shopping

det har blivit ännu en pikeur tröja so far från mässan haha

Göteborg...

... here we come!!!
Nu packar mamma och jag bilen och drar neröver Sveriges avlånga land. Guuuud vad skönt det ska bli... och roligt! Det här har jag längtat efter och är välförtjänt av dessutom ;)
Fick nya fotouppdrag igår också som grädden på mosen - superkul!

Nej, nu drar vi! Kanske mobilbloggar en snabbis under helgen, annars får ni gott vänta tills på måndag innan ni hör nåt från mig :P

Kramar

Adam Lambert - What do you want from me


Att gråta... - A tribute to...

Det är inte ofta jag gråter - inte alls! För det mesta bygger jag som en stålmur omkring mig för att rusta när jag märker att det drar ihop sig för jobbiga tider. Jag stupar inte oavsett motgångar eller tunga besked. Blir arg på mig själv när det blir för mycket för det är mitt eget fel. Slår huvudet i väggen och kan sparka på saker som jag vet håller för krafterna i mina ridlår i rent vredesutbrott. Min frizon är bilen - gärna vid sjön runt morfars gamla stuga. Där satt jag ofta i min BMW när morfar hade gått bort. Han som aldrig gav upp på att det skulle gå att lära mig vissla. Jag är himla dålig på det men jag gör det iaf. Han som lärde mig åka skridskor. Han som byggde kojor av kökstolar och filtar med mig i vardagsrummet - trots sin 2m långa kropp. Jag var hans stjärna och jag saknar honom.
I min (då mammas) BMW hämtades oxå familjens första Afghanvalpar - Sidney och Laser. Det var helt underbart! I samma bil körde jag dem 14 år senare båda avlivna hemmifrån till kliniken där jag jobbade. Många timmar satt jag bara i bilen efterråt som paralyserad. Det är verkligen det jobbigaste med att ha djur - dagen man måste ta ett farväl.
Många fler lyckliga minnen blev det dock, jag fann min allra bästa killkompis tack vare BMW:n. Jag körde ifrån kaxiga pojkar på gatan. Sofia och jag hade många långa snack i den där alla caféer redan hade stängt sen många timmar tillbaka. Det var bilen mamma körde mig som liten i till och från badet framme i byn. Kommer ihåg känslan när man endast inlindad i en handduk och dyblöt skulle åka hem. Med glassen i den ena näven och handduken i den andra. Brände låren på det brännheta sätet och blötte ner det med baddräkten medan mamma suckade. Älskade att sitta i pappas knä och få ratta den från brevlådan och upp på garageuppfarten. Drömde om den dagen jag hade egen bil och eget körkort redan som liten. När dagen kom och jag skulle få övningsköra i den så var jag så nervös att förstöra den så mamma hann bli irriterad innan vi ens lämnat grusvägen. När jag tog körkort ett par veckor efter 18 års dagen fick jag nyckeln i näven - bilen blev min. Den var i familjens ägo i 18 år. Efter ändrade familjeförhållanden och lösningar med bilar fick Beemern säljas till fördel för en dragbil. Minns den sista turen med Beemer. Jag skrattade mest hela tiden och poppade stereo allt vad det gick med de installerade 12" basarna. Jag hade nyss träffat Per och han tyckte nog att jag var en riktig "bonnabrud" - en helt ny sida från mig han inte sett.

