Mot stallet!

Pikeurisarna på! Nu väntar stallet och äntligen ett pass i ridhuset med Spaniz. Lösgörande och rakriktande arbete väntar! :)


Working nine to five

En dag på kontoret med massa roliga saker to do. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb?! ;)


Dags att byta huvudbonad

Trimdags med Fille. Bort med tofsen och på med räserhjälmen! :)


"Ska vi trixa lite?!"

Blottar dags ;) Under en tisdagskväll där både Spaniz och Brian skulle trimmas så fiskade Linda upp sin mobil och började filma medn jag satt på Spaniz. Jag blev lite tagen på sängen, där jag satt och joggade rätt kravlöst. Så för att trixa till det hela körde vi ett par arbetstramp. Och för gudars ursäkta min ton, i min skam skulle jag jolla till det och vart istället att låta divig haha WT..... 
 

Back in the saddle!

nu börjar jag känna mig sådär lagomt jäkla glad igen, även om rethostan still is hanging on! I torsdags var det dags för ännu en resa mot österfärnebo och hålla träningar. förra gången jag var där var en testomgång då man valt att testa två olika tränare och sedan rösta fram favoriten. Eftersom jag nu återvände och därtill har varannan torsdagskväll fullbokad för ett tag framöver så förstår ni nog vad resultatet blev :) superroligt att vara framröstad och få fortsätta tukta dem! 
Igår hade 1,5 timmes lång pysselstund med Fille innan vi drog ut på byn en sväng - jag njöt varje sekund av att vara tillbaka i sadeln. Och idag fick Spaniz exakt samma ompyssling innan en timmes tur på snötäckta vägar. Vet inte vem av oss tre som var gladast när vi galopperade fram. :)
Idag har det oxå varit årsmöte i klubben, vilket som alltid är en mysig stund på byns egna bageri! Jag sitter kvar som ledamot, tränare och webmaster :)
jag gillar starten på 2013, so far........

Tips mot hosta

På bilden ser ni kära vänner i förkylningstider. Jag drabbas alltid av en sjujäklarns hosta, ibland tror man att man ska kvävas och ibland känns det som hela lungorna är påväg upp. Har hänt att man hostat sig helt slut och blivit bedövad i halsen på cupen nattetid, vilket man då tyckt känts helt befriande - eftersom kroppen varken orkar eller känner mer. Men vill man köra på en snällare variant som formligen smörjer halsen och tar väck de värsta retningarna vill jag tipsa om honungsthe. Koka upp vatten och häll det i en kopp med ca 1 matsked honung. Jag brukar ha i en skvätt mjölk på det oxå för smak osså känns det lite lenare ändå. :)


Go big

Har en sambo som studsat runt i ett glädjerus idag och jag skulle ljuga om jag sa att jag  inte påverkas, även om jag försöker spela oberörd och smått nonchalant emellanåt. ;) Så vad är orsaken till detta känslomässiga spel?Jo, det är vår nya familjemedlem som ska ha blivit tillverkad under helgen, en BMW X5 M sport! =)

Vi har tidigare fått uppgifter om att den skulle tillverkas under v8 och ska anlända till Stockholm v16. Det ska bli helt fantastiskt jäkla roligt. Jag är inget fan av stora bilar egentligen men ser ändå en viss charm med denna - såklart.  skadade som vi är så kommer denna inte se ut som sina syskon med sportpaketet utan säkningssatsen är redan beställd (vore kul att kika över taket) och fler idéer finns ;)  Förvisso blev jag ju svag för Big en kort stund 2009 då vi hade en Touareg till låns en vecka medan vi hade bil på verkstad. Läs om mina "I like it big" tankar här   

 

Vi hade en X5 till låns för en helg för att känna på livet med en större bil igen. Tog bla en testtur med trailern, visst ser det lovande ut?! Fanns en hel del fördelar att dra med den i jämförelse med 320in och audin, även om de båda är suveräna. Men X5an är nästan lika bred som trailern vilket gör att man har bättre koll på hur ekipaget ligger på vägen. Och nu kan man åter se hästarna i trailer när man kikar in genom framrutan via backspegeln för man är i jämnhöjd ;)

 


Cupcakes

I fredags testade jag min nya cupcake maskin för första gången. Superkul och enkelt. Tänk Så lämpligt att jag blev sjuk direkt därefter, måste tröstäta mest hela tiden ;)


