Bilder från bröllopet

Här kan ni läsa och se bilderna som bröllopsfotografen tagit från Susannes och Daniel stora dag. Underbart fint!
http://www.lindisima.se/


käkfunktionsstörning ger tungvrickning

Det är inte bara svårt att uttala "käkfunktionsstörning" det kostar oxå att få info om det???
Rensade plånboken här om dagen från kvitton, hittade det från mitt senaste besök hos tandläkaren och läste för första gången igenom vad de tog betalt för och hur mycket varje post debiterades. Sköterskan förvarnade mig snällt innan jag gick ut i kassan om hur mycket det skulle bli och jag sa att det var ok. Vet ju själv med mig från tiden som djursjukvårdare att man få debitera en del material och tid osv, summan springer snabbt iväg.

Jag delar med mig av kvittot, och nej jag lagade inga hål, det var undersökning och polering.
*Basundersökning och diagnostik, tandläkare - 640
*Professionell tandrengöring, flourbehandling och kostrådgivning - 350
Här kommer frågetecknet:
*Information och instruktion vid risk för karies gingival/parodontal sjukdom och käkfunktionsstörning - 350
Ok att man har samlat liknande poster under en kod, meeeen det var ju ja som berättade och hon som frågade. Och dom säger ju alltid samma sak när man är där. Det är bra om du drar ner på Cola och sötsaker. Använd tandtråd, gärna varje dag. Det är jättebra att göra det när man ändå sätter sig för att titta på tv i soffan istället för att vänta tills man ska sova - då skiter man ofta i det bara för man inte orkar. Använd flour varje dag, det motverkar små hålbildningar.
Så nästa gånga jag går till tandläkaren... ska jag utbrista ett STOP när jag kliver innanför dörrarna och rabbla upp att jag kan hemläxan och därmed slippa betala ytterligare 350?

1340 blev det totalt varv jag hade 300 i outnyttjade tandvårdsbidrag.

Shopping

Jag haffade med mig Catta på en liten tur runt i Gävle då jag behövde lite grejer inför morgondagens bröllop och kommande veckas skolstart. Kom hem med en ny väska där jag får med både böcker och laptop om så är, två nya ögonskuggor, "pärl" örhängen, och en uppsättning nya underkläder. Dessutom gottade vi oss med latte och bakverk - dagens höjdpunkt ;)

Fast kom på att jag glömde köpa ny hårspray!

Microshadow:sarna heter Nox och Ruby. Var väldans svåra att återge färgerna på bild...eller ja iaf om man nu latar sig som mig och inte tar fram storkameran. 


Resumé

The Queen var faktiskt helt ok, något seg i början kanske. Men helt underbart bra spelat av Helen Mirren som drottning. Filmen fick iaf mig att bli än mer nyfiken på hur det egentligen  var för prinsessan D, folkets prinsessa, att komma in i kungahuset och bli så totalt förnekad en plats i familjen. Man undrar verkligen om hon tog världen med storm genom sin skönhet, blyghet och längtan att göra gott? Eller var hon en manipulativ "mediahäxa" som nästan fick kungahuset på fall?
Köpte boken "Diana biografin" åt mamma för nåt år sedan och nu e jag verkligen sugen på att låna den av henne för att kunna göra någon form av bedömning.=)

    
Sporrar blir det för filmen "The Queen"The QeenSlår på en film och lutar huvudet mot kudden. Mjo, ni läste rätt.... jag är tidig i säng för att vara jag!
Blir "The Qeen", velat sett den länge nu men andra halvan föredrar action och äventyr såååååå det har lixom inte blivit av. Nån som sett den, vad tyckte ni!?


Underbar sensommar dag!

Solen har gassat hela dagen, ganska givet eftersom jag varken planerade att tvätta bilen eller har greppat en målarpensel för att gå lös på ännu en sida av huset. Ändå har det inte varit stekhett utan helt lagom och tränarvänligt för två turer på banan.
Fille var laddad och rörde sig med stora kliv mot banan. Inga spår märktes från hans nackdykning här om dagen så vi jobbade på som vanligt. Väldans mjuk i sidorna och arbetsvillig från bakben genom rygg. Jobbade med skänkelvikningar längs spåret åt båda håll med skrittövergångar och tempoväxlingar. Tränade på galoppfattningar eftersom han ofta gärna spänner till i dem. Började med att göra volt och tillbaka på spåret göra fattningen. Han trampade igenom jättebra med bak så vi övergick till att göra dem på raka spår.... lite fundersam vart han ju om han skulle välja att skygga för en grästuss som vajjade i kanten av banan, men valde det rätta, att göra som hans ryttare bad. ;) Glperade längs spår och la 10 m volter här och var med fokus på ytterbog allra hellst i hö varv. Så snart jag har den på plats så känns resultatet av det direkt. Loss i handen och bär sig själv.

