Åsså var det måndag igen.....

Jisses.... måndag igen - redan! När man jobbar på söndagarna så blir det att kännas som om man har två måndagar i veckan till och med. Men nästa helg då ska jag banne mig INTE jobba. Då ska jag vara ledig, pyssla i den blivande tvättstugan och kika på finaler från Flyinge =)
 
 

Behind the scenes

Jag fascineras ständigt av sporten jag utövar. Det finns så mycket att lära och man blir aldrig mätt utan går ständig hungrig på nya kunskaper.
 
 

Framgångar

Jag hade lyckosparkat eleverna inför tävlingen i helgen och tummarna höll jag under lördagen även om det blev svårt att flytta ett helt bohag. ;) Jämna prestationer av dem alla och trots en förkyld Linda och en lite spänd Brian så knep ekipaget en tredjeplats i Lb:n. Stort Grattis till dem! Nu väntar belöningen, iaf för Linda som drar till Thailand i två veckor. Brian hamnar på "kollo" under tiden för att hållas igång, önskar såklart att jag hade en extra plats hemma redan så han hade kunnat vara här. Men nåväl, när Linda är tillbaka på hemmaplan så blickar vi framåt för deras del som ekipage, vi har en hel vinter att trimma under innan nästa säsong startar med nya mål.
 
 

Nöjda

Vackra häst!

 

Nöjda efter ännu ett pass på ridbanan. Rejäla genomkörare både igår och idag. Kände att jag hade något på gång i traven igår som jag ville jobba vidare med idag för att få ett riktigt klick. Har haft lite problem med öppnorna, i synnerhet högeröppnan. Jag har lixom inte riktigt fått fatt i vänstersidan i rädsla att tappa böjningen åt höger, som vi har mer problem med. Så jag känner att öppnorna har varit reko för ett tag nu, men de blir för flat...platt...långdraget... jag tappar ut hela sidan och får en megalång häst. Så nu har jag satt anamma på mig själv. Att inte fega ur, utan jag bara måste börja får ihop honom på vänstersidan och kunna rida UPP honom mer med  "inner skänkel - ytter tygel" så det där högerbak också får en möjlighet att jobba sig framåt uppåt inunder magen. Så igår fick vi till ridningen på vänstersidan i öppnorna, hade han bra där, men lite brist på action framåt. Kändes som om han verkligen funderade hur han skulle placera hovarna när han inte fick ånga på bara. Just drivningen framåt är väl också en av de anledningar till att jag lixom låtit detta vara. Man kan ju annars undra varför, för innan jag hade mitt tävlingsbreak 2008 så var jag ju benhård på detta och fick honom riktigt studsig emellanåt. Men men.... vi kommer igen ;) Jobbar på en liten filmsnutt under kvällen.

 


Flyttjobb

Idag har ekipaget varit ute och jobbat. Men för ovanlighetensskull utan någon häst i. Har istället hjälpt min morbror att flytta. Det samtidigt som jag håller tummarna för samtliga mina elever och vänner som är på tävlingsbanan idag. :) heja heja heja


Nedstressande

Vissa fastigheter man visar har lite av en sagosida. Det bara känns sådär sjukt avkopplande och nedstressande. En del av den här fastighetens trädgård kändes som en stor matsal med fantastiska trädkronor.


Inte många timmar kvar innan jag får sitta på hästryggen!!!

 
Wooho! Arbetsdagen bjuder på en lucka så jag passar på att både svälja ner en bit tårta och skriva några rätt så betydelselösa ord till er. Har samma känsla i kroppen som när man var liten och gick på ridskola. Man satt som på nålar hela dagen i skolan för man visste att man skulle få rida på kvällen. Precis så är det nu också, behöver inte säga exakt hur många år det skiljer.... men det är några iaf ;)
Jag är lite förvånad över mig själv faktiskt. För detta är ju trots höstrusk och att jag annars går och burrar ihop mig. Men faktum är väl att Spaniz är så himla rolig just nu, med det sagt menar jag inte att det går skitbra varje dag... men jag stöter på nya problem vilket betyder att vi har kommit loss ur gamla spår och gamla vanliga problem. Nu har jag massa nya övningar och lite tuffare tänk som jag sätter oss båda på prov med. Vissa dagar går jag på en nit direkt och Spaniz sätter emot, andra dagar så är allt som en dans.
 
