träningsvärk

Precis som förutspått så känns min kropp förbaskat öm idag - boxens baksida. Men samtidigt känns det himla skönt oxå, nu vet jag att jag gjort något gott. Efter att ha trimmat två hästar idag så kändes det som om den här geleklupen till kroppshydda gjort sitt i träningsväg. Istället blev det att går ner i huset och sätta sig att läsa i "Ridhandboken". Fredrik har propagerat hårt för den sedan dag 1, tyvärr har min ekonomi bara inte tillåtit att inhandla den men i söndags så fick jag den i handen, Fredrik var snäll nog att låna ut sin egen. Grymt tacksam!
Hittils känner jag iaf att jag utökat mina kunskaper inom hästväsendet ännu mer, så jag får väl ta och skicka rekomendationen vidare =)

Fast träningsmässigt hade nog ingen bok i världen kunna hjälpa mig idag. Gah, jag gick ut med en plan och slutade på en helt annan väg utan att ha lyckas lösa några problem över huvudtaget - skit oxå. Fille gick bra men Spaniz har det väldans svårt för att fokusera när vi går ut på stora ängen för att pulsa och få lite friluftsträning eftersom marken ligger så nära stallet. Han springer gärna spänd och gnäggar efter Fille. Eftersom han nu gått så himla bra ett tag så var tanken mest att han skulle få komma ut och galoppa och sträcka på sig utan några större krav. Men väl ute på ängen blev han bara stark. Jag började genast försöka arbeta honom mot snabbare reaktioner för att han skulle fokusra

 mer på mig än allt annat. Men det var inte det lättaste eftersom han lyckades dra igång hälften av byns hästar i en gnäggkör så han hade ju fullt sjå att svara dem alla =P Well well well får gå ner i ridhuset i morn och trimma lite och lova mig själv att hålla fast vid den plan jag tänkt ut.

Kommer ni på er nångång i efterhand att ni vikt av från en plan?


Byten i vartannat!

Här kommer ett inlägg från en stolt "mamma". Fick under helgens träning för Fredrik Böhling rida byten i vartannat och även testa att göra i varje. Nummer ett, tidigare har byten från vä till hö gärna blivit jämfota oavsett enkla eller serier. Nummer två, Spaniz och jag har tidigare ridit "endast" i vart tredje som svårast. E väl jag som varit för fjässig och inte vågat leka tillräckligt mycket. Tji fick man... Spaniz...öööh och jag själv för den delen överraskar ibland  *blink blink*

Idag har jag för övrigt trimmat fille, jobbat, städat och varit på gymmet och kört box med Per - Äntligen!


Me like Pinnacle - igen

Jiiiha....när jag slog på datorn idag och startade Pinnacle för att redigera lite film från dag två sååååååå *trummvirvel* ...låg filmen fårn igår kvar i prog :P
Som sagt så var han lite trög och lite hängig igår..... men det kompeserade han upp bra idag, du får snart veta varför.
jädrans oxå....

Nu har jag suttit här och fixat med en liten film från dagens Fredrik Böhling träning.... och vad händer? - Ja men visst. självklart! Pinnacle Studio Ultimate hänger sig....som alltid känns det som...skit oxå!
Tyvärr hade jag inte sparat det ännu heller så jag får väl skylla mig själv men ska man behöva ta det som en vana att filmredigeringsprog ständigt hänger sig...

Träningen idag gick iaf bra. Spaniz kändes inte riktigt lika fram som han gjort hemma men tyckte ändå att han var allert för hjälperna för att vara på bortaplan. Fredrik gav beröm för att det hade hänt så mycket i kroppen på så kort tid. Så jäkla skönt att höra!!!! Precis vad jag hoppades på att han skulle se ;) Dagen mål avklarat - check. Spaniz nya undanflykt nu när jag fått honom så pass mycket mer satt och vaken mellan hjälperna är att han smyger ner med näsan lite. Men jag tar det som ett gott tecken då han förut spände sig i nacken och tappade bakändan när det blev jobbit =)

Så nu blir det alltså sängen så jag orkar upp tidigt i morgon bitti...
Förresten var det någon mer än jag som kollade in första avsnittet av Robinsson ikväll? Vad tyckte ni? Verkar det vara nåt intressant att följa eller kan man dumpa det i soptunnan på engång?

Det spinner lite fort....

Guuuuuud vad veckan skenar iväg, det är redan torsdag igen. Min söta sis är hemma igen så vi kan ha timlånga samtal medan den ena jobbar och den andra står i stallet och mockar skit ;)
Här hemma har det trimmats hästar, jobbats, pysslats med hemsidor och ...*trumvirvel* ....tränats!!
Idag gjorde jag mitt livs första spinningpass. Jag har ju tidigare sagt att jag aldrig skulle ta dela i något sådant.....mest egentligen för att jag trott att jag inte skulle överleva. 45 minuter vevade jag så på benen idag, och som ni märker så hade jag bättre kondis än vad jag trodde ;) jag hade dessutom starkare benmuskler än vad jag trodde. Då instruktören peppade oss att lägga på mer tyngd och ställa oss upp som i uppförsbacke och trampa på lite snabbare.........hum.... istället för 1 tungt varv lyckades jag då dra på sisdär 320 helt i otakt kändes det som. Jag hade snålat lite väl med vikterna tydligen - hade lika gärna kunnat sluta med att jag stått på näsan framför styret..... och det skulle jag säkert vara den första att lyckas med...eller?

