VIP - that´s me!

Igår kom bilpass och press-info inför Bilsport Performance and Custom Motor Show. Även om Padde och jag  jobbar på arrangörsföretaget så tyckte vi att det kunde vara lite coolt med ett presskort nämligen. Gjorde vi nog inte helt fel i då vi nu inte bara har fri parkering utan oxå full rätt till pressrum med gratis kaffe och internet mm, samt VIP-frukost på fredag morgon tillsammans med några intressanta utställare, några från USA - SPÄNNANDE!

Jag kom just hem från ett pass med "Foxy Ladyn". Lite träningsverk från i förrgår tror jag men bitvis slappnade hon av riktigt bra. Skummade och frustade... innan hon kom på sig själv med att jobba och skuttade rakt upp i luften. Man får vackert gå varsamt fram och regeln "repetera repetera repetera" gör sig verkligen sann i det här fallet. Två jäkligt envisa själar som bara ska göra framsteg - TILLSAMMANS!
Eftersom hon faktiskt var duktig och släppte racinggarden ganska snabbt denna gång och kom till ro med att jag bestämmer takt och tempo. Så fick hon i slutet av passet galoppa lite. Klarade till och med att gå in på volten även om det blev himla jobbigt. 

Så nu blir det dusch och sen ska faktiskt Per och jag på stan för att shoppa jeans iaf. Jag kan ju ha ett par storlekar mindre nu :P hihihihihihihihihihhihihihi..........

 


Tjejigt värre!

Tanken var att jag skulle upp tidigt och ha en riktig "måna om mig själv" dag. Men vaknade kl 08.00 och 08.30 var det tänkt att mamma skulle skjutsa mig till tåget i Gävle. Jiiiiiihaaaaa...... flög in i dushen och gjorde sedan en snabb make som jag måste erkänna blev riktigt bra trots den lilla tid jag la. Kanske man skulle speeeeeeda lite oftare, kan annars ta ganska lång tid på mig med ditten och datten. Måste säga att jag var mäkta impad av mig själv när jag 08.45 studsade ut genom dörren, hästarna fodrade och utsläppta, redo för äventyr i viva la Stockholmo!

Kom på tåget, någon hade tagit MIN bokade sittplats ... ja det visade sig ju halva vagnen erkände sig ha flyttat runt när jag frågade herren om det var hans plats framför den/min som han satt på så kunde ju jag ta den så slapp vi tramsa. Fick åka baklänges och vi hann väl inte mer än att tuffa ut ur Gävle city så var jag åksjuk. Jag fick blunda mig hela vägen till sthlm..... 1 ½ timme i bäckmörker *suck* Men desto mer kunde jag spetsa öronen på alla samtalsämnen som det surrades om i min närhet - intressant!

Halv dizzy skuttade jag av tåget och mötte upp Per. Vi hade bestämt att vi skulle luncha innan min tid hos frissan. Meeeeen så hade han en liten surprise ;) Vår bekant Pauline, som fixar naglar, har nyligen börjat jobba på Sussannes frisersalong. Så det var bokat en riktig tjejeftermiddag. Prat, skratt, lunch, latté naglar och hår.... kunde bara inte bli bättre. Och i mina ögon sett så har jag då världens bästa pojkvän och sambo.
Han fick plocka upp en boostad babe för gemensam hemfärd - till landet.


vänner - love


Heeeelt slut

Blev att gå på Body Attack igår.... fy sjutton vad taggad jag blev när jag kände att jag pallade så mycket mer än när vi för första gången fick möjlighet att testa denna tränings "form". Jag ville lixom bara köra köra köra köra och svetten rann som jag vet int vad. Sjuuuuuukt skönt var det att komma hem och dyka in i duschen så snart hästarna var nattade.

Vaknade av att solen smög in genom persiennen och fåglarna kvittrade galet mycket. Det var såååååå idylliskt i vårat lilaskimmrande sovrum. Drog mig ett tag innan det var dags att knata upp och köra den dagliga rutinen, sätta på kaffe och gå ut för att morgonfodra hästarna. Fixade lite med det sista för pikeérna inför Bilsportmässan som jag skrev om tidigare. Sen lite mail som ska besvaras innan man äntligen fick knata ut i stallet för att rida.