Höll min plan med Spaniz, efter uppvärmning med övergångar, serpentinarbete och lösgörande bogen in så kände vi på lite skänkelvikningar över kvartslinjer och långa diagonaler. Det med tempoväxlingar och volter åt varierande håll resp övergångar. Kände hur jag fick allt mindre häst i fram och mer i bak - skönt. Han kom loss fint i bogarna och rörde sig allt luftigare då bakbenen tog mer och mer vikt. Vi avslutade med loss häst i sidorna och bra gung genom ryggen. Jippie!

Snart dags att natta dem :) hunnit med att plugga lite på em, tvättat och grubblat på livet. =) hahah


Bild från -09


Äpplen är gott...

Fille är en riktig pärla på att dela av och ta tuggor från sina äpplen om man hjälper honom att hålla i dem. Desto svårare blir det däremot om hans klant till "mamma" lyckas få in tummen imellan tänderna oxå..... *ooouuuutch*
Idag har jag iaf fått tillbaka känseln i tummen och nu hoppas jag bara på att nageln inte spricker i fästet, ska ju till sthlm i morn för att fixa hår och naglar inför kommande helg. Då är det ju nämligen bröllopsdags - Daniel och Susannes stora dag! Börjar bli duktigt pirrigt nu..... undrar hur det då ska kännas för Susanne! :P

Nej dags att gå ut i stallet igen och fortsätta där vi avslutade igår nere på banan. Fick ihop glpen bra igår på Spaniz, men traven är fortfarande inget att hurra för. Ska fortsätta med övergångarna men i skänkelvikningar idag och lägga in många volter till både hö och vä. Då måste han balansera sig och hålla sig lyhörd på hjälperne, få se om vi kan gå ur med lite lättare häst i handen efter detta.

Ska slå en kik på resterande tävlingssäsong oxå och se när det kan tänkas vara lämpligt att planera in en start efter sommarvilan. Lite sugen på Edsbyn i slutet av sep och msv a1 där men..... ja vi får se vad mer vi har att välja på ;)

Dressyr SM - FinalDagens teknik GILLAS! Sitter hemma och kollar på SM Finalen i Strömsholm på 55:an :P hihihi

Har ni missat att det direktsänds på Web-TV så har ni länken här - SM Final


Fredagsmys!

Igår pysslades det med hästar, målades hus och uträttades ärenden på stan. På kvällen blev det sån där äkta fredagsmys, med mat från "Thaimojen" utanför Willys. Oförskämt gott att äte nångång då och då. Dessutom var vi in och handlade under tiden, men inte särskilt vettiga saker att stoppa i munnen...... som ni kanske kan se av bilden hahahah
Var såååå skönt att ha en riktig slappfredagskväll. Längesedan vi kunde sätta oss i soffan och bara koppla av. Per brukar gnälla på mig att jag "alltid är på väg" nånstans. Men har ju så många saker som snurrar i huvudet och ända sättet att få veck dem är ju att uträtta dem ;9
Idag var tanken iaf att fortsätta måla på huset, men efter att ha släppt ut hästarna och käkat frukost i morse så kändes vädret alldeles för ostabilt - tyvärr. Så nu e ju frågan, börja plugga lite inför höstens kurser... eller jobba... tror jag måste jobba då vi ska ner till sthlm en sväng igen nästa vecka. Dels till frissan och dels för att träffa revisorn.


Ner på knä...