Sen bilen såldes har jag följt den via VV´s sms-tjänst och har sett hur den år för år bytt ägare. Det har känts jobbigt att ingen uppskattat den lika mycket som mig och tagit vara på den. Tänkt många gånger att jag nog borde köpa tillbaka den. Så igår gjorde jag en ny sökning och det skar verkligen i hjärtat när jag läste att den var avregistrerad och en skrot i Vimmerby var ägare. Vad hände?! Varför? Hur kan man!? Jag grät STORA krokodiltårar .... alla mina minnen. Frysna på en skrot! Ett blodkärl spack och jag blödde näsblod för första gången i hela mitt liv.......
Jag var för sent ute ...... dumma dumma dumma mig....... hur kunde jag vara så jävla dum och sälja, hur kunde jag vara så dum och tro att han som köpte den var genuint intresserad att hålla den fräsch.... hur kunde jag tro att jag inte skulle bry mig i vem som ägde den? Och näe jag är nog inte som andra tjejer, men det visste ni nog redan. Jag skaffar känslor för allt som har betytt något för mig även om den består av plåt, motor och fyra hjul!
Men ska undersöka saken om man kan köpa loss den, men det ser mörkt ut vad det gäller registring osv so far.

This was a tribute to my BMW E30 325 im -87
Teaser

Takten i låten passar inte alls med Spaniz - men den förmedlar min känsla ganska bra iaf. Det här är iaf en början till något som förhoppningsvis blir riktigt bra framöver... eller... det här är bra för att vara söta Spaniz, men tror han kan mer ;) han har passerat sina "gränser" fler gånger om redan, nu försöker vi ta det ett trappsteg till!


Sjukt Glad!!!

Känslan när man hittar en tränare som passar en som handen i handsken är obetalbar. Dess i mellan hinner man ju tyvärr prova många olika vars taktik bara inte fungerar för en själv. Eller tyvärr och tyvärr det är bra att se vad Sverige har att erbjuda och nåt är det alltid som fastnar och som man kan ta med sig i livet. Men att hitta någon som förstår och ser samma visioner som ryttaren, har viljan, blicken för möjligheter/problem och kunskapen att kunna ta tag i ryggsäcken och hjälpa till och bära, i vad som känns som en oändligt lång trappa. Man blir lixom 10 kilo lättare med ens! Jag har iaf hittat ett enormt stöd i "Maggan" - verkligen vad jag behövde nu! "Jag tycker verkligen du kan satsa på MSV A1 så snart det bara går under våren" "Var lite wild nu, även om inte glpen sitter som du vill, men öppnor och slutor gör ni ju plättlätt" Guuuuuud vad jag blev peppad inför säsongen. Nu krämar vi på ytterligare lite och slopar filmjölksridningen! ;)
Nejdå, vi har kommit en bra bit på väg men det här känns helrätt med risk för att vi stagnerar i utbildningen annars. Ska kika på filmningen nu så får vi se om det kanske dyker upp en snutt här på bloggen senare =)

Just det satt ju och skuggtränade i ett svinkallt ridhus igår dirket efter att jag hade ridit. Skitkul som vanligt.... om det bara kunde blir lite varmare nudå! Såg en av mina nyblivna elever oxå och blev jätteglad över att se hennes framsteg med sitsen sedan sist, hurra. Och när jag nog mest såg ut som en isbit.... iaf kände mig som en så var det dags att slunga mig upp på Dara. Kändes som om det var med risk för livet eftersom jag var så jäkla stel, men på "Foxy Ladyn" blir man guskelov snabbt varm. Hon skötte sig dessutom alldeles utmärkt, lite test av ryttare i början men insåg snabbt att det var jag som satt på *puh* Kändes så stabil på alla fyra benen så jag gav mig äntligen på att prova lite glp. Oj oj oj.... den dagen man kan sätta sig ner och jobba den ska bli ännu mer intressant. Sicken elasticitet! Tjohooo... :P

Kramar från en lycklig Patricia


Uppladdning för helgen!

