Glad påsk

Härlig helg med härliga människor och fantastiska hästar - inklusive Fille som inte fick vara med på bild. Djupare redovisning kommer :) och kanske film :)


Träningshelg

På språng ut till stallet men tänkte bjussa på filmen från söndagens träning innan jag byter byggnad. =)
Jag berättade ju redan på lördagens träning för BK att Spaniz både är lång i sidorna och rak i bakbenen och att det är ett ständigt peppande för att få ihop denna stora kropp under min, i förhållandet, lilla kropp. En plan sattes upp men lördagens övningar fick tyvärr inget större genomslag.
Söndagens träning fick desto bättre genomslag. Nu ruskades vi om lite grann. Tänket från lördagen var kvar, att få honom mer på vänster tygel och komma runt min höger skänkel. Något jag ju jobbar med dagligen med bättre eller sämre resultat känns det som. Jobbades en hel del med att "klicka" i sidorna varpå vi fick rida innanför spåret och rida öppna, förvänd sluta,  öppna med tänket "klick" och absolut inte fastna i tygeltagen, lättare sagt än gjort.
I öppna och framförallt diagonala slutorna ska han vara på yttertygel och drivas fram för inner skänkel. Mekaniken kom igång allt bättre och bättre och om ni jämför början med slutet så tror jag ni alla ser att vi fått en rejält kortare sida. =)
Galopparbetet kom med lite nytänk och påmminnelser. Han måste komma upp mer med sin vänster sida till mig, dvs egentigen ta med hela bålen eftersom han vill skruva sig som en skurtrasa in under mig. Samma tänk fick jag ta med mig in i piruetterna samt tänka mer att vända för innertygel. Jag vill ju så ohyggligt gärna vända runt med ytterskänkel fast jag vet att jag inte får. Så här har vi garanterat nåt att jobba vidare på till nästa omgång som inte är förräns i maj.... men det kanske är tur det ;) Dessutom satt varenda byte efter jag fått ihop sidan och rätat upp den vridna vänster sidan. Hum... ska sätta det hela på prov med lite serier under veckan, kanske jag får fatt i sprången.
 
I övrigt när jag jämför Spaniz med fjolåret samma tid så känner jag att han är mycket mer framme och emellanåt går han till och med ifrån mig och ignorerar halvhalterna. Förra året kändes det som om jag fick locka med en morot på pinne framför mulen för att han skulle släpa sig fram. Varpå vi också gjorde en vet-check  utan att göra några fynd. Så jag är rejält glad över att känslan av att vi kravlat oss ett trappsteg upp i den här oändliga trappan och att hjärtat är mycket mer positivt inställd till att vilja röra sig framåt och arbeta.
 
 
 
 

App-spratt

Jahapp, där ser man. Jag hade ju faktiskt skrivit bra mycket mer än en rubrik till lördagens inlägg. Men men, appen ville tydligen inte ge er läsare mer än en notis om vad jag höll på med. Men det gav er ju en hint om min dag/helg och ni kan med det säkert förstå hur bra jag har mått i dagarna! =) Synd att jobb var tvungen att smita sig in på söndagseftermiddagen annars hade det varit en komplett hästhelg! <3
Kurs/Clinic med Britt Hammar i ämnet "varför dömde domaren så" och träningar Birgitta Kjellin där jag både suttit på läktarplats och till  häst. =) OCH jag har film från söndagens pass! =) Den kommer till er i kväll hade jag tänkt =)
 

Hästig lördag


En lördag på rull

Ridhuset upptaget hela dagen med hopptävlingar så jag kör jobbdag. Två visningar avklarade och kvar är en fotografering.

På bild: mäklarutrustad skuff och mäklar lunch på väg mellan två objekt :) dumt att klaga ;)


Päls lossning?

Det första jag ser när jag öppnar Spaniz boxdörr i morse är att han gjort den rätt tunna svansen, ännu tunnare! Kanske satsar han på beach 2013 och försöker lätta några kilo. Jag får ta ett snack med han. Att tunna ur svansen är inte rätt väg att gå, det är inte ok, och han passar garanterat inte med uppklippt frilla. då kommer han likt förbaskat få gömma sig i vassen vid badstranden - precis som mamma! ;)


Kandaret - on

Första passet med kandaret på igen. Räknade med ett jobbigt pass där vi skulle vara oense om form och energi. Men tänka sig vilken prins som visade sig mellan hjälperna <3 kändes naturligt att ta tillfället i akt och jobba på piruettgaloppen lite lagom bl.a. Nu längtar jag till morgondagen för att se om vi kan fortsätta där vi slutade idag :)


RSS 2.0