Vad är väl en bal på slottet

Ja, vad är väl en bal på slottet. Ehhhh ja hur ska man veta det, slottet lär jag ju inte komma in på i första taget och bal/fest var det längesedan jag var på nu. Har verkligen haft en period med galet mycket jobb nu. Men det är bra hade känts värre om jag suttit och rullat tummarna på kontoret bara. Dessutom verkar det som om konkurrenter till oss haft ögonen på mig, fick ett samtal och förfrågan om ett möte för jobberbjudande. Fantastiskt roligt när ens insats uppmärksammas på detta vis måste jag säga :)
Nåväl dagens sista kundmöte hölls mellan 18-20 dvs jag var hemma 20.30 och en timme senare satt jag på hästryggen. Hade det inte varit för att helgen bjuder på Birgitta träning så hade Spaniz vackert få vila men hatar känslan av att komma oförberedd så försökte dämpa den lite iaf längs grusvägarna. Ett sånt där pass som kan få en att bryta ihop eller leverera ett smile som går från öra till öra. Om jag säger - underbara Spaniz!!! Ptjaa då tror jag att ni hajar hur det gick. Vilken galopp!!! Dock blev det faktiskt lite för övertaggat i skritt/trav och en hirrejisses massa trampande. Inte allt för ofta jag får sätta mig och vara passiv för att hejda djuret under mig :) nu får vi se vad vi pallar att leverera i helgen.

Hästtjej eller idiot...det är nog fritt att välja ;)Vi kör järnet nu!

 

Bilparken redo för ännu en späckad dag! Let´s go, let´s go let´s go!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Välförtjänt

Jag är inte ensam om att uppskatta en varm dusch efter ett till synes svettigt pass - för oss båda.


Teamnamn?!

Nu skulle jag vilja ha era åsikter och kanske tips.
Stallet och mitt lilla, men underbara, team skulle behöva just ett teamnamn, frågan är bara vad. Har suttit och försökt brainstormat lite och hittills kommit fram till följande tre förslag.
 
- Kungsgårdens Dressyrstall
- PLÜ Dressyr
- Team KungsDressyr
 
Det baserat på att jag bor i en by med namnet Kungsgården respektive jag har ett tyskt y (ü) i mitt efternamn vilket är lite annorlunda.
Vad tycker ni? Är det bara att storma om och komma igen med nya förslag eller är det värt att göra ett designryck med någon av dem?

Fredagsmys för oss hästnördar

Efter en lång arbetsdag som bara swoshade förbi var det dags för ett träningspass med hingsten på banan för att sedan coacha Linda och Brian inför lördagens tävlingar. För egen del började passet riktigt kasst rent ut sagt. Vi hade kroppsdelar över hela ridbanan och engagemanget från min herre var lika med noll. Men efter ett par övningar och lite skritt var vi mer samspelta igen. Mer tryck och kom ihop sig helt ok *pust* kunde gå hem glad trots att jag började passet på lagomt " bra" humör. Tänk vad lite ridning kan göra! :)


Head(er)s up!

Tur man har en vän som kan det där med att "bygga" blogg och som styr upp det när en annan så sakta börjar röra med bilder i Photoshop. För mig kan det ta evigheter att få till något vettigt för jag blir liksom aldrig nöjd med min egen prestation. Och när jag väl tycker att jag får till det och visar det för min sambo så låter han alltid lagom skeptiskt. Då är man rätt tacksam när Linda överraskar med ny header samt att hon lyckas peta in en ny bildlänk med Filipin. Båda "om oss" sidorna ska så småningom göras iordning =)
 
Visningshelgen var i vanlig ordning rejält körig. 18 st objekt som ska visas under två dagar belägna i Sandviken, Årsunda, Torsåker, Järbo och Ockelbo. Några ställen var man ensam på och några hade man fullt sjå att hinna med att prata med alla gäster på. Jag har helt klart nöjd med helgen och resultatet därefter! =)
 
Lördag kväll blev det  en uteritt med Spaniz där vi la mycket fokus på framåtbjudning, eftergift och samling. Han var rätt trött när han kom in från hagen , eller vi båda var rätt möra, men kvicknade ganska snart till under ridturen. Mycket galoppjobb och övergångar, räknade steg och satte inte allt för hård press utan höll 10 galoppsprång och fyra skrittsteg. Gick bra, ända till vi avbröt övningen då jäklar i min låda fick matte en riktig gunghäståktur. Tjooohooo! haha när Spaniz flippar är det bara att berömma och uppmuntra. Det är bra att den gamle hern vill leka och busa för det är just den inställningen jag vill ha med in på banan också. Att vi ska leka och trixa lite.....
Vi fortsatte vårat uterittsarbete igår kväll med lite mer trav aktivitet. Tramp och övergång till trav, gärna samlad sådan. försöka bibehålla energin i bakbenen utan att skjuta i väg i allt för stor trav. Dö jobbigt tycker hingsten, men ibland fick vi till det riktigt bra. Det är de gångerna som man bara inte vill att det ska ta slut, en riktig aha-känsla. Men det håller ännu bara för några steg. sedan känner man hur man själv tappar ut det "kokande vattnet" och allt övergår till det normala ;) Men fina fina Spaniz, min kämpe och guldklimp!
 
 
 
 
 

Fredagsmys på fler vis

Jodå, fredagsmyste med visningsgäster igårkväll. Det var faktiskt riktigt trevligt,bra folk och respons. Sen bar det faktiskt av på lite kvällsävenryr med goda vänner. Dags för fyrhjulade hästkrafter att mäta sig mot varandra igen. Laddade upp för en helg med jobb jobb jobb. Nämligens svensk fastighetsförmedlings stora visningshelg nu. Agendan är fullmatad med adresser som ska hinnas visas under två dagar. Men nu är jag iaf hemma för idag och en tur på min brune hingst väntar innan jag nog däckar i soffan ;)


Matchande

Jag brukar väl försöka vara enhetlig klädd, matcha lite lagomt med färg typ men ändå med kontrast. Dålig på att tokmatcha, Men nu fick jag väl ändå till det lite väl utan att tänka på det förräns det var dags att hoppa upp. Beige och brun nästan upp över tänderna på både mig och häst. Trendig för en dag! ;)


Oups!


Blöt helg - i regnets tecken

Bra väder för söndagsmys och bakfylla. Mindre bra visningsväder för oss som jobbar och snart ska ta en paus för att ge sig upp på hästryggen.

Roligt att ni uppskattar att vi är tillbaka här på sidan, det värmer verkligen att höra och det taggar oss. Ja jag säger oss eftersom grabbarna snällt måste posera då och då. Pojkvännen måste stå ut med timmar av svordomar när jag sitter framför datorn och lite "snabbt" ska lägga upp film osv ;)
Men vi kör på - fråga, önska och kommentera gärna!


Framgång = delad glädje! :)

Vi tränar medan eleverna tävlar med framgång idag. Stort grattis till Linda och Brian som gör riktigt bra ifrån sig. Sjukt glad och stolt över dem!


Back at home - ready for it!

Uppvilade och laddade efter att ha fått trycka på reset-knappen under en semestervecka detta året. Tänka sig vilka sköna kontraster livet bjuder på. Rhodos och några timmar senare återförenad mina båda brunögda hjärtan.


RSS 2.0