Två hästar bidde det att trimma i ridhuset. Fille och "foxy ladyn" hade dragit de längsta stråna ;) Spaniz var helnöjd med det efter sina insatser. ;)
Efter stallskötsel var jag trött men var fast besluten att ta mig till body pumpen. Och jaaaaa jag inledde kvällen med att sola..... trots att det är farligt. Men min kropp var sååååå i behov av att få värmas och mjukas upp. Känns bra på gymmet nu. Jag fick på ytterligare några vikter på stången under passet - seger gest.

Legat och dragit mig i sängen i en timme nu men dags att släcka och mysa ner i kudden. I mornbitti bär det av till sthlm för lite självomvårdnad ;) Kalufsen ovanpå huvudet behöver en make over ;)


Nedan ser ni lite Body Attack =)


Frysna

Mer snöööööööö.... jag tröstar mig med som mamma alltid sa till mig när jag var liten " Den här snön kommer bara för att hjälpa till att ta bort den gamla". Alltså har vi snart sommar! ;)
Trots att hästarna inte kom ut förräns 13 idag så står Fille redan vid insläppet och undrar om det kanske inte är dags att jag kommer och räddar honom från blötsnö och svält. Ja han åt ju faktiskt upp sitt hö för 2 timmar sedan......

Själv försöker jag få i mig en kopp kaffe.... jag lyckades på nåt vis göra det alldeles för starkt..... laddar inför dagens gym pass. Får se om jag hinner med coren annars kör jag på med maskinerna och de fria vikterna helt enkelt. Skönt nu när smärtan i foten har släppt oxå behöver inte stå och bita mig i läppen varje gång jag lägger vikt på den.

Har gått ner 3 kg nu och har blivit mycket starkare på ganska kort tid ändå. Men har fått upp motivationen rejält och vill hellst gymma varje dag, de dagar jag inte hunnit med gym har det blivit långprommis och tunga övningar på vardagsrumsgolvet *pust*. Dricker mest vatten numer, kanske ett glas cola på lördan men försöker ha koll på kosten.  Körde bodypump i torsdags för andra gången. Orkade hela passet den här gången och kändes dessutom som om jag mesade lite med vikterna trots att jag hade ökat på från första gången. Ska lägga på lite till nästa gång ;) Kanske blir det en sväng i solariet idag oxå.... min kropp behöver det känns det som, fryser som en kinesisk nakenhund i vårsol ;)

Btw...gårdagens lösgörande pass med Spaniz kom right in time tror jag. Lite stelt i början men fick igång bakben och rygg rejält efter 30 min med div övningar och pauser. Tänkte inte så mycket samling utan ville bara att han skulle vara ärlig frammåt. Och jag kunde därmed träna på att vara lite mer passiv och inte 150 % aktiv utan låta honom göra jobbet. =) Kände på nåt byte i slutet av passet.... dom satt.

Så idag var det lite samma upplägg som igår, men töjde på gummibandet lite mer. Samla ihop - trava på - samla ihop - trava på - öka - samla ihop. Jättefin frammåtbjudning fick jag i glpen efter tempoväxlingar och förvänd glp med öppna längs långsidorna. Snärtig i bak och med vilja att komma fram men ändå i väntan på mig och mina kommandon...... bytena satt med andra ord som smäck! Jag skrattade mig genom en serie med byten i vart fjärde. Ville inte riskera att sabba känsla och hans självförtroende med att gå ner i vart tredje när det äntligen börjar funka igen. Nu skakar vi av oss den där osäkerheten tycker jag ;)

Förra helgen....alltså!

Jodå under veckan har jag faktiskt ett flertal gånger gett mig på att få allt inom teknikens värld att samspela för att jag skulle få upp min film här på bloggen. När jag äntligen var klar för ett par dagar sedan och skulle lägga upp på bloggen så var blogg.se nere pga uppdateringar - musten gick ur mig!