Igår skulle jag ju ut och pulsa och busa i snön med Fille. Värmde upp på plogad grusväg så leder, sener och muskler kom igång ordentlig. Sen blickade vi ut över hagen och klev rakt ut i havet med snö. Pluffs.....
Känndes som om Fille sjönk som en sten och försvann. Vi fick promenera upp en gång som vi kunde hålla oss i för att glpera i bara ett par var i vadera håll. Våga inget mer trots att det var lössnö. Så idag var det ju jogging och mjukgörande av musklerna som fått simma runt i snö havet. Tror att han var lite spänd i rumpmusklerna men det släppte till riktigt bra. Och framförallt tror jag Fille var riktigt nöjd med att ha få träffat tandläkaren förra veckan. Han hade ju inga stora piggar utan bara lite ojämnheter som vi tog hand om. Han bjöd verkligen på ett  ärligt stöd och sug i munnen under passet. Till och med i glpen... kändes sååååå mycket mer ridbar. Gud vad kul! Eller så hade han bara en bra dag... :)

Spaniz och jag var ut på spänniz tur. Försöker leka fram mer och mer samling ute eftersom jag ofta får en ärligare frammåtbjudning då. Och för att kunna samla så måste jag ju ha något att ta av, funkar ju inte att backa mer om man redan har backen i  =) Får se hur det känns i morgon, inte riktig bestämt vad som ska göras då. Men något lagomt inför helgens träning för Maggan - tränaren vars skugga jag var för någon helg sedan och kommer att vara x antal gånger till. Ska bli toppenkul att få lite ny feedback. Kanske bjuder jag på lite film då oxå ;)


Dagens "dresskode" - Pikeur!
Både upp- och nedtill


Hemma i vardagen - living da horsie life!


 


Surprise - jag ska rida!

Åååååå vad mysigt att få vakna, kliva upp och gå ut till hästarna och morgonfodra..... Kramas och mysa med dem en stund.
Och nu har jag ätit frukost, läst tidningen och tittat lite på morgon TV - dagen börjar bra iaf. Nu ska jag ut i stallet igen för att ta hand om busarna. Spaniz ska ner till ridhuset och jogga lite lätt, kommer jobba med lösgjordhet och renondling resp hjälpernas samspel. Så det blir väl lite övergångar och skänkelvikningar i olika tvärning.... ja till och med framdelsvändningar. Vi diskuterade det senast i måndagskväll när vi var ett gäng aspiranter som var ut och åt. Framdelsvändninga är något som vi gör alldeles för sällan egentligen. Av någon anledning så stannar den rörelsen på ridskolenivå, men varför då?! Den är ju förberedande för skänkelvikning och alldeles ypperlig för ryttaren att känna vart hon har häst och sina hjälper. Många tappar ju all sin stabilitet i skänkelvikningen när hästen blir lat och det skumpar - det lyser ren frustration i ögonen på folk ju =)
Fille däremot ska få gå ut i snön och pulsa och busa lite - blir ridhuset i morgon för hans del.


Rabbel babbel

Man kan ju undra om jag inte är riktigt klok som bara överger alla mina läsare.... varav två nyblivna prenumeranter. Guuuud vad roligt, det är hela 16 stycken nu!

Faktum är att det har varit lite väl mycket och när jag försökte uppdatera när jag låg ensam i lugn och ro på Thottska villan - strömsholm igår så kom jag inte in på bloggen, så jag har faktiskt försökt en dag tidigare!

Torsdagens Body Pump var precis lika tuff som jag anade och jag hade problem att gå från dess att passet var avslutat till måndag.
Fredag gick åt till att göra ett reportage om Collins superfina Volvo S70 som egentligen är en Volvo 850, eller var när han köpte den. Helt sjukt vad han varit noggrann. Han har fått kapa både Tak och stora delar av bakändan för att få dit S70;ins bakruta, baklucka och lyktor. Några skarvar ser man knappast - lovely!
Efter det så var det bara att sätta sig med årsredovisningen till GR och eftersom jag hade allt hemma på mammas dator beslutade jag mig för att installera Visma SPCS och bokföra allt från början här så jag har allt på plats. Som alltid när man tycker sig vara klar så tycker programmet något annat. Satt till 02 innan jag däckade och fick fortsätta under lördag fm. Sen var det hästar och egentligen årsmöte resp förberedelser inför KRKs tävlingar. Men skippade båda sistnämda eftersom jag ville vara fin när vi gick på melodifestival! ;)
Söndag var det upp tidigt igen och dra till tävlingsplatsen för att sitta i sekretariatet hela dagen. Sen hem och fixa LOK-stöds underlaget och verksamhetsberättelsen för KRK med Madde. och sen ÄNTLIGEN fick jag sätta mig och läsa i ridhandboken inför kommande delprov.

