppgift som vi ska göra på torsdag, här hemma. ;)

Så skönt när svaren på massa frågetecken bara faller på plats, känner ni igen det?

Teamwork

Längesedan jag lämnade nån rapport om vår träning. Jobbade länge med lösgörande och stärkande arbete. Började för två veckor sedan att sätta på kandaret igen när vi skrittade ut för att Spaniz ska behålla sina goda tankar om betslingen och hålla tungan rätt i munnen. Började så i slutet av förra veckan att jogga med det på  nere i ridhuset. Så vi har smygit oss på bågspänningen succesivt. Idag fick han gå i mer samlad form och kändes dessutom riktigt fin. Fortsatte jobba på galoppen och kände åter av bytena. Klockrena! Har bestämt mig för att göra byten till vardag nu av flera orsaker med dels för att vi inte ska göra så big deal av det helt enkelt. Och vi ska kunna genomföra dem oavsett situation. Men känns skönt att vi verkligen jobbar i team igen.
Maggan kommer den 23-24, taggad som attan!

Fille och jag jobbar på som vanligt. Var ute i skogen idag, njöt lite av höstsolen och lattjade bland alla löv. Hahaha, min lilla gobit. 


tänk om han kunde komma varje dag och krat...

snc00656 (MMS)

tänk om han kunde komma varje dag och kratta grusgången :) nästa vecka ev kommer han iaf och lägger fint gårdsgrus. kommer bli kalas!


Rösta på oss!

Wooohooo! En vinst bara att bli uttagen till finalen i tävlingen "Veckans ekipage" hos Sätilaryttaren Emma.

För att vinna hela tävlingen behöver jag och Spaniz nu just din röst!

Gå in på länken nedan och rösta på bild nr4.... *förhoppningsvis*

http://satilaryttaren.blogg.se/2010/october/veckans-finalister.html#comment

Kom igen, hjälp oss nu!


dags för lite fruktsocker till en pluggand...

snc00654 (MMS)

dags för lite fruktsocker till en pluggande hjärna :)


idag fick jag paket. :) nu ska vi se om NB...

snc00652 (MMS)

idag fick jag paket. :) nu ska vi se om NB är lika bra som det påstås :)


Fredagsmys!

Jag är den som gärna håller mig ifrån matlagning om det är så att jag har en chans att slippa, vilket jag har mest hela tiden. Per är snäll som tar den biten eftersom jag mest bara känner mig stressad över att jag ska hinna det oxå. Men ibland.... alltså väldigt sällan, tar jag på mig uppgiften att fixa nåt i köket. Och varjegång så gör jag jordens projekt av det, kanske är det dörför jag flyr när jag kan? ;) När jag ska fixa mat så vill jag gärna laborera lite och göra oss något extra smaskigt. Den här gången blev själva middagen simpel i form av kyckling, ris och currysås. Sen däremot blev det snacks i form av marinerade kräftstjärtar som man sedan grillar på lite och serverar med en lime- och honungsdipp. När det var dags att landa bakom datorn för att kolla på livesändningarna från VM och hålla tummarna "Roffe" så plockades dagens höjdpunkt fram. Ja, ni vet ju att jag är ett efterrättsfreak så jag hade gett mig på att göra Pannacotta med limemarinerade hallon - otroligt gott!


testar annat sätt att mobilblogga på än va...

testar annat sätt att mobilblogga på än vad jag gjort innan. hoppas det funkar :)


Hagdagar

Massa jobbande har det blivit i dagarna inte bara framför datorn utan även fysiskt. =) Grusgången på baksidan är lagd nu så vi enkelt kan promenixa till nya hagen utan att bilda en lergång på gården. Tyvärr såg däremot inte vägläggarens och vår vision exakt likadan ut varpå vi inte är helt nöjda. *suck* Kan det aldrig bara bli som vi tänkt!
Vi såg fint gårdsgrus framför oss med tilltänkt släpljuseffekter längs den. Han såg.... grusväg, dessutom menade han att när han kört med "paddan" på den så skulle den vara så packad att hästarna inte skulle riva upp gruset. Meeeen jag var hygglig och satte ner klacken på ridstöveln och berättade att den här vägen snart skulle vara uppluckrad. Fille drog dessutom på en snygg rivare redan första promenixen när han fattade vart han var på väg. Nåja, vi har en gång iaf och nu får vi väl se till att beställa hem det grus vi vill ha så det blir lite ordning ovanpå det annars bra jobbet som killen gjort!

Sen har mammsen och jag rivit ner den gamla hagen och städat undan alla pinnar och grejer som grabbarna hade att gnaga och leka med =)

FilleFräsaren....


Gamla hagen borttagen....


Nya hagen! Här  behövs inga pinnar att leka med, finns att göra ändå som ni ser ;)


Tävling hos Sätilaryttaren

Jag är med och tävlar hos Sätilaryttaren om att bli veckans blogg. Var med du oxå! =)


viltolyckor

I en artikel i vår morgontidning läser jag om att allt fler krockar med rådjur. Olycksstatistiken är till och med oväntat hög!
I hopp om att folk nu ska ha detta i åtanke när de är efter vägarna, så siffrorna åter kan minska, har man stapla upp ett par förslag till att förebygga en olycka.

Kloka ord:
* Anpassa farten efter väglag och sikt (vanlig vett och etikett som bilskolor och inte minst föräldrar går på repeat om)
* Håll inte bara uppsikt på vägen utan också terrängen bredvid. (Tyvärr många som kollar precis framför bilen bara)
* Tänk på att många djur är flockdjur. Finns ett djur kan det finnas fler.
* Kom ihåg att vilda djur även finns i tätorter. (katter och hundar därtill)

Punkter jag bara inte kan låta bli att se det ironiska i:
* Glöm inte bilbälte. ( Dvs, då kommer du sicksacka smidigt mellan en skock skenande rådjur som passerar vägen?)

* Var särskilt uppmärksam vid skymning, gryning och tiden där emellan. (Kanske hela nätter och gärna hela dagar alltså?)

* Ta hjälp av varningsskyltar längs vägen, de finns för att varna. ( Inte ens jag är så blond att jag inte förstår ordet varningsskylt)


Ett riktigt skitjobb?

Full fräs på gården! containern kom på fredag morgon. Likaså vår underbara bonde med sin nu nya traktor. Alltid så hjälpsam var det nu dags för honom att lasta dynga. Per och jag slet som djur nere på plattan för att skotta in allt som var ute i kanterna. Det har kännts av i hela kroppen ända sedan fredagen kan jag säga, hahaha... Allra hellst eftersom fredagkvällen sedan spenderades i skolan och hela lördagen likaså. Tror kroppen hade varit gladare av att få röra sig faktiskt istället för att sitta nertryckt bakom skolbänk och lagbok :P
På lördagen var Micke ute med sin grävare och gjorde etapp två på nya grusgången. Skrapa av några lager jord. Onsdag beräknas mattan läggas och därpå sten samt grus, så det borde väl vara klart i slutet på veckan då! =)
RSS 2.0