Filles lyckorus

Skolungdomarna har haft jullov och verksamheten likaså vad det gäller vanliga lektioner. Däremot har det varit träningar i massor nere i ridhuset under den sensate veckan vilket är superkul. Bla så var ju Maggan på plats under onsdagen och torsdagen.
Fille kände på sig redan på tisdagkvällen att något var annorlunda. Det var nåt speciellt med badningen, på onsdagmorgon flätades svansen innan utgång.... märkligt, men helt ok - jag gillar ju att vicka på svansen när jag går tänkte Fille så den får gärna vara lite extra fluffig. Ingång, mat och sedan fix på stallgången - lovely tycker Fille. Benlindor på i fram - nice..... ben lindor på i bak - I BAK! Fille börjar genast gå igenom registret över när han brukar ha dem på i bak.... typ vid lucia, jul, träning för någon, bara lite speciell vid träning och tävling. Ttttttt....TÄNK om det är det sistnämnda. Fille steppar nu fram och tillbaka med rumpan över stallgången och under 30 min hinner han skita både 1,2 och 3 gånger. *suck* Att kalla detta för socialträning för hans del var kanske inte helt vrickat trots allt.
Väl nere under framridningen är det en väldigt samlad kille jag sitter på men efter att ha varit fram till Maggan och pratat lite om upplägg osv så börjar lyckoruset krypa inom honom. Det räcker med att två pers reser sig från läktaren så exploderar han iväg i en snygg bockserie till tränarens stora förtjusning. Hon sitter nu och asgarvar samtidigt som hon ber "publiken" att röra sig varsamt när det är en känslig unghäst på banan ;) Nu var starten avfyrad och det behövs inte så mycket mer än en nål som faller till marken för att Fille ska skutta iväg med sina öron spetsade. Däremellan var han däremot jättefin. 

Dag 2 var han mycket lugnare, insett att det inte var tävlingsdags. Inga hopp och skutt men lite spänd i början av alla övningar så halvharlterna var non existing :P Kändes skönt att ha nån på marken som pressar en lite inför säsongen. Jag känner att jag blir lite mesig med Fille emellanåt och låter honom slippa undan pga sin ålder. Läxan är att våga sätta lite mer snärtig glp i honom och variera formen men. Ta upp näsan lite till emellanåt. Fortsätta jobba med skänkelvinkningar och volter resp hämta hem halvhalterna igen.

Kolla in vad Maggan själv skriver om Fille på hennes hemsida

Under kommande vecka ska ridhustaket skottas i förebyggande syfte utifall vädergudarna bestämmer sig för att kasta ner mer snö på oss - hope not. Därför laddar jag för en vecka med träning ute, har visserligen redan påbörjat det. Spaniz har fått pulsat runt i djupsnön en dag och haft kondis/uthållighetsträning en dag. Det som är bra med all snö är att vägarna här ikring har typ ett 15-20 cm tjockt lager med pressad snö. Alltså det är slätt men sviktar. Bara att värma upp med skritt och trav och sedan låta galoppen bara rulla på tills man anser att det är dags att vända =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0