Men vet att jag har ett par tappa läsare och goda vänner som sitter och trummar med fingrarna på skrivbordet i väntan på att ännu en gång få se oss och undra vad sjutton vi håller på med ;)

Förra helgen var det alltså träning för Maggan. Jag hade under "förberedande" vecka lite trassel med bytena då Spaniz måste ha smygkikat på Eurosport och fått upp ögonen för rugby. I varje byte så gjorde han anfall åt höger resp väntster som om han skulle knuffa omkull nån med bogen. Jag har haft fullt sjå att få honom tillbaka på linjen men det har funkat iaf och jag har sett det som en fas i vår utvecklingstrappa då det börjar bli jobbigt för sötast nu. Kändes toppen att Maggan skulle komma och ruska om mig lite där uppe i sadeln - det behövdes. Så under lördagens träning var jag beredd att visa våra framsteg.... kändes bra till och från men glpen var helt åt helskotta. Bytena kom aldrig på hjälpen och när de väl gjordes så var det jämfota, snubbel eller efter.
Kände mig helt tom efter träningen. När vi skrittade hem kom jag att tänka på att det var här det tog slut sist. Precis så här var det när vi startade MSV A i Högbo, när vi gjorde vårt livs bästa trav prog och bytena var som bortblåsta. Då pallade jag inte mer negativa faktorer än de som redan gåtts igenom och därav uppehållet från tävlingsbanan. MEN så tänkte jag ... den gången hade jag precis blivit av med den tränare som hjälpte oss sååååå fruktansvärt mycket när ingen annan trodde på oss. Jag hade ingen att falla tillbaka på och diskutera hur man skulle komma igenom problemet med. NU har jag precis hittat en ny vägledare som jag kan diskutera smått och stort med - den här gången ger vi inte upp!!!!

Så på söndagen kom vi in i ridhuset med nya tag. Jag sa att vi skulle gå med inställningen att det skulle lekas, inte sätta sån himla jättepress på Spaniz. Efter mycket funderade så tror jag nämligen att det blir lite pannkaka i skallen på honom när jag vill att han ska vara så komprimerad. Han vill så gärna göra rätt för sig samtidigt som han tycker att det är döjobbigt. Han tänker tänker tänker tänker...vill vill vill vill osså kommer nytt kommande om byte mitt när han tänker samla samla samla.... osså blir det kortslutning och allt låser sig.

Filmen är från söndagen. Eftersom vi tänke mer "lek" så är formen inte den bästa alla gånger men det var inte det som var huvudsaken denna dag. Formen har vi inga problem med i vanliga fall och variation är bara bra. Red lite skänkelvikning i glp och la om skänklarna - och bytena började fungera igen. Så efter att ha varit så jäkla ledsen på lördagen så var jag så himla glad på söndagen när jag kände att vi kommer att ta oss ur det här den här gången! Under veckan har vi varit ute i skogen, myst och kondistränat och idag ska jag ner och gymnastisera igenom kroppen lite mest bara =)


Vad är egentligen sanningen?

Vet du att du lever i verkligheten? och vad är egentligen verkligenhet? Vad är den egentliga sanningen? En händelse kan ha flera olika sanningar när den presenteras av olika aktörer. Hur starkt är vårt vetande egentligen när vi påstår något?

Redan i tv 3´s "Blåsningen" visade man för någon veckan sedan när Johanna från "Ensam mamma söker" vittnade om en väskryckning. Hon var stupsäker på att rånaren hade röd tröja och gul mössa samt att han sprang iväg på tvärgatan. Men när alla andra på densamma restaurang sa att han hade beige jacka och hoppade in i en bil lite längre bort så blev hon förvirrad och visste inte längre vad hon skulle tro.... hur lätt omgörs saker i skallen på en ..... egentligen?!

Efter en helg fylld med träning och skuggträning med Maggan så var vi så på bio ikväll - Shutter Island.
Helt klart en film värd att se. Den har ju fått full pott i alla filmrecensioner jag läst och sett.


Vi är laddade!