Lustigt, skrev ju igår innan jag drog ut till stallet "undrar vad dom bjuder på för överraskningar idag!" ... busara alltså.
Spaniz var troligen stel efter att ha gjort en så strålande gymnastikinsats dagen innan för han var både stel och låååång. Fick det att släppa mot slutet iaf efter en del gymnastik i glp. Och Fille.... älskade älskade hjärtat snubblade i ridhuset så han stod på huvudet. Jag får puls fortfarande när jag tänker på det. Snubblar precis i en övergång från skritt till trav, så han hade ju precis satt lite tryck i bakbenen. Blir så illa att han går ner på båda framknäna och får huvudet emellan på nåt vis. Jag blev så fruktansvärt rädd att han skulle bryta sta sig alldeles eller slå runt. Försökte tänka snabbt iaf och hålla min vikt borta från framdelen så det inte skulle komma ännumera vikt på nacken.
Han lyckades komma upp på alla fyra iaf, med huvudet fullt av grus =/ fick lite i ögat oxå. Hoppade av och berömde honom i massor, torkade bort allt grus och lät han gnussa sig mot min arm. Han såg så bedrövad och skamsen ut hjärtat. Gick lite med honom men allt verkade ok så hoppade upp igen och skrittade en stund för leder och musklers skull. Travade lite och Fille verkade ha blivit full med energi efter våra strapatser =) så då fick han galoppa lite grann innan vi avrundade dagens äventyr och gick hem för att äta morötter och lite mat.


Från i vintras


STOP

Vart tog veckan vägen!? Jag har missat en dag tror jag, trodde det var onsdag men upptäckte precis att det är ju torsdag för sjutton! Fröken har nog haft lite väl mycket i skallen den senaste tiden... =/
Nåväl... har suttit med föreningslivet på hästsidan en stund nu. Fixat annonser till oss och de två olika ställena vi ska vara på med Ia träningen den 24/8 och 3/9. Skönt att ha det gjort, men har fortfarande en annons om träningen för våra egna tränare V36 och ett medlemsbrev som måste ut på hemsidan. Men det får göras efter att jag har varit ute med mina busar och ridit, undrar vad dom bjuder på för överraskningar idag! =)


Nöjd häst och ff ryttare

Det må ha varit både blåsigt och regnigt, men det gör ju lixom inget när man mår så gott i sadeln som jag har gjort idag. Spaniz verkade lika laddad som mig. Han gapade stort efter bettet när det var dags för tränsning. Väl nere i ridhuset fortsatte vi med att försöka korta den stora kroppen som kännts som 10 m häst sedan igångsättning. Det vill säga arbeta med övergångar i massor och tempoväxlingar. Till det tränade vi lite på rakriktningen, tog spegeln till hjälp och red på kvartslinjerna. Måste verkligen få tag på vänsterbogen som gärna vill sticka iväg på eget spår, det utan att göra avkall på högerböjning. Gjorde även ett par skänkelvikningar med övergångar skritt - trav.
Jag fick verkligen äta upp idag att jag så smått gnällde till Maggan igår om den lååååååånga hästen. För han verkade väldigt till freds med dagens uppgifter och med vad den lilla ryttaren gjorde. Det var ett fasligt sugandes, skummande och dregglande... inte var han ju lång heller,  Jiiiihoooo!

Senare på em hade vi storfrämmande från sthlm, en gammal barndomsbekant som var "hemma" och hälsade på. Så vi bjöd in hela familjen på fika =) Och knappt hade dom hunnit gå 3 timmar senare kom V för att kika på bilderna vi tog på familjen S förra veckan. Så nu har vi plockat ihop ett par som ska fixas till och förstoras till helgen =)

Bullar x 2, kakor och "Wienerbroads" <-- som han säger i Sunes Sommar ;)


Bränna....

Att man aldrig lär sig vissa saker, som tex att brödet är förbaskat varmt efter man rostat det. *suck* Om och om stoppar man dit  fingrarna för att fiska upp brödet ur rosten, åter och åter igen skickar man dem sedan på en luftfärd över köksbänken, vrålandes något vackert ord. Samlar ihop brödet och nånstans tror då hjärnan att brödet troligen kylt ner sig efter flygturen och ber därför fingrarna att hålla i brödet medan den andra handen tar smörkniven för att bre på något gott. Brödet ÄR fortfarande varmt och innan hjärnan fått signal om detta och bett fingrarna att släppa mackan - igen, så hinner man tänka massa dumma tankar om sig själv....  kanske framförallt om brödet, för visst var det "hans" fel......


Iaf, suttit och försökt väntat ut regnet utan någon större framgång tyvärr. Igår hann jag måla en del av huset iaf innan regnet väl kom. Så jag antar att det står 1-1 i matchen mellan oss.
Så det är väl till att packa på sig regnställ nu när det äntligen är dags att rida. Varit ett par dagar med en himlans massa jobb och man knappt hunnit njuta av livet med hästarna, men nu ska här njuuuuutas.