Faktiskt så känner jag mig iaf trött i tid idag så nu kl 22.25 ska jag gå och borsta tänderna och gå och lägga mig. Det ska bli skönt och all energi kan behövas nu. Hästarna verkar nämligen ha fått vårkänslor och mer vilda än tama under träningarna ;)Saknar er

Idag har det jobbats lite, det har tränats hästar, pysslat i torp och jag har dessutom hunnit att omhänderta mig själv en aningen. Det är bara sååååååå skönt när man får hålla igång under dagen. Och nu när det är ljust så länge så är man pigg så mycket längre. Snart är ju faktiskt våren här, de senaste dagarna känns närmast som en försmak av vad som komma skall. Om jag längtar? ja, gissa...... fast det är inte det enda jag längtar efter. Saknar redan min "sis" som häromdagen for iväg med sin pappa piloten över till USA. Jag saknar lilla Ida som är i Thailand på 3 månaders spännande äventyr. Men jag ser fram emot när de båda kommer hem och berättar om deras äventyr. Förhoppningen var ju att torpet skulle vara klart när Ida kom hem i maj så man kunde bjuda hem henne på fika meeeeeen som vanligt. Vi får nog skjuta på inflytten ytterligare lite. Men nu känns det ju iaf som om vi är på väg frammåt igen =)

Påjagande SMS

Hallå.... nu är det illa när man till o med får sms om att updatera bloggen. Faaaast det glädjer mig  förstås oxå att ni saktnat mig här på sidan ;) *got ya*
Jag får berätta om förra helgens tävling i morn när ögonen slutat att gå i kors. Denna vecka har det varit en jäkla massa jobb att göra. Så från att gå och undra vad jag ska sysselsätta mig med, eller vilka bilar jag ev skulle kunna rekomendera och skriva om till kommande nummer av tidningen så fick jag en handfull över ett tele samtal. Denna vecka har jag skrivit om en Skyline, en BMW, en Saab, en Mazda och i morn em ska jag ta itu med en Volvo V70 som tog priset som "Sveriges häftigaste Volvo" i Vallåkra. Skulle ha varit till Sthlm under veckan och fotat en Seat Cupra och gjort fullständigt reportage oxå men den stod på lack så då får den ligga tills nästa nummer. Så snart det blir lite finare väder bara och bilen är klar så ska jag brumma ner till huvudstaden och ta mig an en riktig läckerbit =)

Och mitt i ska det ridas oxå jag och föreningsarbete göras, hemsidor som ska updateras och styrelsemedlemmar som ska informeras..... Fan vad härligt det är när man har nåt att göra om dagarna!!!! ;)

Just nu ganska klämkäckt glad oxå.... har fått kabel av Per så jag kan sitta och ha 32 " tv-skärmen som dataskärm - Cooolt! Nån som vill ta på mig?


Hopplöst?

Idag har det varit en såndär riktig jäkla nedrans skitdag =( Inte på så vis att något har gått galet eller allt går emot en på en och samma dag utan jag har bara kännt mig så nere.
Inte golvad, det blir jag aldrig, men klubbad. Man tänker på tiden man har bakom sig, tiden man har framför sig, vad har man planerat? hur ska livet egentligen se ut? vad ska jag "ha" inna jag känner mig nöjd i livet och jakten efter totaltillfredställelse slutar? Är det svårt att nå dit? Vad händer om jag inte uppnår mina drömmar? Orkar man slå ihjäl dem en efter en och bara gå vidare? Skulle jag verkligen låta det hända?....Nej! 
Alla har vi nog vissa drömmar som vi är beredda att slåss för tills vi hovat in dem.

Tog Fille och red ut med L. Hon hade en likadan dag som mig, då allt känns hopplöst, allt blir ryckt ur nävarna på en. Vi satt typ och spydde galla ikapp om livets elända. Kändes  genast mycket bättre när jag var tillbaka till stallet. Det känns alltid skönt att veta att det finns fler som känner och tycker precis som en själv, allt går inte som på räls för alla andra. De kämpar minst lika mycket som dig.

Ibland har man dagar där man bara glömmer allt gott man har, allt man faktiskt lyckas bygga upp i kring en, de drömmar man redan lyckats införlivat - även om det kan kännas hopplöst ibland GLÖM INTE ALLT DET DU REDAN UPPNÅTT. Du är bra! Jag är bra.........