Så måndagmorgon bar det av till strömsholm för ännu ett kurstillfälle i tränarutbildningen. =) Den här gången var minst sagt intressant och givande. ÄNTLIGEN bara dressysnack och inga hoppisar så långt ögat kunde se ;) Såg många fina ekipage - allt från Lätt A till Svår. Ryktet sa att ett av dem ska vara med på Scandinavium, men vi får väl se =)
Delprovet kändes riktigt bra igår!
Nu finally hemma igen och helt slut.... tror tyvärr att jag håller på att bli sjuk... eller så är det bara att jag är smått utpumpad haha

Ska spela Wii Lego en stund nu och bara göra ingenting haha, och sen blir det nog ponnyakuten innan jag däckar! =)

Träna

Suttit och jobbat på ett stort reportage till ett kommande nummer av Bilsport hela dagen. Tror jag knöt ihop säcken bra i slutändan! Nu är jag istället helt mossig i huvude,t ungefär som man är efter en tenta. Så nu ska jag försöka ladda upp batteriet lite och sedan blir det Body Pump på gymmet, sallad och Vinterspelen kl 20.00 på femman. Blev ju inget BodyAttack för min del igår tyvärr, får ta det på söndag istället =)

BodyAttack ska vara ett ganska nytt typ av pass på våra svenska gym och det är inte alla som kan erbjuda det. När det gjordes ett testpass innan årsskiftet på gymmet jag går på så blev responsen mycket god och därav har man satsat på det. FRUKTANSVÄRT jobbigt, men skitkul!

BODYATTACK är sportinspirerad konditionsträning som ger styrka och uthållighet.
Det är ett högintensivt pass med intervallträning med hög puls och snabba, explosiva rörelser. Svettigt och exalterande!

Vad gör BODYATTACK för dig?
- Gör din kropp starkare
- Gör din bål starkare genom mag- och ryggträning - bra för oss ryttare!
- Ökar din allmänna kondition och uthållighet
- Förbrukar mängder av kalorier
- Förbättrar skelettets hållfasthet och täthet
- Ökar din hjärt- och lungkapacitet.
- Det är roligt, konditionshöjande och ökar din styrka och uthållighet.


Vinterspelen i Åre

En smått jobbig dag. Inte fysiskt men snarare psykiskt. Ibland kommer det över en att inte bara jag utan även föräldrar blir äldre. Inget jag tänker gå djupare in på. Men hoppas få skratta gott under kvällen när jag kikar på "Vinterspelen Åre" kl 21.00, med Gunde Svan som programledare. Reklamen som gått på tv för det får till och med mig att längta ut i backen =) Ja kika på länken så fattar ni... ;)

"Kända svenskar tävlar i sporter som alpin bowling, 200 m curlingsko och snowracer.

Glöm konståkning, bobsleigh och slalom. I Kanal 5s kommande program Vinterspelen Åre 2010, får kända svenskar tävla i idrottsgrenar vi aldrig sett förut.

Programledaren och vintersportaren Gunde Svan ska coacha deltagarna i grenar som alpin bowling, snowracer och 200 m curlingsko.

Bowling i backen

Det gäller att vara modig när 10 jättekäglor i skumgummi ska knuffas nerför backen. I alpin bowling byts bowlingklotet ut mot den mäskliga kroppen.

Barnleksaken snowracer får en ny innebörd när de tävlande ska ta sig igenom ett störtlopp, en puckelpist och en slalombacke på den klassiska kälken.