En i gänget - tyvärr

Den här helgen blev verkligen inte helt som om jag hade tänkt mig. Efter fyra dagar i sthlm, som jag kommer ge er mer info om senare för guuuuuud så mycket gosaker jag fick, så kände redan efter två dagar att något var på G i kroppen. Fredag var jag på hemmabanan igen och hade inte mindre än tre kundmöten inbokade och supertaggad även om kroppen kändes tung. Något jag fick ta igen under lördag fm innan det var dags att dra iväg för att hålla visning och därefter få ta helg och med i och med det lägga mig ner med min förkylning. Suck. Min hästsöndag där jag skulle njuta av ridning och stallgöra hela dagen lång blev en sofflliggarsöndag men nässprayen, vicks halstabletter, näsdukar och ipren istället. =( Tror vacker jag blir hemma i morn oxå dvs inget hästeri.... gaaah bara det gör en ju sjuk!
 
 
 

Reportage med Edwina

Tänkte tipsa er om en timmes långt reportage om Edwina Tops A. Alltid intressant att höra toppryttarnas historier, oavsett gren. Många gånger inspirerande och motiverande och om inte annat så bjuds det ialla fall här på en fantastiskt omgivning. Underbart!
 
 

Jag <3 dig

Åååh vad jag tycker om dig Fille! Jag skulle kunna ligga här och gosa hela dagen! ;)


Lägesrapport

Inne på dag tre av fyra nu, det börjar kännas. Intressant och lärorikt, massor av god mat och trevliga människor. Första kvällen hade vi chokladprovning perfekt uppstart för ett sockerfreak ;) dock vaknade jag med halsont och det känns som om jag brutit något i foten, i sömnen - lyckat! :)


Perfekt boende

Här bor jag Perfekt! Bara att rulla ner till kurslokalen i morgonbitti ;)


Lantis påväg mot huvudstaden igen

Blev ingen helg för min del denna gång heller :) fullt ös inför denna veckas kursande i Sthlm. Just nu påväg, nånstans i Älvkarlebyskogarna. Möttes av rena sthlmstrafiken redan när vi kom ut på E16, klassiska plogbilssyndromet ;)


Exuse me but....

Jag är osäker - men tror han försöker poängtera något ;)


Vaccin 2013

Två nöjda nyvaccinerade grabbar :) nu kan vi brumma runt ett år till då :) dessutom är hovis här nu och preppar grabbarna med nya pjucks. Allt går hand i hand idag kan man säga, 16.15 ska jag lämna bilen på verkstan 😝


näst bäst

Wohoooo! Jag hade "näst bäst" blogg enligt enfaldige juryn Sara i hennes bloggtävling - stort tack! Känns naturligtvis riktigt peppande =)  
 
 

Hello again Mr apple

Längesedan jag satte mig i mitt hemmakontor och kopplade i apple-skärmen till laptopen. Uppskattar verkligen den här skärmen. Fövisso älskar jag min champangnefärgade Acer men att sitta och stirra på en 15,6" (hoppas jag skriver rätt tum här, annars lär jag få höra av min sambo) skärm när man sitter med bilder eller alla dokument på jobbet känns i både nacke och ögon. Gamnacken fram och ögonen ständigt kisande för att fokusera skärpan. Blir automatiskt att man ser sådär lagomt glad ut =)  

Blåser storm här  hemma, till och med haren som sitter under gatlyktan agerar fastfrysen i marken för att inte blåsa bort i nästa skutt.

Nu ska jag gladeligen jobba lite framför den här stora ljusa skärmen, välja profilbilder till jobbet och surfa lite vettiga saker - och uppdatera er såklart =)


Ett Godnatt från oss - med blickar frammåt

Kan man vara tröttpigg? piggtrött? Känns som om jag har en fot i vardera läger ikväll ;) Spaniz fick en välförtjänt vila idag eftersom jag kom hem så pass sent och Fille väntar ff på att hovis ska sms:a honom om en tid för att slå på den avtrampade skon. Håll tummarna för att han hör av sig i morn! Det blir nämligen kvällsjobb för min del både onsdag och torsdag. Kanske hinner rida lite på onsdagen ändå. Men på torsdag händer en av de roliga saker jag tidigare nämnt. =) Jag ska nämligen till en grannklubb och hålla träning för 9 st nya ekipage. Det ska bli superroligt!!! Jag är supertaggad!
 