I helgen är det träning för Maggan igen - vi är laddade må ni tro!
Hoppas på att få med mig någon som kan filma bara. Tycker personligen att jag skött min läxa väl och att det blivit en viss skillnad i form och steg. Spaniz tänker mer självmant "passage" nu.... ja det verkar som om att han tycker det är roligt faktiskt. Men dock så jobbigt. Undrar om det faktiskt är så att han känner sig extremt stilig när han får gå mer samlat....
Tränade på samlingen och bytena idag - så himla frän var han ju efter att jag blivit lite irriterad en sväng. Skönt var dock att han inte bara skummade på halsen och mellan skinkorna utan dessutom i MUNNEN! =) Så himla lätt att reglera hans form nu. Rida upp eller lägga ner... no big deal =) Fin fina Spaniz

Dock hade jag lite svårt att fokusera under dagens pass. Jag hann inte mer än komma in i ridhuset och korta tyglarna innan ridskolechefen öppnade porten och varnade för att det skulle komma att smälla av ett skott utanför ridhuset på ena kortsidan. En privathäst som skulle tas bort. En dressyrare dessutom som jag vet att ägaren kämpat med och faktiskt så har den startat mot Spaniz under förra våren då vi comebackde i La:6. Jag blev så fruktansvärt illamående av att veta att det hände preics intill mig. Bara en plåtvägg som skiljde livsglädje och förskräckelse. Travade fram ganska oengagerat, förskte fokusera men kände att jag inte pallade och ville bara rida ut. Men kom på att om jag gick precis då så skulle jag antagligen träffa på hästen och ville det sig illa så skulle jag passera i samband med att smällen gick av. Och jag skulle för allt i världen inte vilja möta de ögonen eller transportering efterråt. Vi trimmade på - tur att jag hittade nån form av inre driv och att det gick så bra just idag. När jag hört skott, lastbil och traktor som kört mängder med snö genom väggen vågade jag mig så ut från ridhuset. Men tittade nästan åt motsatt håll hela vägen hem.....

Det gör fortfarande ont i mig! Och jag lider verkligen med ägaren.... jag har länge sagt att den dagen jag måste ta bort Fille, från den dagen låser jag in mig på ett rum. JJag är en värdelös vän när det kommer till att trösta. Jag är nämligen den som gråter när mina vänner ringer och berättar att de måste låta sina hjärtan galoppera vidare till grönare ängar. Nu blev jag att jag må dåligt resten av dagen för att jag var i närheten av en häst som togs bort som jag egentligen inte känner. Kanske är det en underdrift att jag låser in mig på ett rum den dagen Fille är dålig och måste få somna. Kanske tar jag rent av livet av mig själv?! Iaf min själ.......

Hur mobil är du?

Gjorde ett skitkul test på Telenor idag gällande dagens dolda beronde vad det gäller telefoni och internet. Behovet att ständigt vara nåbar och ha stenkoll på internet.

Gör testet du med, lämna ut ditt mobilnummer och låt dem koppla upp testet mot facebook. Lovar att det inte är farligt utan gör bara testet sjukt mycket roligare!

Klicka på länken och testa dig - hur mobil är du?!

http://www.telenor.se/mobiltest


Nu vet ni hur illa beroende jag är iaf och att det borde gå att få tag på mig dygnet runt mer eller mindre ;)


blogg från mässan

I början på veckan lämnade jag ett litet förslag till mina kära kollegor på tidningen. Under veckan har det därför klurats och planerats för detta så cirklen blir helt sluten ;) Och igår stod allt klart och idén är helt enkelt klockren! ;) Jag och Padde kommer att blogga direkt från Bilsport Performance Custom and Motor Show - SKANDINAVIENS STÖRSTA BIL OCH MC-MÄSSA FÖR ENTUSIASTFORDON

Kommer att vara överallt där vi borde.... och kanske inte borde vara ;) Bilder, bildtexter och citat från utställare, domare, företagare, besökare osv. Vi hoppas på bra tillströmning med folk till Gatbilar.se. Inläggen ska hoppas tillföra något för dem som är/varit på mässan såväl som för er som inte har möjlighet att åka - vi är dina ögon och öron!

Nu är det svåra bara att komma på något klatchigt att skriva bakpå ryggen på våra pikéer så folk hajjar varför vi lurar i alla skrymslen och vrår ;) Har ni några förslag?