Publiken kommer knappast att gäspa när deltagarna ger sig ut på curlingbanan. Här gäller det att ta sig fram på hala curlingskor och en ta-fart-sula. Det blir alltså 200 meter ”sprint” där snabbast vinner.   

Förutom de ovannämnda grenarna väntas fler galet roliga sporter i Åre!"

Erika Mollberg
________________________________________________________________________________

Såhär såg det ut sist jag satt på en bob ;)
En blondins hårproblem


Bjuder på en bild som Per tog i helgen. Jag har ju varit "blond" i många år nu men ibland ger jag mig på ett och annat försök att bli brunett, eller en mysig blandning av nöt och koppar. Avis på dem som klarar av att bära de tonerna. Själv kände jag mig som mors lilla Olle, blir så fasligt röd om kinderna när jag blir mörk om håret. Nåt som jag aldrig tänker på när jag är blond däremot =/ Under mina tonår testade jag till och med att anväda mig av fem olika toner samtidigt för att fortfarande ha det blonda men med sköna mörkare inslag. Det funkade faktiskt, men känner kanske inte att den kombinationen passar mig idag. Undrar jag om man ska våga göra ett nytt försök till hösten igen?! vad tror ni?! Under sommaren ska jag iaf våga mig på extensions.... iiiih vad spännande!
Har ni någon favvo färg som ni själv bara inte passar i?

Nu ska jag powernapa lite innan det är dags att kila över till mammsen och pappsen - har blivit bjuden på middag där ikväll. =)


Perra gästbloggar = Havre är du inte klok!

Vi sitter i bilen på väg hem från tävlingsmöte med KRK på Högbo Ridklubb.
På plats har jag fått tag i en broshyr från Kraft med utfodringstips och gissa om jag
gick igång på alla hovarna när jag hittar ett recept på hästgodis!
Jag smider en plan att shoppa indigrenser i halvsmyg på vägen hem. Men Patricia anar oråd och ifrågasätter genast mina planer. Tänkte att det kanske var lika bra att berätta utifall jag skulle vara snett ute. Dum som jag va började jag med att säga - jag ska göra godis av havre. Varpå Patricia utbrister - Havre, är du inte klok?! Snabbt får jag nu försöka rädda situationen och berätta in i minsta detalj vad jag tänkt göra. Och det var ju faktiskt havregryn och inte ren havre som tokan trodde ;) Men tydligen hade hon provat ha Fille på havre en gång i tiden vilket resulterade i att han såg spöken mest överallt och kunde han så skenade han hellre än helst. Inte riktigt samma Fille som jag lärt känna så jag kunde förstå hennes impulsiva reaktion, haha.
10 minuter senare lämnar iaf en smilande Perra ICA Maxi med alla indigrenser =) NU skall det bakas hästgodis.
 
Recept. Stor laddning.
1/2kg Havre gryn
1/2kg Rågmölj
1/2kg Melass eller sirap.
 
Rör ihop alla indigrenserna i en bunke, knåda ihop allt tills du har en klibbig deg.
Gör nu små runda kulor på ca 1cm. Lägg bakpapper på en plåt och
grädda i ugnen på 180grader i 10-15 minuter.
"Havre"kulorna är klara när do fått lite färg och går att bryta sönder.
 

Nu kör vi...


Gegga gegga röra dega
 

Taaa da,.. dom runda är utföra av ett proffs. *host* Patricia ;)
Dom riktigt små är när hästen bara varit lite bra, dom stora när dom varit superduktiga =)


In i solariet på 180grader för att ge dom lite färg.
 

Ticktak... 10-15 munter.
 