Lugnet efter stormen...

... innan den tar ny fart vill säga!
Bara ett mail i inkorgen på den ena adressen och inget i den andra. Däremot några sms under morgonen... men några är bra mycket lugnare än många. :) I morgon smäller det nämligen, det är dags för årets Big CarMeet. Vi har nämare 70 anmälda bilar, det är rekord i föranmälningar. Sen brukar några inte dyka upp och några kommer för en drop in anmälan =)

Det här ska bli sjuuuuukt skojj iaf. Ikväll bär det av mot utsällningsplatsen för att bygga rampen där alla bilar ska rullas upp och presenteras på - av mig! Jag funderar på att ta med nåt starkt att dricka detta år. Alltid jobbigt att traggla sig igenom de första orden. Ni vet, välkommen hit jada jada jada och där borta finns toaletterna. ;)


Affishering inne i stan och kring området vi ska vara på. Grabbarna skötte Gävle området - tack gode gud.


Ganska snygga om jag får säga det själv ;)


En PALL pokaler hämtade! Jihuuuuuu.... Älskar momentet där vi får dela ut dem tillsammans med sponsorpriserna!


På G

Efter att ha målat fönster och dörrlister i hallen, roddat inför lördagens utställning och jobbat med bokföringen för S så är det FINALLY dags att gå ut i stallet och pyssla. Catta kommer ut för att ta en skön tur i skogen med mig och grabbarna. Hon var här i söndags och hjälpte mig oxå, otroligt roligt och självklart skönt. Har ju äntligen börjat sätta igång busarna, men de gamla herrarna får starta med en skrittvecka. Då e det pretty gott att få hjälp så man slipper skritta ut med två efter varandra =) Har ju som sagt fortfarande lite annat som måste göras oxå.
På söndag blir första traven! iiiiih vad kul ;)

Fille har iof fått varit in i ridhuset en sväng redan, men då ff bara i skritt. Jobbade med rakriktning och hålla bogarna på plats - trams tyckte Fille. Men envisast vinner, dvs jag.... även om Fille inte är långt efter.

Nu är semestern över, då e det hög tid för ett varmt bad och massor av lödder, till och med i ansiktet - ush!
Före:
 


Efter:

Nu hör han bra igen efter att hans mamma snaggat bort kanintoffsarna, förvisso är han söt med dem. Långa manen klippt, ja jag har faktiskt klippt den ännu mer efter kortet togs haha
Fotoshoot

Idag har det jobbats med bokföring och en himla rolig fotoshoot faktiskt ;)
Var upp till familjen S för att ta härliga porträttbilder på de tre barnen, mysbilder på mammsen och pappsen och familjeporträtt - såklart.
Och eftersom jag är som jag är så hade jag såklart föreslagit att alla barnen också skulle fotas ihop med något som hade med deras stora intresse att göra. Det innebar en dotter med häst, en spjuver på fyrhjuling, en tonårsgrabb med Volvo... en pappa på cross. Resultatet efter 3 timmars fotografering var mycket bra - om jag får säga det själv. Man blir ju lixom ställd när man ska göra nåt utöver det vanliga jobbandet och på beställning. Jag ska visa er lite senare tänkte jag. Glad att jag tog med mig Per oxå så vi kunde diskutera och dividera hurvida det skulle jobbas med solljus, blixtar och solskärm hahaha.

Det gav mig lust att experimentera lite i PS, men valde att inte leka av mig på nån av dagens bilder. Vet hur jag blir när jag vill nåt för mycket. Jag överarbetar bilderna nämligen. Så därför plockade jag en av favvobilderna från shooten med Volvo C70 cab. Fler bilder från den shooten och skön story om bygget hittar ni förstås i senaste nummret av tidningen gatbilar.se.


Misstänkt
Tur man hållt sig hemma ett tag. Men det är inte första gången de går ut med varning för säkerhets skull. Jag föredrar det hellre än ett "hoppsan, vi ville inte tro det var riktigt". Har varit med och sett tråkiga avslut tack vare det där rackarns viruset. Så hellre försiktig en gång för mycket än en för lite!  


Gårdagens....