 


jag och datorer....

...klaffar tydligen inte alls alla gånger och det irriterar mig! Precis som många andra anser att en bil bara ska fungera what so ever - anser jag att datorer alltid bara ska fungera.... what so ever. Men nej det ska ploppa upp felmeddelanden, nätverksanslutningar ska inte gå att ansluta och bäst av allt - datorn måste startas i felsäkertläge för att ens komma in i den!!!
Sistnämda gäller min stationärdator som jag mer eller mindre övergivit, fast Per säger att den är lätt att fixa. Antagligen därför ingen av oss tagit tag i att fixa den det senaste halvåret.
Men ibland behövs den faktist, som när jag vill redigera film eller lägga upp bilder från min mobil. Blir fasligt dyrt att maila bilder från mobilen som jag gjort hittills. Så ni som undrar varför min redovisning från gbg uteblivit, där har ni svaret. Kan inte göra ett gigantiskt inlägg utan bilder såklart =)

Men jag ska försöka hugga tag i det hela senare under em så får vi se om det löser sig =) Nu ska det ridas!
Träningen med Spaniz har fokuserats mycket på styrka och uthållighet senaste veckan. Inte minst de två senaste dagarna. därför är det hans tur att återhämta musklerna idag, blir en promenad i det vackra vädret.
Filles träning har fokuserats på kondis. Han har fått tagit en och annan lååååååång glp runda längs de snötäckta vägarna - det har varit helt perfekt för intervallträning. Men idag blir det ridhuset för hans del och lösgörande arbete nu när de äntligen skottat klart taket på ridhuset =)

Och hon där uppe på ryggen, alltså moi, kan oxå meddela att jag ligger i med den egna träningen och två kilon är tappade so far. Dessutom börjar jag få upp lite mer styrka i kroppen - lovely!

Tränade Elsa och hennes söta ponny Albin igår oxå. Så himla ambitiös tjej! Gick kalasbra när de båda började släppa till och hamnade i rätta positioner. Elsa var übernöjd så jag får massor av kred för att det är "så himla roligt att rida för mig!"  hihihihi


4 mars 2003

Det är lixom redan 7 år sedan! Tiden springer iväg snabbare än blixten slår ner. Och jag vill faktiskt inte bli äldre, har en känsla av att jag kommer ha grym ångest den dagen jag fyller 3o =/  Jag satt iaf och läste några av mina gamla inlägg från en gammal blogg. Hade ett inlägg från precis samma datum men som sagt 7 års skillnad *håller andan* Så här skrev man då....

"Idag ska min bäste vän opereras. Hon ska fixa nåt i sin fot...kanske hon blir som normal då eftersom större delen av hennes primitiva hjärna finns där nere *skrattar retsamt och knuffas lite* Nej ska jag vara ärlig så är jag jätte nervös. Först var jag nervös om de skulle söva henne o nåt skulle gå fel men nu ska hon tydligen bara få lokalbedövningtyp. Stackars lilla flicka men jag är säker på att läkarna vet vad de gör. för demm är de här nog en liten skit sak men eftersom de är min tiger de ska göra ingreppet på så är jag så jääääkla nervös...JAG VILL VARA MED!!!! hålla handen..blåsa tårna *snyft* Vet att hennes mamma sköter den saken bättre iof *ler*
Fan jag vill inte vara på jobbet nu!! inte alls!

i helgen tävlade jag. det gick riktigt riktigt bra, vart plac fyrad med fille o plac femma med spaniz, hela 20p över nästaföljande ekipage! inte illa!!!! älskar mina små fålar de är underbara!"

Och ja.... som ni märker.... det är samma underbara fålar jag skriver om redan då. Älskar dem gränslöst mycket så det har aldrig kommit på fråga att nån av dem skulle "bytas ut"

jobba jobba jobba

Massor att göra med tidningarna just nu. Så jag har inte glömt er alls eller struntat i att redovisa för min helg i Gbg. Men har deadline på ett par saker till i morgon och fick lite färdiglayoutade grejer på mailen i morse som behöver bildtexter. =)
Dessutom en fakta ruta som ska göras om "hemmastaden" Gävle och ett rampljusreportage om en supersöt liten Lupo =)

Jag under Gatbilar.se on Tour


Resan till Gbg

Det var verkligen skönt att slippa detta eviga snöskottande och slitiga vardagen för ett par slappa dagar i Gbg. Men vette sjutton om någon försökte få oss att inte komma ner.