Raketbränslet klart!
Nu återstår bara test i stallet =)
Resultatet kommer imorgon =)
 

Träningssnack

Har faktiskt suttit och klippt ihop lite film på "Ladyn" som jag har i träning. Kanske kommer upp här sen. 
Fröken gjorde stora framsteg i fredags - minsann! Det här passet red vi oss igenom och för det mesta använde hon hela registret med fyra ben och inte bara två som förra gången. Det gjorde mig verkligen superglad. Men hon har mycket saker i huvudet och det gäller att själv vara lugn, tålmodig och konkret så man gör likadant varjegång man ber om nåt. Hon måste våga lita på mig och att jag inte tänker försätta henne i något knasigt =) Däremot har jag börjat lära känna igen hennes mönster så för det mesta så lyckades jag förbikomma henne förra gången med volter och vändningar.

Var i ridhuset med Spaniz igår och hade fokus på glp jobb. Samla på volten och gå in i arbetspiruetter, bibehålla energin. Red byten, både enkla och serier. I traven tränade vi både ökningar och samlingar. Allt kändes bara lekande lätt och vi avslutade med ett par väldigt fina tramp i saaaaaaaamlad trav. :P
Idag var det istället inplanerat att träna sidvärtsrörelser, öppnor och slutor, på diagonalen. Både i trappa och "flow" och försöka bättra på kvalitén eftersom jag tycker att det antingen känns lite springit eller lite seeeegt. Och Spaniz är egentligen rörlig i bogarna och vet att han kan ha mer gest än vad han har idag. Nu när jag börjar komma till bättre samling och verkligen tar reda på det innan jag går in i tex sluta så känns det mycket jämnare och bättre. I glp kändes han lite strulig så jag strök tankarna på att ev göra nåt byte efter glpslutorna. Men tog sen ändå tag i saken. Jag får inte fega ur nu bara för att det gått så himla bra senaste tiden. Vad ska jag annars göra på tävling om jag inte är nöjd med glpen och inte tycker att jag får till den för ett byte. Hoppa av och stryka mig ur klassen? Nepp.... man måste vara kreativ när man rider, so it is! Så jag red inför ett byte och lirkade lite, diagonal, rakrikta, flytta lite för den yttre skänkeln, halvhalt, energi och byte.... hur det gick? Mohahaha... stiligt är ordet!
Beklagade mig någon gång under träningen över att jag inte alls tyckte att det kändes lika bra som igår. Maria som jag ridit och tävlat mot/med sedan starten på ponnytiden bara skrattade och undrade "Men Patricia vad är egentligen ditt problem? Han bara flyter ju fram numer och är så fin". haha så tusen tack M för att du fick mig på glada tankar igen. 

Igår em var vi på tävlingsmöte inför klubbens dressyrtävlingar nästa söndag för D-ponnier. Jag är headmaster för sekretariatet, perfekt på Högbo där vi ska hålla till eftersom man då blickar ut över hela banan. 

Under kvällen har jag varit och tränat en av mina elever. Så kul med ambitiösa ponnyungar som verkligen gör sitt yttersta för att vara sin tränare till lags ;)  


Spaniz i naturen

Skickar upp bara ett litet litet urval av bilder från dagens uteritt med Spaniz. Tyvärr hade vi lite snålt om tid efter ha ridit Fille innan och "Foxy Lady" väntade. Men var smått trissad att få ett par bilder eftersom han känts så fin sista tiden. Lite spänt för dagen bara för att jag var stressad antagligen, men när kameran väl var av och vi var på väg hem så gjorde spaniz sin allra första passage skulle jag säga - utan att han själv visste om det. Själv så bet jag mig i läppen och bara lät honom spela så många steg som han själv orkade. Självklart inte allt för många - men de som var, var helt perfekt! Nu vet jag att han har det i sig.... lurifaxen!

Ni får två versioner av varje bild här nedan - varav den ena är klickbar så ni får den lite större =)

Und eine schtycke piaff!Bildtävling 1

Jag tänkte faktiskt starta upp en liten tävling. Bild- och hästtokig som jag är så kommer nog inte tävlingsmomentet som någon chock ;)
Nedan kommer reglerna för att ni ska kunna vara med och tävla - superenkelt!

