Galoppjobb i maj

Jobbar flitigt på det där med att förbättra galoppkvalitén och få min käre herre att stanna uppe och framför mig utan att galoppera iväg "utan mig". Och hey, det kommer sakta men säkert. I slutorna får jag jobba just med att få honom att tvära desto brantare med hjälp av yttertygel, innerskänkel driver fram och ytterskänkel får vila lite. Detta ger att, istället för att försöka knuffa honom åt sidan får han istället "att klättra upp" runt min innerskänkel. Tokjobbigt för grabben men en jäkligt behaglig känsla för mig i sadeln. Jobbet har jag helt klart igen i glp-pirutterna. I bytena måste jag helt klart komma ner i sadeln och inte låta honom ge sig iväg och ta allt snabbare och kortare byten utan att verkligen ha honom på ändan och jobba uppåt för att få lika stora kliv. gaaah... man har ju fullt upp att räkna.  
 
 

Klippt lite film


Taaada! I morn tänkte jag bjuda på lite galoppfilm från BK träningen i maj! =)

Banancoachen ;)

I torsdags var det dags för säsongsavslutning för mina elever på ÖRS. Tyvärr bjöds vi på en hel del regn, det var allt från dugg till hellregn. Dock klarad vi oss undan med en åsk-knall. Ja det var inte många cm som var torr på mig när jag kom hem, men vad gör väl det när alla ekipagen visade vilka framsteg de gjort under våren. Så himla roligt att se när de börjar få delarna på plats och nya ryttarkänslor växer fram. Käns  lite märkligt att "släppa" dem på sommarlov nu men till hösten kör vi igen! =)
 
Lagom till hemfärd sprack himlen upp..... "timing"
 
 

Sysslor som måste göras men som....

Mer hö hämtat och det var sista lasset bonden hade att erbjuda av fjolårets hö. Nu får vi hoppas på bra väder framöver så man inte behöver vänta allt för länge på den nya skörden :) då dessutom med bra värden - igen :)

Drog till med en liten rivare när jag körde undan fyrhjulingen, förstår att Per har kul på den ;)


Träning Torsdag

Ja jag var ju fundersam över hur träningen för BK skulle gå. Men som min häst överraskar!!! Visst vi började ´torsdagens pass med att tänket att "klicka" honom i nacken till höger och vänster över tre spår och med en del fokus på att han inte ska lyckas skjuta över mig på högersidan i vänster varv. Kände att jag fick räkna till tio i huvudet ett par gånger för att få igenom det. Sen så släppte det, men det stora genombrottet hade vi i galoppen och bytena. Uppgiften direkt var att byta i vart annat  tre gånger på diagonalen, galoppera rakt på diagonalen ett par språng och sedan åter göra tre byten i vart annat. Pang på! Detta byggdes sedan på med tre byten i vart annat på diagonalen, öka och direkt från det sedan åter göra tre byten i vart annat. Här ville vi komma åt tekniken, att Spaniz skulle hålla sig luftig i bytena och sköta jobbet själv med att komma tillbaka, så jag slipper vara den som låser sprången. =) Detta resulterade dock i en mycket ivrig kille som istället för att öka satte av i byten i både varje och vartannat. Ja det var himla yvigt ett tag där men vad gör det när allt plötsligt faller på plats och jag nästintill bara behöver tänka byte och han snappar upp det direkt. Istället för att motivera varenda språng och behöva ladda upp med "studs"tänk till varje byte så fick jag plötsligt en häst som låg redo i varje språng och emellanåt var före mig. =)  Angenämt!
 
                                            Foto av Linda Andersson från tävlingen på Stork i april.

Höjer glasen för världens bästa mamma

Efter söndagsjobb mellan 8.30 och 16.00 avslutas denna dag med att fira världens bästa mamma på födelsedagen. Finmiddag och fint att dricka ska det vara!


Älskar Klick!

Dessa två dagars träningar sammanfattar jag med - varför såg jag inte till att ha en kameraman med mig för!? Haha vi började iof inte allt för bra och jag kände redan när jag kortade tyglarna att det skulle ett par, räkna till tio svängar. Men sen så sa det plötsligt klick och jag hade en häst som ville så mycket mer än vad jag önskade - lovely. Ska redovisa bättre när jag sitter vid dator.

Nöjda, glada och stolta, Spaniz var mest stolt tror jag faktiskt :)


Vila innan träning

Två timmar innan träning fick grabbarna vackert komma in för vila och nedkylning. Spaniz fick sig en förberedande och svalkande avspolning oxå :) nu snarkat han gott kan jag säga haha undrar jag hur denna träning ska gå....


Hej Sommar

 
Timmar bli till dagar, dagar blir veckor... det är redan juni månad, jag har hunnit blivit ett år äldre och jag njuter. Även om jag inte har allt för mycket tid till att bara få sitta med gräset mellan tårna och filosofera. Spaniz har både hunnit haft träningsvärk och jag har jobbat mig igenom en dunderförkylning. Nu håller vi på att försöka få fart på påkarna igen inför kommande Birgitta Kjellin träning. Trist att behöva komma och känna att man inte riktigt kan ta vid där vi avslutade vid senaste träningen. Men det hör ändå på nåt vis till den här sporten. Man kan inte jämt och ständigt toppa sig själv utan ibland hamnar man i en dal lagomt till man borde ha varit på en topp.
Tänkte jag skulle göra iordning lite film här i dagarna från förra träningen oxå så ni får se vad vi pysslade med då.
 
Idag tänkte jag iaf bjuda på de bilder där jag fastande under den fotoshoot som gjordes till Ryttarstugan. För att se alla bilder och alla supersnygga ridkläder rekomenderar jag er att gå in på deras facebook-sida. 
Jag är ju inte den som trivs framför kameran, iaf inte utan att sitta på en häst. Men det var faktiskt en riktigt trevlig förmiddag och fullkomligt odramatiserat. Dessutom en kalasfotograf och ja, när jag dessutom får klä upp sig i några av mina favvomärken (Pikeur och HV Polo, Kingsland)  då borde ju inget kunna gå fel. ;) Tackar Christina och Ryttarstugan för att ha blivit tillfrågad!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0