1. SJ har jordens problem med all snö, tåg är inställda, sena och skadade. Dessutom skulle en resa fram och tillbaka kosta oss gemensamt 5 500 = INTE rimligt. Osså får man inte ens ett glas vatten när man sitter fast nånstans ute i skogen.

2. I familjen finns inte mindre än 5 bilar. Oki S4:an kan vi utesluta eftersom den är avställd tills det är barmark igen, iof skulle jag nog inte ens fråga om den till en långresa. What ever..... Pappa skulle komma hem på torsdag em alltså efter att mamma och jag kommit iväg - stryker att resa med Saab alltså. Min Blue Scar är inte tillförlitlig just nu trots byte av katalysator och turbo. Mamma inte sugen att ta sin BMW med tung motor i fram, bakhjulsdrift och inga dubb. Pers BMW Touring var det omptimala valen MEN inte helt frisk heller för långresa. Såååå enda kördugliga bilen var alltså mammas Beemer - toppen. Vi ställde in oss på att köra väldigt försiktigt och en lång resa.

3. Off we went och började med en resa in till stan för att shoppa på Kicks inför helgen. Upp i p-garaget skulle vi.... men det gick saktare och saktare och slutade med att vi gled baklänges. Bara is på betongen. Jag styrde höger och bilen vek åt vänster - toppen. Jag körde så mamma fick skutta ur och puffa ändan åt rätt håll medan jag små pumpade på bromse.

4. Mellan Örebro och Mariestad började det såklart att snöa, ganska rejält. Vi låg i en lång kö med bilar och långtradare i 80 på 80-väg när ännu en långis snabb ansluter till pärlbandet. Han tyckte antagligen att han såg dåligt då det börjat skymma och slog på hellyset med alla sina härliga extra lampor. Hela Beemern var upplyst och jag totalt bländad av backspegeln. När det sen kom en kort raksträcka så beslutade han att skulle köra om..... Han hann inte mer än styra ut så kom mötande långis. Jag insåg att det skulle gå åt helvete om jag inte gjorde nåt illa kvickt och manövrerade bilen ut i djupsnön. Lyckades att inte fastna eller krocka men blev FLY FÖRBANNAD - såklart!

5. Vi hamnade i en snöstorm jag inte med ord kan beskriva. Det var heller inte läge att börja fiffla med mobilen när vi satt två stycken på helspänn i 20 km/h och inte hade den blekaste aningen om vart sjutton vägen framför oss var. Kanske skulle vi få övernatta i Mariestad?  Stannade på en mack som kom efter ett par mil, hoppades att snön skulle avta och det gjorde den =)

6. I Allingsås hamnar vi bakom en ny Audi A4 som oxå verkade ny i trakterna och smög sakta bland vägarbetet som pågick. En redig smäll höll det på att bli när en bil i mötande trafik "tappar ratten" i en kurva och kommer över på fel sida. Den slickade bokstavligen snoken på Audin.

7. 9 timmar efter avresa anländer vi ÄNTLIGEN i Gbg och checkar in på det Elit Park Avenue hotel då dom säger att vi antingen får hitta en egen parkering eller lämna nyckeln till deras "parkerings-kille" - ööööööh what?! Efter en mindre rundvandring kring området och konstaterande att det är smockfullt på alla parkeringar så får vi nog ge vika för att lämna nyckeln. Känns ju lite kluvet när det bara finns 11st  sålda ex av just Club sport. Tur hade iaf kommit på vår sida - äntligen. Det hade precis blivit plats i hotellets eget garage med endast 10 platser och dit bara personalen tog sig så vi behövde inte ha den ståendes i ett obevakat p-garage runt hörnet. Jippie! Med det kunde oxå mamma slappna av =)

RSS 2.0