 
 
 

Höstmys

Spöregn ute, mys inne. Vilken kille han är min Fille. Tömkörde igår och jag kan bara älska att se hur han rör sig. Idag blev det ont om tid för ridning då jag hade möte och genomgång gällande klubbens hemsida. Men läääängtar till imorgon då är det åter trimdags :)


Nytt från ett av mina favvomärken

 
 
 
 
 
 
Ska ge er lite bättre bilder på det nya HV-polo schabraket hade jag tänkt, men tills dess delar jag med mig av några fler "vill ha" grejer från Pikeur. Deras kollektion för hösten och vintern är lovely. Dessutom såg jag idag bilder på Pikeur/ Eskadrons next generation kollektion. Där var det förvisso mycket oranget, vilket jag kanske inte är så inbiten på men såklart har de även tänkt på oss "färgrädda" och satsat på basfärger som vitt och grått - tackarrrrr!  ;) Eller ja fanns en hel del lila där också, vilket jag tycker är allt mer roligt. Det märker ni nog på bilderna nedan från Classic kollektionen ;P
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt i garderoben

I got something new! :) ja det vill säga i hästgarderoben- såklart ;). Love it! Hv-polos nya, san Miguel.


Don't forget - never give up

Lite av den norm jag är uppvuxen med och som nu gjorde sig påmind genom att figurerar på en väl vald plats.


Alltid lika inspirerande

 
Alltid intressant att se och höra hur "stjärnryttarna" har det och hur deras tankar går. Därtill megagillar jag att Charlotte här visar Valegro med träns. Thumbs up!
 
 

Stärkande frukostintag.


Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet.

Livet fortsätter bjuda på tvära kast även detta år, om än med mildare utgång än fjolårets ständigt chockerande besked. Det hade kunnat vara värre, men ändå.... när familjen far illa känner man sig maktlös. Miljoner frågetecken, funderingar och tankar börjar så sakteliga alla få sina svar iaf. Allt kommer kännas mycket bättre i morgon. Hoppas jag, vi gör vad vi kan för att detta ska bli bra nu. Pepp!
Berättar mer framöver - nu sängen - sova med tung kropp.
 
Fille mår iaf bra, han har tom nypt mig i armen. Vet inte om det var för att ge igen för gårdagens sondning eller om det var för att väcka upp mig och bekräfta att han var reko. Hur som, ont som attan gjorde det, men det var ändå välkommet!
 
 
 
 

Vi säger Godnatt

Fille har fått kvällens sista promenad och önskar hälsa att han mår mycket bättre. Ombäddad och med gosedjuret på plats säger han Godnatt. Väl övervakad av mig från sängen!


Panikartad morgon

Tror jag vågar börja andas igen nu efter en förmiddag med jourhavande vet. Jisses så rädd jag blir när mammas hjärta åkte på kolik. Nu håller vi tummarna för att det fortsätter gå i rätt riktning.


BK-clinic i oktober

Fått en förfrågan av BK att delta i en clinic under oktober vilket ska bli superskoj. Jag ser det lite som att träna inför tävling. Har just inga bekymmer med publikdelen. Jag är så fruktansvärt fokuserad på vad jag gör uppe på hästryggen så, däremot så har man inte så många chanser att visa upp något innan folk dragit sina slutsatser =)
Har ridit en del clinics för div fantastiska tränare/ryttare genom åren men nu var det faktiskt ett tag sedan. Bra morot att hålla uppe framför en nu när höstmörkret kryper inpå =)
 
 
 
 
 
 

Härlig träningshelg

Så har vi än en gång vuxit oss lite tuffare med vad vi faktiskt kan leka/begära med, av oss båda. Knuffad över nya gränser. Precis vad jag behöver! Jag lägger ju så otroligt mycket fokus på grunder som ni vet, så helgens övningar var precis vad jag ville bita i. BK nämnde själv att man inte får nöta dessa allt för mycket då det kan skapa en hel del spänning. Det gäller att hitta balansen mellan lösgörande och arbetet med spänna bågen. Men vi var båda överrens om att det förstnämnda ändå var en av mina styrkor.
 