Rolig sak nr 2 och lite småjobbig. Nästa vecka åker jag på kurs inom jobbet måndag tom torsdag. Intensiva säljkursdagar med kollegor från hela Sverige. Inspirerande men likväl frustrerande att inte peta på en häst under fyra dagar. Jag brukar få mul-abstinens efter bara en dag borta från stallet, saknar genast att få snosa och pussa på den gosiga mulisen.
 
Sen har jag faktiskt haft lite tävlingsfunderingar för bloggen. Nåt litet som sätter lite "sparkles" på tävlingsoutfiten eller träningsoutfiten för den delen.... eller om man bara vill vara fin till vardags =). Jag gillar det här paret jättemycket iaf och bär dem gärna för att piffa till mig. =)
 
 
 

Gömmer mig en stund

Lång dag på jobbet och erkänner att jag som alla andra måste ladda batterierna lite innan det är dags att gå ut och natta djur :) fotografering för annons och hemsida stod sist på schemat innan hemgång. Behöver jag säga att jag ogillar att stå framför kameran - urk. Därför skämsgömmer jag mig i bästa KL tröjan och tittar djupt i Thekoppen en stund. Återkommer under kvällen.


Helgens sista pass

Bjussar på en liten film från dagens pass med Brian som Linda fixat eftersom jag inte riktigt hinner skriva  nåt om helgens träningspass just nu =) Återkommer med det =) Ska jag är nyfiken och se vart vi är i slutet av denna säsong.
 
 
 
För den som undrar varför jag ligger på den stora hästens hals så är det för att klia honom i örat då han hade nåt som irriterade. ;P
 

Just à chilling moment

Laddar om batterierna med lite kaffe och häng. Spaniz riden, jämrat mig över Filles tappade sko och stallet klart. Nästa på tur är Brian. :)


Med och tävlar

Jag är med och tävlar på Sara Fryk´s blogg - slå en kik vettja
 

Lite vår/sommar KL

Nytt år och snart vår innebär att det börjar bli dags för nya kollektioner - sweet! Kikade lite på Kingsland och fann ett par nya favoriter till ryttargarderoben. Mina KL mjukisbyxor har verkligen gjort sitt och är förtjänt av ett par ersättare =)  Gillade båda dessa jackor nedan. Den ena pga av den snygga kronan såklart ;)
 

neeeeej......jäkla blogg,se

Jag hade ett långt utlägg i tidigare inlägg om dagens träningspass. och nu när jag går in på bloggen så ser jag ju att hela den delen är borta - puts veck!  Ååååh typiskt!
Då kanske vi skiter i det helt enkelt eller så får jag återkomma om någon nu är särskilt intresserad över vad vi gjort på en lördagspass. =)

Tränings lördag

I det stora hela var det riktigt roligt att rida honom idag, jag fick ihop honom mycker bättre än under tisdagens träning. Det är för jäkla bra att hamna på film emellanåt ändå. Man blir lixom lite irro på sig själv och konstaterar att man vackert får skärpa sig där uppe på ryggen.
 
Fille och jag drog en tur i skogen. Stört skönt! Men fick ett mindre  utbrott när han vräker sig ut i djupsnön och kliver på sig själv. Det blev ett snyggt broddtramp men jag var glad för det, trodde nämligen han skulle bryta benet. Så mitt utbrott kom snarare av rädsla än något annat.
 
När jag senare på em plockar in grabbarna från hagen så visar det sig att Fille lyckats trampa på skon, samma ben som broddtrampet, och skon har hamnat på tvären. Bara plocka fram verktygen och montera bort skon - typiskt!
 
Den här nacken har ni ju fått stirra in i ett par gånger redan, men här kommer ändå en färsk nackbild!
 
Tur i oturen kan man säga. Tror ändå  inte Fille lärde sig något av sitt misstag.
 
Sådär ja, skon borta, omplåstrad och bokmärke utdelat =) Nu ska bara hovis sms-terras!
 
 
 
 

It's friday!

Cabaret och Skybar igår... Känns som om att klippa papper är en lagom uppgift idag. ;)


RSS 2.0