* Jag vill att ni skickar (mailar mig eller länkar) mig en favvobild på er bästa vän som har fyra hovar och en supersöt mule. Skriv gärna varför det är er favvobild, kanske är bilden tagen i samband med att ni hade någon speciell känsla. (Om ni ska maila er bild så gör ni det till patricia@patriciaphoto.se)

* Kopiera bilden här nedan, gör ett inlägg i er blogg med bilden och en länk till min sida. 

* Skriv sedan en kommentar till detta inlägg som ska innehålla länk till bilden i er blogg och din mejladress så jag kan kontakta dig.


Jag kommer att lägga upp fem finalister i bloggen och därefter välja ut en vinnare med motivering. Vinnaren kommer därefter att få berätta mer om sig och hästen på bilden vilket kommer publiceras här i bloggen.

Tävlingen pågår mellan 3/2 - 14/2
Före - Efter 2
FöreEfter

Rida rida ranka..... =)

Det är ingen nyhet att ridsport kallas för snobbsport - i negativ bemärkelse. Visst kostar det att rida oavsett nivå. Allt från ridskola till att ha egen/egna men särskilt glammigt bakom kulisserna är det ju knappast. Eller är det snobbigt att stå och skotta fram en översnöad undertråd i några hundra meter? är det snobbigt att bära/dra/skjutsa, sparka fram några pallar spån i snön? Hämta och bubba runt hö som verkar vara som magneter och kryper innanför kläderna och sticks. Tider ska passas och i vännerlistan står nästan bara folk som pratar i termerna förhållning, foderstat, hjälpernas rätta inverkan, serie byten (inget jag lider över). Fördelen med ridsport är ändå att det finns så extremt många olika grenar och möjligheter och har man inte råd att själv äga så finns det många som söker medryttare osv.
Jag älskar hästlivet - men det är sååååå mycket slit, planering och jobb för att man förhoppningsvis ska lyckas få skina 5 min tävlingbanan. Det underbara är att man alldrig blir helt fullärd - en duktig ryttare ska alltid vara öppen att lära sig mera!

Idag har det iaf inte varit så mycket gårdsarbete. Utan det har mest varit ridning på agendan. Var ner med Spaniz till ridhuset och tränade enkla och seriebyten. Det gick så himla bra!!! Vi gjorde i vart 5, 4 och 3 några gånger om och det var med energi och gest. Jag blev så himla överlycklig och trissad så det till och med var jag som råkade trassla till det för vännen. Fick klappa till mig själv och göra om ... lika bra igen! Imorgon blir det belöning och rejsa lite i skogen.
Fille och jag var ute och pulsade i snön medan solen värmde som mest. Trots att han var lite spänd och trippig så är det roligt att rida honom. Han är fräsh och med på noterna!
Sen var det dags att sätta sig i sadeln på "Foxy Lady" igen. L hade tagit till sig det jag sagt förra gången och varit lite mer konsekvent i sin ridning. Mycket volter och vändande blir det så att hon själv måste bromsa och balansera upp sig istället för att rusa runt och få mig i tyglarna. Hon får en fin sida så snart hon bara slappnar av, sänker halsen och höjer ryggen. De stunderna är inte så långa ännu..... rodeoturerna är desto länge. Men tålamod är en viktig egenskap när man håller på med hästar. Det här ska nog gå vägen med lite jobb ;) På fredag är det dags igen!


Före - Efter


Här kommer två före- och efterbilder. Har jobbat med lite actions och lager i ps för att få den "äldre" looken på bilderna. Nu har jag inte ägnat en hel dag för detta därav den inte helt perfekta looken enligt mig men det visar destomer vilken skillnad lite snabbt jobb på bilderna kan göra.

Före


Efter


Före


Efter

RSS 2.0