Jag har inte haft möjlighet att vara med på BK-träningarna nu på en.... eller kanske faktiskt till och med två gånger. Därav gladde det mig enormt när BK efter en första avstämning tyckte att Spaniz snyggat till sig. Personlig har jag tyckt att han sett lite bukig ut till och från men det gjorde han tydligen definitivt inte nu *pust* dessutom tyckte hon att han hade biffat på halsmusklerna och förfinat överlinjen, samt skålat ur vid käftgropen. Vad jag däremot känt och som hon också såg var att Spaniz slutat använda sitt höger framben som ett stödben, och använder det nu med lite mer gest och rörelse framåt uppåt.
 
Lördagens övningar var att i galopp och trav rida "stege" med sluta och öppna på diagonalen. Vilket vi brukar göra med lätthet, men nu var det hårda bud. Minsta lilla jag lät Spaniz räta ut sig eller kliva ifrån så tjöt BK´s röst rätt i örat tack vare hörsnäckan - outch. Inget misstag man ville göra om, men likt förbannat så for nåt ben ut från linjen här och var. Sen när man precis tänker "där" och känner hur det klickar till i sidan då spänner istället bakdelen till och vill vika ner till skritt så man blir att klämma fram hjärtat istället. Ännu ett ajjabajja. Vi jobbade vidare på det här under söndagen också med lite mer lätthet och utan knipandet i bak utan nästa tillflykt blev istället att han ville göra sig lite tung i fram. Men bara jag håller mig konsekvent med detta nu så tror jag han snart är stärkt i det lite samlade arbetet i öppnorna och slutorna.
Söndagens mer uppvärmningsarbete var i galopp på mina kära serpentiner, med fokus på att hålla alla kroppsdelar på linjerna och inte låta hästkroppen snedda av, vika in, vika ut utan hållas ihop. Detta övergick till ännu en favorit, volt med volt. rättvändgalopp på 20m med ökning ena halvan och samling den andra halvan för att sedan komma med engagemang i förvändgalopp på halv 20m volt och sedan in i rättvänd 10m volt.
En annan övning som vi fick göra i galoppen båda dagarna var att hålla fem galoppsprång i förvänd och sedan halt. Härifrån skulle det sedan vara förvändgalopp igen och ingenting annat. Med hjälp av väggen kan han med andra ord inte svajja ut rumpan utan måste sätta inunder dig..... ja iaf inte så mycket. Ni vet hur det är, kan inte rumpan peta ut så viker man ut bogen istället för att slippa undan. På lördagen gjorde vi det ok i högerförvänd men kändes som kortslutning i vänster. Döjobbigt sa Spaniz som hellre försvarade sig med att trampa. Han hade ff lite funderingar kring detta på söndagen men det släppte riktigt bra efter bara ett par gånger och jag riktigt kände hur han "stod på tå" i halten och inväntade galopphjälpen. Bra övning för att göra grabben mer uppmärksam på hjälperna och komma till vid första givan. För det är just det som blir ett problem i serierna emellanåt. Jag räknar in, och Spaniz räknar på egen hand så att säga och tar ett spång till innan han byter, dvs serien blir sjukt svårräknad.
När detta satt fick vi räkan in byten på vart femte och tredje..... och varje. Sistnämda är just mer lek för att få både mig och Spaniz kvick. Men ska banne mig inte vara rädd för att leka vidare med detta nu. Tycker det är så kul när jag känner att han fortfarande utvecklas och är fräsch. Börjar så sakteliga glutta på återstående tävlingstermin igen.
 
Ni som sett oss en del ser nog, precis som jag känner, skillnaden i galoppen. Mer ihop, på studs och ärligt framme. <3
 
 

Tack!

Tack till er alla som via olika medier tyck och tänkt till ang det här med teamnamn. Det har blivit lite klarare i mitt huvud och jag gör nog som de flesta av er säger. Dvs spinner vidare på PLÜ på något vis. Kanske får jag lite ro kommande helg att fundera vidare på det =)
 
Tuula, jag tänker lite som dig med Kungsgården... nästan synd att man bor i en by med ett så fint namn. Är ju bara av den anledningen man vill använda det men det känns som om att man måste "go big" för att fylla ut det namnet.
 
Än en gång tack! Uppskattar er hjälp och att ni gjorde er tid =)
 
OCH i morgon kommer en liten update om helgens BK träning, med film dessutom =)
 
// PLÜ Dressyr ( jag lär väl kanske börja vänja mig ;) )

RSS 2.0