Här kommer två rassliga mobilbilder från gårdagens.... hum, inte dagen outfit kanske meeeen jackan iaf. Pikeur byxerna sitter såklart på nederdelen ;) Spenderade hela gårdagen nere i ridhuset tillsammans med Maggan som var här och höll träningar igen. Kändes som om det var alldeles för längesedan jag såg henne. Var sååååå kul!
Blir dessutom superladdad när man är med som bisittare och suger i sig info.
Ni som bor i Gnesta området och letar efter en ny tränare borde def slå en kik på Maggans nya fina hemsida!Några sömmar är i koppar/guld nyans  sweeeeeet men det syns inte på bilderna tyvärr.

 


Oups!

Precis efter att ha skrivit mitt inlägg igår så damp det in en lön..... hoppla hoppla.
Och ni vet ju vad jag hade sagt om Pikeurjackan. "nästa gång jag tittar på den ska jag fasingen ha råd att köpa den". Så väl i bilen påväg homeover satt jag ändå och velade, jag råkar ofta ut för köpångest. Men Per styrde in mot butikens parkering och jag tänke - nåväl nu kan jag iaf besluta om den är värd att följa med hem, eller om jag ska sanera den från minnet, den kanske inte var så speciell ändå.

Det fanns EN kvar, min storlek och dessutom markerad med röd lapp, 30% rabatt. *host* Och jag bara älskar den! Ja, gissa vem som plötsligt studsade ut genom dörrarna en Pikeurjacka rikare. Meeeeen jag tror jag var värd den. Fixar bild under dagen =) Får se om jag ska krama eller hänga Ankie nästa gång jag träffar henne (snart hoppas jag) eftersom det var hon som drog med mig till sthlm när den här butiken hade premiäröppning för nåt år sedan, hihihi. ;)

Nu väntar lite måleri i stallet, ska fixa Filles sida av mellanväggen och putsa lite fönster. Sen är det nog bokföring som gäller igen och jobb inför BCM utställningen.

Just det, jag har fått önskemål om ny inspirerande film på Spaniz. Jag ska se om jag inte kan klippa ihop lite från träningen med Elisabet Lundholm.

Kraaaaamar så länge


Finally

Satt med de sista papprena igår inför bokslutsarbetet. Var lite svårt att koncentrera sig förvisso eftersom hovslagaren var på plats i stallet under nån timme på em. Så man sprang ju jojjo för att kolla så allt gick bra. Spaniz var inte lika stretig i bakbenen som han brukar och Filles framhovar kunde värkas mer än någonsin efter att ha fått gått en period med vanliga skor istället för PG - jippie! Verkar som en skön semester för dem båda bara gav positiva utslag ;)

Efter att ha tagit in dem på kvällen och nattat så startade vi bilen för resa ner till Sthlm. Suttit från 09.00 idag med revisorn. Han gick precis. Gaaaaah gud vad det är snurrigt med bokslut, och inte blir det bättre av att dom som haft hand om bokföringen innan mig soppat ihop det med papper. Men nuså ska det banne mig bli ording och reda! ... eller så blir det ännu värre efter att min freaky hjärna behandlat alla siffror ;0) hihihi

Nu blir det äntligen avresa hemmåt igen! Frågan är om man orka stanna i en viss hästbutik på vägen hem och dreggla på en Pikeur jacka igen - näe orka. Nästa gång jag ser den ska jag fasingen ha råd att köpa den, haha!

Kramar på er!


Skura skura skura

Äntligen är det gjort! Stallet är "sanerat" =)
Man fylls alltid av en såndär välmående och tillfredställd känsla (även om man är dötrött) efter att ha stått i stallet. Släpat ut gummimattor, skurat, kört högtryck och i det här fallet oxå bytt ut mellanväggen. Fille var lite grinig en natt här för nån vecka sedan så han tyckte väl inte att Spaniz skulle få sova i lugn och ro utan lappade på väggen ganska duktigt. Ja, så pass att det blev en liten springa så man kunde kika imellan =) Sen att Spaniz använt det som tuggräcke gjorde kort och gott att vi åter hölls sysselsatta. Älskade djur!

Fille har stått i hagen hela dagen och kikat på allt som hänt på gården. Så när det var dags att ta in busarna på kvällningen så var han den som undersökte varje meter från hagen och in i boxen. Väl inne så noterade han DIREKT att en vägg var ny och alla andra väggar skulle därmed oxå undersökas grundligt. Haha, har jag sagt att min häst är väldigt smart?! ;) Supersötisen!Nästan så det luktar grumme tvättsåpa hela vägen in i huset ;)


RSS 2.0