En glad Fille

Har glömt att säga att jag iaf var till Högbo RK med Fille i fredags. Planen var att åka dit till fyra med honom. Men en "olycka" i torpet satte krokben för hela schemat och en mindre räddningsinsats var tvungen att göras istället. Så ett tag tänkte jag rent av skita i att åka allt kändes skit. Men när det värsta lagt sig så kände jag ändå att jag fasen gått och laddat inför denna lilla tripp med Fille hela veckan och alla grejjer var toksmorda och hästen nybadad. Så allt var ju för sjutton redan klart så tillslut kom vi iväg ändå.
Och vad tyckte Fille? Ja han halvsprang in i SIN trailer (bara hans och mitt namn som fortfarande står på sidan, stackars spaniz). Sen stod han som ett ljus hela vägen till Högbo, som alltid alltså. Väl framme och vi öppnar upp fronturlasten så står en super söt ponny där med öronen spikrakt frammåt och uppåt. Ögonen glittrade värre än en sjö i solnedgång och när han väl kom ut stod han uppspänd och bara tittade. Han var nog i chocktillstånd - tror jag ;)
Gick kalas att rida trots miljöombytet. Men han är ju en riktig gammal ringräv vid det här laget så det sitter väl i han ännu =) Min lilla gobit! Kanske inbillar jag mig men jag tror att min fräscha 25 åring, som tror att han är 5, blev ännu ett snäppet piggare och gladare efter resan. Han verkar riktigt laddad =) Så fortsätter han gå bra på träning så får han nog komma ut på någon tävling igen sen =)


Dressed for success

Så där blev reportaget att se ut i Gatbilar.se Nr1 2009
Hela fem sidor fyllda med mig och Audin. Så extremt super duper roligt kan man säga! Har bara fått positiv feedback och det känns skönt eftersom jag var lite sisådär med tävlingskläderna. Grabbar har ju en tendens att tycka häst är bäst på macka. Faaaast ingen kille har väl nåt emot ridrumpor med vita ridbyxor på ;)

Vi laddar.....Hade en väldigt lärorik stund i ridhuset idag. Efter avslutat ridpass med många gymnastiska övningar ekade Fredrik B`s rörst i skallen "den här hästen skulle behöva handarbetas lite". Så sant så sant och efter dagens övningar tyckte jag det verkade rätt lägligt både tränings- och planeringsmässigt inför helgens tävling. Så jag skuttade av, förberedde med sockerbitarna i fickan - såklart. Osså la jag upp en strategisk plan i huvudet. Med TOTAL fokusering på bakbenen "tap tap" "tap tap" och dessutom lite halvyr av att stirra neråt snubblar jag plötslig över den förbannade pallen. Som det dessutom var jag som placerat på just den platsen. Medan jag ramlar ser jag i slowmotion hur Spaniz äntligen reagerar så som jag försökt få honom att göra innan med mina övningar. Så samtidigt som jag ramlar och försöker att inte bryta nåt på denna förbannade pallen sträcker jag på mig som en dåre så jag ändå kan ge honom chansen att dansa på. Upp hinner man ju alltid innan någon annan ens hunnit reagerat över att nåt jävligt klumpigt hänt. Jag menar man har väl halkat på stan förr Så alltså, vid handarbete håll dig så långt ifrån lösa ting på banan som du kan, skaffa två ögon i nacken så du ser ALLT (folk kan faktiskt flytta saker närmare dig) och klä på dig största möjliga vadderade dräkt som möjligt


Anmälda till GFRK

Jag uppdaterar er desto mer i morgon men tänkte iaf säga att nu är jag och Spaniz anmäld till första tävlingen på 1½ år. Jajjamensan! Startnummer 19 i klass LA:1 .... *tarzan vrål* De  msv:a klasserna får vänta lite nu så vi får bli varm i kläderna på nytt. Tar det som ett rent träningstillfälle, eller iaf försöker jag intala mina hemska tävlingsinstinkter det :P Men Spaniz kändes fruktansvärt bra under dagens trimmning och då blir man förstås lite laddad. Samtidigt nervös om man ska palla hålla toppningen ända till nästa helg - tveksamt! Allt blir väl pannkaka lagom till fredag eller nåt men Fredriks röst ekar i skallen hela tiden så jag fortsätter rida som jag blivit "lärd" sen en vecka tillbaka så får vi se. Håller det så håller det... spricker det ...ptja då var det väl jävligt synd då. Men det är för sjutton första gången vi kommer ut på 1½ år så varför ens ha de minsta förväntningarna. Fruktansvärt längesedan jag startade på Fältis och den gången var ingen bra gång. För det första slet Spaniz sönder nosgrimman på plats, så jag fick rusa upp i stallet och låna av nån vänlig själ. För det andra så var hästen halt för första och ännu sista gången i sitt liv..... hum?! Vid närmare eftertanke - jag stannar hemma på söndag! =)RSS 2.0